Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laciegy
csendes tag
válasz
darthsmoke #3897 üzenetére
Lassan egy hónapja használom és semmi bajom nincs vele, a problémákat amiket fent leírtak semmit nem tapasztalok belőlük, így jobban belegondolva egy kicsit botrányos a Global rom.
-
kano
nagyúr
válasz
darthsmoke #3897 üzenetére
Ahogy gondolod.
-
akibor000
aktív tag
-
kano
nagyúr
válasz
darthsmoke #3886 üzenetére
Viszont ezek mindegyike kezelhető egy indonéz rom használatával.
-
akibor000
aktív tag
-
sajby
senior tag
válasz
rolandhun95 #3891 üzenetére
Passz,nekem nincs ilyen telóm,csak szemezek vele
CSaládban van Redmi és onnan jön ez a hiba észrevétel. -
sajby
senior tag
válasz
rolandhun95 #3883 üzenetére
A közelség érzékelő,valahogy xiaomis bug
-
ntomka
nagyúr
válasz
Igen. Az app bezárás valamennyire kezelhető, ha az ember végig megy a beállításokon. Az értesítések nekem mondjuk rendben megjönnek. Bluetooth felemás. Headsetemhez automatikusan csatlakozik ahogy kell, de hangszórómhoz pl kézzel kell minden alkalommal csatlakoztatni. GPS-szel nekem nincs gondom, gyors és pontos. A közelség érzékelő tényleg szar. Ez ilyen xiaomi sajátosság.
-
kano
nagyúr
válasz
Igen, mindet.
-
rolandhun95
tag
Sziasztok! A napokban szemezgettem ezzel a telefonnal, de közben jött a gsmarena-ra egy long term review május 3.-án. [link] Ebben nagyvonalakban szó esett arról, hogy egyes app értesítések nem jönnek meg néha, vagy csak jóval később. Rossz RAM kezelés (bezár appokat a háttérben) Ha valaki autó bluetooth-szal használja, nem csatlakozik autómatikusan vissza rá, Gps nehezen talál jelet (?), Illetve volt még olyan is hogy rossz a közelség érzékelője telefonálásnál, és beszéd közben állandóan megnyom a képernyőn valamit a fülünk, illetve kihangosításnál nagyon rosszul hallanak.
Ezek közül bárki tapasztalt valamit? Köszönöm. -
blendész
tag
válasz
akibor000 #3877 üzenetére
Sok visszajelzést hallani, hogy a főkamera (amiben ugye a legjobb a szenzor) a közeli képeknél elvérzik. Az érdekelne nagyon - talán másokkal egyetemben - hogy mi az a távolság, ahonnan már jó képet ad. Ennek a megállapítására gondoltam ki ezt a tesztet. Ha lefényképeznénk mondjuk egy napos házfal különböző méretű felületeit, vagy szintén a szabadban különböző méretű nyomtatott papírokat, akkor választ kaphatnánk arra, hogy mekkora a legkisebb téma, amivel ki lehet tölteni a képmezőt és még jó minőséget produkál a főkamera.
Tehát ha egy A/4-es papírlapot (vagy azzal egyező méretű részletgazdag felületet) befotózol úgy, hogy kitöltse teljesen a képet és még élesek a képszélek, akkor az jó hír. Lehet próbálkozni egy kisebbel, mondjuk egy A/5-ös méretűvel. Gyanítom, hogy ott kezdődhetnek a bajok. Ha az A/4-es papírnál is életlenek a szélek, akkor érdekelne, hogy mondjuk egy A/3-as méretű témánál már éles-e mindenhol. -
akibor000
aktív tag
gyerekek...hogy tudok ennél a telónál külön hangot beallitani az sms jelzésére, email jelzésére és a viber jelzésre...?
nálam most minden jelzéshang ugyanaz...zavaró nagyon...
köszi -
-
grinapo
csendes tag
válasz
blendész #3865 üzenetére
Abszolút nem a kérdésre válaszolok, de hátha valakit érdekelt, hogy mennyi az igaz a 108 Mpx-ből és mennyi az illúzió:
Szóval tényleg nagyobb a felbontás, és érdekes módon a várttal ellentétben a színek is kontrasztosabbak lettek noha elvileg negyedannyi érzékelés érzékel. Ez a kép egy másik téma kapcsán készült, de gondoltam hátha valakit érdekel.(A kép egyébként egy 8-10x zoom az eredeti kép egy igen picike részére, maga a target tőlem 250 méter.)
-
Leslie1966
senior tag
A mai napon megváltam az MI 10T Pro-tól, búcsúzom a fórumtól, köszönöm mindenkinek a segítségét és örülök, segíthettem pár embernek.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Csatlakozom a csapathoz egy Mi 10T-vel (nem Pro, nem érdekel a kamera). Egyelőre a bootloader nyitásra kell várnom, mert xiaomi.eu vagy hasonló ROM-ot szeretnék rá.
Két kérdésem van:
1) Az Összefoglalóban lévő TWRP (apollo) jó a 10T-re és a Pro-ra is, vagy utóbbira külön apollopro van?
2) Tudtok ajánlani strapabíró tokot meg üvegfóliát? Szoktam bicajozni és volt már sajna, hogy leesett róla a telefon, és nem szeretném, ha törne...Köszi,
Gábor -
blendész
tag
Köszi szépen!
A főkamera közelfényképezésnél honnan válik ramattyá? Azt láttam, hogy ahol pl egy mobillal akarták kitölteni a teljes képmezőt, ott szinte értékelhetetlen volt már. Egy A/4-es papír méretű témával kitöltve a képmezőt, már oké a minőség? Vagy még az is túl közel van?Ha valakinek van kedve fényképezni egy kicsit, akkor lefotózhatna egy-egy A/5, A/4, A/3, A/2 méretű területet egymás után, és azonnal kiderülne, hogy mi az a távolság, ahol már erőre kap a főkamera. Ilyen jellegű tesztet kültéren, nappal lenne érdemes csinálni, hogy a fényhiány ne zavarjon be. Síkfelületet (pl házfal) érdemes választani és arra teljesen merőlegesen fényképezni. Nagyon örülnék, ha valaki kapható lenne erre, mert viszonylag sok közelit szoktam lőni, és ilyen tesztet nem találtam sehol.
-
ntomka
nagyúr
válasz
blendész #3863 üzenetére
Tényleg elég vegyes a kamera. A dxomark tesztje valamelyest stimmel, amiket ott csináltak képeket viszonylag könnyű reprodukálni, azokat tényleg tudja. IRL viszont ezernyi helyzet van, ahol kijön a gyengesége. Annyira nagy az érzékelő, hozzá pici helyre van a lencse bezsúfolva, hogy megfelelő fénybeesési szögnél elkerülhetetlen egy jó nagy lens flare. Ha meg totál erős fény (nap főleg) felé fordulva fotózól, akkor befátyolosodik az egész kép, össze-vissza törik a lencsén. Engem ez utóbbi zavar a legjobban. Illetve nehéz közelieket fotózni is a lencse méret miatt, mert elhúzza a széleit.
Viszont vannak bőven pozitívumai is a kamerának. A felbontás miatt baromi részletes képeket lehet lőni vele, megfelelő fénynél a makró is használhatóan teljesít, a 2x-es digitális zoommal is nagyszerű közelieket lehet csinálni, mert van miből vágnia bőven a szoftvernek, a széles látószögű lencse is teljesen jó képeket készít, igaz az kevés fénynél már érezhetően alulteljesít. A képstabi is remek videóknál. -
blendész
tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam pár hónap anyagát, de a kamerával (ami számomra a legérdekesebb lenne) kapcsolatban elég vegyesek voltak az érzelmek. Volt, aki borzalmas közeliket posztolt, volt aki szerint a dinamika szar. Mi most a helyzet? Változott valamit az esetleges frissítésekkel? Vagy nem is volt szar? (DXO 118 pontja nem rossz eredmény, akkor sem ha labor)
Illetve, ha van tuti beszerzési forrás, az is érdekelne. -
bodoraudio
aktív tag
A Waze hangja nálatok is akadozik?
12.1.5 gyári rom. -
válasz
blendész #3848 üzenetére
Én több készüléket próbáltam és használok, sok kép is van összehasonlításképpen. Én nem használom 108 mpxbe elég az egynegyede. Képminőségbe nagyon jó, összehasonlítás képen nem tudnék másikat mondani, az S21+ kétszer annyi, sajnos a Huawei kilőve a gugli hiányában. Én is P30 Pro-ról váltottam, de azért még keresgélek.
-
Sonoe
csendes tag
Sziasztok!
Néha a telefon nehezen küldi el az smseket. Van hogy 1-2 percet is kell várni.
(12.1.5 Stabil, Messages verzió: 7.0.039)
Gyorsítótárnál is töröltem az adatokat de változatlan. Valaki tapasztalt már ilyet? -
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Lenne jó pár kérdésem.
Muszáj a C: meghajtón legalább 15 GB helynek lennie? Más meghajtóról nem lehet ezt csinálni? Miért kell az Mi Flash-t a C: meghajtóra tenni egyenesen a gyökérbe? Miért nem lehet találni telepíthető MI Flash-t úgy , hogy elvileg telepíteni kéne az állítólagos hivatalos oldala szerint? Miért mindenhol csak a .zip van? -
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Másnál sem lehet az időjárás app-ot úgy beállíani, hogy a gps alapján adja meg a helyet és időjárást (csak fixen választott települést tudok megadni), vagy Én bénázok?
-
blendész
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata vagy tud tesztről ahol más, elvileg azonos kamera-érzékelős telefonnal hasonlítják össze a képminőséget? Ha minden igaz, a Xiaomi Redmi Note 10 Pro is ugyanazt az érzékelőt kapta, de összehasonlító tesztet nem találtam. Nekem gyakorlatilag szinte egyedül a fotó (és kevésbé, de a videó) képminősége számít telefonvásárlásnál. Talán a jelenlegi árát hajlandó lennék még kifizetni a Mi 10T pro-nak, de ha lenne más mobil, ami hasonló képet tud, de olcsóbban, akkor nagyon érdekelne. -
-
eversman
tag
válasz
grinapo #3841 üzenetére
Hali!
Nekem is ezt csinálta, meg néha csinálja is. Az oldotta meg, hogy amikor rádugom a kocsiban a kábelt, és feldobja, hogy mit szeretnék (töltés, file átvitel), akkor nem választok semmit, csak kilépek. Ez 10-ből 8-szor bejön, maradék kettőnél kábel kihúz-bedug megoldja. Nem tudom nálad segít-e, hatha. -
grinapo
csendes tag
Pálinkás jóestét kívánok minden kedves és kedvetlen sporttársnak!
miui 12.1.5 EU, fullgyári. Ma jutottam el odaáig hogy kipróbáljam android auto-val.
Alapvetően megy, egyetlen dolog viszont nem:
A Waze egyszerűen nem kap GPS-t. Semmit. Odaragad ahol indítottam.Azt hiszem a Netes Bölcsességeket™ már végigpróbáltam: location off/always, battery non optimised, autostart, full data clear, restart, AA no location vagy yes location, már csak a fekete kakas áldozása teliholdnál nem volt. De nem hatja meg semmi: nem megy.
Közben persze bármi más megy, pl. gmaps, osmand a képernyőn, szóval a GPS pontosan tudja hol van de a waze ebből nem kap.
Valakinek esetleg még tuti tippje, vagy ezt most most elcsillagták én meg pont belefutottam?
-
akibor000
aktív tag
ezt láttátok már???
link -
Bali222
tag
Köszi a tippeket!
Felraktam a 12.0.3-as indonéz romot.
Elsőre nem akart menni, mert random hibákkal elszállt.
Vagy antirollback error, vagy image és device mismatch error volt, meg még volt vagy 2 másik. Mikor épp milyen kedve volt.
Végigpróbálgattam mindenféle dolgot, aztán végül az segített, hogy Ryzen cpu-s gép helyett Intel cpu-son próbáltam meg. Ott elsőre ment... -
válasz
Leslie1966 #3832 üzenetére
Én a Huawei telefonhoz mennék vissza, de gugli hiányában most nem nagyon akarok. Én is Samsungot és Xiaomit használok, majd meglátom melyik lesz a nyerő.
-
Leslie1966
senior tag
válasz
laszlomijin #3833 üzenetére
-
laszlomijin
tag
válasz
Leslie1966 #3832 üzenetére
Naaaaa
Én is két napja nyúzom a 20 ultrát!
Majd beszélgessünk privátba -
Leslie1966
senior tag
Sziasztok !
Mostantól kicsit kevesebbet leszek az MI 10T Pro fórumban, mert ma lettem tulajdonosa egy Samsung Note 20 Ultrának, visszahúzott a szívem a samsunghoz, azért a MI 10T Pro-t megtartom. -
kano
nagyúr
válasz
Bali222 #3830 üzenetére
Nem kell semmit tenned csak Mi flash-el tedd fel a fastboot 12.0.3-as indonézt.
A 12.0.7 az ugyan úgy Android 10-es, mint az indonéz.
A 12.0.3 után viszont ne engedd frissíteni 12.0.4-re és 12.1.1-re se, ha nem akarsz szívni (12.0.4-nek rosszabb az üzemideje, Android 11-nél pedig nem mennek a gesztusok 3rd party launcher-el). -
Bali222
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Felraktam a V12.0.7.0 Xiaomi EU romot, de nem vagyok vele elégedett, mert a Google pay-ben nem tudok kártyákat beregelni fizetésre és a UI belassulásokat sem oldotta meg a Globalhoz képest.
Úgyhogy most nekiugranék az indonéz romnak, mert a hívásrögzítót jó lenne megtartani.
Viszont antirollback errort kapok, ha fastboot romot próbálok flashelni. Ezt:
apollo_id_global_images_V12.1.1.0.RJDIDXM_20210322.0000.00_11.0_global
Nyomtam egy getvar anti-t fastbootban és az ezt dobja vissza:
getvar:anti FAILED (remote getvar variable not found)
Innentől kezdve viszont meg vagyok lőve. Tartok egy esetleges brickeléstől és guglival sem találok túl sok érdemi infót.
Valaki tudja, hogy ez miért lehet? Illetve, hogy mit tehetek? -
Kobe
veterán
Sziasztok
Valaki talalkozott olyannal hogy a keszulek altal lott fenykepek bazira homalyosak? 108mpxel de egy 2 mpxeles kamera minoseget mutatja
Olyan mintha nem tudna rendesen idoben fokuszalni a kamera es ezert homalyos
-
Andrew10
aktív tag
Üdv. Tegnap jött meg a 12.1.5.0. Ha fölülről az értesítő sávot lehúzom valami smart home - inteligens eszköz dolog jelenik meg. Tudja valaki, hogy az mire jó. Köszönöm előre is.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
makkmacika #3822 üzenetére
-
Leslie1966
senior tag
válasz
-
kano
nagyúr
válasz
-
Matt99
csendes tag
Segítsetek, nagy dilemmába vagyok :D
Most éreztem időszerűnek, hogy lecseréljem a 3 éves Nokia 8-omat. Jelenleg 140k-ért messze ez a telefon tűnik a legjobb ajánlatnak, és szerintem most kéne megvenni, ennél lejjebb már nem hiszem, hogy fog menni az ára és félek, hogy pár hónap múlva már nem lesznek készleten (Poco F2 Pro is hamar elfogyott.)
Videós képességei mennyire jók a telónak? Van-e ebben a kategóriában vetélytársa (hasonló hardverű telefon ois-sel)? A Mi 11 lite 5G-nek nincs ois-e, így az kiesik, Samsung A52 5G snapija meg nem elég erős nekem. Nemsokára jön ugye a Poco F3, ami lehet hogy jobb ajánlat lesz, szerintetek várnom kellene arra, vagy csapjak le most a Mi 10T pro-ra? Előre is köszi a válaszokat.Még annyit hozzátenném, hogy én is a kompakt telefonok híve vagyok, de erről már lemondtam, mert androidos telóknál nem nagyon van jó ajánlat... Viszont most mintha elkezdenének szép lassan jövögetni (Asus) szóval lehet ezért is várnom kellene, hátha lesz valami jó kis kompakt keszülék ebben a 100-150k kategóriában.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
makkmacika #3818 üzenetére
Ja
-
kano
nagyúr
válasz
Leslie1966 #3816 üzenetére
-
kano
nagyúr
válasz
makkmacika #3814 üzenetére
Semmit nem kell tenned. Engedd, hogy letöltse és feltelepíti automatikusan.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
Leslie1966 #3811 üzenetére
Szia, köszönöm szépen segítő válaszod.
A 12.0.18.0.QJDEUXM verziót ajánlja fel frissítésnek hetek óta.
Ha jól értem, akkor a telepítés menete abból áll, hogy letöltöm a frissítést és a Beállítások/A telefonról/ Frissítés/Frissítőcsomag kiválasztása/ majd a letöltés helyét bejelölve elindítom a frissítés folyamatát. -
kano
nagyúr
válasz
Leslie1966 #3811 üzenetére
EEA - European Economic Area
-
Leslie1966
senior tag
válasz
makkmacika #3809 üzenetére
Ennek a verziónak fel kell menni, mert azonos régió, EAA azaz EU-romod van, amit letöltöttél az is az, ehez nem kell bootloadert nyitni ! Nem ajánlotta fel a frissítést ?
-
Leslie1966
senior tag
válasz
makkmacika #3809 üzenetére
Szia ! Akkor a bootloader nyitás után valamelyik EAA fastboot romot kell feltenned és valószínűleg fel fogja ajánlani a 12.1.5.0.RJDEUXM frissítést, de ha a Global verzión szeretnél maradni akkor elég , ha a Global recovery -ből teszed fel a legfrissebb kiadást.Te viszont EAA romon vagy. Én a helyedben ha már bootloadert nyitok az indonéz fastboot android 11-es változatát tenném fel. Recovery-ből csak az adott régiónak megfelelő fog felmenni, EAA-ra EAA, Globalra global és így tovább. Ha nem tudod biztosan mit csinálsz tégla lesz a telefon-igaz nehezen , de lehetséges.
-
makkmacika
csendes tag
válasz
Leslie1966 #3789 üzenetére
Köszönöm szépen Leslie1966.
A link a 12.1.5.0.RJDEUXM EEA RECOVERY verzió letöltését teszi lehetővé.Nekem a MIUI GLOBAL 12.0.15. stabil QJDEUXM verzió van jelenleg a telefonon.
A telefon még zárt.A különbség ellenére bátorkodjak feltelepíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest