Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog (1)

  válasz joysefke #706 üzenetére

  Kérdés, hogy mikortól lehet felróni ilyesmit. 2001 után lett Arch Linux, 2003 után Fedora, 2004 után lett Ubuntu, ezek előtt nagyjából csak az ős disztrók voltak, Slackware, RedHat, Debian. Az ős disztrók meg csak kb. 1 évvel fiatalabbak, mint a Win95, amin már ezerrel játszottunk.

  Megjegyzem nem tudom milyen volt a kezdeti Ati Rage támogatás. Én 2008-ban ültem fel a Linux vonatra, akkoriban volt Rage kártyám, működött. Részleteket ennyi idő után már ne kérdezz.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Frawly

  addikt

  válasz joysefke #706 üzenetére

  Az én írásomban mindenesetre sokkal több lényeg van, mint az iskolás élettörténeteidben. Nem személyeskedésből írom, csak hogy világos legyen.

  Azt sem tudom, hogy honnan szeded, hogy nem volt érdemi támogatása ennek a GPU-nak. Az írásaidból az jön le, hogy a Linuxot most sem ismered, nem használtad még fő rendszernek, de már tudod, hogy mi volt 10+ éve, mi milyen mértékben volt támogatott.

  A GPU driver meg nem csak játékokhoz kell. Használja a Xorg, Wayland server is, használják a kompozitorok, mostanra böngészők és videólejátszók, videószerkesztő progik is.

  Az való igaz, hogy a Linux desktopos támogatása rosszabb volt 15-20 éve, de akkoriban még fiatal rendszer volt, még kisebb elterjedtséggel. Akkor még szerveren sem volt olyan elterjedt. Azóta viszont sok minden változott. Főleg desktop felhasználásnál. Már rég nem kell konfigfájlt hegeszteni, hogy megfelelő legyen a felbontás, képfrissítés, és a betűtípusok közül is elérhető rá bármi, támogatja az OpenType, TrueType, Graphite, Adobe Type betűtípusokat, illetve a betűtípusok normális élsimítását és kiemelését is. Nekem ez az utóbbi része nagyon bejön, szerintem sokkal szebb a fontmegjelenítése, mint a Windowsnak, és az is felüdülés, hogy nem a sok év alatt agyonunt, elcsépelt MS-os betűtípusokat kell rajta bambulni, hanem vannak helyette mások. Pedig az ms-core-font csomagot is simán fel lehet tenni bármelyik disztróra, és lesznek szokásos MS fontok, de ha azokat akarnám látni, akkor Windows lenne fenn.

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

 • Apollyon

  Korrektor

  válasz joysefke #706 üzenetére

  Te egyébként miért gyűlölöd ennyire intenzíven a linuxot?

  Mert ha tegyük fel hitvallásból (nem feltételezek ilyet), még igazából az sem állná meg a helyét, ugyanis a linux abszolút semennyire sem fenyegeti a ms monopóliumát.

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés