Világszerte elérhető a TP-Link TL-PA511 500 Mbps Powerline hálózati adapter

Idehaza már egy ideje kapható az 500 Mbps átviteli teljesítményre alkalmas TP-Link AV500 Gigabit Powerline Adapter, amely a lakás vagy ház villamoshálózatának kábeleit használja adattovábbítás céljára, most azonban a gyártó világszerte is elérhetővé tette a terméket. A 300 méteres hatótávolság áthidalására képes termék nevében a Gigabit jelző kissé megtévesztő, bár nyilván arra utalnak ezzel kapcsolatban, hogy az adapteren található PC-s csatlakozásra használt LAN portok gigabites tempóra képesek – szemben a korábbi, elméletileg 200 Mbps-ra képes modellekkel, ahol a LAN port 100 Mbps-ban limitálta a teljesítményt.


[+]

Egy adapter legfeljebb 6 wattot fogyaszt, de az energiatakarékos funkció révén (mely öt perc tétlenség után aktiválódik) ez az érték alvó állapotban mintegy 85 százalékkal lecsökken. A telepítés a többi Powerline eszközhöz hasonlóan most sem igényel driveres támogatást, sőt, két eszköz összepárosítása sem okoz különösebb fejtörést, köszönhetően a burkolaton elhelyezett, párosításra szolgáló gomboknak. A kábeleken áramló adatok ütemezéséért a QoS ütemezés felel, a biztonságot pedig a 128 bites AES titkosítás garantálja.


[+]

A TP-Link PA511 Powerline adapter EU, UK és US kompatibilis villásdugókkal egyaránt megjelenik. Az ára 2 darabos szettben itthon 18 500 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés