Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kvázi kidobja az OpenGL ES-t az Androidból a Google
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandita31
csendes tag
Mindenesetre bízzunk benne hogy lesz win 7-re is dx12 mert ha op rendszert kell cserélni az egy foghúzással ér fel (nekem legalábbis) a win 8.1 nekem nagyon nem tetszik munkahelyemen az van és szerintem nagyon gagyi.. de ez csak az én véleményem. Vga-kat cserélni kell? gondolom a dx 11-es nem fogja tudni a 12őt vagy tévedek? (régen a dx 9 pl nem tudott 10et megjeleníteni)
-
szabonagyur
félisten
Azért ez a videó sem mond konkrétat illetve a pasi sem.
Talán egyetlen dolog amit biztosra mond: Minden Windows 7 kompatibilis hardvert megcéloznak azzal, hogy menjen a DX12 rajta.
Az OS kérdésre pedig csak annyit mond, hogy dolgoznak az ügyön, hogy menjen de itt eléggé sokat ferdít, illetve itt is inkább magát a Win7-et futtatni képes gépekről van szó.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
szabonagyur #143 üzenetére
2015 közepén várható a dx12 megjelenése és az első ilyen játék 2015 karácsonyára fog megjelenni, szerintem előbb úgyis kiadják a win10-et aztán mérlegelnek hogy win7re legyen vagy sem addig is felesleges ezen filózni.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
szabonagyur #141 üzenetére
-
Xelo5
csendes tag
Én úgy tudom hogy Vistára és a win7 starter-re nem lesz DX12 API!
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #134 üzenetére
Persze, megoldani meg lehet a problemat. Asztalra is kipakolhatnam.
-
szabonagyur
félisten
Értem most már mire gondolsz, tehát Win7ben több szinten lenne a mappa? Itt meg mivel nincs mappa csak egy szint így ömlesztve van... mondjuk azt sem értem a gyártó miért nem verzió számozza a fájl nevet.
Részleg megoldás: kitűzni főképernyőre, az egyes verziókat külön csoportba rendezni majd elnevezni.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #129 üzenetére
Ha ott lenne egy Xilinx gyarto, akkor az osszes ISE, ISIM, stb egymas alatt sorakozna egyforma nevvel. A start menuben, meg kulon almenukben lathato alapbol. Es meg gorgetni sem kell oldalra, de ez reszletkerdes.
-
zozoo83
tag
válasz
szabonagyur #123 üzenetére
Nem írtam hogy közük lenne egymáshoz, két külön üzletág. Csak azt próbáltam leírni hogy win 7-re nagyobb a felvevő piac. És lehet, hogy ez nem is fog változni a közeljövőben. És ugye a piac határozza meg a keresletet.
-
-
Reggie0
félisten
Pl. alkalmazasok nincsenek levalogatva konyvtarakba, mint a startmenuben. Igy ha van ket egyforma nevu, akkor lehet szarakodni, hogy melyik melyik. Es igen ilyen elofordul, pl. nekem xilinxbol tobb verzo van fent, lehet keresgelni vagy a path alapjan valogatni, hogy melyik verziohoz tartozik.
-
szabonagyur
félisten
A VGA-nál mi köze az MS bevételéhez? Úgy semmi... és akinek anno DX10 kellett váltott Vistara is, ahogy DX11 esetében Win7-re. Szóval ez a kiindulás ritka nagy hülyeség.
Meg azért szeretnék látni egy statisztikát arról, hogy a Win7 userek fele játszik mondjuk... A játékos user meg pont l.szarja melyik OS van rajta, elindítani egy exe-t úgy is el tud ha desktop sincs a rendszerben.
-
zozoo83
tag
Szerintem tuti lesz win 7-re is dx 12, mert akkor az a több mint 50% felhasználó nem venne sem dx12-es vga-t, sem pedig olyan játékot ami csak azon fut el, és ez hatalmas pénzkiesést jelent.
A microsoft felől pedig kíváncsi leszek mennyire lesz megnyerő ez az üzletpolitika, hogy minden termékével azt csinálja, hogy megpróbálja ráerőszakolni a userekre az újabb cuccait, még akkor is ha az nem kell az embereknek. -
19_OsY_81
aktív tag
válasz
szabonagyur #117 üzenetére
Köszi.
Akkor már megvárom a win10-et.... :-)
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #111 üzenetére
Bocsanat, sinesol-nak akartam cimezni nem neked, hiszen o sarkitott.
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
szabonagyur #2 üzenetére
Hol lehet ennek utána nézni? Szívesen upgradelnék...
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #113 üzenetére
és ezt meg miből sikerült leszűrni?
(#115) szabonagyur: az más kérdés, hogy ezen új gépek közül soktól sírni támad kedvem, annyira gagyik...
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #111 üzenetére
" hogy így meghatározod, hogy csak azért használja valaki a Win8-at mert kötelező neki, ezt kell szeretni..."
vagy éppen az OEM baszik win7-es drivereket szállítani a laptophoz. nem ritka eset. akkor bizony win8 a kötelező, ha windows.
-
szabonagyur
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #109 üzenetére
A win7-ben kaptal egy teljesen uj driver architekturat. Technologiailag elorelepes volt, de problemak voltak az atallassal a kompatibilitas miatt. A win8-ban alig van lenyegi valtozas, kompatibilis a w7-el, cserebe egy rakat szar a kezelofelulete. Ezert nem eri meg atallni. Csak azok ugranak egybol akiket kielegit, hogy az elefantcsonttoronybol leszoltak, hogy most mar ezt kell szeretni, es nincs onnalo akaratuk es gondolataik.
-
szabonagyur
félisten
Meg az emberek Win7re sem akartak váltani anno, és arra tényleg kötelező volt váltani az új DX miatt meg az XP megszűnő támogatása miatt... Csak ugye azt mindenki elfelejti, hogy a Win7 sem volt ilyen király amíg ki nem próbálták az emberek és látták, hogy jó, előtte ott is csak a mesék terjedtek.
-
Sinesol
veterán
Nem mondanám, hogy marék f.s volt, csupán az emberek képtelenek uj dolgokra váltani, egyszerű ez. Hirtelen nagyobb változtatás volt és a sok szüklátókörű egyénnek ez már átlépte az ingerküszöböt.
A hiba az emberekben van inkább. Csak az a jó amit már megszoktak, uj dolgok meg nem kellenek, talán frusztrálja őket, hogy képtelenek elsajátítani uj dolgokat, ennek eredményeként a középszerű tömeg megbuktatta a 8-at.Minden ujdonsággal így van ez, kivétel nélkül. Minden uj dolog sz.ar, aztán persze pár év mulva amikor mégis befut valami, akkor a valamikori sárdobálókból lesznek a legnagyobb fanok
Persze adott környezettől is függ az adott dolog későbbi sikeressége, jelen esetben pl. megmaradt a 7-es, így ott lehetett maradni, ezért nem terjed a 8.1, miközben kb 10 fikázóból 9 még sose látott 8.1-et.
Bár a Windows 7 nem annyira rossz persze, annak ellenére, hogy annyian szeretik.
Ahogy a legyek sem tévednek, hiszen azt kapják ami nekik való -
DoxaM
aktív tag
"régi elavult rendszerekhez"
Hát igen...ezek a múltszázadi 1900as évek elejéből visszamaradt elavult rendszerek MÁR CSAK ILYENEK, ugye? Nem ám 8.2 a 10-es ugye, még barátok közt is max....ami azért, mégicsak azért kellett kutyafuttába' mer' egy marék ....r volt a 8.
Szóval a w7tel kapcsolatban nem ilyen drámai a helyzet, ahogy próbálod lefesteni... -
Szinte biztos,hogy nem lesz win7 és directx 12 házasság.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #99 üzenetére
Ez nem a multban elesrol szol, hanem a visszafejlodesrol. En olyan rendszert akarok, ami elore fejlodik. Amivel gyorsabban, egyszerubben es kenyelmesebben lehet dolgozni. Na a win8 ebbol a harombol egyet sem tudott felmutatni. Az elottem szolo leirta reszletesen, hogy miert.
-
törölt tag
"Kerlek mond el, mi a baj a 8.1-el...
Mindenki errol hadobal, hogy pfujjj, sz@r, kozbe meg probalni sem probalta....
Megjelenes ota hasznalom a 8-at 8.1-et, teljes megelegedessel""Mindenki" nevében nem hadobálhatok, de én bétától 8.1-ig "próbáltam": rakás sz@r, kényelmetlen, illogikus és idegesítő volt. Ráadásul a kilőhetetlen dinamikus DPI skálázása miatt, akármelyik játékkal próbáltam is, olyan volt az egérkezelés/célzás, mintha taknyon csúszkálva próbálnék kártyavárat építeni (egy win7-hez képest is, ami nagy szó, de abban legalább lehet javítani rajta) Semmi (számomra) hasznos újítást/kényelmi funkciót/eyecandy fícsört (vagy akármit!) nem adott egy 7-eshez viszonyítva, viszont szo**hattam a totálisan új és Ms. által megmásíthatatlanul átalakított felülettel, amit rühelltem és a hátam közepére nem kívántam. A VGA-m hivatalos forrásból szedett, kimondottan win8 x64-hez készült, megfelelő verziószámú stb. driverét alapból kiköpte, amihez hasonlóval XP időszak óta nem volt "szerencsém". Pár nap után, már mikor megláttam a boot közben tekergőző animált sz@rságot, a stressz szintem kezdte lelki vigyázállásba vágni magát, de szerencsésebb napokon ez megállt annyinál, hogy boot közben azon tűnődtem röhögjek, vagy sírjak mit hoztak össze "operációs rendszer" néven ezzel az erőszakos giccshalmazzal.. Mivel általában egyszerre több oprendszert is használok (XP/7/OsX/egy ideig fájdalom8/8.1; ergo gyakran bootolok át a többi rendszerre) még kontrasztosabb volt a nemtetszési indexem az önkéntelen összevetések miatt. Volt több is, de most nem sorolom tovább. Szerintem talán ennyi is elég ahhoz, hogy megértsd, ha használni akarok egy rendszert, akkor használni és nem hegesztgetni akarom, vagy tejesen átalakítani az évtizedek óta kialakult felhasználói szokásaimat varázsütésre, mert steve ballmer elfingta magát és keresztül legyezi a világon, ha beledöglünk is punktum. Természetesen védhetsz egy végletesen (és hivatalosan is) megbukott rendsz@rt, ami még a ciszta és a winme "sikerét" is alulmúlja a microsoft fennállása óta soha nem látott mértékben, ez szíved joga, de ha megfordítod a saját kérdésedet olyan módon pl. hogy "Ha mindenki errol hadobal, hogy pfujjj, sz@r, meg azok is, akik kirartoan es user errorban remenykedve probalgattak, akkor talan nem ok nelkul fujnak ra ennyire" Talán.. Hozzáteszem, nincs olyan, hogy "mindenki". Vagy te, meg az olyan emberek, akik szeretik és van az embereknek egy másik csoportja, akik nemhogy elviselik, de egyenesen utálják, mint a sz@rt. Továbbá (én szerintem) vannak még azok, akik alapszinten elvannak vele, elf@szbúkozgatnak, böngészgetnek rarja, de egyébként hidegen hagyja őket hogy néz ki bizonyos ponton túl, meg azok, akik mondjuk laptophoz kapták és ha már így esett, igyekeznek megszokni, szájhúzással, vagy anélkül. De hogy nem elvitathatatlan sikertörténet a win8, az ziher. Én utálom. Te szereted. Mindenki a saját jogán. Ha neked jó, akkor hurrá, használd egészséggel. De az hogy neked bejött, másoknak lehet, hogy kevés jónak/szépnek hinni a win8-at és a jobb belátásra téréshez. Gondolom ez érthető. A win10 egyelőre tetszik. Pedig még kész sincs. Abban is vannak csempék, start menü is és desktop, charmbar meg az összes fícsör, amivel a win8 indított anno. De nem rákényszerítve a felhasználóra, hogy márpedig ezt eszed BZMG ha akarod, ha nem, sőt a Continuum UI-val már intelligensen váltogat a 2 felület között, ha lehúzod mondjuk a billentyűzetet. Megoldhatták volna elején, a win8-nál is így, de akkoriban tele volt a sajtó ballmer akkori agresszív dogmáinak kinyilatkoztatásaival, hogy ez így marad, mert ő szerintük jó és osszd be passz.
-
törölt tag
Win+X, (fel)-fel-jobbra-enter. btw a Start menü, start képernyő úgy ahogy van ratyi, mert egy ósdi és össze-vissza mappaszerkezetre húz egy felületet, amit ráadásul minden teliszemetel. ezért kéne már végre-valahára egy értelmes csomagkezelő (soook-soook megkötéssel, hogy ne legyen keletkező hulladék) Windowsra.
-
szabonagyur
félisten
Nálam kettő, jobb gomb sor kijelölés majd leállításra katt. De tök mindegy, ha valaki nem akarja megszokni, vagy a 2 kattintásért fog sírni örökre az használja a régit... Windows 10-ben sem lesz két kattintás, de nem veszekszem tovább, éljünk a múltban inkább.
Ja, ugy meg varhatod az almenut, vagy ismet egy kattintas.
Látszik mennyit használtad a rendszert, semmire nem kell várni.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #97 üzenetére
Ja, ugy meg varhatod az almenut, vagy ismet egy kattintas.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #81 üzenetére
Nekem pl. tobb xilinx verzio van fent. Ha nem a menubol inditom, csak beirom a nevet, akkor lehet valogatni, hogy az adott tool melyik verziohoz tartozik. Inkabb a menubol inditom. Viszont a peldad ezert nem jo. A start menure szukseg van.
Lehet ket kattintas, csak meg varhato mire a jobb oldali menu felbukkan. Total felesleges, se gyorsabb, se kenyelmesebb nem lett tole a rendszer. Marpedig a fejlodesnek valami ilyesmit is kene jelentenie nem?
-
Tomcat
őstag
válasz
#10691584 #61 üzenetére
Ha a Windows Vista x64 Business/Ultimate verziókra gondoltál akkor jelen vagyunk még mindig napi szinten legalább 50 db asztali gépünkön fut (W7 x64 Pro-val szerelt gépeinnkel párhuzamosan egy rendszerben) gond nélkül a mai napig (*) és a W10 x64 Pro fogja leváltani őket a gépekkel együtt amint elérhető lesz.
* - 2008-ban nem volt racionális "mást" bevezetni. A 32 bites XP már a múlt volt, a W7 meg még a fasorban sem létezett, szóval az egyetlen alternatívaként maradt a Vista x64 SP1 ami még ma is egy elég jó rendszer az SP2-vel.
-
Z a hangya
tag
-
Воланд
titán
válasz
StevieWonder #86 üzenetére
-
flexxx2
őstag
Win7nél van jobb, windows(aka start) menü gomb, jobbra nyil, és enter.
Na ez nincs win8nál: start gomb (csak egérrel), főmenü "leáll", és almenüben(!?) leállítás. Vagy asztal és alt+f4.
Habár ezzel ugorhatsz asztalra:
Windows-billentyű A Windows billentyű képe +D
Az asztal megjelenítése. -
bteebi
veterán
Szerintem nem lesz elérhető, és így egy kicsit fel lehet majd pörgetni az eladásokat legalább a HC gamerek körében.
-
flexxx2
őstag
válasz
szabonagyur #81 üzenetére
Én a billentyűvel akarom kikapcsolni, mert sokszor már felállok mikor kikapcsolom, egeret nem akarok használni. Szóval ez engem is zavar.
Másik: windows gomb, alkalmazások, ahhoz hogy keressek egér kell, miért nem egyből egy kereső mezőn áll a kurzor? Kicsit használni kéne az eszüket az ilyen dolgokhoz.
Amúgy jó a 8.1. -
szabonagyur
félisten
A start menüs részre: továbbra is nem azt nézegeted egész nap, Win7 esetében is kitűzted a programjaidat vagy elkezded begépelni a program nevét amit futtatni akarsz. Win7 esetében sem foglalkoztatott, hogy most a VLC a saját ikonja mellé hány másikat rakott ki, mivel nem érdekel se a kézikönyv, se a skin verzió se az unistall része.
2 kattintással el lehet érni a kikapcsolást, ugyanúgy mint Win7 esetében.
A monitor szemmagasságba állítása meg nagyon rossz példa, mivel a komolyabb modelleket eltekintve ma sem tudja egy monitor sem, lehet akár 70-80e vagy még több is.... Átlag user meg megveszi a 30e Ft-os monitort, mivel a lényeg neki, hogy FHD legyen aztán ennyi, se a színek, se a magasság állítás vagy betekintési szög nem érdekli.
-
Bármihez csinálhatsz parancsikont és odapöttyintheted a tálcára. Nekem van shutdown és sleep gombom is - bár a 8.1-es startgombbal már ez is ugyanolyan gyorsan elérhető, mint 7 alatt. A mélyreható rendszerbeállításokat meg nem piszkálom minden nap, ráadásul ott legtöbbször mind2 rendszer (7, 8.1) alatt command prompt-ot használok.
Nyilván, ha változás van a felületen, az r=1 user nyavíkolni fog, mert nem ugyanott van a beállítás, amit piszkálni szeretne. De ha így gondolkodunk, akkor még mindíg win 3.11-es és a word 1.1-es felületén dolgoznánk.
Tény, a win 8.0-val nagy bakot lőtt a M$, hogy a telefonos Metro felületre zavarta a desktop usert rendszerindításkor, aminek semmi értelme nem volt (én mondjuk 1-2 limitált dologra használom, pl pdf-olvasás). Szerencsére engedtek a világfelháborodásnak, vagy maguk is rájöttek, hogy talán mégis blama egy 32"-os 4k képernyőn fullscreen nyomatni a számológépet...
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #76 üzenetére
Nem, mert menusen le van valogatva.
Az egy dolog hogy 3 helyen van, a kerdes, hogy mennyi kattintassal es idovel jutsz el oda.
Ezek pont olyan apro hulyesegek, mint hogy szemmagassagba tudod-e allitani a monitorodat. Ergonomia. Meg kene erteni, hogy elegge fontos szempont egy atlagos fehasznalonal. Ezert nem lehet ezt a kerdest informatikusokra bizni, mert a 90%-uk nem kepes felfogni a problemat sem. Aztan megy a siras, hogy senki sem veszi a szoftvert.
-
-=MrLF=-
senior tag
Hozzák csak ki a 7-re is a DX12-őt, minél több választási lehetőség annál jobb.
-
Jó rendszer a 7-es, de lassan meglátszik rajta az idő vasfoga. A 7végén cseréltem a párom őslelet netbookján (1magos n450 atom proci, 2gb RAM) a 7-est 8.1-re és érezhetően GYORSABB lett! Akár egy chrome böngészés is, aminél tudtommal a memóriaműveletek a problémásak. Szóval semmi baj nincs azzal, hogy az új DX csak az új OS-ekre jön ki, ha magukkal a rendszerekkel nincs baj+olcsón lehet upgrade-elni. Ha a M$ azt akarja, hogy a 7es felhasználók tömege (=ez messze nem a játékosréteg) váltson, akkor muszáj lesz neki 30$ alatti lehetőségeket adni, különben a többség ugyanúgy marad a réginél, mint anno az XP esetén.
-
szabonagyur
félisten
Na ezt nem kellett volna mondanod, hogy kevesebb fér ki. Miért férne ki kevesebb?
Ha a rögzített ikonokat nézed jóval több fér ki, mivel az egész képernyőre rögzítheted, Win7 esetében csak egy függőleges magasságig, a monitor felbontásától függően.
MInden program nézetnél pedig egy részt tudsz kis ikon nézetben nézni ahol kb elférhet minden ikonos, ha pedig nem fér el és görgetni kell azt Win7 esetében is kellett, csak ott még lehet többet hiszen a függőleges behatároltság itt is ott van.
Kikapcsolást eldugták? Jelenleg 3 helyen is van kikapcsoló gomb, az kevés vagy nem elérhető? Az a baj ez is megint egy olyan apró hülyesége amivel nem töltetsz el napokat, mert ritka az a user aki egész nap start menüt nézeget vagy gépet kapcsolgat ki.
A német cikket meg átolvasom...
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #74 üzenetére
Mindenki start menut hasznalt eddig ugye. A csempeknek semmi ertelmuk nincs, csak arra jo, hogy kevesebb program ferjen ki egy kepernyore es tobbet kelljen lapozni. Raadasul lehet megszokni egy masik elrendezest, mert egy hulye dizajnercsoport arra recskazik, hogy milyen jo lesz es az egesz procedura vege mindossze annyi, hogy ugyan ugy tudod hasznalni a win8-at, mint a win7-et. Elorebb nem jutottal. De beszeljunk arrol, hogy pl. a kikapcsolast mennyire eldugtak.
Be kell latni, hogy felesleges szivatni a felhasznalot, mert o fizet a szoftverert. A penzevel szavazni fog, es mint latjuk ez meg is tortent.A nemet dolog: [link]
-
szabonagyur
félisten
Mert tudom mindenki fél életét a start menüben tölti és egy nagyobb ikonra nehezebb rákattintatni mint egy kisebbre, illetve a függőleges scrollozás könnyebb, mint a vízszintes....
Nem is tudom, hogy élték túl az emberek a ribbon menüt vagy éppen a klasszikus start menü eltűnését...
De a kedvencem akinek ugyan hiányzik a start menü és mellette valamilyen dock megoldást használ...Na ezt a német dolgot nem olvastam még, linket tudsz adni?
@(#73) nubreed: persze, szerintem meg hozzák vissza az XP-t is, hogy a fejlesztőnek még egy hülyeséggel kelljen foglalkozni.
-
alevan
őstag
Ez az átlagfelhasználók számára is viszonylag sok kellemetlenséget okozhatna, hiszen lenne egy olyan grafikus eszközillesztő, ami a teoretikus DirectX 12-es frissítés megléte nélkül lenne telepítendő, illetve egy olyan is, amely igényelné az esetleges frissítést.
Ebben nincs semmi bonyolult. A WDDM 1.3 telepítőt együtt kell terjeszteni az új WDDM telepítővel. Mikor a felhasználó elindítja a setup.exe-t, a telepítő megnézi van-e update. Ha van, az új, ha nincs a régi telepítővel folytatja.
-
Reggie0
félisten
válasz
szabonagyur #69 üzenetére
Boven eleg indok. Semmi ertelme nem volt kivenni. Manapsag mindenki a felhasznaloi elmennyel es hasonlo buzzwordokkel dobalozik, azaz elegge fontos lett az ergonomia. De esetleg erdemes szot ejteni arrol is, hogy biztonsagi okokbol a Win8 hasznalatat a nemet kormany nem javasolja...
-
Bundyta
tag
Mindenki nyugodjon meg.
Letöltök egy Turbo Assembler-t, hozzá egy real time debuggert és a DX12 megjelenésének másnapján lesz Win 3.1-re is DX12.
Nem bírom a gyereksírást, inkább megcsinálom nektek! Jó?
-
jozsi
tag
Kollegák, ha nem tetszik a rendszer, akkor lehet PS4, vagy XO-t venni
))
-
Televan74
nagyúr
Ha DX12 -t szeretnék, tuti meg kell vennem az új Wondows10 -t.Már pedig én mint PC játékos szükségem lesz a DX12.Akik nem játszanak és/vagy nem tudják kihasználni a benne levő lehetőségeket,azok nem fognak váltani.
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #59 üzenetére
Hat ezeken reg tulvagyok, de nem segit, a masodik thread csak all 0%-on.
Telepiteskor nem kerdez meg semmit. Nem mondtam, de en ISE-t hasznalok, nem Vivado-t.
Amugy neztem kintex 7-et is, de mar van 72 xc6slx150 -3 fpgam es nem hinnem, hogy egyik naprol a masikra cserelek
Mondjuk ha kell a 1866 ddr3, akkor mar nem olcso, mert az FF tokban nem megy 1033 fole.
-
törölt tag
Ha a Microsoft tartja magát szokásos szisztémájához, akkor a következő "jó windows" lépcsőfok a 10-essel lesz én szerintem. Így pre béta korában tesztelve is hasonló a feelingem, mint anno már a win7 alphánál: teljesen jó. Ez persze szubjektív dolog, de egyelőre az a sanda gyanúm, hogy a win10 legalább akorrát fog tarolni, mint a 7-es anno. A win8/8.1 meg a ciszta sorsára jut (egyesek még ma is használják napi szinten a cisztát, igaz nem túl sokan) Magyarán: Hogy lesz e Dx12 Win7-re, az embereket csak egy ideig fogja érdekelni . De amint a 10-es kezd teret hódítani, hözöngés ide, vagy oda a dolog ellaposodik, akár "igazságtalan" hogy nem csinálják meg rá, akár nem. Egy kis idő után már senkit nem fog érdekelni. Főleg, ha a 10-es hoz valami újat, ütőset is, valami hasznos és/vagy kényelmi funkciót, amitől szerethető lesz. Már ha hoz és nem csak egy továbbfejvesztett win8 lesz, amibe némi értelmet szuszakoltak és keresztezték a 7essel.
-
CyberPunk666
senior tag
A többmagos és a többprocesszoros rendszerek tutira kihasználhatóak, különben elég felesleges alá munkahelyen a dual xeon 2x10 maggal ^^
De jót röhögnék, ha kiderülne, hogy ebből tényleg csak 1 magot használna (de kizártnak tartom).
(#57) morgyi
Ma már egy 95/98 vagy xp annyira kevés terhelést jelent a gépnek, hogy simán futtatja mögöttes virtuális gépen. Még csak ki sem kell rakni a virtuális gépet és abban futtatni, hanem képes csak az ablakot kirakni, ami úgy fog látszani, mintha a rendes rendszereden futna (leszámítva, hogy az ablak stílus a virtualizálté lesz.
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #53 üzenetére
Sokkal tobb es komolyabb problema van vele. Pl. a mapperre es routerre raferne egy minimalis parhuzamositas, mert ha nincs particionalva a dizajn, akkor csak 1 szalon dolgozik.
Nekem mondjuk Win 7-en is gond van az isim-el, nekem pl. egy ido utan elszall es hibas adatokat jelenit meg, csak egy komplett win restart segit rajta. Foleg ha a szimulaciohoz 4..6 Gb ramot foglal a c kod. -
AAAgold
senior tag
válasz
inc3gnito #34 üzenetére
"Ha írnának egy olyan operációs rendszert ami kihasználná az új hardvereket,programozási felületeket.ami a sok feleslegesen kódsor helyett csak a lényeget tartalmazná"
és akkor mi lesz a visszafele kompatibilitással? az ms-t sokszor beállítják valami gonosz megtestesülésének, de azért ha jobban belegondolunk, talán még mindig a windows az a rendszer, ami a leginkább kompatibilis visszafelé
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
#32839680 #53 üzenetére
Ez ilyen 22-es csapdája.
Nem állnak át, mert nincs rá rendes támogatás (mármint a külső cégek által), de nincs rá mert nem állnak át a cégek.
Egy nagy cégnél ilyen dll cserélgetések és társai nem férnek bele. Annál is inkább, mert ehhez support is jár, és ha bármivel odamész hozzájuk és nem támogatott rendszeren használod, akkor azonnal közlik, hogy addig leszarják, amíg nem raksz alá egy támogatott rendszert. Ha akkor is előjön a probléma, akkor meghallgatnak.
Egyébként igen, kevesen álltak át, és nincs még most sem teljes támogatás. Még most is problémás.
De a 8-as kitaposta az utat nagyjából a 10-esnek, és az lesz valószínűleg, hogy 7-ről nehéz volt átállni, mert sok dolog változott, de a 8-ról 10-re állás már könnyű és gyors lesz, ezért eleve létező tartalommal fog indulni az új.A hetes is sokat profitált anno a vistára készített dolgokból, így nem indult közel a nulláról a nagy változások ellenére. Ezt fogja most a 10 is csinálni, meglovagolja a nyolcast.
-
Reggie0
félisten
Meg fogsz lepodni, de a csaladod osszes gepen nincs legalis windows. Ugyanis csak a te sajat gepedre szol a licence. De ha szigoruan vesszuk mar jatszanod sem szabad a geppel.
"You may install and use two (2) copies of the DreamSpark Direct Subscription software on your devices (a) to support your education; (b) in non-commercial research; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes. The DreamSpark Direct Subscription and software are personal to you and may not be shared, transferred, resold, assigned or used to develop or maintain your own administrative or IT systems."
-
törölt tag
egyszerű: Windows 10. ha lesz is belőle Core, Pro, egyéb változat, akkor is zömmel elég lesz a Core. árban kétlem hogy egy OEM kiszerelés (sokkal) több lesz mint most a Windows 8.1.
kétlem, hogy group policy oly nagyon kell gamer gépre(#47) morgyi: mondok jobbat. példának okádék NIKen digitális technika / rendszerek tárgyon még mindig a Xilinx ISE 13.2 ami használt. Windows 7-en még úgy ahogy megy minden része (de hogy bűnlassú...), 8.1-en meg fele dolog nem megy. de mit is várunk egy olyan szoftvertől, ami még a 2010-es(!) években is meghülyül ha 8+3 karakternél több a fájlnév... mondjuk ez nem a Windows 8.1 hibája, távolról sem.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
#32839680 #47 üzenetére
Ekkora cégnél ez nem így megy. Nem lesz mókolás. Az egész világon jelen van, sok tízezer fejlesztő. Ide bejáratott és biztosan működő rendszer kell.
Illetve, ha jól tudom, nem támogatja a hetes széria előttieket.
Mondjuk én személy szerint nem használom, mert én nem fpgra fejlesztek, azt a szomszéd asztaloknál ülők csinálják, csak ez a legnagyobb és legismertebb [és pótolhatatlan], amit példának tudtam hozni.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
FollowTheORI #39 üzenetére
Nálunk a cég nem nagyon akar átállni nyolcra, ha nem lesz támogatás, akkor sem.
Szerintem itt a következő rendszer az a 10-es lesz.Amúgy nincs sok ilyen program és egyre kevesebb, de még mindig létező jelenség. Frissen megjelenő verziók ellenére.
Csak, hogy érzékeltessem mennyire nem kicsi cégekről van szó. A XILINX ISE [és részei] még most sem támogatja a windows 8 vagy 8.1 rendszereket hivatalosan.
-
kraftxld
félisten
2015 január 13-án vége a Win7 mainstream supportnak, utána tuti, hogy nem lesz rá DX12.
-
KAMELOT
titán
Jó lenne ha lenne 7-re is mert a WIN 8 egy talicska......
-
válasz
CyberPunk666 #37 üzenetére
Ezek a support megszűnése után januártól fénysebességel fognak átváltani 8.1-re, ugyanis a support oda vissza megy és a hajára kenheti a szoftverét ha nincs alá OS. Támogatást meg nem fog kapni az MS-től rá, hogy csak az ő programja miatt még frissítgessék meg miegymás.
Majd figyelj.Egyébként nem sok ilyen program lehet...
-
szabonagyur
félisten
válasz
CyberPunk666 #37 üzenetére
Melyik az a friss program ami nem megy a 8.1-én csak 7-én?
-
Sinesol
veterán
Őszintén szólva nem értem miért jo ragaszkodni a régi elavult rendszerekhez. lassan itt a Win 10 és még egyesek mindig a 7-est használják.
Win 8 után, már itt a 8.1 is, már alapbol csempét se lat az ember és az egész rendszer sokkal fejlettebb. Nemtudom mi szól a 7-es mellett, hiszen a 8.1 minden tekintetben jobb rendszer. -
Biztos vagyok benne hogy Windows7re nem lesz DX12.
Elavult a rendszer maga a driver model meg minden ahhoz hogy érdemes legyen... sőt túl sok munka lenne valószínűleg.Sőt valszeg 8-ra se, csak 8.1-re maximum.
Kár is ilyenen cikkezni meg találgatni meg cáfolgatni stb stb. Tök értelmetlen szerintem.
-
inc3gnito
csendes tag
Én azt mondom nem sok értelme van win 7 hez dx12 t adni. A Win 10 az új CPU k utasításkészletét is jobban ki tudja használni,egyszerűen jobban felkészítették az új hardverek jobb kihasználására. Játék szempontjából a jól megválogatott hardverelemek után, az operációs rendszeren nagyon sok múlik. Itt lehetne nagy javulást elérni. Ha írnának egy olyan operációs rendszert ami kihasználná az új hardvereket,programozási felületeket.ami a sok feleslegesen kódsor helyett csak a lényeget tartalmazná. egy méretét tekintve kisebb ,gyorsabb játékosok speciális igényeit szem előtt tartó operációs rendszerre lenne szükségünk. de sajnos ilyen nem lesz,mert a piac diktál ,el kell adni az új hardvereket stb.. az igazi párosítás ez lenne: kicsi,de gyors modern operációs rendszer dx12 vel, alapjaitól újraírt grafikus motorok,és az ezt maximálisan kihasználó grafikus kártyák.
-
szabonagyur
félisten
A nagy átlag akkor sem fogja megvenni ha csak 2ezer forint lesz és ez így van, hiába jössz ezzel a mindenki szegény, meg éhen hal szöveggel. Sokszor pont ennek a rétegnek van meg a rendszer eredetiben mivel csak egy Tesco gazdaságos 90e Ft-os gépre van pénze amihez vagy adnak rendszert vagy annyira fél a nem legális rendszer következményeitől, hogy inkább beleszorítja a OS-t is.
És ahogy kiemelted, ha nem járna neked az ingyes OS akkor valószínűleg a tieden sem lenne eredeti.
Ja és szerintem ha annyira számítana a pénz mint korábban kiemelted akkor nem ennyiért vettél volna gépet -
CyberPunk666
senior tag
Vettem egy laptopot anno eredeti win7-tel.
Aztán 4500 forintért vettem egy windows 8-at, ami ingyen frissíthető 8.1-re, és a pletykák szerint ingyen vagy ennyire olcsón frissíthetek 10-re.
Ennyit simán kifizetek, és nem kell torrentezni, nem kell kétes aktivátorokat használni....Ennyit simán megér.
-
szabonagyur
félisten
Nem egy gép van, de azért a te gépedbe is ha nem lenne közoktatásod és akartad volna bőven bele lehetett volna szorítani egy rendszert anélkül, hogy megérzed a gép teljesítményében. És ne vedd magadra, de milliónyi ember van aki a gép vásárlásnál mindegy mennyiért veszi, az OS-t nem tekinti résznek, az majd lesz ingyen valahonnan.
Akinek meg munkaeszköze az a minimum, hogy úgy csinálja a dolgot, hogy az OS is beleférjen, ha nem fér bele rég gondok vannak.
@#29) csaba951: látom nem csak nálam fura a dolog, hogy több 100ezres gép de az OS-nél sírás van...
-
haxiboy
veterán
válasz
szabonagyur #24 üzenetére
Családban csak 1 gép van? Ha mindenhova meg kellett volna vennem a Win-t akkor jó félmillió forint lenne csak az OS...Mint mondtam felsőoktatásban tanulok így ingyen jár, a cuccaim pedíg nem csak játékra vannak, és 2 év nyár kőkemény melózás van benne gyártósoron
-
Zedz
addikt
Ha a Windows 10 személyében kapunk egy Windows 7 2.0-át, akkor nem lesz gond az átállás. Olvastam pár helyen, hogy az MS mintha most hallgatna a visszajelzésekre, szóval akár minden esélyük megvan egy normális OS összerántásához. Ha ez megvan, akkor nem sok érv marad a jó öreg 7 mellett.
-
szabonagyur
félisten
Azért szerintem ezzel a nem engedhetem meg magamnak, hogy eredeti rendszert vegyek 2-3 évente dologgal nem kéne jönni (főleg nem úgy, hogy olyan cuccaid vannak feltüntetve amilyenek vannak). Másrészt egyszer kell kb. megvenni (2-3 évre vetítve a 25e havi 1000 Ft-ot jelent), az upgrade utána már jelentősen kisebb összeget jelenteni.
-
shiftac
aktív tag
Nem hiszem, hogy lesz win7-re. Ahogy xp-re is csak dx 9.0c-t adták ki.
-
inc3gnito
csendes tag
Lesz olyan erős hardver ami megfelelően tudja majd kezelni a trueaudio t? Régóta nem hallunk semmit felőle,pedig nagyon ígéretes technológia. Dx12 ha kijön lesz vmi változás hangzás területén?
-
inc3gnito
csendes tag
Köszi a gyors választ Abu!
A nem sürgős a vga vásárlás, az asus hd 7700 am szépen dolgozik topgame ek alatt (thief, the forest,alien isolation,far cry 3,deus ex). megvárom a következő generációs ATI t,márciusig talán többet tudunk.Bízok az Ati-Amd ben :-))). A Tomb Raider 2013 nak(legutolsó része) a grafikus engine tetszik még amúgy!
Trueaudio szempontjából várható valami változás a közeljövőben?
-
villamos
őstag
Amennyiben a Ms. jót akar, meg se fordul a fejében még a szándéka sem. Nem is szükséges, ne is legyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a Rebellion csinálta. Ők az Asura motorral dolgoznak, ami egyébként hasonlóan kiváló cucc. Az Alien motorja a CA Engine, de ez csak a kódneve. Valódi neve nincs.
Amitől ilyen rohadt jó, hogy új generációs technológiákra épül. Sokan azt hiszik, hogy az új generáció az egyenlő a nagy gépigénnyel, de valójában itt arról van szó, hogy a programok egyre inkább felnőnek a GPU-k komplexitásához, így egy új generációs effekt nem csak szebb, de gyorsabb is, mint a régi. Viszont ehhez nulláról kell motort tervezni, ahogy a Creative Assembly tette. Az meg, hogy jól fut ... Michael Bailey egy zseni, ezt eddig is tudtuk, csak nem olyan ismert, mint John Carmack.
Nem mondanak semmit. Ha nagyon kell venni, akkor az R9 285-öt válaszd, mert az a legújabb GPU IP, tehát azt tudja majd a legtöbbet.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #9 üzenetére
XP-re is hogyne lenne DX10
-
-
inc3gnito
csendes tag
Abu lenne egy kérésem hozzád,ha tudsz létszi válaszolj.
1 hete kipróbáltam az Alien Isolation nevü játékot,a játék grafikus motorja egészen elképesztő! Ennyire optimalizált játékot nagyon nagyon régóta nem láttam! (win 8.1 pro 64 bit,catalyst 14.9,amd fx-8320,8 gb ddr 1600 corsair,asus ati hd 7700 1gb).
A kérdésem a köv: van rá esély hogy a prohardveren egy gyors ismertető lesz erről a grafikus motorról? Mit lehet tudni erről a Rebellion által készített motorról? Letisztult,gyors,a fények fantasztikusak benne.
A másik kérdésem hogy mikorra várhatóak az ati új dx12 es középkategóriás vga kártyái (r9 370x) ?.
Válaszodat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Teljes 11.1 illetve 11.2 tényleg nincs, de 11.0 illetve valamilyen "lightos" 11.1 is van Win7-re.
-
haxiboy
veterán
Ilyenkor áldom az eget hogy főiskolára járhatok és minden ingyen van :'D
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #2 üzenetére
DX11 hogy a viharba ne lenne 7-re? 12 a kérdéses.
-
válasz
szabonagyur #2 üzenetére
már hogyne lenne dx11 win7re!
-
Polllen
nagyúr
Ha megint lesz kedvezményes win upgrade, akkor nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD hivatalosan is cáfolta Richard Huddy elszólását, de ez nem feltétlenül jelent jót.
- Gumi és felni topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kvázi kidobja az OpenGL ES-t az Androidból a Google
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Rövid videón a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ukrajnai háború
- Jack Hunter: Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Aspire E15 - Intel N2840 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest