- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
flamich76
tag
válasz
#06658560 #86 üzenetére
Te lehet hogy nem, de ne dugd a fejedet a homokba. Amióta megjelent, azóta minden Win8-as cikk után a fórumok első hozzászólói leírják, hogy ez egy bukás mert nincs start menü és különben is desktopra alkalmatlan, munkára meg egyenesen tilos használni.
Másrészt én nem írtam a csempékről semmit. Sőt, azt a szót, hogy csempe eddig le se írtam. Én csak arra próbáltam itt rávilágítani, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és rászán 1-2 napot, akkor rá fog jönni, hogy desktopon ugyan úgy lehet használni mint a 7-est, csak éppen rengeteg újítás van benne, amitől kényelmesebb.
Persze ha valaki eleve úgy áll hozzá, hogy mi ez a f0s, akkor abból nem lesz semmi. Kicsi az esélye, hogy megtetszik neki.
Saját véleményem szerint is marginális a windows appok használhatósága asztali gépen, de attól még maga az újragondolt "start menü" funkció igenis hatékonyabb, gyorsabb és kényelmesebb, mint a régi. És semmiben nem korlátoz a desktop használatában. (mondom ezt úgy, hogy szeptember óta használom egy kétmonitoros környezetben munkára és most már nem tartom kényelmesnek az otthoni win7-et)
-
flamich76
tag
Egyébként csak a te kedvedért végig görgettem a fórumot és persze nem nevezném pontosnak, de kb
10-en panaszkodnak és
5-nek tetszik.Ami ugye nem egy rossz arány, tekintettel arra, hogy akinek tetszik, az általában nem szokta ezt mindenhova leírni. Ellenben azokkal, akiknek nem tetszik és ezt lépten nyomon mindenki tudtára akarják adni.
-
flamich76
tag
Azért ezek a statisztikai adataid eléggé viccesek.
Pont itt lentebb valaki belinkelte a hogyan készült a ribbon című igen szórakoztató kisfilmet. Abban pölö van egy olyan rész, ahol statisztikákat elemeztek, hogy mennyire nyomkodják az emberek a toolbaron a gombokat és mennyire használnak shortcutokat. Ugye az ember azt gondolná, hogy a mentést meg a copy-paste-et már senki nem nyomkodja. Erre meg nekik olyan statisztikájuk volt, hogy 80%-ban a mentést egérrel nyomják és a copy-pastet is még 50%-ban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy hasra ütve furcsa dolgokat talál ki az ember. Hihető pedig akkor leszel, ha linkeled a statisztikát is mellé.
-
flamich76
tag
válasz
Tikakukac #80 üzenetére
Az első részre csak annyit tennék hozzá, hogy kékhalált utoljára hardverhiba esetében láttam.
A facebook problémádhoz sjnos nem tudok hozzászólni, mivel nincs FB accountom.Nem azt mondtam, hogy elégedett vagyok csak annyit, hogy ez egy átgondoltabb startmenü, ami sokkal előrébb van, mint amit a 7-es nyújt. (bár egyébként tényleg elégedett vagyok vele)
Egyébként mi az a "címsor"? (nincs magyar nyelvű windowsom, szóval nem tudom hova tenni)
-
flamich76
tag
válasz
attila9988 #74 üzenetére
Szerintem nehezen hasonlítható a win7 és a win8 elfogadottsága. Tekintettel arra, hogy a win7-et már nagyon várták a felhasználók, hogy végre jöjjön már valami, mert a vista elsőre nem volt jó (legalábbis azt a felfokozott hype-ot nem tudta kiszolgálni, amit az MS gerjesztett előtte), ezért azt sokan leírták és az XP meg már elképesztően elmaradott volt.
Ehhez képest, most "mindenki" elvan a win7-tel és 1-2 év után még nem érzi, hogy itt az idő egy ekkora váltásra, hiszen az XP is elvolt 10 évig.Pedig egyébként, ha valaki 1-2 nap alatt túllendül ezen a gyermeteg hisztin, hogy "jajjmicsinyájjak" nincs hagyományos startmenü, akkor rájön, hogy ez valójában egy tovább finomított win7.
-
flamich76
tag
Kérdés költői volt
természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok idő fog eltelni.
De például ma már nem sokan írnak arról, hogy bezzeg a Vista mekkora egy romhalmaz (és most nagyvonalúan tekintsünk el a két dolog mögötti valóságtartalomtól), szóval valószínűleg lecseng majd ezis. -
flamich76
tag
válasz
Tikakukac #68 üzenetére
Ez nagyon sajnálatos dolog, de ennek mi köze van magához a windowshoz, az operációs rendszerhez?
Azért mert vannak előtelepített alkalmazások a windowsban, attól még azt nem kell használni?
Ha ez az alkalmazás ráadásul egy metrós app, akkor jobb klikk rajta, majd alul az uninstall és már nincs is. Senki nem kényszerít, hogy metrós appokat használj win8 alatt egy desktop gépen.
Gondolj a kezdőképernyőre, mint a start menüre. Ráadásul a régi startmenütől fényévekkel jobb, bár ezt persze biztos sokan nem fogják / akarják belátni. Általában csak annyi a baj, hogy vannak emberek akik nehezen szoknak meg új dolgokat, ami persze összeségében szintén nem baj, csak egy idő után unalmas állandóan ugyanazokat a hisztiket végigolvasni. Pláne, hogy nagyon sok alkalommal tele van pontatlanságokkal, illetve valótlan állításokkal, amiből a rendszert rendszeresen használók arra következtetnek, hogy a kommentelő, valójában még nem igazán került kapcsolatba a rendszerrel, csak olvasta, hogy szídni kell. -
flamich76
tag
Vajon hány hónapnak kell még eltelnie, hogy egy windows cikk utáni fórumban ne az legyen az egyetlen téma, hogy miért nincs startmenü?
Egyébként nekem személy szerint tetszik az új megközelítés (2 x 24" desktop)
Igazából már a win7 tűnik kicsit ósdinak. Több monitoros felhasználásban meg úgy általában is sokkal kényelmesebb a 8-cas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest