- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Androidos tablet topic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandita31
csendes tag
Mindenesetre bízzunk benne hogy lesz win 7-re is dx12 mert ha op rendszert kell cserélni az egy foghúzással ér fel (nekem legalábbis) a win 8.1 nekem nagyon nem tetszik munkahelyemen az van és szerintem nagyon gagyi.. de ez csak az én véleményem. Vga-kat cserélni kell? gondolom a dx 11-es nem fogja tudni a 12őt vagy tévedek? (régen a dx 9 pl nem tudott 10et megjeleníteni)
-
szabonagyur
félisten
Azért ez a videó sem mond konkrétat illetve a pasi sem.
Talán egyetlen dolog amit biztosra mond: Minden Windows 7 kompatibilis hardvert megcéloznak azzal, hogy menjen a DX12 rajta.
Az OS kérdésre pedig csak annyit mond, hogy dolgoznak az ügyön, hogy menjen de itt eléggé sokat ferdít, illetve itt is inkább magát a Win7-et futtatni képes gépekről van szó.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
szabonagyur #143 üzenetére
2015 közepén várható a dx12 megjelenése és az első ilyen játék 2015 karácsonyára fog megjelenni, szerintem előbb úgyis kiadják a win10-et aztán mérlegelnek hogy win7re legyen vagy sem addig is felesleges ezen filózni.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
szabonagyur #141 üzenetére
-
Xelo5
csendes tag
Én úgy tudom hogy Vistára és a win7 starter-re nem lesz DX12 API!
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #134 üzenetére
Persze, megoldani meg lehet a problemat. Asztalra is kipakolhatnam.
-
szabonagyur
félisten
Értem most már mire gondolsz, tehát Win7ben több szinten lenne a mappa? Itt meg mivel nincs mappa csak egy szint így ömlesztve van... mondjuk azt sem értem a gyártó miért nem verzió számozza a fájl nevet.
Részleg megoldás: kitűzni főképernyőre, az egyes verziókat külön csoportba rendezni majd elnevezni.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #129 üzenetére
Ha ott lenne egy Xilinx gyarto, akkor az osszes ISE, ISIM, stb egymas alatt sorakozna egyforma nevvel. A start menuben, meg kulon almenukben lathato alapbol. Es meg gorgetni sem kell oldalra, de ez reszletkerdes.
-
zozoo83
tag
válasz
szabonagyur #123 üzenetére
Nem írtam hogy közük lenne egymáshoz, két külön üzletág. Csak azt próbáltam leírni hogy win 7-re nagyobb a felvevő piac. És lehet, hogy ez nem is fog változni a közeljövőben. És ugye a piac határozza meg a keresletet.
-
-
Reggie0
félisten
Pl. alkalmazasok nincsenek levalogatva konyvtarakba, mint a startmenuben. Igy ha van ket egyforma nevu, akkor lehet szarakodni, hogy melyik melyik. Es igen ilyen elofordul, pl. nekem xilinxbol tobb verzo van fent, lehet keresgelni vagy a path alapjan valogatni, hogy melyik verziohoz tartozik.
-
szabonagyur
félisten
A VGA-nál mi köze az MS bevételéhez? Úgy semmi... és akinek anno DX10 kellett váltott Vistara is, ahogy DX11 esetében Win7-re. Szóval ez a kiindulás ritka nagy hülyeség.
Meg azért szeretnék látni egy statisztikát arról, hogy a Win7 userek fele játszik mondjuk... A játékos user meg pont l.szarja melyik OS van rajta, elindítani egy exe-t úgy is el tud ha desktop sincs a rendszerben.
-
zozoo83
tag
Szerintem tuti lesz win 7-re is dx 12, mert akkor az a több mint 50% felhasználó nem venne sem dx12-es vga-t, sem pedig olyan játékot ami csak azon fut el, és ez hatalmas pénzkiesést jelent.
A microsoft felől pedig kíváncsi leszek mennyire lesz megnyerő ez az üzletpolitika, hogy minden termékével azt csinálja, hogy megpróbálja ráerőszakolni a userekre az újabb cuccait, még akkor is ha az nem kell az embereknek. -
19_OsY_81
aktív tag
válasz
szabonagyur #117 üzenetére
Köszi.
Akkor már megvárom a win10-et.... :-)
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #111 üzenetére
Bocsanat, sinesol-nak akartam cimezni nem neked, hiszen o sarkitott.
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
szabonagyur #2 üzenetére
Hol lehet ennek utána nézni? Szívesen upgradelnék...
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #113 üzenetére
és ezt meg miből sikerült leszűrni?
(#115) szabonagyur: az más kérdés, hogy ezen új gépek közül soktól sírni támad kedvem, annyira gagyik...
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #111 üzenetére
" hogy így meghatározod, hogy csak azért használja valaki a Win8-at mert kötelező neki, ezt kell szeretni..."
vagy éppen az OEM baszik win7-es drivereket szállítani a laptophoz. nem ritka eset. akkor bizony win8 a kötelező, ha windows.
-
szabonagyur
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #109 üzenetére
A win7-ben kaptal egy teljesen uj driver architekturat. Technologiailag elorelepes volt, de problemak voltak az atallassal a kompatibilitas miatt. A win8-ban alig van lenyegi valtozas, kompatibilis a w7-el, cserebe egy rakat szar a kezelofelulete. Ezert nem eri meg atallni. Csak azok ugranak egybol akiket kielegit, hogy az elefantcsonttoronybol leszoltak, hogy most mar ezt kell szeretni, es nincs onnalo akaratuk es gondolataik.
-
szabonagyur
félisten
Meg az emberek Win7re sem akartak váltani anno, és arra tényleg kötelező volt váltani az új DX miatt meg az XP megszűnő támogatása miatt... Csak ugye azt mindenki elfelejti, hogy a Win7 sem volt ilyen király amíg ki nem próbálták az emberek és látták, hogy jó, előtte ott is csak a mesék terjedtek.
-
Sinesol
veterán
Nem mondanám, hogy marék f.s volt, csupán az emberek képtelenek uj dolgokra váltani, egyszerű ez. Hirtelen nagyobb változtatás volt és a sok szüklátókörű egyénnek ez már átlépte az ingerküszöböt.
A hiba az emberekben van inkább. Csak az a jó amit már megszoktak, uj dolgok meg nem kellenek, talán frusztrálja őket, hogy képtelenek elsajátítani uj dolgokat, ennek eredményeként a középszerű tömeg megbuktatta a 8-at.Minden ujdonsággal így van ez, kivétel nélkül. Minden uj dolog sz.ar, aztán persze pár év mulva amikor mégis befut valami, akkor a valamikori sárdobálókból lesznek a legnagyobb fanok
Persze adott környezettől is függ az adott dolog későbbi sikeressége, jelen esetben pl. megmaradt a 7-es, így ott lehetett maradni, ezért nem terjed a 8.1, miközben kb 10 fikázóból 9 még sose látott 8.1-et.
Bár a Windows 7 nem annyira rossz persze, annak ellenére, hogy annyian szeretik.
Ahogy a legyek sem tévednek, hiszen azt kapják ami nekik való -
DoxaM
aktív tag
"régi elavult rendszerekhez"
Hát igen...ezek a múltszázadi 1900as évek elejéből visszamaradt elavult rendszerek MÁR CSAK ILYENEK, ugye? Nem ám 8.2 a 10-es ugye, még barátok közt is max....ami azért, mégicsak azért kellett kutyafuttába' mer' egy marék ....r volt a 8.
Szóval a w7tel kapcsolatban nem ilyen drámai a helyzet, ahogy próbálod lefesteni... -
Szinte biztos,hogy nem lesz win7 és directx 12 házasság.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #99 üzenetére
Ez nem a multban elesrol szol, hanem a visszafejlodesrol. En olyan rendszert akarok, ami elore fejlodik. Amivel gyorsabban, egyszerubben es kenyelmesebben lehet dolgozni. Na a win8 ebbol a harombol egyet sem tudott felmutatni. Az elottem szolo leirta reszletesen, hogy miert.
-
törölt tag
"Kerlek mond el, mi a baj a 8.1-el...
Mindenki errol hadobal, hogy pfujjj, sz@r, kozbe meg probalni sem probalta....
Megjelenes ota hasznalom a 8-at 8.1-et, teljes megelegedessel""Mindenki" nevében nem hadobálhatok, de én bétától 8.1-ig "próbáltam": rakás sz@r, kényelmetlen, illogikus és idegesítő volt. Ráadásul a kilőhetetlen dinamikus DPI skálázása miatt, akármelyik játékkal próbáltam is, olyan volt az egérkezelés/célzás, mintha taknyon csúszkálva próbálnék kártyavárat építeni (egy win7-hez képest is, ami nagy szó, de abban legalább lehet javítani rajta) Semmi (számomra) hasznos újítást/kényelmi funkciót/eyecandy fícsört (vagy akármit!) nem adott egy 7-eshez viszonyítva, viszont szo**hattam a totálisan új és Ms. által megmásíthatatlanul átalakított felülettel, amit rühelltem és a hátam közepére nem kívántam. A VGA-m hivatalos forrásból szedett, kimondottan win8 x64-hez készült, megfelelő verziószámú stb. driverét alapból kiköpte, amihez hasonlóval XP időszak óta nem volt "szerencsém". Pár nap után, már mikor megláttam a boot közben tekergőző animált sz@rságot, a stressz szintem kezdte lelki vigyázállásba vágni magát, de szerencsésebb napokon ez megállt annyinál, hogy boot közben azon tűnődtem röhögjek, vagy sírjak mit hoztak össze "operációs rendszer" néven ezzel az erőszakos giccshalmazzal.. Mivel általában egyszerre több oprendszert is használok (XP/7/OsX/egy ideig fájdalom8/8.1; ergo gyakran bootolok át a többi rendszerre) még kontrasztosabb volt a nemtetszési indexem az önkéntelen összevetések miatt. Volt több is, de most nem sorolom tovább. Szerintem talán ennyi is elég ahhoz, hogy megértsd, ha használni akarok egy rendszert, akkor használni és nem hegesztgetni akarom, vagy tejesen átalakítani az évtizedek óta kialakult felhasználói szokásaimat varázsütésre, mert steve ballmer elfingta magát és keresztül legyezi a világon, ha beledöglünk is punktum. Természetesen védhetsz egy végletesen (és hivatalosan is) megbukott rendsz@rt, ami még a ciszta és a winme "sikerét" is alulmúlja a microsoft fennállása óta soha nem látott mértékben, ez szíved joga, de ha megfordítod a saját kérdésedet olyan módon pl. hogy "Ha mindenki errol hadobal, hogy pfujjj, sz@r, meg azok is, akik kirartoan es user errorban remenykedve probalgattak, akkor talan nem ok nelkul fujnak ra ennyire" Talán.. Hozzáteszem, nincs olyan, hogy "mindenki". Vagy te, meg az olyan emberek, akik szeretik és van az embereknek egy másik csoportja, akik nemhogy elviselik, de egyenesen utálják, mint a sz@rt. Továbbá (én szerintem) vannak még azok, akik alapszinten elvannak vele, elf@szbúkozgatnak, böngészgetnek rarja, de egyébként hidegen hagyja őket hogy néz ki bizonyos ponton túl, meg azok, akik mondjuk laptophoz kapták és ha már így esett, igyekeznek megszokni, szájhúzással, vagy anélkül. De hogy nem elvitathatatlan sikertörténet a win8, az ziher. Én utálom. Te szereted. Mindenki a saját jogán. Ha neked jó, akkor hurrá, használd egészséggel. De az hogy neked bejött, másoknak lehet, hogy kevés jónak/szépnek hinni a win8-at és a jobb belátásra téréshez. Gondolom ez érthető. A win10 egyelőre tetszik. Pedig még kész sincs. Abban is vannak csempék, start menü is és desktop, charmbar meg az összes fícsör, amivel a win8 indított anno. De nem rákényszerítve a felhasználóra, hogy márpedig ezt eszed BZMG ha akarod, ha nem, sőt a Continuum UI-val már intelligensen váltogat a 2 felület között, ha lehúzod mondjuk a billentyűzetet. Megoldhatták volna elején, a win8-nál is így, de akkoriban tele volt a sajtó ballmer akkori agresszív dogmáinak kinyilatkoztatásaival, hogy ez így marad, mert ő szerintük jó és osszd be passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD hivatalosan is cáfolta Richard Huddy elszólását, de ez nem feltétlenül jelent jót.
- Automata kávégépek
- Politika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Xbox Series X|S
- Androidos tablet topic
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest