- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ted-Mosby
senior tag
-
Ted-Mosby
senior tag
ez van valamikor pénzt is kell keresni
egyébként meg bízom benned, általában a versenyeken Te nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban vezetsz , mint én
a setup, teljesen alap nálam,nem változtatok semmin csak az üzemanyag mennyiségén
már a Hungaroringen észrevettem, hogy ha az általam állítgatott setup-al megyek az jó, de nem tökéletes,
aztán kipróbáltam az alapot amit a játék ad alapban és azzal sikerült csak 1:59 alatti időt mennemés ez így volt Monza-ban és Oscheresleben-ben is a gyakorlás alatt
most a melóhelyen vagyok itt nincsenek nálam a setup-ok, de adtam már Neked párat és nem igazán tudtad hasznosítani, más stílusban vezetünk és nem biztos, hogy az jó Neked is, ami nekem
de a jövőben, ha futam napján otthon leszek persze egyértelmű, hogy megosztom Veled a beállítást, mégiscsak Te vagy a csapattársam
ja és hajrá Logitech Force Racing Team
-
Ted-Mosby
senior tag
csak egyetlenegy gondom volt, teljesen rossz setuppal mentem ki, semmi sem volt jó
gyorsulás, fékezés irányíthatóság, de nagy nehezen megoldottam
valószínű ezért történt ami történt az első kanyarban isde elárulok egy titkot olvasgattam itt-ott és láss csodát a játék által adott alapértelmezett beállításokkal mentem időmérőn, csak az üzemanyag mennyiségéhez nyúltam
simán mentem 04 eleji időket -
Ventur@
senior tag
Nézd meg a replayt, mert a futamon volt egy zöld rizsrakéta ami körökön át keményen üldözte azt a kormolós olajkazánt
.
Sajnos továbbra is ott van a gond nekem, hogy az 5-6. körtől egyszerüen annyira elfogy a gumi tapadása, hogy néha alig bírom az úton tartani. Ted ezért is tudot tőlem kb. a verseny felétől meglógni
.
Sajnálom, hogy a neteddel gond van egyébként, mivel szivesen harcoltam volna veled is. Remélem Oschersleben-re minden megjavul és küzdhetünk keményen és fair módon
.
Más:
Köszönöm mindenkinek a tegnap esti futamot. Igaz, hogy még csak a 2. helyszinen vagyunk túl, de ekkorát még a ringen sem mentem, illetve egyik korábbi tesztfutamon sem. Köszönöm Tednek a remek pozíció harcot és remélem Oschersleben-ben megfoglak
. zsomboor/Mityu/JJ nektek a nyomást mögöttem, mivel folyamatosan arra buzdítottatok, hogy kihajtsam a lelkét a gépnek
.
Ui:
Neuro: Mi van a honlapon az Időeredmények résszel? Tegnap este óta nem lehet egyik linket sem megtekinteni
.
-
KaraDani
addikt
Ez is jópofa
Ez? Go trabi go
-
KaraDani
addikt
-
Úgy tudom megoldani a legegyszerűbben, ha átírom a legjobb időkön kívül az összes többit, mondjuk 10:00-ra (a sajátjaimnál korábban pár helyen megtettem úgyhogy ez működik), és akkor a következő frissítésnél - amikor valaki felkerül, vagy jobb időt megy, mint a korábbi - szépen sorbateszi a cucc, és ezeket a lista végére vágja. Ki is lehet szedni teljesen, de elég macerás dolog, mert ha elrontom, kezdhetem elölről (feltételezve, hogy készítettem backupot, amit persze fogok).
-
smisa
őstag
Zodo sértődés ne esék de lehet a vezetési stilusodon kell finomitani mivel nem egyszer feltünően (legalábbis nekem) rövidet fékezel valószínű még fékezésnél elfordítod a kormányt azaz leradirozod a gumit én is tudok így menni csak 3 kör alatt elkopik a gumi. Nem bántás csak javaslat ha akarod megfogadod ha akarod nem, nem akarok beleszólni a vezetésedbe de ez pl egy olyan helyzet ahol a kevesebb néha több.
-
smisa
őstag
Csak annyi az egészhez hogy én 3 napig csak emiatt teszteltem hogy kibirja a 10 kört a gumi Ted igy is majdnem letolt de max 1 körben ment fel 100 fölé a hömérséklet a többiben tudtam alatta tartani iagz nem is mentem 1:59 alá
és szerintem itt a lényeg lehet vlaki nagyon gyors de hogy 10 körig azt tudja tartani
grat neki
én sajna nem tudom az ilyen kanyargos pályákon az én vezetési stílusom ledarálja a gumit.
vagy 5% kal hamarabb fékezek és adok gázt. Hát most ezt választotam és bejött
-
Lehet a gyári alapértelmezettel megyek este mert még az is jobb mint bármelyik általam összeállított.
Ez azért van, mert előbb kezdtél állítgatni, mint rendesen megismerni a kocsit - mint nagyjából (szerintem) mindenki.
Erre én is csak nem rég jöttem rá, mikor kiderült, hogy alap setuppal mennyivel jobb időket megyek, mint a buherált baromságaimmal... úgyhogy javarészt a Hungaroringre is a játék alapbeállításával megyek ki, minimális váltó/benzinmennyiség/kerék állítással. -
dzsavermadar
senior tag
Igen, csak azóta elkezdtem komolyabban foglalkozni a setuppal, és ezt a mai versenyt nem terveztem be, és még nem alakult ki, melyik legyen az igazi, viszont ami egy régebbi alap volt, az egy nulla, és nem akartam azzal szerencsétlenkedni, a sok jobb setuppal való begyakorlás után.
Meg az etro-petro is elfogyott volna közben, ha meg tankolok, az tudod mit jelent.
Nem gond. -
nervus.v
tag
Hát nekem eddig nem bontott minden nap, biztos nagyon fogynak már az ipv4-es ip-k
Nekem szerencsére a hűségidő miatt nincs gondom az áremelésselNajó, persze, de azt még kijavítgatom a pár napban. Egyébként ahhoz képest, hogy pár napja kezdtem, talán annyira nem is szánalmas a teljesítményem
Majd küzdünk a bronzéremért -
nervus.v
tag
Te is digis vagy? Nekem mostanában szinte minden éjfélkor megszakad, épp csak egy pillanatra, de hát az se túl kellemes..
Egész eddig csak hetente szakadt meg, amikor új IP-t kaptam.Egyébként nekem a stabilitás már egész jól megvan, néha kicsúszok meg nem találom el a féktávot, de nagyobb gondom nincsen.
Szerencsére sikerült úgy belőni a kormányt, hogy ne húzzon balra, így azzal már nem lesz gond. A hétvégéig meg van időm 2:00 környékére jutni állandóra. -
JJános
addikt
Csatlakozom, én is gratulálok mindenkinek.
Sajna amíg nincs büntetés, addig az első kanyarban gond van. Én lassabban mentem, hogy legyen hely, és idő, és aki sietett csak furakodott.
És a gond ebből van. Sztem.Én is szenvedő alany voltam, sajnos. Ádyz megkoccolt, ettől kipördültem, és mindenki elment. A végén azért jól mentem.
-
-
dzsavermadar
senior tag
-
dzsavermadar
senior tag
Megnéztem az eddigi box büntiket, 45 mp körüli. Ez semmiképpen nem jó.
Legalábbis itt nálunk. Ezt nem szabad alkalmazni. Ez majdnem olyan, mintha kizárnánk a versenyből.
Rajtkor az időszámláló elindul, és a megállapított időbüntetés elteltével elindul a versenyző, az utolsó hely/ek/ről.
Akármekkora az induló létszám, ez a szám, az előtte levő versenyző, és a ő közötte levő időt fogja jelenteni.
Ellenőrizni az indulást lehet. Nyilván hibázás esetén, további bünti. -
A régivel semmi, csak menet közben ki lett cserélve (amikor Ted megcsinálta a modot új került bele), az viszont bugos. A pálya egyik kanyarjában belső íven van egy rohadtnagy lyuk, amibe simán bele lehet esni. Igaz, hogy kirak magából, de na... nem lennék annak a helyében, akit beletolnak, és utána valaki más elé meg kirakja utána.
-
00roli00
aktív tag
Semmi gond. Azon a lejtőn alig van tapadása a bömös hátuljának,ezért nem tudtalak kikerülni.Láttam hogy elhajítod a vasat, de nem tudtam erősebben fékezni, mert én is repültem volna. Ez van.
(#2780) Ted-Mosby:Csak kitörölni, a patch-ben benne van az új?
Ja ok, megvan elolvastam
-
De az a komoly büntetés külön le van írva az ajánlásoknál, miszerint boxból startolás.
Persze a VB eltekinthet ettől, de ratjbaleset esetén nem sok esélyt látok rá.Mivel elég sokminden változott, meg most kevésbé sürgetett az idő (mondjuk a 48 óra lejárt, szóval igazad van), ez elmaradt egyelőre.
-
Kicsit késő van, úgyhogy belekérdezek...
"aki nem alkalmazkodik a feltételekhez annak az aznapi időmérőn elért összes eredményét eltörölném"
Mármint, aki csúnyán, vagy kevésbé csúnyán levágja a gyorskörben?
"Sorozatos estek kapcsán, box utcából való rajtolást ajánlanám"
Ez meg több vágás a gyorskörön?
Helyezéseket be tudom állítani kézzel, csak fontos, hogy akkor már mindenki ottlegyen. Ha az időmérőt a futam előtt akarjuk ellenőrizni (az lenne a jó), akkor kéne keresni egy időpontot, ami alkalmas úgy, hogy van idő ellenőrzésre a futam előtt, és nem ütközünk a GRID-esekkel. Ez az, ami kicsit necces most.
Ezt esetleg úgy tudom elképzelni, hogy 19:00-tól fél óra időmérés, utána fél óra szünet, elemzéssel (ennyi elég fejenként max. 6 fő végignézésére még ha nem gyorsítom a lejátszást, akkor is), stb., majd 20:00-tól indulna a verseny. Nem tudom ez kinek és mennyire fér bele, fél óra csúszás mindössze. -
Egyelőre úgy tűnik nem lesz külön, mert problémákat vet fel többeknél a két nap, vagy a túl hosszú verseny - itt ugye arra gondolok, hogy figyelemmel kell lennünk GRID-es társainkra is.
Egyébként a szabályzatot átírtam a szükséges helyeken, kérlek nézzétek meg, illetve véleményezzétek, ha van még mit!
-
"Nyilván az időmérő nem játék, ezt kell ellenőrizni/büntetni.
Minden egyéb helyzetben a versenyzőre bíznám a fair play vezetés/küzdelem szellemében a versenyzést eztán VB vizsgálat nélkül (akár rutin ellenőrzés mellett) lehetne óvni a résztvevők részéről a megadott formában."Ez szerintem jó gondolat. De akkor úgy is kell kialakítani mindent.
-
dzsavermadar
senior tag
Ezek csak számolások, lehetőségek, nem a konkrét számok a mérvadóak, hanem a lehetőség és az elv. Pályánként is eltérő lehet.
Mondjuk egy pályán van egy sikán, és két olyan kanyar, amit gyorsabban lehet venni, ha kicsit faragok belőle, vagy nagyobb ívben megyek ki belőle.
Ez három lehetőség körönként.
Gondold meg, lehet a hármon spórolni összességében 1.5 mp-t?
Én úgy gondolom lehet.
Ott az adott helyen ez nem látszik semmilyen formában, mert csak 0,5 mp átlagban.
Azt nem érzékeljük. Azt gondoljuk semmi nem történt.
Viszont ha összesítjük, akkor az 10 körnél már 15 mp. Az meg már jelentős.
Persze ha mindenki így csinálja, akkor nincs különbség, és nem is látható.
Ez csak a szabályosan versenyzők kárára látható.
Én ilyesmire gondoltam.Persze másnál másabb idők lehetnek, én a saját időimhez kapcsolódva példálóztam.
-
Ez nyilván függ attól, hogy a játékos milyen teljesítményre képes. Nálad, nálam, Tednél, vagy főleg Daninál stb. ez nem jelent 2 másodpercet sem körönként, az biztos.
Dzsaver a saját tapasztalatán keresztül próbálta szemléltetni, hogy mi a helyzet. Nála jelent ennyit. Jól leírta, hogy a különbség abból adódik, hogy mennyire figyel a versenyre, hogy mennyire veszi komolyan a pálya vonalát. Ha lazáskodik, ott van a plusz idő, amit nyer vele. Ha beleköthetetlenül, végig szabályosan megy, akkor viszont ott a rosszabb köridő. Ez az, amit figyelembe kell venni, mert ha nem is ilyen mértékben, de az ilyen helyzeteknél, ez mindenkinél jele van.
És itt felhívnám a figyelmet arra, hogy van egy szabályzat, ami kimondja, hogy mi számít vágásnak, és mi nem. -
1-2 nem hivatalos WTCC pályával gond lehet, mert tartalmazza az alapjáték is őket, s volt amelyiket véletlenül benne hagyhattam.
A VB topicba meg úgyis fogsz írni, ha lesz miért. Feleslegesen nincs értelme odabökni egy hsz-t, mert úgyis ellapozódik, akkor meg ugyanott vagy, mintha berakod könyvjelzőbe.
-
zodo
nagyúr
WB (#56) Ted-Mosby
"Óvni persze lehet a döntésünk ellen, de szerintem KaraDani és Zodo szabálytalanságát a szabályzat egyértelműen leírja:"
- sorozatos kanyar vágás (amennyiben azt a program nem büntette): +25 mp időbüntetés
Rendben van, de a 25mp az rengeteg. 8. Dani és én 9. hely
Kérném az büntetés mérséklését (a Szabályzatban is) ,mert egy balesetért ill. cikázás, feltartás miatt is kevesebbet kapnék! -
A külső ív a gyorskörödön van. Ha verseny közben lett volna, akkor nem linkeltem volna be.
"Konkrétan a fékezéssel vagy lassítással nem értek egyet.
Ilyen a való életben sincs, mert nem udvariassági verseny."Az csak ajánlás, oda van írva. Ha nem fékezel, akkor pontosan az lesz, amit írtál:
"Vétkes versenyző a büntethető esetek miatt úgyis megkapja a maga büntetését az eredményhirdetés előtt."
Nem tudom, hogy ezt is hozzágondoltad-e, hogy nem értesz egyet vele, vagy csak ezzel együtt másoltad ki a többit:
A kicsúszott, padlógázzal továbbhaladó, másokat veszélyeztető játékos jelentős büntetésben részesülhet
Ezzel nem tudom mi a probléma.
-
Önmagunkat nem ellenőrizzük, úgy osztjuk szét, hogy csak egymást.
Ha pl. engem ellenőriz Ted, és azt mondja hibáztam, és Dzsaver egyetért, akkor buktam (de még fellebbezhetek). Ha viszont nem értenek egyet, majd felkérnek valakit, aki eldönti a mérleg nyelvét, hiszen én hiába vagyok bíró, nem vehetek részt a saját ügyemben, csak mint "vádlott".
-
KaraDani
addikt
Visszanézve nagyon finomak voltunk, én se mertem ráfordulni a jó ívre, pedig a replayt látva, már a célegyenes utáni második kanyarban megtehettem volna, te se erőltetted túl a visszatámadást nehogy baj legyen. Az egész versenyben a kedvencem amikor először beszúrtam melléd a pálya hátsó részén, majd túlcsúsztam te meg szűken pont befordultál elém, azt nagyon okosan csináltad
-
KaraDani
addikt
Egy darabig alig tudtam közeledni rád, aztán hirtelen az utolsó pár körben meg rádestem, most vagy én kaptam össze magam, vagy te fáradtál kicsit nem tudom. Aztán kicsúsztam mögüled, akkor azt hittem vége, de nagyon élveztem, visszanézve nagyon szépen és óvatosan oldottuk meg ezt a manővert. Őszintén, baromira örülök, hogy összeakadtunk smisával, mert így egy olyan verseny lett belőle ami tele volt akcióval és marhára élveztem
És visszanézve én versenybalesetnek gondolom, remélem nem kap érte büntetést, meg is várt.
-
Ventur@
senior tag
-
Ventur@
senior tag
Ott a pont adyz-nál. Egy dízel soha nem fog pörgős lenni
. Lásd: nálam a Accord 8500-at pörög, de hát a japán motorok magas fordulatszámon érzik jól magukat
.
(#2217) dzsavermadar: Nálam is befigyelt ez a mai teszten első kör vége felé. Lehet nem szereti a gém a bill-eseket
.
-
KaraDani
addikt
Köszi! Ha Ted nem hibázik a 2. körben és feljön rám, nyomás alatt valószínűleg én hibáztam volna előbb, így szerencsére megtehettem, hogy a kényes kanyarokat nagyon óvatosan abszolváltam végig. Jó, hogy vannak ezek a tesztversenyek, mert így a bajnokságig felszedhetek egy kis rutint, rám fér majd. Szóval a szervezőknek is köszi a sok munkáért amúgy, az eredmények, replayek is olyan tempóban kerültek fel, hogy csak lestem
Holnap ha tudok indulni valószínűleg nem lesz majd ilyen rózsás a helyzet, nem lesz időm tesztelni, meg setupolni, max kicsit most még este. -
feri1014
senior tag
Nem is a gumiblokád a zavaró, hanem, hogy pár helyen nincs meg a megfelelő méretű bukótér, pont olyan hely(ek)en, ahol igen csak jó lenne, miközben a valóságban megvan. A másik a boxbejárat nagyon nem így van, egy elrontott kigyorsításnál az ember nyert egy ingyen utat a boxba, ami futam közben, ha 2-3 ember épp egymást hajszolja elég sanszos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest