Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ferdítésnek nevezed a másikat, de szerintem a tiédben is van némi ferdítés. Vagy túllihegés? Találkoztál olyan nővel, akivel udvarias voltál és nem köszönte meg? Abból még nem kellene általánosítani.
Engem sokkal jobban zavar, amikor a fórumozók nagybetűvel írják az én, te, ő stb. személyes névmásokat, ami a magyar nyelvben kisbetű. Mint a férfi és nő szavak is. Aki látott már belülről könyveket, regényeket, ilyesmivel persze tisztában van. Másoknak magyarázni kell.
Ez is egyfajta udvariatlanság, a magyar nyelvvel szemben.
Levelezésnél, a tiszteletadás jeleként használatos a nagybetűs megszólítás: Te, Ő, Hölgyem, Uram stb.
Mivel a fórumozás is egyfajta levelezés a fórumozók között, elvileg nincs akadálya, hogy másik fórumozót Te megszólítással tiszteljük meg. Csak nem nagyon szokás. Lehet, de nem szükséges.
-
gabber01
addikt
Ja hát ugye a nagy egyenjogúsággal együtt járna az is, hogy bizonyos előnyökről, kiváltságokról le kellene mondani, de az már ugyebár nem tetszik, az elvárások azért csak megmaradnak... (hozzáteszem, már elég régóta nem nagyon van negatív diszkrimináció, sokkal inkább az ellentéte, tőlünk nyugatabbra meg aztán pláne!)
-
Ugy inditod, mintha vitatkoznal velem, de nem latom, hogy hol nem ertunk egyet. Talan ott, hogy szerinted eloszor kellene 'elvenni' a nok 'elojogait', es utana gondolkozhatnank a diszkriminaciorol -- szerintem meg nem. (A sved, nemet, angol helyzettel en is elegge kepben vagyok.) Ezt a 'magyarozast' meg utalom, kb. az egyetlen tenyleg jellemzo 'magyaros' szokas a magyarok szidasa.
A babafurdetes-dolog tenyleg vicces, Magyarorszag szinte az egyetlen hely, ahol az elso 1-2 hetben is furdetik a babat, pedig az mindenkinek jo, csak a babanak nem
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS VivoBook Go 15 (X1504ZA) 15.6"FHD IPS-Intel i7-1255U-8GB DDR4 Ram-512GB SSD-Iris Xe Graphics!
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Acer Aspire 5 +2 év garanciával, i5-12350H/RTX2050/512GB SSD/16GB Ram
- Xbox Series X 2 kontrollerel töltő
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest