Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Raysen623 #41 üzenetére
Igazából csak azért nem értem, hogy mi a problémád ezzel, amikor a sony ezt csinálta sokáig, az meg gondolom OK volt, sőt...
Nem hiszem, hogy sokáig fenntartható lesz az a modell, hogy veszteségesen árult eszköz bezárt ökoszisztémával, zárt játékokkal. Már most kezd rogyadozni jogilag az egész struktúra, és egyébként sem tartom ésszerű dolognak pénzügyileg sem, ha kivesszük a keresztfinanszírozásokat a képből. De ezt egy kicsit a hangosabb sony rajongók, a sony üzletpolitikája és a média kényszerítették ki, aztán most büdös, amit szakítottak Game Pass-al együtt.
-
Raysen623
addikt
Sony is kompenzál ellenkező esetben a fejlesztőknek a piac kiesése miatt. Jellemzően én eddig azt láttam hogy volt egy kiindulási platform, ami egy ideig exkluzivitást élvezett, majd kiadták más platformokra is. Ez egy vállalható koncepció volt.
Nem azzal van a gond ha van pár teljesen exkluzív cím, mellette pedig a késleltetett exkluzvitás és multiplatform, hanem ha csak kizárólagos exkluzivitás lesz a jövőben. -
floatr
veterán
válasz
Raysen623 #32 üzenetére
Az upgrade eleve ingyenes tudtommal, a más platformon esetleges eladásokat meg a sony esetében is számon kérhetnéd. Ők sem akartak eddig pénzt keresni...?
De tényleg nem értem a kiindulási alapot. A ms csak azt csinálja, amit a sony eddig, azt viszont a PS tulajok imádják.PC-t kell venni, egész jó áron van már 6800xt ~500k-ért
-
Raysen623
addikt
válasz
Döglött Róka #34 üzenetére
Biztosan volt számítás ahol megnézték mennyibe kerül kihagyni sanyiékat a buliból, és ezt a veszteséget MS kompenzálta nekik. Hosszútávon meg nem lehet tudni mennyire fog menni ez a koncepció MS szárnyai alatt. Ott is zártak már be fejlesztő cégeket ha jól emlékszem.
Eddigi legjobb konceció nálam exkluzivitás esetén a kései kiadás a konkurens platformokra. A teljes értékű röghöz kötés ilyen esetben nem tudom mennyire lesz gyümölcsöző.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Raysen623 #32 üzenetére
Nagy valószínűséggel volt egy ROI számítása hogy egyáltalán megéri-e megcsinálni a másik platformra. Egy 4 éves single player játékról van szó.
Fordított eset:
Sony beleönt egy talicska pénzt a Capcomba hogy ne legyen SFV csak náluk meg pc-n
Sony beleönt egy talicska pénzt a FROMba kétszer is, hogy exkluzív legyen a bloodborn ill a Demon souls.Ez csak 3 eset ami eszembe jut.
Sony elkezdte az exkluzív hype-ot az előző generációban, a fanok meg jól benyelték. Spencerék reagáltak és elkezdték erőből (pénzből) lenyomni a Sony exkluzívra épülő stratégiáját úgy hogy még PC-n is ott vannak. Teljesen más vonalon halad a két cég és ha pénzügyileg nézem, hosszabb távon nem a Sony fog jobban járni.
-
Raysen623
addikt
válasz
Döglött Róka #26 üzenetére
Mondta valaki hogy nem az? Itt arról próbálunk diskurálni, hogy az első résszel akarnak e még több pénzt keresni a másik platformon, amire eleve kiadták az első részt vagy sem...jelek szerint nem, vagy MS fizeti ezt ki nekik a vételárral. Új piacot nem nyernek, viszont veszítenek egyet a háromból. Ez nálad akkor többlet bevételt fog jelenteni vagy sem a fejlesztők részére?
#27wesder: ott tartunk hogy nincs fordított eset és feltételezel valamit ami meg sem történt a másik oldalról. Egyébként meg akkor is rossz döntésnek tartanám ha ezt most a Sony csinálná és én boldog Xbox tulaj lennék.
-
floatr
veterán
Na most valahol elvesztettél...
Ha a sony vett volna egy fejlesztőt, ami a kövi részt bezárja, és a nextgen patch sem jön...? Így sem izgat a patch, biztos h nem fogom mégegyszer végigtolni azt a pszichózist sugárkergetés miatt.
Olyan is volt a történelemben h PC-n is kiadott játék második része PS-en jelent csak meg, amit szerettem volna (pl drakan), de nem vágtam eret -
Wesder
titán
Még szerencse hogy nem az ex címekről beszéltem. Az teljesen természetes hogy a sajàt jàtékok nem jelennek meg màshol. Nincs is velük semmi bajom.
Szerk.
Értelemszerűen az lenne a fordított eset, ha a NT a Sonyé lenne és Xboxra nem jött volna ez az Update, csak PS5-re.Szerk.2
Szerinted ebben az esetben érdekelné hogy lesz e Xbox port? Kötve hiszem. -
floatr
veterán
Eddig javarészt a "fordított eset" volt - te is tudod jól - úgyhogy az X tulajdonosok kénytelenek voltak ezt elfogadni. Nem azt mondom, hogy szagolják, amit letéptek, de akkor ne legyen már ez a kettős mérce minden fronton.
Amúgy is szvsz értelmetlen ez a nextgen upgrade maszatolás, csak mert nem jönnek az új játékok, és validálni kell a hype-ot. -
Wesder
titán
válasz
Döglött Róka #26 üzenetére
Fordított esetben gondolom nem érdekelné hogy mikor lesz Xbox port, vagy hogy "illene".
-
Raysen623
addikt
OK, köszi.
#24floatr: teljesen jogos a felvetésed. Alapesetben nekem nincs igényem nextgen portra ha normálisan tudok vele játszani, DE ha már elkészül az egyik port, akkor már akár lehetne (illene) a másik konzolra is portolni ha már korábban arra is kiadták. Mindössze ennyi. Az új részből meg csinálhatnak exkluzívot és ha késleltetve vagy soha nem készítenek belőle konkurencia gépére portolást az már az ő bajuk.
-
floatr
veterán
válasz
Raysen623 #12 üzenetére
A MS az exkluzívokat 99%-ban kiadja PC-re. Hol itt a nagy különbség? Igazából csak dühös vagy, mert beruháztál egy jolly jokernek hitt platformba, és most a MS is beleáll a PS/Nintendo által gerjesztett exkluzív témába. Ha csak PS-ed van, te is szívsz, ahogy eddig a másik oldalon.
Nem lesz egy rakás játék PS-re ¯\_(ツ)_/¯
Én is sajnálom h a haverom nem tud játszani az Ascenttel, de ugyanez van fordítva is. Előfizetsz xcloudra, és nyomod böngészőn/kliensen, vagy bosszankodsz tovább -
Raysen623
addikt
Sikerült nagyon rosszul beleállni a témába. PS exkluzívok közül is több később kijött PC-re is vagy Xbox-ra. Nekem úgy tűnik MS nem akarja megtartani ezt a szokást és azért vásárol fel fejlesztő cégeket hogy utána csak neki dolgozzanak. Ha így lesz, akkor ez üzletpolitikailag sem túl korrekt. Egyébként eddig is voltak X exkluzívok legfeljebb nem AAA kategóriában. Attól nem lesz jobb egy játék mert valaki felvásárolja a fejlesztő céget...
-
Daelion
őstag
Ezt én is így gondolom, simán lehet RT nélkül is nagyon jól kinéző játékokat csinálni de persze el kell adni valahogy azt is.
Pár hónapja játszottam újra a Ryse: Son of Rome-t és szerintem még mai napig is megállja a helyét pedig köze nincs RT-hez csak egy jobban kinéző ~8 éves Cryengine játék.
Hellblade köv részére azért nagyon kíváncsi leszek, remélem hozza majd legalább az első rész szintjét.
-
floatr
veterán
Hosszú ideje az megy, hogy a PS az exkluzívok miatt a legjobbabb platform, és ugyanennek a hiányáért az X gagyi. Most belehúzott a MS, természetesen jön a nyavajgás, hogy ez mekkora szemétség...
#9 Daelion
Sokan a ray tracinget hiányolják olyan játékokból is, ahol a raszteres megoldások is gyönyörűek. Épp az Ascent-et figyeltem, hogy nyilván lehet látni az RTX effekteket, de anélkül is eláll a lélegzet. A Hellblade is ilyen. -
Raysen623
addikt
Köszönöm a választ. Mondhatom remek hír, de ezzel elbuktak egy vásárlót az új részhez...MS meg elmegy az ótvar @&#@&@#@&#
-
Neurotoxin
őstag
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a továbbhaladást "hátráltató" bugokat sikerült-e kigyomlálniuk a kódból. Egyszer végigjátszottam a játékot, nagyon tetszett, másodjára is nekifutottam, de feladtam, mert az egyik világ kapuja nem nyílt ki. Vissza-visszamentem, majd a Redditen szembesültem vele, hogy ez bizony egy bug.
Ettől függetlenül várom a 2. részt, már csak emiatt is beszerzek egy Series X-et.
-
Raysen623
addikt
PS5-re nem kapunk ilyen Update-et? Ezért megérte az MS-nek felvásárolnia a fejlesztőket...bravo. Ettől nem fog több XBox elkelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest