-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
Sziasztok
Van itthon egy samsung ES5500-as tv-m es hozza mediacard-os upc digitalis tv. Azt vettem eszre hogy a nem HD adasok szele kicsit kilog, annyira nem idegesito, de kivancsi lennek miert is van ez. A tv-t mar ossze-vissza nyomkodtam de nem lett jobb, aztan atraktam a kartyat egy masik samsung tv-be (EH5000) es ott is ugyanaz a szitu. Az irodaban STB van a upc-s tv melle, ott persze tokeletes minden. Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy csak ezt a 2 samsung tv-t nem szereti? -
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1268 üzenetére
Igen, mint írtam nálam is megy, nem a mediacard hibája.
-
Csocsesz75
őstag
válasz
canniball #1267 üzenetére
Igen ez nem működik. A kép helyén csak világoskék négyzat van. Ez idei Samsung H6670 tv. Megnéztem tavalyi Samsung F6750 tv-n a kék négyzet helyett a karika pörög körbe-körbe. Átmentem a szomszédba ott LG van most vette, tehát friss tv az is, szintén se kép se hang. Másik szomszédban Samsung UE40D5500 van azon meg jó. Tehát tényleg lehet hogy az újabb tavalyi(F) és idei(H) tévéknél meg a vadiúj LG-nél nem jó.
Melyik az a UPC topik, olvasgatnék ?
-
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1266 üzenetére
Tehát megy a műsor, megnyomod a Guide/EPG gombot és a bal felső sarokba be kéne raknia kis ablakban az adást - ez nem működik?
-
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1264 üzenetére
A TV hibája; mások is panaszkodtak erre a UPC topikban az újabb készülékeknél, nálam C530-cal rendben működik.
Ahogy a kolléga is írta a mediacard semmi mást nem csinál, csak dekódol. -
Csocsesz75
őstag
válasz
Gubek-Einste #1263 üzenetére
Másik tv-n (szintén Samsung) is ez a helyzet itthon, azzal a különbséggel, hogy azon a kék téglalap helyett egy kis karika fut körbe-körbe. Kép, hang ugyanúgy nincs. Estére megkérdezem a szomszédot neki LG tv-je van, hogy azon is ilyen-e.
-
válasz
Csocsesz75 #1262 üzenetére
Mivel a Mediacard csak a dekódolásért felelős így inkább az a valószínű, hogy a tévénél kell keresni a megoldást.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Ha a tévé műsorújságjában nem jelenik meg bal felül az éppen nézett műsor (se kép se hang csak teli világoskék négyzet) akkor az szolgáltató vagy tv gond ?
Smart részben, csatorna rendezésnél és mindenhol máshol van kis képem hanggal (Samsung UE48H6670). -
Aurig@
őstag
válasz
Gubek-Einste #1260 üzenetére
Annyira azért nem ritka. Én is szeretnék TV-t venni, nézegettem, Sony, LG, Samsung márkákat és 6-8 típust találtam amiben van DVB-S tuner. Viszont a "sima" DVB-S tuner a HD-hoz nem elegendő, csak a normál csatornákhoz. Ahhoz, hogy a műholdas HD csatornákat is nézni tudja DVB-S2 tunernek kell lennie.
-
-
SzaZso007
tag
válasz
canniball #1258 üzenetére
Ezer bocs meg egy anyamedve!
Ezt benéztem!
Mentségemre legyen mondva: ez a topik címéből nekem nem volt egyértelmű.
Egyébként a nagy érdeklődés közepette közölte velem az elsőként felhívott számon bejelentkező Hölgy, hogy "Ja ez nem az a UPC", mi már különváltunk. Hogy rohan az idő.... -
SzaZso007
tag
Tisztelt Hölgyek és Urak!
Legyen szíves, akinek van tapasztalata, homályosítson már fel!
UPC Direct a szolgáltató, jelenleg SD boxokkal. Új TV - Váltanánk HD-ra (a jelenleg nézhető csatornák + HD adások). Az ügyfélszolgálat és a területileg illetékes (bedolgozó) szerviz is egymásnak ellentmondó, illetve egymást hajazó infókkal traktál.
A készülékek Cl+ -t tudnak. Mediacard-ot szerettem volna mindkettőbe. Az egyik azt mondja, hogy nem lehet. A másik, hogy lehet, de új előfizetéssel, és vegyem meg külön hozzá a fogadó modult (17 - 24E Ft), majd adnak bele való kártyát... etc.
Valakinek van tapasztalata? Hol és mi az igazság? (Esetleg hagyjam a francba, és maradjak a HD-s box-nál?) -
Aurig@
őstag
válasz
bozsozso #1251 üzenetére
Kompatibilis tévék: Az oldalon alul, lent.
...és miért nincs benne értelmes sorrend? Beírod a gyártót, a típust és mehet a keresés. Eddig legalább 20 féle TV-t kerestem így meg és semmi bonyolultság nem volt benne.
-
Odzse
tag
Sziasztok,
Ma újra hangoltam a tv-t,mert jött a mail,hogy kell.
Azt vettem észre,hogy néhány csatorna hiányzik,pl.: ATV,Hír Tv.Eddig ezeket vettem észre.Régebben olvastam valahol,hogy az automatikus hangolás után át kell állítani a frekvenciát és ott is keresni kell csatornákat.
Meg tudnátok mondani,hogy melyik ez a frekvencia?
Köszönöm midnenkinek
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudtok valahol egy listát, hogy melyik tv-ket támogatja a médiacard? Egybe lenne jó az összes márkáról. A upc honlapon elég körülményes keresni benne. Semmilyen értelmes sorrendiség nincs benne. Excel-be lenne a legjobb.
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso #1248 üzenetére
Na király ez az ügyfélszolgálat is, még ők sem tudnak a változásról, csak 10 perc várakozás után derül ki, hogy ja ma kaptunk miskolci frekvenciaváltozásról értesítést. Persze mondum nekem meg tegnap előtt sem volt már meg még a honlapon is a régi van fent.
Mondom email-ben nem kaphatom meg az új frekvencia táblázatot?
nem tudja átküldeni, de elmondjaHát köszönöm nem mi vagyok én íródeák?
És mikor kerül fel a honlapra?
Hát azt nem tudomIdióták, és ezt nem szegény ügyintézőre értem
-
bozsozso
őstag
válasz
Tippmix46 #1247 üzenetére
csak ezt nem tudom miért nem közlik, miskolcon sport1hd csatorna nem elérhető a régi frekvencián. UPC honlapon is ez van még fent, pedig már kb. 2hete is belenyúltak amikor megszünt a silver analóg
szerk.: valaki nem tudná megmondani a miskolci frekvenciát, nem szeretném az egészet újrahangolni
-
Tippmix46
senior tag
válasz
canniball #1245 üzenetére
Sziasztok!
Budapest, 13. kerületben lakom és pár napja néhány adás nem jön be...HD adásokat tapasztalok főleg jelenleg, pl. TV2 HD, Nat. Geo Wild HD, Spectrum HD, Travel HD, Eurosport 2 HD, ...Mediacardot használunk digital bronze+hd csomag upc kábel....másnál is van ilyen probléma?
-
Tamás34
senior tag
Ezt még nem próbáltam! Bár a TV nem CI+-os, lehet, hogy ez zavar be!
Köszi a tanácsot! -
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Volt itt már valakinek olyan problémája, hogy a Mediacardal üzemeltetett TV-je változó napokban mérve azt írja ki, hogy nem talál adást? Ilyenkor kiveszem a kártyát és újra telepítem, jó pár napig jó aztán megint jön a probléma!
-
TIT
veterán
válasz
Gubek-Einste #1240 üzenetére
Köszi.
Jó,hogy nem mondják. -
-
TIT
veterán
Kell aktiváltatni a mediacardot?
-
TIT
veterán
Azért látod mert a tv nem tudja,hogy melyiknél vagy.
Ha van egy stb-m és szeretnék egy mediacardot is,akkor azért fizetnem kell,esetleg havidíjat is?
Nem ártana ha ez a lusta upc a tv listát frissítené mert így nem fognak sok mediacardot eladni,mivel aki tv-t vesz nem másfél éves vagy régebbi tv-t fog venni. -
pomk
őstag
válasz
HofiZoli #1233 üzenetére
Az könnyen meglehet. Albérlő vagyok, szóval a szolgáltatóról nagyjából fogalmam sincs.
Azért gondoltam UPC-t, mert a TV-ben vagy a UPC-t tudom kiválasztani, vagy a "További szolgáltató"-t. De akkor valószínű ezért is nem tudtam beállítani, amikor a UPC-t választottam. De akkor miért látom kiválasztatónak, ha nem is Ő a szolgáltató? Elképzelhető, hogy a korábbi albérletből még ott maradt a listában? Nem frissül ez a lista? -
pomk
őstag
válasz
HofiZoli #1226 üzenetére
UPC Digital Bronze előfizetést használok.
Set-top-box nincs. Kártya sincs a tvben. Ne kérdezd, hogy hogyan, de eddig is már így néztem tavaly február óta, és azóta is volt M1, M2, Duna, Duna World csatornák HD-ben, ill. valamelyik sport csatornák is, de azokat nem követem, uh nem tudom melyik volt pontosan.
Du. nekifutok még egyszer. -
HofiZoli
senior tag
Tisztázzuk, upc digitális, kábeles előfizetésről beszélünk?
Nem stb (set top box), hanem Mediacard-dal?
Ha a fentiek: kábeles, digitális keresés. Eldöntöd, hogy teljes, vagy (ha újabb tv) akkor letöltse-e a upc csatornalistáját. Ha az utóbbit választottad, akkor kell a hálózati frekvencia, moduláció és a hálózati azonosító. Ezeket megadtad, tv keres. Végzett, kártya a hozzá párosított modulfogadóval a tv-be, és egy pár perces (akár 15-20 is lehet) hitelesítés után az előfizetett csatornák, csomagok láthatók.Ha a teljes keresést választottad akkor lesz majdnem 200 csatornád, tele adat, game, meg teszt tesztcsatival amiken (részünkre) semmi nincs. Ezeket kigyomlálod, kártya be, adatok megadása és ugyanúgy várakozás a hitelesítés befejezésére.
Remélem nem hagytam ki semmit..
Tehát az, hogy kártya nélkül voltak DIGITÁLIS csatornáid, számomra hihetetlen..
-
pomk
őstag
válasz
HofiZoli #1223 üzenetére
Kicsit bővebben le tudnán ezt írni kérlek?
Kezdem elveszteni a fonalat már ebben az egész csatorna keresés mizzériában.
Annyi féle kombináció van, hogy már fogalmam sincs melyiket kéne használnom: auto keresés, kézi keresés, kártyával, kártya nélkül, kártyát berakni keresés előtt, utána berakni. És akkor még erre jön ugye a frekvencia és egyéb adatok beállítása, amit szintén csak variálja a témát.
Annyit tudok, hogy jelenleg nincs kártya a tvben, és nem is volt, és mégis működött minden frnakón. Erre egyik napról a másikra elszállt minden beállított csatornám úgy, hogy az automata UPC frissítés ki volt kapcsolva mert akkor mindig átrendezte a csatornalistámat.
Le tudná nekem valaki írni lépésről lépésre mit és hogyan kell beállítani? A hálózati azonosítómat tudom biztosra egyedül: 43120. -
canniball
nagyúr
válasz
hahakocka #1220 üzenetére
Igen, hétvégén is működik, itt láthatod mikor érdemes hívni őket.
-
hahakocka
őstag
Értem köszi! A box vadiúj remélem ily hamar nem lett beteg.
1221 hétvégén is működik?
Már sok negatív tapasztalatom volt..
-
HofiZoli
senior tag
-
hahakocka
őstag
Tehát azt mondod azt a tévébe kellett volna raknunk? A leírás szerint a boxba kellett! A tv-be pedig legalábbis ebbe a fajtába nem hiszem hogy lehet nem láttam oldalt kártya helyet mint pl nagybátyjám Sonyjában.
-
hahakocka
őstag
Box amibe kártya kell.
-
hahakocka
őstag
Sziasztok!
Mi ma csatlakoztattuk a 'HD UPC' csomagot. Már elsőre se hozta be pl az M1-et HD-ben majd próbálgattuk kihúzni újra berakni erre a többi HD se ment se Duna HD se semmi, aztán már később tv2 és Rtl se simán digitálisan se. Olvastam sok helyen hogy lehet, hogy akinek volt hasonló esete annak a kártya rossz volt, amit adtak. Hétfőn bemegyünk ás rákérdezünk! Ez az 53 csatorna + 2 hónapig 18 HD a 4 alap HD mellé csomag 60 mbites nettel. A net szuperül működik, 30-asról duplázták.
Szerintetek is rossz lehet a mediacard ami a settop boxba van? Ilyenkor kicserélik vagy messziről buherálnak rajta?Előre is köszönöm a választ!
-
pomk
őstag
Tegnap du. megint foglalkotam kicsit a témával. Állítgattam, keresgettem mindehogy, de ugyanúgy vagy csak analóg adást talált, vagy csak azt a 97 db-ot. Mondom kihúzom a médiakártyát és megpróbálom újraindítani az egész keresést. Erre...nincs is a TVben kártya.
Lestem csak. Sajnos nem volt több időm foglalkozni vele, de lehet, hogy a kártya megoldaná a problémát? Viszont akkor eddig hogy működött kártya nélkül? És most miért nem jönnek be azok a csatornák, amik 1 hete még nézhetőek voltak?
-
pomk
őstag
válasz
pinnacle #1211 üzenetére
Első körben ezeket fogom kipróbálni:
Mediacard beüzemelési paraméterek
Mediacard frekvenciatáblázat -
pomk
őstag
Szerintetek mitől lehet az, hogy egy 2013 októberi keresés során 148 D-TV adást talált a TV-m, tegnap pedig csak 97-et?
Hétfőn egyik napról a másikra elszállt a csatornalistám, teljesen üres lett, így kezdhettem előről a sz*rakodást amit tavaly már végiszenvedtem. -
pinnacle
nagyúr
Sok csatorna eltűnt, gyári visszaállítás után sincsenek. Nincs is jel a frekvenciájukon. Gondolom ez a kiosztás nem változott, a központban sem tudnak semmiről. Panasonic G20 LCD TV, Budapest XIII.ker.
Korábban volt már olyan probléma, hogy az összes csatorna eltűnt, de ez azért volt, mert Szlovákiánál, nincs már DVB-C, Csehországnál még van. Most nem tudom, hogy mi a fene miatt van ez. -
Piwi
veterán
válasz
Gubek-Einste #1204 üzenetére
csupán magyar csatornákat szerettünk volna nézni ausztriában,mivel az itteni upc ugyebár osztrák csatornákat kínál
-
-
Piwi
veterán
Sziasztok
Esetleg azt tudja valaki hogy a mediacard külföldön is használható?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az UPC május elején indított, mindössze egy CI+ kártyát igénylő szolgáltatását.
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest