Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
DarkByte #7348 üzenetére
Kevés a ram. Fejlesztői beállításokban a a hattérfolyamat korlátozást állítsd 4-re vagy 3-ra. Így bezárja egyből azt háttérben futó alkalmazást amelyikkel már átlépné a beállított értéket. Nekem így sosem lassul. Én 3-ra állítottam.
Arra viszont figyelni kell ha újraindítod a boxot vissza áll normál korlátozásra ahogy alapból volt! -
DarkByte
addikt
válasz
Luissimo #7346 üzenetére
A boxot nem altatom, folyamatosan megy. Csak a TV-t szoktam lekapcsolni.
A visszatérést úgy értettem hogy mondjuk nézek Netflix-et, Prime Video-ot, stb. és utána a főképernyőn megint átváltok a Kodi-ra az ikonjával és akkor megpróbál visszatérni az előző állapotához. Na ilyenkor jön a kényszer 10-15mp pihi mire a Kodi észhez kap és újra reagál a távirányítóra. (de addig amúgy ha megnyomom a home gombot az Android vissza adja a home screen-t, szóval egyértelműen a Kodi molyol valamit)
Ezen lehet-e valamit változtatni? Csak a Kodi csinálja ezt.Add-on kb. zéró van fent, egyedül az Onlinestream add-on és a NAS-ról videó lejátszás miatt van fent a Kodi kb.
-
Luissimo
veterán
sziasztok
ismerős valakinek az a "kitudja milyen - HDMI" kábelátalakító.
A fekete az USB C - HDMI. de milyen a fehér?
-
DarkByte
addikt
Akinek van Android TV-n belül Kodi is feltelepítve a Mi Box 3-mán: ha home gomb megnyomásával kiváltok a Kodi-ból és mondjuk egy nap múlva vissza akarok bele térni, akkor igaz hogy oda jutok ahol legutóbb voltam benne, de marha lassan tér magához. Jó 15-20mp-ig látszólag be van fagyva és nem reagál gombokra, de aztán észhez tér és minden gombnyomás is betalál amit addig nyomtam.
Lehet ezen valahogy javítani, van valami beállítás ami ezen javít? Csak a Kodi csinálja ezt.
-
Imi1981
veterán
Az USB3 - UTP nekem teljesen megszűntette az akadást /töltögetést.
A hangra nem tudok válaszolni de a kodinak kéne tudnia a 4k - t! Nincs 4k tévém így nem tudom kipróbálni. A kodiban ne azt nézd, hogy a gui milyen felbontáson van hanem lejátszás közben milyen felbontáson megy azt nézd! Úgy 4k-t tudnia kéne. -
pch
senior tag
Üdv!
Nemrég jött meg nekem is az S.
Rögtön pár kérdés:
Youtube csak stereo-ba megy? (Vannak rajta 5.1 meg dolby tesztek, de nem kapcsolja át az erősítőt)
Felraktam a kodi-t de csak FullHD-t tudtam rajta beállítani viszont a tv 4K-s.
Bár az is fura volt, hogyha a droid alapba FHD-n akart menni kézzel kell 4K-t beállítani.
Most wifin megy de néha a netflix-en látok akadást. Rendeltem usb-s utp cuccot hátha ez megszűnik.
Szóval a fenti két kérdésre tudok választ?
Próbáltam visszaolvasni de nem volt ezekre válasz.
Köszönöm! -
Imi1981
veterán
válasz
galbi1972 #7338 üzenetére
Egyedüli újítás, hogy a plex alkalmazásba is működik már a frekvencia váltás. Én mást nem vettem észre. Meg talán picit lomhább lett a működése (ez nem előny) de ez nagyon minimális úgyhogy alig lehet észrevenni. Én nem néztem a hangot mert csak tévén hallgatom de nem vettem észre változást. Szóval mindig volt hang eddig :) .
-
Maffia91
aktív tag
Sziasztok.
Mi Box S távirányítóján a Prime Video dedikált gombot át tudom állitani, hogy más alkalmazást nyisson meg? Pl HBO goKöszi
-
Imi1981
veterán
válasz
Luissimo #7332 üzenetére
X96 max plus - on coreelec van. Én kodiban az emby kodi, youtube, hbo go és RTL most (ezt nagyon ritkán) kiegészítőt használom. És igen coreelec-en kodiban ugye sokkal jobb a képminőség mint mi boxon kodiban. De ennek nem kéne így lennie mert nem az android miatt nem jó mi boxon a kodi képminősége hanem mert a xiaomi nem csinált valamit jól (a hardveres gyorsítást). X96 max plus androidján is jó a kodi képminősége szóval mindenképp a xiaomi cseszett el valamit (és ugye mi boxon nem csak kodi alatt nem jó a kép). Én azért nagyon remélem helyrehozzák ezt még és akkor egy nagyon jó médialejátszó lenne a mi box s-ből. Így is jó csak nem mindenre.
-
Luissimo
veterán
válasz
Imi1981 #7331 üzenetére
egy példa, de sok video kiegészítőt mondhatnék,
Ha nemlenne kodi, akkor hogyan néznél egy TV 2 playeren az ottlévő nemkis műsortárat, vagy egyéb filmes streaming oldalt amikre itt a kollégák gyártottak addont?
A KODI a kiegészítői miatt nélkülözhetetlen.
és mi még most csak a droid alatti kodiról és filmnézési minőségről beszélgetünk.A hozzáértők szerint a CE alatt futtatott KODI-s
filmnézésnél nincs jobb módszer a világon, de majd megcáfolnak, ha akarnak...apropó kiegészítők.
ez ugyan nem KODIS kieg. de a Morpheus tévéről valami infója van valakinek.Nekem sokáig működött, de már behalt, az elején csak feliratokat nemtalált, de végülmár a filmek sem indulnak el rajta.
Valaki ismeri a lelkét ennek? -
Imi1981
veterán
válasz
Luissimo #7330 üzenetére
Sok mindenre de nem mindenre. Például netflix képe csak natív alkalmazásban szép kodiban minden tv boxon 720P és abból is a életlenebb fajta. Nekem a mi box s netflix és hbo go és chromecast miatt tetszik és használom. Ebben tényleg jó (legalábbis nálam) . Kodi (és minden más lejátszó is ami nem netflix és hbo go féle) ) viszont nem jó képminőségben. Sajnos amit itt írt az egyik fórumozó, hogy életlen az arc és kis mozgasnál is utánhúzós az eléggé jelen van. Pedig nagyon örülnék neki ha a kodin is szép lenne a kép hardveres gyorsítással mert a szoftveres gyorsítás sajnos csak ideig óráig megoldás. Nem tudni véletlenül, hogy ezzel foglalkozik e a xiaomi?
Jó lenne ha a kodit használom nem kéne a mellette lévő x96 max plus - ra váltsak de ameddig ez ilyen így teszek mert néha brutál néha kevésbé de mindig látható különbség van a két lejátszó között a kodi képminőségben.
Olyan jó kis tv box lenne ez a mi box s de olyan dühitő ez a hardveres gyorsítás mizéria. -
-
Luissimo
veterán
Deee,
Légegérrel.
Anélkül nemtudod távirányitani.
Aszittem ez egyértelmű, bakker.
Ha nem szerzel be egyet, akkor csomo lehetséges programtól elesel.
Horizon go pl.
A régi TV GO sem ment másképpen .
Csomó programot lehet rá rakni, ami érintőképernyőre, telora, tablettra készült, optimalizát, ezekhez joljön.
És ha a légegéren egy gomgnyomással kikapcsolod az egérfunkciot, akkor sima távirányitoként használhatod a miboxon.Legalább egy egeret dugjál már rá probábol.
-
dareyou90
csendes tag
Üdv! Van egy Xiaomi Mi Box S (PFJ4086EU) készülékem. A problémám az vele, hogy a Kingston HyperX Savage 128 gigás pendriveomat sehogy nem akarja érzékelni. Formáztam már exFAT, NTFS, gyors formázás, lassú formázás, az eredmény mindig a “Nem támogatott Kingston .,,”. Ugyanúgy a Samsung 1 terrás külső vinyón lévő fájlokat sem olvassa. 2 db régi pendrive (32 GB), simán megy. Mit tudnék tenni?
-
Fall-N
veterán
válasz
Levente1991 #7315 üzenetére
Persze tökéletes a célra. Nekem egy 3 antennás Tp-Link Archer C20-asom van és a szomszéd szobában teljesen van jel, az az melletti előszobában meg gyengén volt. Az én szobám 5x5 méteres a mellette lévő meg 4x5 méteres. Ahhoz képest jól lefedte eddig is, de a konyhában már nem volt jel. A másik szomszéd helyiség a fürdőszoba, ott is teljesen van jel, pedig ott a csempe. Szóval panaszom nem lehet, de kellett a konyha és előszoba miatt az extender. Neked valószínű nem fog így kelleni.
-
Luissimo
veterán
castolni is tudod, de egyszerűbb ha letöltöd az apk-t (APK Mirror, Aptoid vagy egyéb alternatív piactérről) akkor fel is telepithető és müxik szépen rajta.
Főleg a digifilm és a digisport csatornák szólnak a digionline mellett.
Sajnos nem HD, de jó nettel azért nézhető minőségű, én használom. -
azbest
félisten
Megint nyitva a lehetőség a 2016-os mibox3 készülékkel belépni a béta programba. De ahogy korábban is írtam, ez nem feltétlen jelent kellemes élményt. Azt jelenti, hogy korábban megkaphat frissítést a box, de egyben több hibát is jelentket, ha elszúrtak valamit. Szóval ne ettől várja senki a gyors és jó megoldást, ha baja van a boxszal. És nem mibox S, hanem a 3-as, lekerekített házas régebbi modelről van szó.. [link]
Nem vagyok se képviselője, nincs közvetlen kapcsolatom sem a fejlesztőkkel, csak egy átlagos feliratkozó. Szóval mindenki a maga felelősségére iratkozzon fel. A publikus mibox facebook csoportból a hír. A bétások egy zárt béta csoportba is tudnak jelentkezni utána. Túl sok infó ott sem szokott megjelenni.Ha jól emlékszem, aki leirtkozna bétáról, az a képen lévő jóembernél tudja jelenzni a serial numberével, ha már nem akar több béta rendszert kapni.
Most egyébként jön a kínai újév, szóval hetekig lehet nem is várható mozgás
-
A digi online is megy az eszközön ? Mert play áruházban nem találja
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Levente1991 #7315 üzenetére
Egy helyiségben bármi említésre méltó router megoldja a problémád szerintem.
-
Levente1991
tag
E3100/5-ös internetem van, és igen, egy helyiségben lenne a router a boxszal kb. 3-4 méteres távolságra egymástól, de van közöttük egy szekrény.
A kábeles megoldás pont ezért nem lenne jó, mert nem szeretném keresztül húzni a szobán, hogy ezt a távolságot áthidaljam.
Xiaomi routerre gondoltam én is, akkor ez megoldaná a problémámat, vagy mindenképp kellene erősítő is?
Erre gondoltam, megfelelő lenne a számomra?
https://xiaomi.hu/xiaomi-mi-router-4a-gigabit-version-wifi-router-1529?keyword=router -
Bozek
nagyúr
A 750 okés, de ez a "valljuk be kevés embernek van otthon ekkora sebességű internete" azért nem állja meg a helyét. Egyrészt már sok helyen elérhető a gigabit (nálam is, pedig nem egy nagy községben élek), másrészt ha otthon az egyik gépről a másikra akar továbbítani, akkor lényegtelen, hogy milyen sebességű internete van. Egy 20 Mbps-es esetében is megéri megvenni a jobb routert, mert a belső hálózaton hasznosabb. Persze ha a kábelek nem legalább Cat5e-sek, akkor mindegy, mert a routerig is el kell érni az adatnak. Ha arrafelé 100 Mbps-el megy, akkor mindegy, hogy 300-as vagy 750-es.
Amúgy sokáig TP-Link volt nekem is, de nemrég Asus-ra váltottam. Az újabb TP-Link-eket nem ismerem (WDR3600-am volt DD-WRT-vel), de az Asus legalább alapból tudja a WoL-t és a VPN-t.
Szerk: másik hozzászólásra gondoltam, nem az online lejátszásra.
Úgy persze jogos, de a szolgáltatói eszköz és a router között is legyen Cat5e kábal legalább.
-
Fall-N
veterán
válasz
Levente1991 #7295 üzenetére
A routert eddig nem írtad. Sajnos a legtöbb szolgáltatói router egy kukába való vacak és szerintem alap egy normális (saját, nem szolgáltatói) router. Ha jó áron akarsz venni és nem sokat költeni rá, akkor ajánlom a TP-Link és a Xiaomi routereit. Ha nem Gigabites a neted akkor elég egy "AC750-es" router is, ami dual band és az elméleti 750 Mint/s-ig ajánlott. Nyilván a valós sebesség kevesebb, de valljuk be kevés embernek van otthon ekkora sebességű internete. Ezek már 10ezres körül kaphatóak. Ha egy helyiségben lenne a box-szal akkor a jelerősítő sem fontos, ha távolabb akkor sajnos kellene vagy marad a kábel.
-
Kroni1
veterán
válasz
Imi1981 #7304 üzenetére
Én a plexre szavazok.
Elötte kodival is jól elvoltam, de ez egy kicsit szofisztikáltabb, szebb, stb. Igaz kicsit tenyleg lassabban reagál, de nem vészes. Már az ingyenes verzióban is benne van az opensubtitles felirat plugin, ami kodiban is van, de körülményesebb beállítani és néha nem is megy.. Távolról telefonon is elérek mindent képek, zene, film, nem kell hozzá vpn meg semmi, és tényleg mindent ott folytat ahol kell.
-
azbest
félisten
Az rtl és tv2 bajosabb, mert azok kereskedelmiek, szóval azoknak nincs szabadon elérhető streamjük, a különböző ingyenes streaming csomagokban sem. Szóval valamelyik előfizetős csomagban lehetnek (pl telenor mytv)
Amúgy meg legfejebb kalóz adást tudsz találni, ha rákeresel a nevükre, amit például az iptv addonba m3u playlist fájlékt be tudsz hivatkozni kodiban.
-
Bozek
nagyúr
Nem mondtam, hogy nem jegyzi meg. Nekem PC-n futott a Kodi, és SMB-n keresztül használtam mindent Mi Box-on, szintén Kodi-ban. Amíg ki nem léptem a Mi Box-on a Kodiból, addig nem mutatta, hogy hol is tartottam. Ha kiléptem és újra megnyitottam, akkor már jó volt.
De ez a most használt megoldás amúgy is egyszerűbb számomra, mert bárhová vihetem a külső HDD-t, akár laptopról is nézhetem.
-
hdman
őstag
Sziasztok! Ma beszereztem egy ilyen kütyüt. Itt a topikban olvastam, hogy TV streameket is be lehet állítani rajta. Tudna nekem valaki ebben segíteni? UPC YT premium és Netflix elofizetessel rendelkezem, ha ez segít valamit :)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest