- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Dehogy vitatkozom. Nem csak egy vélemény/tapasztalat/élettapasztalat ha így érezted, akkor bocs erről szó nincs.
Figyelj tény, hogy ez van. Nem magyarozás, hanem tény. Saját bőrömön érzem ebben a két hétben is.
Ez kellemetlen, és mint előbb a diszkrimináció a szocializációban, úgy a szerinted "magyarozás" ebben a mondandóban csepp a tengerben, nem ez volt a lényeg.
Talan ott, hogy szerinted eloszor kellene 'elvenni' a nok 'elojogait', es utana gondolkozhatnank a diszkriminaciorol -- szerintem meg nem. (A sved, nemet, angol helyzettel en is elegge kepben vagyok.)
Talán ha itt tartunk szerintem ne Te akard megmondani, hogy szerintem mi van, ha lehet, el tudom dönteni én is. Köszi.
Ezt is rosszul látod. Az, hogy nyugaton a nők ezt az egyenjogúságot elérték nem úgy történt mint a nagy magyar gulyás szocializmusban az öt éves terv, hanem úgy, hogy a nők maguk is rájöttek, hogy csak akkor működik, ha Ők is akarják, nem pedig megkapják. És képzeld sikerült. Ellentétben pl: Magyarországon.
Ennek nem az a módja amit Te teljesen tévesen kiolvastál a mondandómból.
Ha nem sértelek meg na akart megmondani, hogy szerintem mi lenne ha... Köszi

Tolunk nyugatabbra is van, termeszetesen. A skandinav orszagokban kezd lassan eltunedezni. Del-Europaban meg aztan... hajaj.
Hát konkrétan Finnországban/Svédországban benne van az alkotmányban az egyenjogúság intézménye, annyira, hogy ezt be is tartják. A düledezés, megvolt a 70-es években. Dániában egyértelműen nem létezik ilyen. Németország keleti fele még megreformálandó, nyugaton régen nincs ilyen, sorolhatnám még.
Olaszország elég délen van? Ott is igen jól működik ez az intézmény. -
hallador
addikt
Ez ebben a formában nagyon erős ferdítés. És nagyon egyoldalú szélsőséges, vagy mondhatnám magyaros kijelentés volt.
Nem tudom, de én Dániában, Angliában, Németországban is dolgoztam az elmúlt években,
A magyar helyzetet ne akard összekeverni más országokban tapasztalható egyenjogúsággal.
- példák:
Dánia, egy nő nem nagyon fogja elvárni, hogy előreengedd, nem fog azzal védekezni, hogy: "de én nő vagyok". Nem akar előnyt kovácsolni abból hogy nő.Ezzel ellentétben a magyar simán előadja, egy baráti társaságban, hogy Ő mindig megköszöni, ha előreengedik, mindig átadja a helyét, egy terhes anyának, és mindig segít egy idős asszonynak felemelni a táskáját, ha annak nem, nagyon nehezen sikerülne. Ja és persze az idős bácsinak mindig átadja a helyet kivéve mikor nem (Csak fel kell szállni reggel a 7-es vonalán a buszra, és meg kell nézni mennyi csitri ül és nagy ívben szarik rá úgy bárkire is), ez a jellemzőbb, és most tegyük is félre a tipikus magyar képmutatást.
Csakhogy a nyugati társadalmakban ezt nem csak mondják, és nem csak úgy, hogy mindig szép jó és aranyos kivéve mikor nem.
Eleve az egyetemek nem tesznek különbséget a Nők és a férfiak között illemben és semmiben. Magyarországon, ha valaki Nő eleve könnyebb dolga lehet, ez Dániában és úgy bárhol úgy történik, hogyha a fiú ér előbb oda, akkor övé a lehetőség, ha a nő, akkor az övé. Az az nem éreztetik a nőkkel, hogy persze előre mehetsz, persze neked jár, persze ez az illem, nincs ilyen a jobb győz.Sokkal kevesebb a képmutatás, a bunkóság, a követelőzés is.
Még 8 napot vagyok itthon, de alig várom, hogy visszamenjek frusztrál ez a helyzet, egyszerűen csak frusztrál, hogy még nekem kellene alkalmazkodnom máshoz mert nem nőnek születtem, mert ha nem így teszek, akkor csak bunkó vagyok, ugyanakkor a másik oldalról ez nem elvárás sőt, és erről senki nem tehet csak az emberek.
Hanem valóban a társadalom felnőtt arra a szintre, hogy úgy is viselkedik, hogy kiérdemelje az egyenjogúság jelzőt.
A magyar nőnek jár a hely, előre kell engedni, és még bunkó is lehet, mert Nő. Tisztelet a kivételnek, van, de nem ez a többség.
Nyugaton soha nem fogja elvárni egy nő hogy előre engedd, de ha megteszed, akkor hálás annyira, hogy annyit mond, hogy thanks, A magyar elvárja/ majd egy szó nélkül továbbáll, nagy különbség.
Ameddig ez így működik addig nincs miről beszélni, mert a társadalom besktatulyázza, hogy ok "ez így működik" valamit valamiért és ennyi.
De ahhoz, hogy ez ne így működjön, legalább, el kellene érni a Finn/Dán/Svéd/Norvég/Német szintet.
Nem beszélve a bíróságok lazaságáról, vagy éppen, az elnézzük, ha nem úgy sikerül a munkahelyen stb.
Én pont most Magyarországon vagyok 2 hétig, de utálok felszállni a BKV-ra mert egyszerűen BUNKÓK az emberek nagy betűvel. Nem csak a férfiak, sőt általában nem Ők.
Elszoktam ettől.
Nem lehet a nyugati egyenjogúságot összekeverni a magyarral, nagyon más még a szocializáció is amiben nevelkednek.
A mondandóm lényege az lett volna, hogy a diszkrimináció csökkenéséhez, a magyar diszkrimináció a legkisebb prioritású probléma, először az emberek szocializációján, gondolkodásán kell változtatni, ameddig ez nincs meg, a diszkrimináció mint szó csepp a tengerben.
Példák a magyar nők teljesen torz gondolkodásáról:
http://hataratkelo.blog.hu/2012/10/27/nemetorszag_a_ketszinu_latszatvilag
"Az anyuka bőszen újságolta, hogy tegnap életében először megfürdették a pici babát. Számoljunk csak utána: augusztus 5-én született, és ma van 19-e. Igen, egy nap híján két hetesen érintkezett vízzel először az a kisbaba, aki minden nap többször is térdig fossa, és bokáig hugyozza magát."
"Nos, a nőknek annyira jól sikerült itt kiharcolni az egyenjogúságot, hogy a férfiak sehol sem engedik előre a nőket. Sem a szórakozóhelyen, sem a bevásárlásnál. Pontosan úgy nyomulnak és tolakodnak elénk, mint Bécsben a metróaluljáróban.
Mondhatjuk úgy is, hogy nem bunkók, szimplán egyenrangúnak tekintenek minket, de hát azért én is mégiscsak ahhoz vagyok szokva, hogy kinyitják nekem az ajtót, előreengednek és nőnapon virágot/csokit kapok. Úgyhogy maradnék inkább a bunkó jelzőnél."
Természetesen gyakorlatilag egész Európa hülye ugye....??! (A kérdés természetesen költői volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Videó stream letöltése
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Viccrovat
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hegesztés topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ minősítésű ATX tápegység
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- Chieftec CHP-450A 450W ATX tápegység
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő