- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Ez ebben a formában nagyon erős ferdítés. És nagyon egyoldalú szélsőséges, vagy mondhatnám magyaros kijelentés volt.
Nem tudom, de én Dániában, Angliában, Németországban is dolgoztam az elmúlt években,
A magyar helyzetet ne akard összekeverni más országokban tapasztalható egyenjogúsággal.
- példák:
Dánia, egy nő nem nagyon fogja elvárni, hogy előreengedd, nem fog azzal védekezni, hogy: "de én nő vagyok". Nem akar előnyt kovácsolni abból hogy nő.Ezzel ellentétben a magyar simán előadja, egy baráti társaságban, hogy Ő mindig megköszöni, ha előreengedik, mindig átadja a helyét, egy terhes anyának, és mindig segít egy idős asszonynak felemelni a táskáját, ha annak nem, nagyon nehezen sikerülne. Ja és persze az idős bácsinak mindig átadja a helyet kivéve mikor nem (Csak fel kell szállni reggel a 7-es vonalán a buszra, és meg kell nézni mennyi csitri ül és nagy ívben szarik rá úgy bárkire is), ez a jellemzőbb, és most tegyük is félre a tipikus magyar képmutatást.
Csakhogy a nyugati társadalmakban ezt nem csak mondják, és nem csak úgy, hogy mindig szép jó és aranyos kivéve mikor nem.
Eleve az egyetemek nem tesznek különbséget a Nők és a férfiak között illemben és semmiben. Magyarországon, ha valaki Nő eleve könnyebb dolga lehet, ez Dániában és úgy bárhol úgy történik, hogyha a fiú ér előbb oda, akkor övé a lehetőség, ha a nő, akkor az övé. Az az nem éreztetik a nőkkel, hogy persze előre mehetsz, persze neked jár, persze ez az illem, nincs ilyen a jobb győz.Sokkal kevesebb a képmutatás, a bunkóság, a követelőzés is.
Még 8 napot vagyok itthon, de alig várom, hogy visszamenjek frusztrál ez a helyzet, egyszerűen csak frusztrál, hogy még nekem kellene alkalmazkodnom máshoz mert nem nőnek születtem, mert ha nem így teszek, akkor csak bunkó vagyok, ugyanakkor a másik oldalról ez nem elvárás sőt, és erről senki nem tehet csak az emberek.
Hanem valóban a társadalom felnőtt arra a szintre, hogy úgy is viselkedik, hogy kiérdemelje az egyenjogúság jelzőt.
A magyar nőnek jár a hely, előre kell engedni, és még bunkó is lehet, mert Nő. Tisztelet a kivételnek, van, de nem ez a többség.
Nyugaton soha nem fogja elvárni egy nő hogy előre engedd, de ha megteszed, akkor hálás annyira, hogy annyit mond, hogy thanks, A magyar elvárja/ majd egy szó nélkül továbbáll, nagy különbség.
Ameddig ez így működik addig nincs miről beszélni, mert a társadalom besktatulyázza, hogy ok "ez így működik" valamit valamiért és ennyi.
De ahhoz, hogy ez ne így működjön, legalább, el kellene érni a Finn/Dán/Svéd/Norvég/Német szintet.
Nem beszélve a bíróságok lazaságáról, vagy éppen, az elnézzük, ha nem úgy sikerül a munkahelyen stb.
Én pont most Magyarországon vagyok 2 hétig, de utálok felszállni a BKV-ra mert egyszerűen BUNKÓK az emberek nagy betűvel. Nem csak a férfiak, sőt általában nem Ők.
Elszoktam ettől.
Nem lehet a nyugati egyenjogúságot összekeverni a magyarral, nagyon más még a szocializáció is amiben nevelkednek.
A mondandóm lényege az lett volna, hogy a diszkrimináció csökkenéséhez, a magyar diszkrimináció a legkisebb prioritású probléma, először az emberek szocializációján, gondolkodásán kell változtatni, ameddig ez nincs meg, a diszkrimináció mint szó csepp a tengerben.
Példák a magyar nők teljesen torz gondolkodásáról:
http://hataratkelo.blog.hu/2012/10/27/nemetorszag_a_ketszinu_latszatvilag
"Az anyuka bőszen újságolta, hogy tegnap életében először megfürdették a pici babát. Számoljunk csak utána: augusztus 5-én született, és ma van 19-e. Igen, egy nap híján két hetesen érintkezett vízzel először az a kisbaba, aki minden nap többször is térdig fossa, és bokáig hugyozza magát."
"Nos, a nőknek annyira jól sikerült itt kiharcolni az egyenjogúságot, hogy a férfiak sehol sem engedik előre a nőket. Sem a szórakozóhelyen, sem a bevásárlásnál. Pontosan úgy nyomulnak és tolakodnak elénk, mint Bécsben a metróaluljáróban.
Mondhatjuk úgy is, hogy nem bunkók, szimplán egyenrangúnak tekintenek minket, de hát azért én is mégiscsak ahhoz vagyok szokva, hogy kinyitják nekem az ajtót, előreengednek és nőnapon virágot/csokit kapok. Úgyhogy maradnék inkább a bunkó jelzőnél."
Természetesen gyakorlatilag egész Európa hülye ugye....??! (A kérdés természetesen költői volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest