- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anarkhon
csendes tag
Nincs ezzel az Ui-val semmi gond. Nagyonszépen eltakarítja a buta embereket a pc-töl. A pc nem a mai ostoba usereknek van kitalálva,nekik az fog megmaradni belöle hogy a pc az egy olyan eszköz amivel a modernUi-hez lehet programokat irni...
-
törölt tag
válasz
flamich76 #91 üzenetére
Mióta megjelent a W8 azóta van minden topik tele a hiperszupermindennéljobb megmondókkal, ergo a jelek szerint a homokba dugod a fejed. pont annyira jelen vannak, mint akik folyamatosan szidják. De neked csak a szidókkal volt bajod, mondván ök a hangosabbak. Minden új win vagy office verziónál tán azok vannak a legtöbben, akik mindenkinek megmondják hogy ez az új win/office mennyire jó, minden korábbit überelö és produkltívabb használatot lehetövé tevö, holott a kritizálók jelentös részének jelentösen megnehezíti a váltás a napi életét.
A start menüt tekintve már a w7 vista verziót sem szeretem a programok keresésére, indítására, de találtam benne elöremutató elemeket. Az új start menüt jónak tartom tabletre, szenvedésnek desktopra a saját használati szokásaim szerint. S az új rendszer, felület minden, csak nem intuitív.#95 Hisztogram: a Neptun az konkrétan 1999-töl olyan 2009-ig egyre szarabb lett felületet tekintve.
-
Hisztogram
tag
válasz
attila9988 #74 üzenetére
Ez mutatja hogy mennyire mellényúlt az ms a vacak nyolcassal. Vagy nem így látod? Ha akkora nagy innováció lenne ami jobbá teszi az emberek életét, akkor nem kellene folyamatosan magyarázni a bizonyítványt,[...]
Jó, mondjuk ez nem jelent semmit. Az emberek mindig hónapokig hisztiznek minden UI upgrade miatt legyen az start menu, Facebook, neptun, Iwiw, akármi. Ember legyen a talpán aki elsőre ki tudja mazsolázni a valódi panaszokat a szénakazalból.
-
attila9988
őstag
Pedig elkezdett terjedni egy olyan elképzelés, miszerint a microsoft mindent tökéletesen kitalált, és mi vagyunk a hülyék, hogy nem látjuk, nem érezzük át azt a fantasztikus innovációt, amit ők akarnak nekünk megmutatni.
Az eszükbe sem jut, hogy elsősorban itt nem az a gond, hogy valami újat alkottak, hanem az, hogy ez az új megoldás nem szolgálja ki olyan mértékben a felhasználókat, mint az azt megelőző.
Ha valami új, és jobb, akkor nyilván sokkal kevesebb ember lenne ellene. Itt most nem erről van szó. -
aAron_
őstag
nekem négy problémám van vele
1. akár hányszor feltelepítek valamit telehányja mindenféle vacakkal a startot
2. nincs megfelelő átjárás az asztal és a "metro" között, pl böngésző, stb
3. "metron" belül is vannak mindenféle hülye beállítás (és nem a vezérlőpultban)
4. indulás után miért nem az asztalt mutatjajobb lenne ha az egész egy ablak szerűségben nyílna meg, egész képernyőn, de úgy hogy a tálca látszódon, mint a könyvtárak,egyébként felőlem lehet ilyen csempés, az nem érdekel
összefoglalva nevetséges, hogy a microsoft így oldotta meg PC-re, sokkal jobban meg lehetett volna csinálni, és még a csempék is maradhattak volna
-
sirály12
őstag
Én csak egyet tudok, ha visszakerül a startmenü, akkor én is megveszem. Addig ki van zárva, hogy kellejen!
És mondhat bárki bármit, nem vagyok hajlandó a 24"-os moncsimon hatalmas színes csempécskéket nézegetni! Táblagépre, telóra jó az ilyen felület, desktop gépre viszont egyszerűen vacak! -
flamich76
tag
válasz
#06658560 #86 üzenetére
Te lehet hogy nem, de ne dugd a fejedet a homokba. Amióta megjelent, azóta minden Win8-as cikk után a fórumok első hozzászólói leírják, hogy ez egy bukás mert nincs start menü és különben is desktopra alkalmatlan, munkára meg egyenesen tilos használni.
Másrészt én nem írtam a csempékről semmit. Sőt, azt a szót, hogy csempe eddig le se írtam. Én csak arra próbáltam itt rávilágítani, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és rászán 1-2 napot, akkor rá fog jönni, hogy desktopon ugyan úgy lehet használni mint a 7-est, csak éppen rengeteg újítás van benne, amitől kényelmesebb.
Persze ha valaki eleve úgy áll hozzá, hogy mi ez a f0s, akkor abból nem lesz semmi. Kicsi az esélye, hogy megtetszik neki.
Saját véleményem szerint is marginális a windows appok használhatósága asztali gépen, de attól még maga az újragondolt "start menü" funkció igenis hatékonyabb, gyorsabb és kényelmesebb, mint a régi. És semmiben nem korlátoz a desktop használatában. (mondom ezt úgy, hogy szeptember óta használom egy kétmonitoros környezetben munkára és most már nem tartom kényelmesnek az otthoni win7-et)
-
Dani3
csendes tag
Nekem se tetszik a Modern UI szerintem ezt az új ui-t nehéz kezelni! Notebookon egyenesen rémálom,első pár percem ami avval telt el hol lehet ezt újrainditani.Szerintem logikátlan a menűredszere bizonyos funkciókat nehéz megtalálni! Szerintem nem sokat adhattak el belőle hiszen a kiadása után egy hónappal, a Windows-részleget vezető Steven Sinofsky-t lapátratették az elképzelése Modern Ui nem hozta általuk várt profitot. Ez arra enged következtetni hogy nem sokan rohantak a boltba új Windowst vásárolni! Többen vannak akiknek nem tetszik az újítás mint akiknek igen.Itt a cikk lehet visszakerül a startmenű a 8-ba.
-
törölt tag
-
flamich76
tag
Egyébként csak a te kedvedért végig görgettem a fórumot és persze nem nevezném pontosnak, de kb
10-en panaszkodnak és
5-nek tetszik.Ami ugye nem egy rossz arány, tekintettel arra, hogy akinek tetszik, az általában nem szokta ezt mindenhova leírni. Ellenben azokkal, akiknek nem tetszik és ezt lépten nyomon mindenki tudtára akarják adni.
-
flamich76
tag
Azért ezek a statisztikai adataid eléggé viccesek.
Pont itt lentebb valaki belinkelte a hogyan készült a ribbon című igen szórakoztató kisfilmet. Abban pölö van egy olyan rész, ahol statisztikákat elemeztek, hogy mennyire nyomkodják az emberek a toolbaron a gombokat és mennyire használnak shortcutokat. Ugye az ember azt gondolná, hogy a mentést meg a copy-paste-et már senki nem nyomkodja. Erre meg nekik olyan statisztikájuk volt, hogy 80%-ban a mentést egérrel nyomják és a copy-pastet is még 50%-ban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy hasra ütve furcsa dolgokat talál ki az ember. Hihető pedig akkor leszel, ha linkeled a statisztikát is mellé.
-
Ne keverjük össze azt, hogy valami új, vagy hogy valami új+szar. A Win8 esetében ez utóbbival állunk szemben. Kivételek persze mindig vannak, nem ez az egyetlen fórum ahol 30 emberből 2 megírja hogy márpedig szerinte tök jó.
A maradék 28...., na az Ő létezésük és véleményük az, amire nehezen lehet ráfogni, hogy maradiságból, vagy megszokásból fakad.
-
Tikakukac
titán
válasz
flamich76 #81 üzenetére
Azóta rendben megy, eddig is rendben ment, szóval, nem, nem hardver hiba volt.
Azzal, hogy neked nincs, még nem leszek kisegítve. Ez a baj, hogy a legtöbb embernek az igényeire pont elég amit kap. Aki meg tényleg szeretné belakni az meg szív, mert akárcsak a WP7, ez is ki van herélve jó alaposan. Vagy legalább jól el van dugva minden az ember pofája elől.
Bocsi, nem cím hanem menüsor akart lenni. A címsor az böngészőben van. Nekem a menüsorok kellenének, nem ez az oldalról előbucskázó cucc. A házi Linux rendszergazdink meg is dicsérte már a dolgot, szerinte is az évszázad ötlete volt ezt a csempét bejátszani desktopra. Mondjuk a végén röhögött.
-
flamich76
tag
válasz
Tikakukac #80 üzenetére
Az első részre csak annyit tennék hozzá, hogy kékhalált utoljára hardverhiba esetében láttam.
A facebook problémádhoz sjnos nem tudok hozzászólni, mivel nincs FB accountom.Nem azt mondtam, hogy elégedett vagyok csak annyit, hogy ez egy átgondoltabb startmenü, ami sokkal előrébb van, mint amit a 7-es nyújt. (bár egyébként tényleg elégedett vagyok vele)
Egyébként mi az a "címsor"? (nincs magyar nyelvű windowsom, szóval nem tudom hova tenni)
-
Tikakukac
titán
válasz
flamich76 #77 üzenetére
Na, akkor sorjában.
Rákattintottam egy frissen telepített oprendszerben egy csempére, majd kaptam cserébe 3 perc villogást és egy kékhalált. Most azt komolyan megkérdezed, hogy ennek mi köze az oprendszerhez? Meg a windowshoz? Lesz@rom ki mit használ, de azért magától ne dobáljon már kékhalált egy rendszert, mert olyanja van. Pláne, ha még semmit sem raktam fel meg bohóckodtam.
A többi fröcsögést nem bírom értelmezni. Te szimplán elégedett vagy a büdösnagy csempékkel, én meg nem vagyok elégedett, mert 1,5 órámba telt mire lekapcsoltam azt az édi funkciót, hogy az fb chatbe belépjen ez a marha automatikusan. És igen, ezt külön nem lehet lekapcsolni, vagy hozzá van rendelve az fb az accodhoz, vagy nem. Olyan nincs, hogy csak simán belépjek és motoszkáljak. Persze olyan, hogy címsor, amit fél perc alatt átböngésznék nincs, cserébe minden el van dugdosva a halálba. 2 infómérnök meg 1 rendszergazdi van a lakásban, ha hülyék lennénk a gépekhez, megérteném, de "sajnos" értünk hozzá. Legalábbis azt hittük eddig.
Nekem meg azokból van elegem, akik képtelenek felfogni a többiek gondjait, helyette vagdalják a másik arcát, hogy maradi vagy, hülye vagy, nem értesz hozzá, lusta vagy. Szerinted olyan oltári bazinagy kívánság lenne egy szokásos címsor megírása és kirakása minden programhoz? Szerintem nem. Én ennyit kérek. A csempéket el tudom tüntetni, de ezt a mindent beintegrálunk és leegyszerűsítünk a vérbe szisztémát már nem bírom feldolgozni.
-
flamich76
tag
válasz
attila9988 #74 üzenetére
Szerintem nehezen hasonlítható a win7 és a win8 elfogadottsága. Tekintettel arra, hogy a win7-et már nagyon várták a felhasználók, hogy végre jöjjön már valami, mert a vista elsőre nem volt jó (legalábbis azt a felfokozott hype-ot nem tudta kiszolgálni, amit az MS gerjesztett előtte), ezért azt sokan leírták és az XP meg már elképesztően elmaradott volt.
Ehhez képest, most "mindenki" elvan a win7-tel és 1-2 év után még nem érzi, hogy itt az idő egy ekkora váltásra, hiszen az XP is elvolt 10 évig.Pedig egyébként, ha valaki 1-2 nap alatt túllendül ezen a gyermeteg hisztin, hogy "jajjmicsinyájjak" nincs hagyományos startmenü, akkor rájön, hogy ez valójában egy tovább finomított win7.
-
flamich76
tag
Kérdés költői volt
természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok idő fog eltelni.
De például ma már nem sokan írnak arról, hogy bezzeg a Vista mekkora egy romhalmaz (és most nagyvonalúan tekintsünk el a két dolog mögötti valóságtartalomtól), szóval valószínűleg lecseng majd ezis. -
flamich76
tag
válasz
Tikakukac #68 üzenetére
Ez nagyon sajnálatos dolog, de ennek mi köze van magához a windowshoz, az operációs rendszerhez?
Azért mert vannak előtelepített alkalmazások a windowsban, attól még azt nem kell használni?
Ha ez az alkalmazás ráadásul egy metrós app, akkor jobb klikk rajta, majd alul az uninstall és már nincs is. Senki nem kényszerít, hogy metrós appokat használj win8 alatt egy desktop gépen.
Gondolj a kezdőképernyőre, mint a start menüre. Ráadásul a régi startmenütől fényévekkel jobb, bár ezt persze biztos sokan nem fogják / akarják belátni. Általában csak annyi a baj, hogy vannak emberek akik nehezen szoknak meg új dolgokat, ami persze összeségében szintén nem baj, csak egy idő után unalmas állandóan ugyanazokat a hisztiket végigolvasni. Pláne, hogy nagyon sok alkalommal tele van pontatlanságokkal, illetve valótlan állításokkal, amiből a rendszert rendszeresen használók arra következtetnek, hogy a kommentelő, valójában még nem igazán került kapcsolatba a rendszerrel, csak olvasta, hogy szídni kell. -
-=MrLF=-
senior tag
Részemről maradok a 7-esnél.
-
A virtualizációnak a thin clientnek, a mobiltelefonnak, a tabletnek a világon semmi köze sincs ahhoz hogy milyen GUI van az ASZTALI monitoromon. Vagy úgy gondolod hogy kihal az asztali munkavégzés?
)
Az persze lehet, hogy thin clienten fut, virtulalizáltan, vagy éppen a bedokkolt mobilomon. De ez teljesen irreleváns ebben a topicban. Ezzel ne akar magyarázni hogy a big screenen miért van ugyanaz a csempe ami a kicsin tapizóson.
-
attila9988
őstag
válasz
flamich76 #65 üzenetére
Vajon hány hónapnak kell még eltelnie, hogy egy windows cikk utáni fórumban ne az legyen az egyetlen téma, hogy miért nincs startmenü?
Ez mutatja hogy mennyire mellényúlt az ms a vacak nyolcassal. Vagy nem így látod? Ha akkora nagy innováció lenne ami jobbá teszi az emberek életét, akkor nem kellene folyamatosan magyarázni a bizonyítványt, hanem magától terjedne, és magától akarná mindenki ezt az új felületet használni. A w7 pl már beta korában is népszerű volt. Ez pedig azt bizonyítja, hogy sokkal jobban eltalált termék volt mint ez az új.
-
attila9988
őstag
Nem értem a fanyalgókat. A Microsoft-nak nem volt választása.
Engem, mint felhasználót nem érdekel hogy a microsoft mit akar, vagy mit nem akar. Engem az érdekel, hogy a saját igényeimnek megfelelő programokat használhassak. Hogy ezeket ki szállítja, az már csak részletkérdés. Felejtsd el azt az idiotizmust, hogy a fogyasztó van egy cégért. Ez egy nagyon káros gondolkodásmód. A cégek dolga hogy kiszolgáljanak téged.
Vagy meglépi ezt, vagy lemarad, mint a borravaló.
Ez marhaság. Az agyonistenített apple sem akarja a desktop felhasználókra erőszakolni a mobil ui -t igaz? Na hát éppen ezt az utat kellett volna a microsoft -nak is választani. Annyi lett volna az egész, hogy választhatóvá teszik a felület használatát. És igen, desktop -on mindenki ki is kapcsolta volna, hiszen ott nem kell. A mobil cuccokon meg az asztal nem kell. Mi a francnak ez az öszvér? Az a magyarázat marhaság hogy ez azért lenne, mert a felhasználók mind hülyék, és birka módra rá kellene őket szoktatni valamire. Ezzel ne gyere ha nem muszáj.
A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni,
Ez egy oltári nagy baromság. Az autó sem ha ki azért, mert van biciklid. Pedig kisebb, könnyebb, és jobban elfér a sufniban. Viszont messze nem alkalmas mindenre. Na így van ez a mobil szarokkal is. Lehet őket használni erre arra, nincs ezzel semmi gond. De abban a pillanatban amikor valami komolyabb feladatod van, akkor már nem elég a mobil vacak, és kell egy rendes számítógép. Ez pedig nem fog változni, akármennyi marketing rizsát is fogsz benyelni a témával kapcsolatban.
-
MIFtIli
aktív tag
Nálunk egy azaz 1 darab pc sincs már használatban. Pedig 2008-ban még 4darab volt. Azóta mindenki notebookra váltott. Van közötte erős, gyenge, külső monitoros megoldás is. Cad, ps és sima netezős verzió is. Kinek milyen kell.
Ettől függetlenül nem fog kihalni a pc, csak nagyon célhardver lesz, azt gondolom. -
Tikakukac
titán
válasz
flamich76 #65 üzenetére
És miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek meg atom kényelmetlen és nem feltétlen kell egyből huszárkodni, hogy blőőő, már megint fröcsögnek az emberek. Össz-vissz egy csempementes verziót kértek az emberek? Ennyi. Soknak érzed? Szerintem nem.
Telón és tableten nekem is bejött ez a minimal design, de 24"-on már annyi vánszorgás van egérrel, hogy el innét. -
flamich76
tag
Vajon hány hónapnak kell még eltelnie, hogy egy windows cikk utáni fórumban ne az legyen az egyetlen téma, hogy miért nincs startmenü?
Egyébként nekem személy szerint tetszik az új megközelítés (2 x 24" desktop)
Igazából már a win7 tűnik kicsit ósdinak. Több monitoros felhasználásban meg úgy általában is sokkal kényelmesebb a 8-cas. -
cacasz02
aktív tag
Amíg nem muszály nem megyek a win7-ről sehova legyen akár milyen felület, de ha valaki szeret variálni akkor xwindow na ott lehet válogatni. Amúgy van még ma is hogy visszasírom az utasítás sort.
-
somogyib
őstag
De, hogy a cikkhez is hozzászóljak:
A képen látható wide tile-ok jobban néznek ki ezzel az oldalaránnyal mint a mai, végleges verzióban. -
somogyib
őstag
"minden ott van előttem. Copy-paste, betűméret, vastagság, minden érted, minden. Egy óra alatt megtanultam."
Ha 100-ból 80 user így gondolkodik, akkor jó fejlesztés a ribbon.
Te a maradék 20-ba tartozol. (Meg én is, mert az alapfeladatokon kívül leginkább csak VBA makrókat írok, ott nem változott az UI.)
-
zord01
senior tag
Dehogy... egyáltalán nem állt a szándékomban, hogy a te szádba adjam. Annak a szájába akartam adni - afféle megelőzés képen - aki épp ilyesmivel akart megvádolni (amúgy talán nem is alaptalanul).
Mert hát minden fórumon, ahol írtam eddig, biztos volt 1 vagy kettő vagy sok olyan emberke aki szerint a hiba bennem van, mert, és most idézek "minden ott van előttem. Copy-paste, betűméret, vastagság, minden érted, minden. Egy óra alatt megtanultam." Ja hát ezt én is, de nem egy óra, hanem 3 másodperc alatt. Ellenben lehet tudnék az illetőnek adni olyan feladatot, hogy keresztbe nézné a manduláját, ha csak a ribbont használhatja... (Bár... lehet próba cseresznye alapján hamarabb rátalál a dolgokra, mint a régi USER, aki a rég logika alapján szisztematikusan keres...) -
Male
nagyúr
Így van. Amíg nem kényszerít semmi a váltásra, addig nem is fogom megvenni a win8-at, ahogy gyanítom az általad fanyalgóknak nevezettek is így tesznek.
A probléma csak az, hogy egy monopol piacról beszélünk...
- veszel új gépet, és Win8 van rajta
- veszel új gépet, és külön vennél OS-t, de Win7 már nem kapható (nem tudom, talán még igen, de bármikor dönthetnek úgy, hogy ennyi volt)
- a piaci erőfölényükkel igen komolyan tudnak befolyásolni, hogy mégiscsak váltsál (ez nem megy, az nem megy, ehhez nincs driver, ahhoz nincs driver, stb.) -
zord01
senior tag
Spec én még 6700-val tolom és egy Nexus 7 Cellularral. Baromira utálom a tapizós telókat. Amíg lesz buta, nekem nem kell okos. Baromság. Sok birka meg zabálja, mert "okos" (nem úgy mint aki...)
Jó tudom, tudom, evolúciós zsákucca vagyok, változás képtelen. Mi úgy híjuk magunkat, konzervatív... (így 30 éves fejjel... 5 éve még nem hittem volna, hogy az leszek... jövőre már botom lesz, 2 év múlva koporsó...
)
-
zord01
senior tag
Az évtizedes rutin a kukában... az van...
(Hozzáteszem, 2-3 hónapja nincs Classic Office-om, mert lejárt a licencem, és azóta pár dolgot már megtanultam a ribbonon is (Neeeeem, nem a sorkizárt, és félkövér opciókat, kissé komolyabb dolgokat). Az egyetlen dolog, amiért nem újítottam meg, valami 1 dollárért (vagy 2? FT), mert igazából ma már nem használom olyan komoly szinten. Ma már csak írok, formáznom is alig kell. Bepötyögök 2-300 oldlalt, és a végén fél óra alatt. Ilyen feladatokra megfelel a ribbon. Újratanulni meg nem akarom. Tudom, rohadt, lusta, g**ci user vagyok, dögöljek meg) -
Jaffafa
aktív tag
"Ezt a hülyeséget felejtsük már el. 20 éve ezt hallgatom. Igen, egyre több mobil eszköz lesz, sőt pár év, és valszeg a tabletek is annyira elterjedtek lesznek, mint ma a mobilok. Mindenkinek lesz egy."
Bizony, ahogy én is hányszor hallottam anno, hogy semmi szükség a tabletekre, meg tapizós telefonokra és lám, ma már egy billentyüzetes teló kuriózum..... Ennyit a kompetenciáról a témában.......Ma már szinte nincs nagycég virtualizáció nélkül. (Ne pitiáner 10-100 fös kkv-re gondolj)
"Remélem ezt az MS is felismeri,"
Felismerte, hogy mi a jövö. Ebben van a pénz. Változik a világ, s ezt jobb, ha elfogadjátok és alkalmazkodtok
-
-
somogyib
őstag
Azért egy UI megtervezése nem kis feladat. Itt egy video az Office menüszalag 'létrejöttéről'. Érdemes megnézni, hogy miket vesznek figyelembe az UI tervezésekor.
Persze az Office ribbont is lehordták sokan (anno én is anyáztam nem keveset), de mára mondhatni hozzászoktak az emberek.
A ModernUI viszont valóban sokkal nagyobb változást hozott.
Bár szerintem a neve rosszabb mint maga az UI: ModernUI.
Ezen szerintem 1 percet gondolkodtak.
UI: most már én is úgy gondolom, hogy desktop szegmensben nem kéne erőltetni ezt az új felületet.
-
zord01
senior tag
"A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni, vagy legalábbis a dominanciája annyira leredukálódik, hogy nem lesz értelme vele komolyan foglalkozni."
Ezt a hülyeséget felejtsük már el. 20 éve ezt hallgatom. Igen, egyre több mobil eszköz lesz, sőt pár év, és valszeg a tabletek is annyira elterjedtek lesznek, mint ma a mobilok. Mindenkinek lesz egy.
De számtalan, számtalan olyan feladat van, amit egy tablet, mobil soha nem fog tudni átvenni. Én spec (vitorlázórepülök) hülyén érezném magam, ha a vérkomolyan felépített itthoni (télire rendszeresített) szimulátorom lelkét egy telefon vagy egy tablet adná. No Way...
Szintén nem tudom elképzelni, hogy a másfél millás házimozi lelkét egy kis szar adja...
Photoshop sem tableten fog menni, hanem a 27+ monitoron...
Letölteni sem telóra fogok...Stb... Stb... Tény, hogy idővel jóval több mobil eszközt fognak eladni, mint PC-t (hacsak már most nem ez a helyzet), mert minden embernek egy telefon, egy tablet (plusz a rotáció: elveszik, elromlik, leejted, ellopják), de ettől függetlenül minden háztartásban maradni fog egy (azaz egy darab) PC.
Ez lesz az ERŐ gép, minden más csak periféria lesz. Ha úgy tetszik egy családi szerver.
Tehát igen, a mobil szegmens FONTOSABB LESZ, de a PC kihalni nem fog. Kizártnak tartom.
Már pedig ha azt vesszük, hogy a mobil eszközök forgalmának harmadát, negyedét (plusz munkahely) továbbra is (hosszú távon is) ki fogja tenni a PC, akkor nem kell félteni, és nem kell lesajnálni a szegmenst.
Remélem ezt az MS is felismeri, és abbahagyja a PC-s felhasználók szívatását. Mert hosszabb távon ártani fog az üzletnek... Megnézem én 1 év múlva mennyire jött be nekik ez az eröltetett átállási kísérlet.
Amennyi felhasználót nyernek mobil, tablet fronton, 2-szer annyit veszítenek asztali fronton (ill nem, mert maradnak még W7-en, tehát MS felhasználók maradnak, de a W8 eladásokon meg fog látszani ez a hozzáállás, az biztos...) -
Igen, ezerszer, ettől még nem lesz "élvezhetőbb", vagy akár "emészthetőbb" az eddigi felhasználói tábor nagy részének. Sőt, ettől még nem is az elégedetlen felhasználó lesz a hülye, ha úgy érzi az adott cég a desktop vásárlói igényeket lesz@rásával próbál magának utat törni a mobil "táccs" szegmensben.
Jaffafa:
Nem értem a fanyalgókat. A Microsoft-nak nem volt választása.
És ezt legalább Te elhiszed? Remélem, hogy legalább Te igen.
-
-
Male
nagyúr
Pedig érthetnéd a fanyalgókat: Mint felhasználót, marhára nem érdekel, hogy mi jó a Microsoft jövőbeli piaci pozíciójának... (abban egyetértünk, hogy miért csinálja).
Másrészt az egy dolog, hogy a használatát meg lehet szokni, de az, hogy a látvány amit kapok tetszik vagy sem, nem ezen múlik. (Ennyi erővel vedd el a legrandább nőt, mert majd hozzászoksz)
-
törölt tag
"A Microsoft-nak nem volt választása. Vagy meglépi ezt, vagy lemarad, mint a borravaló. A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni, vagy legalábbis a dominanciája annyira leredukálódik, hogy nem lesz értelme vel komolyan foglalkozni. A cégek is a virtualizáció felé mozdulnak (ha tehetik) és oda már nem kell PC, mert megteszi egy Thin-Client is."
Ma sem maradtunk a valóságot közelröl sem ismerö, stand upba illö megmondás nélkül. köszi.
-
Jaffafa
aktív tag
Nem értem a fanyalgókat. A Microsoft-nak nem volt választása. Vagy meglépi ezt, vagy lemarad, mint a borravaló. A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni, vagy legalábbis a dominanciája annyira leredukálódik, hogy nem lesz értelme vele komolyan foglalkozni. A cégek is a virtualizáció felé mozdulnak (ha tehetik) és oda már nem kell PC, mert megteszi egy Thin-Client is. Ha mindig minden ugyanúgy maradna, akkor még mindig bogyót gyüjtögetnénk és halásznánk/vadásznánk. Tessék kipróbálni, használni pár hétig és utána mondani egy véleményt róla. Én próbáltam, nekem qrvára mindegy, hogy desktop ikonra bökök, vagy csempére, amíg én döntöm el, hogy melyik ikon/csempe legyen az asztalomon. Inkább azon kellene kiakadni, hogy miért csak ilyen kevés app van hozzá....
-
PR0JECTNR56
addikt
A következő a Windows 1.0-ás felület újraélesztése lesz, de az igazi ínyencek a DOS nézet is választható lesz.
Azzal viszont maximálisan egyetértek (bár ezt már korábban is írtam), hogy nem került volna szinte semmibe se az MS-nek, ha tényleg benne hagyják a klasszikus start menü/desktop struktúrát mondjuk a 7-el megegyező verzióban és nem kellene itt szórakozni a Modern UI és csonka desktop móddal. Az Aero felületet mint opciót már nem is merem kérni.
Ami viszont tetszik, hogy egészen kedvező árcédulájú a Win 8 normál és upgrade verziója is az előző verziókhoz képest. -
Nem tudom, hogy neked a kispárnádra is MS logo van hímezve, vagy sem, de sokadszorra állsz hozzá ehhez a konkrét esethez úgy, mintha a terméket gyártó és értékesítő cégért lennének a fogyasztók/vásárlók és nem fordítva. Amit érdemes belátni, hogy ez egy nonszensz elképzelés.
Mondjuk legalább már arra a szintre "finomodott" a megközelítésed, hogy "ha nem tetszik, akkor ne vedd meg".
Felhasználói szemszögből majdnem "követendő" hozzáállás... majdnem.... -
Ja és furcsa, hogy a céges használatról nem esik szó, pedig az igazi szopás ott van. Kínkeservesen kineveltünk sok millió embert, titkárnőt, managert, idősebb korosztályt, hogy tudják használni a Windowst produktívan úgy ahogy. Ezek falfehér arccal fogják bámulni a csempéket boot után. Oké, lehet mondani hogy az ő bajuk, de ez nem igaz, mert igazából a cég baja, neki lesz ez mérhető költség.
Remélem az ezeknél a cégeknél dolgozó IT döntéshozók lesz az a réteg, aki a középső ujját felmutatva fogja Win7-en tartani az eszközállományt amíg csak lehet, ezzel kényszerítve az MS-t hogy adjon valami alternatívát akár egy update formájában.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cyberpunk #23 üzenetére
eltűnik a desktop nézet
Egyelőre még a Windows RT-ben is ott van, mert bár azt a rendszert nulláról csinálták, így nem kellett foglalkozni a meglévő szoftverekkel való kompatibilitással, de a Metro (vagy ModernUI vagy bánomisénmilyenUI) nem alkalmas az saját Office szoftverük hosztolására. A Metro felület ergo alkalmatlan a produktív szoftverek számára. (Meg ha jól rémlik, a rendszer beállítópaneljeinek egy része is itt landol, a desktop nézeten.)
Azt nem értem, hogy hogyan mehetett bele egy ilyen félkész koncepcióba a MS vezetése. Tán vakok, hogy nem látják, mennyi baj van ezzel az egésszel, már a legalapabb koncepcionális szinteken is?
-
Nem szabad szerintem általánosítani. Én pl 27 colon nem tudom megszokni, egyszerűen nem megy, és főképp azért nem, mert látom hogy nem erre való, izzadtságszagú az egész. De ugyanakkor elhiszem hogy:
- valaki meg bírja szokni 24 meg 27, meg sok colon (írta is valaki már ide),
- hogy 10-20 col között sok ember meg tudja szokni.A kérdés csak az, hogy mekkora az a csoport aki nem tudja, és nem is akarja, megjelenítőmérettől függetlenül. Ezen áll vagy bukik az MS sikere, vagy az, hogy hajlandó e ennek a csoportnak adni valami normális alternatívát e helyett az izé helyett. Én ez utóbbival ki lennék már békülve.
-
kispecek
aktív tag
Kb. 4-5 napba telt míg megszoktam a Win 8-as környezetet.Xboxon kicsit tovább tartott a csempés rendszerrel a barátkozás, de már megszoktam.
Egyszerű mint a facsipesz.
Jelentem, van élet startmenü nélkül is... -
SPY0817
aktív tag
Az összes válasz 42 nah jó szóval igen meg kell szoknia a népnek amint kicsit belakja az ember és nem csak rá fujjol akkor hasznos.. minden funciójában tökéletesen helyettesíti a régi startmenüt..
Utólag jöttem rá hogy nem teljesen neked akart menni a válasz hanem inkább akinek te válaszoltál..
-
Móci
addikt
Magyarul az összes, a pc-jét a régi start menüs rendszerrel használó user útszéli adómentes jövedelemből élő dekoratívan öltözött kedves édesanyját az ms szerint, mert miattuk/miattunk (mert mi gonoszok nem akarunk ám haladni a trendekkel) a többiek nem verhetik a nyálukat a táccs vackokra. Szerintük. Tudom, egy részből igazuk van, de ha én kiadom a pénzt azért a vacakért, akkor hadd döntsem már el én, hogy akarom-e látni a képernyőn a csempéket, vagy megelégszek velük a fürdőszoba falán.
-
eXodus
őstag
Fogták a régi papíralapú spamet, elnevezték és megszületett a w8.
-
Male
nagyúr
Vannak meggyőzhetetlenek, de sokan át fognak térni, megszokják desktopon, és innen következik, hogy nem akarnak egy másik fajta felületet használni majd tabon/telefonon... a nagy tömegnél bejön, aki meg eléggé ellenálló, hát azt elveszítik a desktop piacon, de ez egyre kevésbé fontos nekik.
Nekem az egész kinézet nem tetszik, nem csak a start képernyő... örültem, ahogy egyre szebb és szebb lett a felület a win 3.11 óta, a win7-ig. Ez a lecsupaszított, minimalista dizájn nekem nem jön be a desktopnál. (tudom, most ez a divat, de pl az Apple sokkal jobban oldja meg: a hardver minimalista dizájnnal háttérbe szorul a felhasználói felülettel szemben, ami viszont egyáltalán nem az)
Chal: Meg nem ölik, maximum csökkenhet (de ez sem teljesen igaz, hiszen akiknek nem tetszik, azok ottmaradnak Win7-tel, és nem a konkurenciához rohannak), de ez már kevésbé fontos nekik.
-
Csak közben megölik a desktop erőfölényt így.
Próbálta már valaki 27"-es monitoron? Na én igen. Egy rémálom az egész. Mintha elöl ülnék a moziban, vagy még annál is rosszabb. Kimondottan rossz élmény. De csodák nyilván nincsenek, ami működik 10 inchen, az nem fog világot megváltani huszonX inchen. Érthetetlen hogy ennyi év után ezt így előadja ez a cég.
-
Cyberpunk
félisten
Hát azét nehéz lesz rászoktatni a népet, legalább is a régi motorosokat. Nekem csak az a bajom, hogy van. Hiába válthatok sec perc alatt desktopra. Ha ezzel a valamivel indul. Tulajdonképpen nem rossz maga a felület, tableten kifejezetten jó sőt WP8-as mobilt veszek majd, de desktopon egérrel használva nekem speciel nem gyere be. Ettől még persze lehet kinek jó, de nekem ettől még nem lesz az.
-
Воланд
titán
"If Microsoft allowed Windows 8 users to live entirely within the old desktop, that's exactly what a lot of PC buyers -- particularly old-hand Windows loyalists -- would do. That would decrease the effective installed base for the new UI. Developers would see this behavior and continue to focus their attention on the traditional desktop. Without touch apps, users would stay away from the new UI. Without users, developers would stay away. And so on, into a death spiral.
For Windows to remain relevant, Microsoft has to build a whole ecosystem around touch. That starts with developers." [link]
-
Cyberpunk
félisten
Meglehet oldani külsős programmal, na ez a gáz. Sőt Start menü is lehet, ezt mondja meg nekem valaki, hogy itt ezt miért nem lehet gyárilag megtenni? Most komolyan minden trollkodás nélkül kérdezem.
Komolyan beleszakadtak volna, ha valami eldugott menüben el lehetne érni azt, hogy kikapcsoljam a Metro, bocsánat "Modern" UI-t? Ahogy a Vista/Win7-ben ki lehet iktatni az Aero-t. Így akinek bejön használhatná úgy, akinek nem az meg megoldhatná mindenféle segédprogram nélkül, amik ráadásul lassítanak.
-
Sanya
nagyúr
desktopról el lehet "hivatalosan takarítani a tableten és a telefonon nagyon népszerű, és kiválóan használható, de asztali környezetben inkább zavaró metro stílust?
-
Destructo
senior tag
,,Windows blog: honnan indult a Windows 8 felülete?" Szerintem a kukából
Valamiért nekem ez a startmenü nélküli kiskockás rendszer nem nagyon jön be
Majd még kiderül mit hoz a jövő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest