Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
Témába vág így okulásképp másnak is ide írom aki powerline-ben gondolkodik:
Egy TP-LINK TL-WPA281 és TL-PA211 KIT-tel ami sebességben elvileg 300Mbps Wireless-re és 200MBps a 220V-os kábelen a következőket sikerült kitesztelnem (total commander samba másolással) :A wireless-t kihagytam mert pont azt a sok rádióhullámot szeretnénk elkerülni a kábelekkel.
Egy családi házban két lakás között nem lehet átmenni HA külön kábellel jönnek le az utcai villanyoszlopról (ELMÜ külön számláz a két villanyórára).
Egy lakáson belül a földszin-emelet sebességek pedig :
- 3.4 MByte ha a lámpák fel vannak kapcsolva.
- 4.1 MByte ha a lámpák le vannak kapcsolva.
- 2.4 MByte ha egy komolyabb surge protected elosztóba van dugva.
- 6.0 MByte közvetlenül az alsó szoba felettiben lámpa nélkül.https://www.youtube.com/@selfhelpsingh/videos
-
Secretive
aktív tag
oké, ezt értem, de amit Te írsz (ha jól értem), az az emeleti wifi jel szintje,mert azt szokták megabitben megadni....ami jóhogy jó, hisz ott vagy pár méteren belül mellette, nem feltétlenül a PWL valós átviteli sebessége.
mennyivel tudsz folyamatosan letölteni egy pl. nagyméretű (50-100Mb feletti) fájlt az internetről? ott mit ír ki a gép a fájletöltésnél átviteli sebességre? ezt általában kilóbájtban vagy megabájtban írja ki,nem megabitben.
ha a 40 megabit-hez közel lesz az adat (mert ugye mondjuk ennyi a wifid), az még akkoris nagyon messze van a ráírt névleges 200-tól,nemhogy az 500-tól, tehát nekem csak az nem volt szimpi ezen eszközök specifikációjában, hogy a "laboron" kívül nem lehet vele elérni a ráírt sávszélességet, ergo pl. egy ilyen hálózatban a max sávszéled messze van a hagyományos 10/100-as vezetékes hálózat 9-10Megabájtnyi sávszélétől is,tehát picit azért itt is fekszik a "Marketing Bullshit".
Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Jégkokó
veterán
válasz Secretive #94 üzenetére
Azt értettem normális sávszélesség alatt, hogy amig a földsdzintről wifi ruterrel volt a net megosztva az emeleten a maximálisan elérhető sebesség 2-5 megabit volt.Mos, hogy beszereztem a powerline adaptert és arra dugtam egy wifi rutert ami acces point módba lett állaítva , igy már simán megvan a 40 megabit az 50 es maximumból.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Secretive
aktív tag
válasz Graf Spee #92 üzenetére
gyakorlatilag a témában és az eszközök leírásában is párszor le van írva: igen, 2 végpont 2 külön fázison nem működik, és igen, a végpontok egy fázison belül működnek.
nézd meg otthon, hogy melyik konnektorod melyik fázison van, és annak megfelelően helyezd el a cuccokat.
mikró, mosó-, mosogatógép nem igen zavar, de pl. porszívó, hegesztőtrafó, óriás szélerőmű, 170 fázisú indexgenerátor, gyermek kerékpár, piezos tűzhely (szikráztatás közben) bezavarhat, de nem túl jellemző...igazából nincs konkrét ilyen hibajegyem. elég jó a zavarszűrése, de nyilván a nagyfrekis zavar jeleket nem sok készülék tűri vigyorogva.
-
Secretive
aktív tag
a pongyola fogalmazásból sajnos nem derül ki, mi az a 'normálisan átment' (mekkor a valós sávszél?)
a ~200Mbit-esnek mondott kütyükkel egy jó (min. 54Mbit-es) wifi kapcsolathoz képest jóval kisebb átviteli sávszélességgel kell kalkulálni.és értelemszerűen az 500-as PLA-hoz képest a gyakorlatban is minimum a felével kevesebb lesz a két pont közötti áteresztőképesség a powerline-on.
ez ennyire egyszerű....Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Graf Spee
csendes tag
Üdvözletem!
Teljesen új vagyok ezen a fórumon. Szóval nem tudom, volt-e már erről szó...
Combosabb netet szereztem be amit a régi routerem már nem bír átadni 90%-os jelerősséggel sem.
Erősebb wifi router után kezdtem kutatni, de véletlenül ráteláltam ezekre a konnektoros internet eszközökre.... Nos szerintem ígéretesebbnek tűnik, mint a wifi, ha az árát nem vesszük figyelembe de ez jelen esetben most nem is a legfontosabb.
A fő kérdésem, hogy mi a teendő akkor, ha ipari áram (3 fázis) van a házunkban, és a számítógépek vannak kötve különböző fázisokra is? Szerintem ha két eszköz két különböző fázisra kerül, akkor a hálózat nem fog működni. Nem tudom ilyen tapasztalata van valakinek? (fogalmam sincs, hogy elméletem helytálló-e, ha igen akkor van valamilyen eszköz, mely valamilyen úton át tudja adni a jelet a többi fázisra)
A másik kérdésem, hogy mi lehet zavaró a hálózatra nézve az esetleges rossz vezetékezésen kívül? Gondolom ha az ember egy hegesztőt köt a fázisra az tuti hogy kiakasztja a jelátvitelt, további ilyen eszközök is megtehetik ezt? (porszívó, mosógép (itt természetesen nem az NDK-s termékekre gondolok))
Előre is köszönöm -
Jégkokó
veterán
Egy haverom hozott egy 500 megabites dlink power line adaptert, és a lakás két elég távoli pontjába is normálisan átment a jel a másik eszközre kötött wifi routerrel.Most akkor ugyan ezen a két konektorra kötve egy 200 megabites TP-Link TL-PA251KIT eszközzel is hasonlóan jó eredményt érhetnék el?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Criton
veterán
120mb-ás netre érdemes ilyet venni
-
Secretive
aktív tag
amíg a fázisokon és elméleti síkokon vívódtok, én elmondanám a gyakorlati tapasztalatokat, hátha az jobban érdekli az esetleges alkalmazásban gondolkodókat. 2-3 éve használom a PA201-es (200mbps-nek mondott) modeltt és immáron a PA511-es (500mps-nek mondott) modellt is 4-6 hozzáférési ponton....
nem akarok teleregényt írni, a lényeg előttem is elhangzott, 1 fázison belül a villanyóráig működik 'hivatalosan', és igen, féltonnányi tényező befolyásolhatja mind a stabilitást,mind a sebességet,mind azt, hogy egyáltalán felépül-e a PL hálózat, azaz használható lesz-e.
minél kisebb és egyszerűbb a ház-lakás elektromos hálózata,nyilván annál nagyobb lesz a sikerélmény is és fordítva.az én körülményeim nem túl kedvezőek, sok a kötés, az elosztó és az elosztás is...viszonylag nagyok a távolságok (de 100fm-en belüli), sok szoba, emelet stb....
mivel tudtam, hogy a megadott LABORADATOKAT közel sem fogja hozni egyik készülék sem, így anno türelmesen megvártam a 201-est, hogy legalább legyen némi elérhető sebességem.
a 201-es a gyakorlatban (saját körülményeimmel) a nálam lévő valamennyi ponton legfeljebb ~3MB/s-t tud (tehát mindezt ami ebbe belefér), ezen egy FHD film már zakkanhat (HD ok.)....általában 1,5MB a stabil átlagsebesség (ha minden pontot megterhelek arányosan csökken az átviteli sebsség), netezni jó, nagyobb adatfolyamokhoz türelem kell. ezen felül egyetlenegy hátrányát tapasztaltam csak, hogy néha, alkalmadtán és véletlenszerűen 1-1 készülék hajlamos leszakadni a PLE-ről....és van,amikor az istennek sem megy fel rám, csak ha az eszközöket tetszőlegesen felcserélgetem (ennek oka számomra talány)
szabad (kódolatlan) üzemmódban nem is nagyon használható, mindenképpen szereti, ha össze van párosítva (titkosítva).
bár alapvetően nem ajánlják, de egész jól tolerálja akár a sima elosztókat vagy akár a hosszabb vezetékes elosztót is, azaz simán és ugyanúgy működik rajta,mint direktben a fali aljzatban. anno megérte az árát, mert nem akartam wifi-tengerben úszni (vagy ki-be kapcsolgatni állandóan), elég így is az elektroszmog körülöttem....az 511-est nagy érdeklődéssel és lelkesen vártam, ugyanazon végpontokba raktam,mint az elődjét, tehát teljesen azonosak az alkalmazási körülmények és perifériák is, a tapasztalataim:
sima üzemben semmi, párosítás-titjkosítás után felépül a PLE, sebessége nagyjából a 201-es kétszerese, tehát ez már teljesen használható (átlag 3,5-4,5MB/s), akár a nagyobb méretű hálózati fájlok kivárható idejű mozgatására is,
a rajta lévő ledek színnel jelzik a kalkulált és várható sebességet, ez nekem a fogadó oldalakon 48mbps körül mozgott, tehát ahhoz képest jó a gyakorlati átvitel, de látszódik, hogy a vezetékes táphálózatom nem épp ideális a számára. ideális esetben szép lehet az eredmény,akár 10MB/s,
az elosztót szinte sehogyan sem tolerálja, ahogy egyetlenegy osztás csinálok a fali aljzaton kívül, máris elveszti a PLE-t és nem is hajlandó megtalálni! ez elég szomorú és lehangoló volt!ami még nagy csalódás, és nem is értem, az a visszafelé kompatibilitás, hogy a kétfajta eszköz nem igazán szereti egymást ugyanazon hálózaton, ha az egyik dolgozik a PLE-en,akkor addig a másikat nem tudom rávenni és fordítva...
ezek alapján nekem inkább csalódás volt az 511-es, de ha valaki nem kombinál és csak 511-est alkalmaz és ideális körülményeket tud teremteni,annak jó választás lehet. előnye, hogy ez már automatán készenlétbe tudja rakni magát, üzemi fogyasztása 30-35W körüli, az előd (hasonló tápfelvétellel) sajnos állandó üzemmódban forgatta a villanyórát.ismétlem, a fentiek saját gyakorlati tapasztatok, máshol ettől teljesen eltérő 'jelenségek' és tapasztalatok lehetnek! remélem, tudtam némi konkrét infóval szolgálni.
-
dchard
veterán
válasz antikomcsi #87 üzenetére
Szabesznak teljesen igaza van, totális tévedésben vagy.
Az, hogy a párhuzamosan futó, nem sodort vezetékek között áthallás van, az lassan egy évszázada ismert a távközlési szakemberek számára. ADSL-nél jellemző probléma az áthallási zaj, mivel a telefonhálózat törzsépári szakasza nem sodrott kábelekből áll.
És egyáltalán nem mindegy, hogy sodrott vagy nem sodrott párhuzamosan futó vezetékekről van szó. Jelentős áthallás csak a párhuzamosan futó nem sodrott kábelek között léphet fel, jellemzően ennek a telefonvezetékek és az elektromos vezetékek felelnek meg. Minden fajta más kábelek között (sodrott, vagy árnyékolt mint a koax), nem, vagy alig van áthallási zaj.
Az ADSL-es példából kiindulva az is egyértelmű, hogy az alacsonyabb freki tartományokban sokkal nagyobb az áthallási zaj, mivel kisebb a vezetékek csillapítása.
Ugyan a példaként hozott weiss féle cikkben sajnos nincs SNR térkép arról, amikor a fázisok közötti átmenetet mérték, a nyakamat rátenném, hogy akkor a frekimenet elején az alacsony tartományban voltak elfogadható értékek, ezért is a látványos sebességcsökkenés, mert a magas frekik kiesnek a buliból.
Viszont pontosítanék Szabesznál is:
1. Nem a fázisra ültetik rá a vivőjelet, semmi köte az 50Hz-hez. Mint ahogy a telefonnál sem az analóg telefonra ültetik rá az ADSL vivőjelét. Ha szkóppal rámérsz, akkor DSL-nél egy kb. 2V-os zajtömeget fogsz látni, ennek nem sok köze van az analóg telefonhoz.
2. A powerline működéséhez zárt áramkör kell, tehát nem elég a fázis hozzá, kell neki 0 is, és nem azért, hogy a powerline adaptert árammal lássuk el
3. Vannak olyan powerline rendszerek, amik nem a fázis és a nulla, hanem a nulla és a föld között hoznak létre zárt áramkört, így képesek a több fázisos rendszrekben is jól működni, mivel több fázis esetén is jellemzően a föld és a nulla külön-külön közösítve vannak.
4. És persze az abszolút csúcs: a legújabb fejlesztés - amennyiben 1 fázis van - képes a fázis, a nulla és a föld vezetékeket is használni, ez kb. úgy működik mint a MIMO a wifinél és hatására további sávszélességhez, valamint robosztusabb adatátvitelhez jutunk.
Kísérleti stádiumban foglalkoznak már az úgynevezett fantom móddal is, ahol egy speicális modulációs eljárással két vezeték segítségével egy harmadik virtuális vezeték hozható létre és használható átvitelre. A módszer 3 (igazából n+1) vezetékkel is működik, itt több virtuális csatorna jön létre további sávszélességgel. A technológiát az Alcatel-Lucent fejleszti, nem tegnap kezdték
Ja igen, ez a hülyeség meg hogy az óra után az egyik fázis jobbra a másik balra megy, hát nem túl életszerű, de ez mindegy is, mivel a mérés már 50cm együttfutás esetén is 10megát mutatott ki, szóval...
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #85 üzenetére
Ha még sok ilyen vicceset írsz szakmai topicokba, mint ide, akkor meglesz.
¯\_(ツ)_/¯
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #83 üzenetére
Megerőltetne, ha el is olvasnád amit odaírtak? Azaz, hogy működik több fázis esetén is, de csökkent teljesítménnyel, ezért a jobb minőség érdekében ezt a topológiát ajánlják, amiben a két külön fázison lévő hálózat össze van kötve lan kábellel. Sehol nem írnak olyat, amit te állítasz, hogy a közös 0 a kommunikációs csatorna.
Nagyon ügyes vagy, bevágsz egy forrásmegjelölés nélküli képet, ami semmi érdemi nincs. Ki csinálta, miért, mire, milyen eszközökkel, milyen problémára? Majd mikor számon mernek kérni, hogy ez mégis mi fene, flegmán vigyorogva belinkeled a forrást, amit természetesen nem olvastál el. Egyszerűen nem tudok erre mit mondani. Minősíthetetlen.
"ha kijön az óra után 3 fázis, ahol az egyik rögtön balra megy, a másik rögtön jobbra, tehát egy centit nem futnak egymás mellett, akkor ott mi a helyzet?"
Á, szóval most már engedsz, és úgy csavarod a dolgokat, hogy lehető legjobban meg legyen lőve a dolog. Eddig váltig állítottad, hogy két különböző, összeköttetés mentes kábel (fázis) között soha nem lesz áthallás, nem lehet kommunikációra használni. Ha ennyire mazochista vagy, és még ez is csinálod a gyakorlatban (amiről még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mi), mérd ki, és publikáld. (Megsúgom: valaki ezt már megtette, de te azt nem hiszed el. Kérlek, cáfold.) Bár elég életszerűtlen olyan hálózatot szimulálni, ahol egy centit sem haladnak párhuzamosan a kábelek (ugyan te kizártad -ki tudja miért-, de óra előtt több mint valószínű, hogy párhuzamosan, egymáshoz igen közel futnak a kábelek a különböző fázisokkal).[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
antikomcsi
veterán
Lehet, hogy tévedek, de szerintem még nem nőttél fel. Ezt ne vedd sértésnek, csak egy szubjektív megérzés.
Én elmondtam, hogyan működnek a dolgok, mond el Te is nekem, hogy ha kijön az óra után 3 fázis, ahol az egyik rögtön balra megy, a másik rögtön jobbra, tehát egy centit nem futnak egymás mellett, akkor ott mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #81 üzenetére
"Nem vagyok már óvodás, hogy bizonygassam, hogy én vagyok az okosabb."
Akkor mi lenne, ha kijönnél az óvodából, és leraknád az asztalra, hogy igen, ez a szakmám, ez és ez vagyok, vállalom. E helyett óvodai stílusban dobálod a levegőbe, minden releváns hivatkozás nélkül, hogy ó gyerekek, nekem van igazam. Igaz, alátámasztani nem tudom, de akkor is....s főleg, ha valaki végzett szakember, azt szégyelli, és titkolja általában.
Találtál egy képet, ahol a két hálózat egy switchen keresztül össze van kötve. Csúcs. Nem baj, hogy semmi köze az itt felvetett dolgokhoz.
¯\_(ツ)_/¯
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #79 üzenetére
Továbbra is téves. A 0 az 0. A fázisra ültetik rá a saját hullámaikat [link]
Végzettségedet tekintve még mindig nem tudunk semmit, miért is kellene elhinni vakon a felfedezéseidet (amiket sorra cáfolnak meg szépen betűről betűre).¯\_(ツ)_/¯
-
antikomcsi
veterán
Egyébként megnéztem az eszköz működését, és részben én tévedtem, mert csak a fázisokra koncentráltam.
Lehet használni 3 fázisú hálózaton, és a vezetékeknek nem is kell egymás mellett menniük.
A lényeg, hogy minden csatlakoztatott adapternek közös "0"-án kell lennie. Ami szinte mindenhol adott.
Tehát kismegszakítók, különböző kábelek, stb. probléma megoldva.
3 külön fázison, amik külön vannak bekötve külön "0"-ával nem megy, de ez nem életszerű, így 3 fázison közös "0"-ával mindenkinél működhet.
Akit esetleg megsértettem, attól bocsánat.
Bár szólhattatok volna, hogy megvan a közös összeköttetés a "0" által, mert olyan pofon egyszerű, hogy nem is gondoltam rá.
-
Reggie0
félisten
válasz antikomcsi #64 üzenetére
Ertem en, hogy nem tudod mit beszelsz. Az UTP kabel es 230-as kabel kozott oriasi kulonbsegek vannak, mar paran leirtak helyettem.
Az eszedbe sem jutott, hogy ezeket a halozati adaptereket direkt felkeszitik erre? Mert ugy ertelme is van a dolognak. Na ettol lesz "radios".
De elarulok egy trukkot: ha a szomszed kabeltevejenek kabele melle kihozol vagy 5 meter kabelt, akkor te is tudod fogni a csatornakat. Pedig a kabelTV sem "radios". Vannak meg csodak...
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Az jó dolog, mármint a vezérelt fogyasztásmérő. (Éjszakai óra) Naponta bizonyos órát lehet használni, amikor olyan a hálózat terhelése, az "elmű" kapcsolja, és akkor ott olcsóbban méri.
Régen éjjel volt alacsonyabb a hálózat terhelése, ezért terjedt el az éjszakai mérő név, legtöbbször bojlert kötöttek rá, hogy éjjel egye az olcsóbb áramot. Ma már nem feltétlen csak éjjel vezérlik, így szoktak berakni egy elektronikát, ami a vezérelt mérőt kapcsolja a házi hálózatra, amikor éppen jön a delej, más esetben meg megy a sima nappali áram. Nem kapsz külön fázist, csak bizonyos időnként olcsóbb áramot, ha van ilyen "éjszakai" mérőd.
Engem sem zavar, ez a wifi, meg rádiótelefon hisztéria, lehet azért, mert az én agyam, már ki is sütötte.
-
ArchElf
addikt
válasz antikomcsi #73 üzenetére
Most hogy mondod - jobban belegondolva - fateréknál is három lehet: az óra alatt felül három olvadós lehet a főbiztosíték és közvetlen alattuk van három kismegszakító (wtf )
Mondjuk nekik van valami éjszakai is - ponmtosabban most cserélték ki a régi ejszakást óra alapú ketyerét elektronikusra (érdekes módon az nem külön fázison, hanem az egyik bejövő kismegszakító után van kötve), szintén wtf Hogyan mérik ezt és mi a fene értelme van egyáltalán?
Amúgy sz@rok bele ebbe a technológiába, engem nem zavar, ha kisüti az agyam a wifi
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #73 üzenetére
Megkérdőjelezem szakmai hozzáértésed, ha számodra egykutya egy csavart érpárokat tartalmazó lan kábel és többi.
"Az a lényeg, hogy nem rádiós kapcsolat esetén."
Hmm, és mitől is lesz rádiós egy kapcsolat? Mert te azt mondod neki? Oké, gyakorlatban ezt csinálod, persze Úgy konkrétan mi a végzettséged neked? Villamosmérnök, fizikus, villanyszerelő...?¯\_(ツ)_/¯
-
antikomcsi
veterán
Nem az a lényeg, hogy lan kábel, koax kábel, telefon kábel, 3-5 eres vezeték stb..
Az a lényeg, hogy nem rádiós kapcsolat esetén, ha valamit rádugsz egy drótra, és a párját egy teljesen különálló másik drótra, akkor a 2 eszköz közt nem lesz kapcsolat.
Annyi volt az eszmei mondanivaló, ha a gépedbe dugott lan kábeled másik vége a levegőbe lóg, akkor azon nem lesz neted.
Nem kell sarkítani, és a legbonyolultabb részletekig feltúrni a dolgot, a lényeget kell meglátni, józan ésszel.
Mondjuk nekem könnyebb, mert én a gyakorlatban is csinálom. Gondolom én meg mást értenék meg nehezebben.
(#72) ArchElf
Semmi gond ezért van a fórum, hogy megbeszéljük, és tanuljunk egymástól. Én is sokat tanultam itt, amihez hülye voltam, és vagyok.
Nekünk is csak egy fázis van otthon, de ahonnét most írok ott 3 van. Villanyórából meg van 1 és 3 fázisú is, kívülről nincs nagy különbség köztük, feketék.
Ahol csak 1 vezeték jön be, ott ugyan az a fázis van az egész lakásban, így gond nélkül használhat két ilyen eszközt bárhol. Így Te is megteheted, hisz most nagyon jó árban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz antikomcsi #70 üzenetére
Nem tudom nektek milyen házatok van, de nálunk (itthon is Pesten és a szüleimnél családi házban vidéken) csak egy bejövő fázis van.
Amúgy ebben az esetben is megoldható a három külön fázis "egybekapcsolása", csak a kismegszakítóknál kell három powerline ajjzat, ami egy switch-el össze van kapcsolva... De asszem ez a kiépítettség nem tekinthető általánosnak.
Amúgy sorry - nem olvastam vissza eléggé - de itt a megoldás fent a 3 (vagy több) fázisra.
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #70 üzenetére
Mert te hogy a francba keverted ide a lan kábelt? Neked szabad, másnak nem? Ajj de jogos.
¯\_(ツ)_/¯
-
antikomcsi
veterán
Amit most mondasz, azzal saját magad járatod le.
3 fázis esetén 3 vezeték jön be, hisz 3 különböző fázisról beszélünk. Amiknek a villanyóra előtt van 3 külön fő biztosítéka. A villanyóra után is megvan a 3 fázisod, és ezeket osztod annyi felé kismegszakítókkal, ahány felé szeretnéd.
Ha csak 1 vezeték jön be az 1 fázis marad, akárhány felé kötöd párhuzamosan.
(#69) Szabesz
Ne keverd már ide ezt, semmi köze a témához.
Bírom azokat, akik ilyen okosak papíron, sok sikert kívánok a való élethez is.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Szabesz
őstag
válasz antikomcsi #67 üzenetére
"fizikailag külön vezetéken, amik nem érintkeznek egymással nem fogsz tudni kommunikálni"
Ez aztán tudományos cáfolat.Folytatva a tiédet:
Gondolom azt azért még elhiszed, hogy a routeredből kiálló drót (amit nevezzünk antennának), nincs kapcsolatban a notebookodban futó dróttal (ezt is nevezzük antennának), és egész jól elkommunikálnak. Ha érted érted, ha nem, nem.¯\_(ツ)_/¯
-
ArchElf
addikt
válasz antikomcsi #67 üzenetére
LOL, befelé nem három fázis jön, csak egy, és a mérőórád is csak egyet mér nem hármat... A mérőóra főmegszakítója után van szétvégva annyi felé, ahány kismegszakítód van...
AE
-
antikomcsi
veterán
Képzeld, igen.
Gondolod, csak beszélek bele itt a világba? Erre megvan itt a kellő számú apparátus.
Mindig megy az okoskodás, és a kákán is csomó keresés, a lényeg most nem azon van, hogy csavart, vagy nem csavart ér, hanem azon, hogy fizikailag külön vezetéken, amik nem érintkeznek egymással nem fogsz tudni kommunikálni.
Itt egy Móriczka rajz, és én csak annyit mondok, hogy 1. és 2. eszköz között, külön fázison nem fogsz tudni kommunikálni. Ha értitek, értitek, ha nem, nem.
-
Szabesz
őstag
A hálókábelben csavart érpárok vannak, így a példád oktalan.
Jöhet a további cáfolat. Kezdheted rögtön azzal, hogy van egy teszt erről, rögtön első sorában azzal kezdi, hogy diplomamunkája erről szól, de ha még ez nem is volna elég, laborban ki is mérte. Te csináltál bármi hasonlót?
¯\_(ツ)_/¯
-
Claude Leon
senior tag
Ne keverd már össze.
A jó utp-ben elég szerényen fog indukálódni, mert a sodrott érpár miatt baromira másképp viselkedik, mintha valóban párhuzamosan futna, mint a villanyvezeték.
Az sem épp véletlen, hogy az utp-ben az érpárak menetszáma különböző.
Ha már mértél volna műszerrel utp-t (már nem szokás, ha valamiért nem megy, inkább cserélik), láttad volna, hogy a sodrott érpár áthallása -70 -80 db, de ha megtörik a vezeték, mindjárt leromlik 30-40 db-t, mert a törés helyén pár mm-en szorosan egymás mellé kerülnek az érpárok. -
antikomcsi
veterán
Ha érted miről beszélek, akkor ne kötekedj, ha nem érted olvasd el még egyszer figyelmesebben.
Húzzál be a falba szorosan egymás mellé 2 hálókábelt, a végeik legyenek ugyan ott. Az egyik kábel végét dugd be a modemedbe, a másik kábel végét, hagyd ott a modem mellett üresen.
A két kábel másik végei legyenek a gépednél. Azt a kábelt dugd be a hálókártyádba, aminek a másik vége üresen van, és írj nekem választ azon a jelen, ami így indukálódott a két párhuzamosan futó vezeték között.
Hajrá!
-
Reggie0
félisten
válasz antikomcsi #50 üzenetére
"Nincs olyan, hogy indukálódik a két fázis között jel."
Tehat akkor ket parhuzamosan futo vezeteknek nincsen kolcsonos induktivitasa sem? Erdekes meglatas... Ha bizonyitod, akkor alapjaiban megvaltoztatod a tudomanyt. Hajra!
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
A 3 fázisos dologhoz:
Ne város/faluban gondolkodjatok, hanem kertesházban/lakásban.
Egy lakásban nincs 3 fázis, mert felesleges.
A kertesházak legnagyobb részében van, mivel pl. egy fűrészgépnek kellhet. (Nekünk is van otthon.)
A 3 fázison is lehet a fogyasztást egyetlen fogyasztásmérővel mérni, külön rendelkezésre állási díjat tudtommal nem kell érte fizetni, csak ha több amper kell, mint az alap.Tel Elek: Nekem is sérti a fülemet az "ez miatt", "az miatt". Nem tudom, hogy miért, de sérti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az "ez miatt" alakot Kazinczy hozta be a nyelvújításkor.
Az, hogy azóta az MTA-ban ülésező, magukat értelmiségnek nevezező nyelvművelők hogyan "modernizálják" minden évben a magyar nyelvet az megint egy más téma.
Az "emiatt" alak csak egy újkori szóösszetétel...
Mind a kettő helyes. Azért mert van újabb, a régebbi még nem helytelen.
De ha ennyire sérti a füleket, akkor ezentúl az emiatt alakot fogom használni.[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
válasz #41635072 #58 üzenetére
olvasok, de csak a maúnika show fogatlan sztárjaitól hallottam reklám spotban...
A Nyelvművelő kéziszótár szerint az ilyen alakok köznyelvben és írásban is bántóan hibásak, és a ma jellemző rövidítési tendencia is ellentmond a használatának. Én is csak jelzem hogy földműves paraszt vagyok, tehát nem nyelvújító fővárosi panellakó, csak zavar... peace[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Teljesen logikus, ha új házat építenék én is kicsengetném a plusz pénzt a 3x32-ért.
Most sajnos nincs, csak 1 fázis, de ha belegondoltok,a 60-as, 70-es években nem is kellett több, hisz őszintén szólva fogyasztók sem voltak, úgy mint most, hogy minden szobában 4 T elosztó van egymásba dugva, és a kiskutya füle is elektromos.
Bizony elég, ha csak megy a nagy matricával hirdetett 2000000W-os hajszárító, és mellé éppen bekapcsol a Hajdú 120L-es vízmelegítő. Már billen is lefelé a kismegszakító.
Új házakba már külön fázisra érdemes rakni az ilyen nagyobb fogyasztókat, főleg, amikhez nagy indítási áram kell, ebben totál igazad van.
(#51) pakriksz
Köszi a rögtönzött fizika órát!
Indukción a vasmagos, tekercses, mágneses ősrégi sztorit értem.
Te is meg nevezted miről van szó, egyszerű zavarásról, ezért érdemes többszörösen árnyékolt vezetéket használni, ha van rá mód.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben megkérdeztem fatert.
Amikor a mi házunk épült, akkor még nem kellett fizetni a külön fázisokért és a nagyobb áramkorlátért.
A pincében van 2db nagyfeszültségű 3 fázisú konnektor, de nem csak ez miatt lett a 3 fázis befezetve. Itt a városban mindenkinél így van, hogy egyformán legyenek terhelve a hálózatok, és ha elmegy egy fázis, akkor ne az egész házban menjen el. Plusz mindegyik fázison vannak kismegosztók, rengeteg biztivel. -
Dassler
őstag
Nálunk 3x32A van, új építésű házaknál sztem mindenképp érdemes 3 fázisban gondolkodni, ugyanis pillanatnyi terhelés lehet elég combos, mondjuk eg ykonyhában (mikro, indukciós főzőlap, villansütő, stb.), vagy manapság kicsit tehetősebb helyeken egy szauna se ritka dolog, vagy akár egy jakuzzi (esetleg medence).
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
pakriksz
őstag
válasz #41635072 #52 üzenetére
ja használat nélkül is? Mondjuk ez jellemző hogy mindenért fizetettetnek ami semmi, ami valami azért meg szimplán 2-3x-os árat.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz antikomcsi #50 üzenetére
"Nem a vezeték drága, bár az sem olcsó, hanem a plusz 2x25, vagy 2x32 Amper, amit ki kell csengetni, mert nem ingyen van."
Milyen plusz amper? Plusz amper akkor van ha valami fogyaszt 1 fázison is így van, mivel a feszültség fix az áramerősség nő, tehát a fogyasztást kell kifizetni. Mi ebben az újdonság?
"Nincs olyan, hogy indukálódik a két fázis között jel." de lehet. áthallásnak szokták hívni, ADSL-nél sok gondot okoz a párhuzamosan futó telefonkábelek között.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
antikomcsi
veterán
Nem a vezeték drága, bár az sem olcsó, hanem a plusz 2x25, vagy 2x32 Amper, amit ki kell csengetni, mert nem ingyen van. Amperenként sok ezer forint.
Ezért van az óra után több kismegszakító, hogy a lakás különböző pontjain elhelyezett fogyasztók ne egy biztosítékot, illetve vezetéket terheljenek. Ettől még ezek lehetnek egy fázison.
Amennyiben Nálad működnek az eszközök, akkor azok azonos fázison vannak, max. különböző kismegszakítók után vannak bekötve. Nincs olyan, hogy indukálódik a két fázis között jel. Az indukció, amúgy is teljesen mást jelent.
Ne legyél mérges, nem okoskodni akarok, ha nem hiszed, nekem az sem baj.
Az életvédelmi relének, meg annyi köze van hozzá, hogy 3 fázis esetén már kötelező (lenne) beszerelni. Legalábbis itt nálunk az volt.
-
atti_2010
nagyúr
de szokás bekötni, mert nem terhelődik az adott fázis annyira. Ez csak annyit jelent, hogy az egyfázisú konnektorhoz más-más fázisokat húznak be. Nem értem miért lenne drága, pár méter +kábel.
Reménytelen vagy, a 3 fázis az 4 külön kábelt jelent és az a ketyere nem képes átadni a jelet csak ha 1 pár kábelen ül mind a 2 szerkezet, olyannyira érzékeny hogy még egy biztosíték belső ellenállása is felére csökkenti a sebességet ha külön kábelre kötöd kizárt hogy működjön, ez nem rádióhullámokkal működik hogy átadjon jelet egyik kábelből a másikba. Hivatalos tesztet mutass ahol 3 fázisú hálózatról üzemel akkor elhiszem.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
válasz antikomcsi #46 üzenetére
Illetve kell, hogy legyen egy úgynevezett Fi (életvédelmi) reléd, ami közvetlen a villanyóra után kell legyen kötve, a kismegszakítók elé. - Ennek semmi köze fázisok számához.
A házba bentre nem kell 3 fázis, mert semmi nem használja. Ettől még lehet, csak nem életszerű, mert drága - Igaz, hogy nem használja /a házon belül az esetek 99 %-ban/, de szokás bekötni, mert nem terhelődik az adott fázis annyira. Ez csak annyit jelent, hogy az egyfázisú konnektorhoz más-más fázisokat húznak be. Nem értem miért lenne drága, pár méter +kábel.
Egyébként nagyon egyszerű, ha az oszlopról (amin van "ipari" áram) több külön vezeték jön be és ezek az óra előtt külön fő biztosítékon vannak, 3 darabon, akkor van 3 fázis. - Evidens.
Ennek csak annyi a jelentősége a cikkhez kapcsolódva, hogy akár van 3 fázisod, akár nincs, ezek az eszközök nem működnek különböző fázisokon, de ez nem a berendezés hibája. - Ember, elolvastad a tesztemet? Működnek külön fázisokon! Még azt is lemértem, milyen távolságról indukálódik külön fázisokon elégséges jel.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
antikomcsi
veterán
A 3 fázisú csatlakozók teljesen másak, legtöbb esetben 8-16-32A-es csatlakozót használnak, amik méretben, átmérőben különböznek. Ma már csak az 5 érintkezőset lehet használni, ami ugye 3x~230V, 1xNulla és 1 föld. Ha a 3 fázis közül egy elmegy, akkor a gép, ami ilyen aljzatra van kötve, nem fog működni.
Illetve kell, hogy legyen egy úgynevezett Fi (életvédelmi) reléd, ami közvetlen a villanyóra után kell legyen kötve, a kismegszakítók elé.
A házba bentre nem kell 3 fázis, mert semmi nem használja. Ettől még lehet, csak nem életszerű, mert drága.
Egyébként nagyon egyszerű, ha az oszlopról (amin van "ipari" áram) több külön vezeték jön be és ezek az óra előtt külön fő biztosítékon vannak, 3 darabon, akkor van 3 fázis.
Ha csak 1 megszakító van az óra előtt, vagy több megszakító van, de azok párhuzamosan vannak kötve egy szálról, akkor 1 fázis van.
Ennek csak annyi a jelentősége a cikkhez kapcsolódva, hogy akár van 3 fázisod, akár nincs, ezek az eszközök nem működnek különböző fázisokon, de ez nem a berendezés hibája.
-
atti_2010
nagyúr
Egy városban talán a lakosság 10% ha használ 3 fázist de ott is általában 1-2 aljzat van kialakítva 3 fázisra az összes többi egy fázisról működik több biztosítékra leosztva, falun más a helyzet de ott sem használják indokolatlanul mert 2 kábel helyett 4 darabot kell behúzni az oszloptól és a mérőóra is jóval költségesebb.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
válasz antikomcsi #38 üzenetére
Hmmm, akkor nálunk az egész faluban mesteremberek laknak
Ezek szerint, működhet ez a dolog a kismegszakítókon keresztül az egész házban, de akkor az 1 fázison van. - Nálunk a ház biztos nincs egy fázison, mert nemegyszer esett ki csak egy fázis /míg nem volt új trafó, addig vicces volt a villanyhálózat/, és volt olyan fogyasztó, ami működött. Ennek ellenére mértem, amit mértem.
-
atti_2010
nagyúr
Végre valaki segített helyretenni ezt a dolgot, örök hálám üldözni fog
-
mepet
addikt
Elektromágneses sugárzás... Imádom ezt a témát, hogy mindig felmerül... egy mobiltelefon kereken 5-ször akkora energiával nyomatja beléd a hullámokat, mint egy wifis eszköz.
Ráadásul minél magasabb freki, annál kevésbé ártalmas, mert annál kisebb energia kell hozzá. De akinek ilyen félelmei vannak, az árnyékolás gyanánt használjon a falban a 220-as kábeleknek is koaxot, hogy ne sugározzon az 50Hz sem. Vagy szimplán lakjon egy ólombunkerben, és ne használjon, max 9V-os elemeket. -
törölt tag
Navégre, köszönöm az alapos, lényegtörő, világos választ.
-
micimacko
aktív tag
De azt csak egyszer kell elvégezni és onnantól akár gigabites neted is lehet az egész lakásban.
Én egy délután fogtam magam (és egy gondos tervezés után), és kifúrtam azt a 3 lyukat, ami kellett. 2 óra alatt behúztam az összes kábelt (különböző színűek ), így most a lakásban mindenhol veszett gyors a net. A rendszer központi eleme egy Tplink gigabites router és egy Synology NAS. Mivel minden adatot a Synology-n tárolok, így az ő írási sebessége a "szűk keresztmetszet", ami kb. 35MB/s.
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
antikomcsi
veterán
Srácok!
Ne keverjétek a szezont, a fazonnal. A fázisok teljesen különálló vezetékek, amik között nincs csatlakozás. Ezekkel az eszközökkel nem lehet különböző fázisok között átvitelt létesíteni.
Az, hogy a nappalitok, és a kisszoba külön kismegszakítóra van kötve attól az még nem külön fázis. A legtöbb családi házban 1 fázis van, csak a villanyóra után, több kismegszakító van. Azért, hogy legyen a konyhának, fürdőnek, stb. külön biztosítéka. Így, ha a mikró leveri a megszakítót, nem megy el az egész házban az áram, csak a konyhában. Ettől az még ugyan az a fázis, mint a többi.
A 3 fázist csak oda szokták behúzni, ahol valamicskét konyítanak a dolgokhoz, illetve valamiféle mesterember lakik. Akik tudják, hogy jól fog az jönni, ha meg kell hajtani, egy kis esztergát, körfűrészt, vagy bármit, amiben 3 fázisú motor van, vagy egy hegesztőt, és ilyesmiket.
Ezek szerint, működhet ez a dolog a kismegszakítókon keresztül az egész házban, de akkor az 1 fázison van.
Inkább azt próbálja ki, aki tudja, hogy azonos fázison működik e 2 villanyórán keresztül a szomszédban.
-
atti_2010
nagyúr
Harmadjára fogtuk az egyik PowerLine végpontot, és átköltöztünk vele olyan helyre, ahol a konnektor másik biztosítékon (megszakítón) és másik fázison van. Még ekkor is maradt 4 MB/s a sávszélességből, ami elég volt a 9,7 Mbps bitrátás videóhoz, de a 33,8 Mbps „killa sample” már darabos volt.
Azt hiszem itt alapvető félreértés van, ahhoz hogy a fogyasztók másik fázison legyenek 2 vagy 3 darab főbiztosíték kell legyen (ha nincs egybetokozva 3) és bármennyi mellékbiztosíték lehet, én garantálom neked hogy ha az egyiket az R a másikat az S vagy a T fázisra kötöd akkor ez a ketyere meg sem fog mukkanni, hiszen 1 megszakítón keresztül is 4Mbps -re esett a sebesség. Nem szabad keverni a fáziselosztást a tényleges 3 fázistól, 4 evet húztam le villanyszerelőkkel láttam mit hogyan kötnek.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
-
atti_2010
nagyúr
Ez a ketyere még a kapcsolóktól és az elosztóktól is köhögött nemrég, most gondolod hogy a kábelszigetelésen vagy leválasztótrafón keresztül is működik? Igazad legyen de én nem hiszem és teszt sincs ilyesmiről.
pakriksz Nálunk házon belül 3 fázis van elosztva, igaz az alsó szinten van műhely ahol 3 fázist használó gépek vannak.
Persze a három fázis mindig le van választva a mono fázisról és a 3 fázisú aljzatba nem is lehetne ezt beledugni.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
wow azért nem hittem volna hogy az áthallással képes 2 fázis közt is beszélgetni ilyen eszköz.
Mindenesetre én inkább fúrnék utp-t. Gyorsabb, jóval kevesebbet fogyaszt (6w helyett mikrowattokat), meg olcsóbb is.Nálunk házon belül 3 fázis van elosztva, igaz az alsó szinten van műhely ahol 3 fázist használó gépek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Szabesz
őstag
válasz #41635072 #27 üzenetére
Legoptimálisabb? Nem tudom, te melyik tesztet olvasod? Mert amit linkeltem abban ez a táblázat van mérési eredményekkel.
Itt mintha a legoptimálisabb ~90Mb/s lenne. Igaz, itt valószínű egy fázison vannak az eszközök. Plusz az interfész 100Mb/s a tesztelt eszköznél, ennél meg Gb/s, így jóval nagyobb sebesség is elérhető.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
(#15) atti_2010: Indukcióval. Természetesen nem galvanikus összekötésről van szó.
(#22) atti_2010: Tudtommal minden családi házban 3 fázisú a villanyóra, minimum ott, ahol be van vezetve a 3 fázis. Tippre a lakosság 95 %-a.
(#24) Tel Elek: A 2 Mb/s egy worst-case eset szimulációja volt, ahol a kábelek 15 cm-re voltak egymástól és a futás is csak 1 m volt, és a fázisok el voltak választva LP filterrel meg leválasztótrafóval. Ilyen a lakásban nincs, mert mindig van pár fázis ami egymás mellett fut. Nálunk a házban pl. vannak 3 fázisú konnektorok, ahol a jel szépen meg tud térni.
-
törölt tag
válasz atti_2010 #25 üzenetére
De nyílván volt valami oka, amiért így kérték az ősök.
Gondolom nem azért, hogy fáziskéséssel villogjanak a villanykörték a szemkímélés végett.
mod: most lehet hülyeséget írok, de ha 3db cosfí-t mérünk, akkor gondolom lehet spórolni.Szabesz: 20Mbit/s a legoptimálisabb esetben.... De szvsz ma már erre nem lehet építkezni, mert ez még a kisebb netcsomagokhoz sem elég.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz #41635072 #24 üzenetére
Persze mert mikor építették a házatokat úgy kérték hogy legyen 3 fázis bevezetve ilyenkor persze nem hasztalan meg ugye vállalatoknál sem, de egyébként nem használják.
Gondolom senkinek sem elég a 2 Mbit/s.
Persze mert a fázisok között van egy ellenállás különbség ami drasztikusan megvágja a jelet. De még egyszer mondom nincs ezzel gond mert egy lakáson belül nem nagyon szokták váltogatni a fázist.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atti_2010 #22 üzenetére
Mi családi házban lakunk, nálunk pl 3 fázis van, és nem csak nálunk van így.
Nem hinném, hogy hasztalan lenne, de nem vagyok villanyszerelő.Amúgy beleolvastam Szabesz által linkelt írásba és sajnos különböző fázisokon lévő ezközök összekapcsolására gyakorlatilag használhatatlan az alapján. Gondolom senkinek sem elég a 2 Mbit/s.
[ Szerkesztve ]
-
Szabesz
őstag
válasz atti_2010 #22 üzenetére
Oké, akkor az első bekezdés után görgess el a "Fázisok közti átmenet" című részhez.
"A fázisok között nem lehet összeköttetés mert akkor lecsapná az összes biztosítékot vagy leégne az egész hálózat, tehát nem értem mire gondolsz."
Arra gondolok, hogy olvass. Olvasd el az egészet, ne csak pár szót, ne csak az első bekezdést, hanem az egészet. Utána alkoss véleményt.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
atti_2010
nagyúr
Egy öreg békebeli családi házban lakom. A falban 4 mm^2-es alumíniumkábelek vannak. Azt, hogy melyik aljzat melyik fázishoz tartozik, senki sem tudja pontosan,
Tehát meglehet hogy egy fázison van, de mit ne mondjak 100% hogy 1 fázison van mert egy háztartásban nem szoktak külön fázisra kötni a fogyasztókat mert akkor 3 fázisú óra kell ami nagyon költséges és hasztalan, a fizika könyvnek melyik részére gondolsz?
A fázisok között nem lehet összeköttetés mert akkor lecsapná az összes biztosítékot vagy leégne az egész hálózat, tehát nem értem mire gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Ahhoz képest, hogy többedszerre eladott technológiáról van szó, elég drága.
Majd akkor fog terjedni, ha mint a WIFI integrálva lesz mindenbe, TV-be, laptopba, PC-be.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
A kis hullámhossz, kis behatolóképesség az bullshit.
Lásd Röntgensugárzás, mely 30PHz...3EHz között mozog...(---»kis hullámhosz)
Ha egy sugárzás találkozik valamivel az persze, hogy részben hővé alakul.
Csak eközben mondjuk bontja a DNS-t, vagyéppen serkenti a glükóz-metabolizmust.[ Szerkesztve ]
-
-
-
atti_2010
nagyúr
Egyértelmű hogy 2 külön fázis az olyan mintha húznál 3 szál drótot egy lenne a közös és a másik kettőt külön egy egy adapterre kötnéd, tehát "lógna a levegőben".
-
emre33
addikt
Két külön fázis közt ugye ezt nem működik?
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
lujó55
addikt
amúgy az nem gond, ha van a lakásban egy fi-relé?
ki kéne próbálni egyet... -
törölt tag
féltem hogy megint magyarázkodnom kell otthon 53nm téglapanelféleség két kismegszakítóval, szóval tényleg semmi extra, hacsak az nem hogy alu vezetékek vannak... csak a szoba berendezése meg úgy egyébként minden miatt értelmesen csak akkor tudnám elvezetni a gigabitet ha falba húzok csatornát, vagy olyan szegőt veszek amiben megoldható, mindkettő horror árban menne sajnos.
-
nbg
senior tag
Nalam a Netgear-fele 500-asbol teljesit szolgalatot 4 darab, egy NAS-rol (a pinceben) parhozamosan ket fullhd film roccenes nelkul jon ket kulonbozo gepre. Elosztokon, kismegszakiton, minden francon keresztul.
Ha csak egy picit is normalisan van kiepitve az aramhalozat, akkor ezekkel mar lehet kezdeni valamit - par eve mondjuk meg nem ez volt a helyzet. Plusz minel tobb egyseget hasznalsz egy halozathoz, annal stabilabb lesz.I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Bopez
tag
Legutóbb egy családi házba vitték a kisebbiket a 200-ast.
Ott úgy emlékszem működött rendesen, pedig volt ott minden ahogy az úr elmesélte!
Szóval szerintem nincs ezzel problem, ip alapjáén kommunikálnak egymással, sőt vitt még egy KIT-et és azt is be tudta iktatni működött szépen!Bopez felhasználónak 19 pozitív és 0 negatív értékelése van.
-
törölt tag
Még mindig nem működnek két különböző fázis között, illetve az elosztókkal sem barátkoztak még meg? Vagy már javult a helyzet?
-
törölt tag
nem tűnik rossznak. engem főleg az érdekelne majd hogy ezek mondjuk mit szólnak egy htpc-home server között áramló fhd filmhez. ha döccenés nélkül megy egy tuti vevőjük szerintem már van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest