- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
baggerka
újonc
válasz
donjohnson #3299 üzenetére
Köszi. Az előbbit nem hiszem, de megnézem.
Most ki tudtam mérni a nálam elérhető max 30/5-öt, de ehhez a routert jóval beljebb vittem.
Eljátszom még vele, de legalább most már tudom, hogy jelerősség probléma van, és ez csak a készülék hibája lehet, mert minden más hálózati eszköz a lakás bármelyik pontjáról teljesen jó sebességet gyűjt.
A router 100%-on nyomja, és itt alapesetben egy kb. 8-10 m-re levő routerre kell gondolni. -
donjohnson
addikt
válasz
baggerka #3297 üzenetére
lehet, hogy túl zsúfolt a környékeden a wifi frekvenciája.
wifi analyzer-rel rá tudsz nézni, hogy melyik csatornára érdemes állítani a wifi-det a routerben.
ethernet usb adaptert is kipróbálhatsz alternatív megoldásként és akkor kábelen kapja a netet. valaki írta itt a topikban, hogy használ hozzá olyat. -
baggerka
újonc
válasz
donjohnson #3296 üzenetére
Köszi az ötletet.
Azzal 20/3.
Most már csak azt kéne kideríteni, hogy mi lehet a baja egyébként a wifi-vel.
Már mindent áttúrtam a routerben is... -
baggerka
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Mi-Box S-t. Igazából már a másodikat. Az elsőt visszaküldtem.
A hiba ugyanaz volt. A wifi sebesség rettenetesen lassú. 4MB/s le - 1MB/s fel.
Másnál nem jelentkezik ez a probléma???
Kipróbáltuk más routernél, más helyen, a probléma ugyanúgy fennáll.
Sebességet mértétek chrome-ban pl. digi sebességmérővel, vagy ookle speedtest alkalmazással?Az a gond, hogy így céljának nem felel meg, tv adásokat sem tudja megfelelő sebességgel streamelni.
Minden segítséget, ötletet köszönök!!!
-
walakyb
tag
Sziasztok!
Nagyjából végigolvastam a topicot az oreos frissitestol, de úgy fest, kérdezni kell
Van egy 3-asom, amit elkapott az elso hibajavitasos patch. Onnantól a távirányítós gond nálam is előjött, de kb ennyi problémám volt vele. Igaz, nagyjából YT és Kodi a felhasználás. A távirányító miatt 2 hete nyomtam egy visszaállítást, hátha megoldja, hát nem. De viszont kaptam ajándékba még egy pár "apróságot". Xiaomi 3G routerre van kötve egy vinyó, onnan játszom le a filmeket wifin keresztül. A Kodi egyszerűen nem vesz tudomást magáról a hálózatról sem, esélyem sincs beállítani a könyvtárat, amiben a filmek vannak. Érdekes módon az SPMC (amin gyak. ugyanaz a beállítás) gond nélkül egyből ment. Jelenleg ezzel nézek filmeket, de ugyebár már most is cca 1 éves a legfrissebb belole, és volt valami (már nem emlékszem), ami miatt annó váltottam Kodira, pedig jobban bejött az SPMC. VLC meg igazándiból állítgatni se kellett, egyből kiszúrta, hogy ott van valami, rákédezett. Szóval a meghajtó látható a boxnak, de a Kodi mégse akarja.
Másik gond. Szintén csak a reset után jött elő, hogy bármilyen lejátszóval néznék filmet, BT hangszórón nincs hang. YT-n pedig tökéletes. Sokáig 2.4Ghz-en csatlakozott a box a routerhez, de az itt olvasottak miatt kipróbáltam 5Ghz-en is, ugyanez a gond...
Eljutottam odáig, hogy veszek egy S-t, ha azokon megoldódnak ezek a gondok. Tudom, hogy kicsit sokat tud a box ahhoz képest, hogy mire használom, de nekem a gyerek miatt kell a BT távirányító. csak a TV alá tudom betenni a boxot, hogy legyen rálátás, akkor viszont... 18 hónapos, gondolom nem kell részletezni
Szóval a kérdések, a gondjaimra van-e megoldás (a távirányítót tudom, hogy próbálkoznak, de nincs beta hozzáférésem sajna), vagy ha nincs, S-en vannak-e ilyen hibák?
kösziUI: a boxot nem kapcsolom ki (a TV se), úgyhogy az annyira nem zavaró, de nem lenne baj, ha megszűnne
-
Steve1207
veterán
Látom a lassulás a téma, sok minden a háttérben marad az tény. Tegnap raktam fel egy task managert, egyszerűbb vele kilőni a háttérből az app-okat, futott vagy 30. Most a fejlesztőiben lekorlátoztam a háttérfolyamatokat 4-re, hátha ez segít, de így megmaradt a pörgősség, ha meg újraindul az alkalmazás nem vészes, mert 2 mp alatt betölti.
Egyelőre még csak teszt, de így a manager 8-nál többet még nem jelzett egyelőre, a fontosabbak meg futnak folyamatosan. -
dzolka
újonc
válasz
liquidgold #3284 üzenetére
A Sony tv Androidos rendszerében csak a HDD használata után volt ez a jelenség másnapra. Normál használat ((Yotube videók, böngészés, stb)esetén nem.
A Mi Box android rendszerét főleg csak HDD-s filmnézésre használom, eddig minden másnap megvolt a belassulás. De lehet ennél az alvó üzemmód a probléma. -
azbest
félisten
válasz
liquidgold #3286 üzenetére
én a mibox 3-ról beszélek (meg persze gondolom az s-en is alkalmazzák majd, amit ezen javítanak). Ha neke mindenféle eszközön rossz a youtube, akkor lehet máshol van a probléma oka. Például ha bluetotth fülessel vagyhangszóróval használod, az külön okozhat fura dolgokat, mert a késleltetést próbálja kompenzálni és lehet az nem sikerül, s azért kezd el döcögni minden.
-
gyugyo79
addikt
válasz
donjohnson #3287 üzenetére
Tippem, hogy rossz kép lett berakva és ezt szerette volna. Nem ismerem csak már olvastam máshol róla és megnéztem ez feltehető az áruházból kiválasztva az eszközt. Amiről a kép készült az tényleg ugyan az mint a chrome telepítés szempontjából(nem használtam még böngészőt android TV-n így nem tudom melyiket jó használni amúgy).
-
azbest
félisten
nos, ez most még nem vigasztal benneteket, de a béta verziók ezek szerint tényleg hoztak valamennyi javulást
Már csak ki kéne adniuk publikus verzióként is lassan a módosításokat. Persze használati szokástól és a rákötött tévé vagy hangeszközöktől is függhet.
-
liquidgold
tag
-
dzolka
újonc
válasz
zhorvath #3275 üzenetére
Az az érdekes ennél a rendszer lassulásnál , hogy direkt azért kértem kölcsön ilyen Xiaomi S boxot, mert a Sony kd49xf7596 tévém Androidos rendszerében ugyan ez a lassulás következett be. Tehát nem a medibox hibája lehet, hanem az Androidé. Arra gondolta, hogy külső HDD- vel van valami probléma, hogy onnan olvas be valamilyen adatot ami később belassítja, mert a tévé rendszerén nem használom azóta a külső HDD-t és azóta nem jelentkezett ez a probléma.
-
janky1216
csendes tag
válasz
infectedmann #3281 üzenetére
-
infectedmann
őstag
válasz
liquidgold #3280 üzenetére
Sehol. Max. a sima Androidos apk-val tudod rá mókolni ha van erre lehetőség, másik megoldás, hogy Chromecast-tal át küldöd a képet telefonról vagy tabletről.
-
dzolka
újonc
Sziasztok!
Nálam olyan hiba jelentkezik, hogy minden nap újra kell indítani a lejátszót mert az előző napi külső hdd-ről való filmezés után az egész rendszer belassul. Újraindítás után minden rendben működik 1 napig. Éjszakára kikapcsolom a rendszert, de ez ugye csak egy "alvó" üzemmód. Másnap már a menükben való lépegetésnél látszik, hogy lelassult a rendszer, a filmlejátszásnál pedig akadoznak a filmek, nézhetetlen. Találkozott valaki hasonlóval?
Köszi a segítséget! -
azbest
félisten
válasz
liquidgold #3269 üzenetére
Lehet még telepítgeti a háttérben az appok frissítéseit?
-
Steve1207
veterán
Na megérkezett a box. Egyből 8.1-gyel érkezett, frissítés nem jött még (novemberi sec update, annyira nem nézegettem tovább ezt a részt).
- HBO Go nekem tökéletes, ez volt a legfőbb dolog, feliratokat is szépen kezeli. Jobban is tetszik, mint a böngészős megoldás.
- Mindig TV alkalmazás működik, viszont kb úgy, mintha mobilalkalmazásban néznénk fektetve, ergo kis szél marad és alul írja a címet, mert annyi még benne marad a képben. A trükk, hogy app elindít, fekve nyomatja a képet, kilép a tv launcherre, majd vissza az alkalmazásba és beáll a fektetett mód. A még nagyobb trükk, hogy elindítod, egy usb-s egeret rádobsz, azzal katt a play-re és játssza is.
- TV Go ugyanez a helyzet, csak itt egyből fektetve van, egy usb-s egérrel szintén el tudod indítani és tolja is teljes képernyőre, tökéletes. Max az volt a gond, hogy a helymeghatározást engedélyeztem és ilyenkor tekert a kis betöltő. Most mindig megkérdezi, nyomom, hogy nem és kész. Nem volt gondja azóta.
- IPTV csatornák: alkalmazással szépen boldogul vele, akár playlisttel is.
Úgyhogy nekem tökéletesen bevált eddig.
- Twitch és egyéb alap alkalmazások is szépen mennek.HDMI-CEC: majd megnézem mert érdekel, de nem mentem bele.
Kérdés, valahogy lehet a távirányítóból egeret csinálni, hogy mutasson kurzort? Nem, nem akarok most mobilappot, még egy távirányítót meg ilyesmi, a lehető legkevesebb megoldás a lényeg.
Amit még mindenképp le akarok tesztelni az a RetroArch vagy alami emulátor. Király lenne a PS kontrollerével néha valami régi játékot tolni és youtube-on elég sokan használják retro konzolnak, ami a mérete alapján tökéletes
-
liquidgold
tag
válasz
Gubek-Einste #3270 üzenetére
Eddig semmit. Csak youtube...
-
válasz
liquidgold #3269 üzenetére
Én nem tapasztaltam még ilyet, napok óta megy és semmilyen lassulást nem vettem észre.
Milyen app-okat használsz? -
liquidgold
tag
Sziasztok! Tegnapi napon érkezett meg a Mi Box s. Első bekapcsolás után minden rendben ment, gyors volt, majd szépen elkezdett belassúlni, egy idő után a menüben lépkedés is szenvedés volt. Áramatalanítotam, megint jó, majd egyre rosszabb. Visszaállítás, megint egy ideig jó. Áramtalanítás egy film este, ma d.u. már használhatlanul lassú... Más tapasztalat ilyet? Van megoldás vagy vissza a boltnak? Előre is köszi a válaszokat!
-
oszy
veterán
A szomszédnak van ilyen eszköze, de visszaállításnál csak a kör jelenik meg már több perce és azt írja törlés!
-
Akelaus
senior tag
Volt már olyan, hogy szerintem egész nap bekapcsolva volt annak ellenére hogy én tuti kikapcsoltam este, hiszen nem égett ez elején a fehér led. Meglepett mikor benyomtam a tv-t és fogadott a box "asztala".
Miattam mehetne egész nap is, vagyis nem zavar, de néha baromi furcsa a viselkedése (hbo go, 3.-4. rész ugyanabból a sorozatból csak teker és teker, az app-ok háttérben tartása majd kikapcsolja őket magától stb ) -
azbest
félisten
válasz
Akelaus #3263 üzenetére
Csak tipp, de valószínűleg maga a távirányító is alvásba megy el, ez lehet nem volt így marshmallow esetén. Aztán ezért amikor nyomogatod, először a távirányítónak kell bekapcsolnia, hogy utána egyáltalán a boxszal kezdjen kommunikálni. Ez nem csak egy kis sima infrás butatávirányító, hanem saját szoftvere, akár oprendszere is lehet.
A box esetén meg vagy az újabb kernel verziók vagy az oreoban bevezetett energiagazdálkodás miatt, de ott ez nagyon kijön. Mondjuk egy asztali készüléknél inkább csak szívás van némelyik fogyasztás optimalizálással. Telefonon az akku miatt van értelme, de asztalon csak nehezíti az életet, senkit sem érdekelne, ha 200 forinttal több lenne a havi villanyszámla miatta. Talán végre rájöttek, hogyan lehet kikapcsolni valami ilyesmit, ami bekavar
A box meg nem kapcsol ki teljesen. Csak leállít pár szolgáltatást. Rádiós távirányítóval nem lehetne bekapcsolni egyébként. Az infrás régi boxoknál ez nem volt szempont, mert nem kellett hang támogatás a távba. Meg persze azért jó, hogy nem kell rálátás a rádiós távhoz. Amikor magától alszik el, például kikapcsolt képernyő esetén, akkor valószínűleg kevesebb dolgot lő le. Amikor a távval tesszük altatásba (piros gomb), akkor meg valsz többmindent leállít, azért szokott olyankor jobban bugzani utána.
-
Akelaus
senior tag
Távirányító felébredése? Nálam tegnap úgy kapcsolt be este a box, hogy a távirányító középső gombját nyomtam meg véletlenül. Néztem is, hogy ez most mégis mi?! Aztán kikapcsoltam, majd megismételtem, szintén.
Néztem vagy 3 órát, amikor kikapcsoltam akkor meg villogott a hátulján a piros fény. Eddig ezt nem vettem észre, igaz nagyon nem is figyeltem. -
qqzs
őstag
válasz
gyugyo79 #3242 üzenetére
Onkyo NR686 nal ha 7.1 hangfalat allitasz vagy 5.1.2 akkor atmos is megjeleniti directbe a hangfalaknak megfeleloen.
"recorded in the Dolby Atmos audio format by installing Surround Back Speakers OR Height Speakers. "
" by installing surround back speakers, when the input format is Dolby Atmos, you can select the Dolby Atmos listening mode"
Tehat ha 7.1 ed van korbe nyilvan fentrol nem jon hang.
De nem is ertem miert rugozol ezen sose volt problemam az hogy fentrol nem jon hang. Onna indultunk hogy atmos streambol miert nem 7.1 et csinal (mint pl a Onkyo) de mar ezen is tulvagyunk mert valoszinu a netflix sugaroz fake 7.1 et azaz DD+-t ad 6-7 csatorna nelkul akkor ha nem atmos kompatilbilis cuccon fut a kliens -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
bigdady #3253 üzenetére
Ha nem zavar, hogy kézzel kell a 24/50/60 stb közt akkor azt tudja. De már a következő frissítésben benne lehet, hogy ezt tudja magától.
Én is egy Synologyval használtam és nekem teljesen jól működött az árához képest. DE olvass vissza látod majd, hogy azért vannak vele "apróbb" problémák amik esetleg megkeserítik a használatot meg lehetnek esetlegesen a hang formátumok kezelésével a jövőben ( de erről biztosat itt senki nem fog tudni mondani pláne garanciát vállalni, hogy mi lesz) . Jelenleg mindent át tud adni az erősítőnek.Amúgy akinek elajándékoztam azok jelenleg is a NAS-al használják távoli eléréssel PLEX-el meg HBO GO -ra és ők 100% elégedettek.
Ha probléma mentes Android TV boxot szeretnél amin jelenleg kb csak a Dolby Vision nem megy (mert nincs licence megvéve rá) . Akkor egy Shield TV-t kell venni csak ugye van az árban egy jelentős ugrás és sajnos meg kell fizetni azokat az extrákat mint pld az Nvidia Games amit ha valaki csak média lejátszónak veszi lehet sose használ ki ...
Viszont egész más szinten van a support, hiba javítás, fejlesztés, kommunikáció a felhasználókkal stb... Még ha el is tolnak valamit egy frissítéssel többnyire rendbe vágják gyorsan . Ég és föld sajnos a kettő közti különbség pedig a MiBox -ban is ott a potenciál. -
bigdady
nagyúr
Hali
Mede8er 600at cserélném egy eszközre ami tud 24p-t HBO go-t (esetleg feliratot) és le tudná játszani a synology nas-omról a full hd filmjeim (akár lanon) úgy hogy az erősítőre lenne kötve az meg a tv-re mint a mostani lejátszóm.
Melyiket ajánlanátok erre? Tudja ezeket a xiaomi? Chromcast nem érdekel mert nincs távirányító meg mókolni kell meg streamelni
Köszi -
Steve1207
veterán
Nem tudom tv boxoknál mennyire téma, de úgy tűnik a xiaomi kiadja majd a kernel forrását a Mi Box-hoz is. Csak hátha érdemes lehet figyelni idővel xda-t vagy hasonlókat is.
Amúgy nem igazán találok alternatívát tv box-ra. Fire tv jó lenne, de kiesik egy-két dolog miatt. Android TV nem lenne rossz, de egy minőségi készülék sincs a piacon szoftveresen. Ami vinne mindent az vagy drága vagy valami kínai mókolt ocsmány felülettel rendelkezik. Úgyhogy mindent összevetve még mindig egy Mi Box felé hajlanék, de csak akkor, ha kijavítják a hibákat.
-
qqzs
őstag
Ujjabb kaland.Ha a box be van dugva az erositobe akkor nem mukodik a cec a TV es erosito kozott, azaz nem kapcsoljak ki es be egymast.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest