Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz emvy #71 üzenetére

Dehogy vitatkozom. Nem csak egy vélemény/tapasztalat/élettapasztalat ha így érezted, akkor bocs erről szó nincs.

Figyelj tény, hogy ez van. Nem magyarozás, hanem tény. Saját bőrömön érzem ebben a két hétben is.

Ez kellemetlen, és mint előbb a diszkrimináció a szocializációban, úgy a szerinted "magyarozás" ebben a mondandóban csepp a tengerben, nem ez volt a lényeg.

Talan ott, hogy szerinted eloszor kellene 'elvenni' a nok 'elojogait', es utana gondolkozhatnank a diszkriminaciorol -- szerintem meg nem. (A sved, nemet, angol helyzettel en is elegge kepben vagyok.)

Talán ha itt tartunk szerintem ne Te akard megmondani, hogy szerintem mi van, ha lehet, el tudom dönteni én is. Köszi.

Ezt is rosszul látod. Az, hogy nyugaton a nők ezt az egyenjogúságot elérték nem úgy történt mint a nagy magyar gulyás szocializmusban az öt éves terv, hanem úgy, hogy a nők maguk is rájöttek, hogy csak akkor működik, ha Ők is akarják, nem pedig megkapják. És képzeld sikerült. Ellentétben pl: Magyarországon.

Ennek nem az a módja amit Te teljesen tévesen kiolvastál a mondandómból.

Ha nem sértelek meg na akart megmondani, hogy szerintem mi lenne ha... Köszi :)

Tolunk nyugatabbra is van, termeszetesen. A skandinav orszagokban kezd lassan eltunedezni. Del-Europaban meg aztan... hajaj.

Hát konkrétan Finnországban/Svédországban benne van az alkotmányban az egyenjogúság intézménye, annyira, hogy ezt be is tartják. A düledezés, megvolt a 70-es években. Dániában egyértelműen nem létezik ilyen. Németország keleti fele még megreformálandó, nyugaton régen nincs ilyen, sorolhatnám még.
    Olaszország elég délen van? Ott is igen jól működik ez az intézmény.

Új hozzászólás Aktív témák