Új hozzászólás Aktív témák
-
GS_Laja
csendes tag
Hali!
Működik még ez a fórum?
Gondom van a Linksys WRT 160 NL routeremmel.
A pendrive-t nem tudom megosztani a hálózaton keresztül.
A disc management-nél látja, de ezentúl semmi.
amikor merevlemezt tettem rá, úgy hogy nem volt formázva, simán leformázta a router és mindent láttam is a hálózaton.Mit nem csinálok jól?
-
Rival
aktív tag
A gigabit hiányára: mi van akkor, ha ezen is megoldják moddolt firmware-rel a Link Aggregation-t, azaz azt, hogy össze lehet fogni két, vagy több 10/100-as portot? A WRT54GL-ben DD-WRT-vel elvileg működik (igaz, én nem próbáltam soha, nem volt rá szükség).
Én áthidaltam a problémát: minden egy gigabites switch-be van dugva. Igaz, így többe kerül.
Akkor van csak gond, ha jönnek (márpedig már itt vannak) a 100 megabitesnél gyorsabb szolgáltatások (UPC 120Mb). Oda már kellene egy gigabites WAN port is... ezen pedig nincs. Ha pár évre előre terveznek egy routert, hogy hiányozhat a Gb port?
Persze, hogy aki nem masszív letöltő, az nem tudja kihasználni a 120 megás netet, de pl. nálunk a Rubicom már ki tudja, hányadszor dupláz, vagy emel, és így elérhetővé vált 60 megás net is. Ez még alatta marad a 100-nak, de az előző WRT54GL-em csúnyán elvérzett: nem bírta az iramot. Még egy hűtőbordával megspékelt, 250MHz-re túlhúzott procival is csak max. 35 megabitet sikerült kisajtolnia magából mindenféle QoS és egyéb sallang nélkül.
Amivel azonban most szenvedek: valahogy nem sikerül ezzel a routerrel 3,5MB/mp-nél nagyobb vezeték nélküli sebességet elérnem (egy TP-Link n-es kártya a kliens), még g-s üzemmódban is hozza a 2,6MB-ot, létezik, hogy csak ennyi a javulás n-es wide üzemmódban?
-
zjuhasz
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Frissen vásárolt első routerem a 160NL. Manual elolvasása után sem boldogulok. Az USB-n csatlakoztatott pendrive tartalmát szeretném megosztani.
2 gép lóg a routeren, egy LAN asztali és egy WIFI notebook. A webes menüben a storage/disk menüben szerepel is a pendrive, Shared folder: /public néven. Ki is tudok választani bármilyen könyvtárat róla és megosztani a /public-hoz hasonlóan.
Hogyan tudok hozzáférni a tartalomhoz a fenti gépekkel? Total Commander? Vagy böngészővel?
A megosztott lemez IP címeként a router IP-je szerepel.
köszönöm -
Medcomp
tag
Egyre furábban működik az enyém. Ha rajta van a 320-as vinyó, akkor wifin nem oszt a DHCP IP-t, se akkor ha magától kéne, se akkor ha be van állítva, hoyg melyik MAC címhez melyiket kell. Ezt 3 frissen telepített teljesen különböző laptoppal próbáltam SP3-as windowsal. Ha lehúztam a vinyót, és újraindítottam, ment minden, visszadugtam, és már fel sem ismerte a vinyót, a méretét sem tudta megállapítani, sem azt, hogy milyen partíciók vannak rajta. Hétfőn hívom a Linksys-t, hogy van e ötletük, ha nincs, akkor megy vissza garanciás cserére. Valakinek van ötlete, hoyg mit vehetnék helyette? Még egy ilyet nem szeretnék.
-
Medcomp
tag
Az enyém is megáll, de nekem csak hetente egyszer. Nekem egy MSI 320 gigás 2,5"-os vinyó van rákötve, lehet, hogy attól hülyül meg, mert először mindig az tűnik el, utána nekem még kb fél napig van net, meg hálózat, aztán az is megszűnik, akkor restart, és utána megy minden rendesen majdnem egy hétig.
-
Medcomp
tag
A téma címébe nem lehetne beleírni a "WRT160NL"-t is valahogy? Így elég nehéz megtalálni a témát, kereső egyáltalán nem dobta ki nekem.
-
Medcomp
tag
Szia!
Én találtam még több féle N-es hálókártyát a linksys.com-on (WMP600N, és két USB-t is WUSB300N, WUSB600N).
Az általad mondott két kártya adatlapját megnéztem, a WMP110-esnek nagyobb teljesítménye van az adatlapja alapján, mint a WMP300N-nek, de csak a WMP110 antennájáról volt adat, a WMP300N-éről nem. Ha a géped nagyon messze és nagyon eldugott helyen van a routerhez képest, akkor jobb lehet a WMP300N, a szabadon elhelyezhető antennái miatt, ha nincs ilyen gond, akkor szerintem a WMP110-es is jó.
-
golya87
őstag
Hello
Ilyen router vásárlásán gondolkodok, de nem tudom milyen hálókártyát vegyek hozzá. A cisco honlapja két típust hozott ki N-es adapterként, a wmp300n-est és a wmp110-est.
Melyiket érdemes hozzá venni?
A google most annyira nem volt a barátom sajnos.A válaszokat előre is köszönöm
üdv
golya87 -
Medcomp
tag
Felhívtam a Linksys Supportot, mert innen a munkahelyről nekem sem ment, pár óra tesztelés után azt a választ kaptam tőlük, hogy ugyan a leírásokban és a sajtóban elfelejtették közölni, de a csatlakoztatott lemez csak a belső hálózatról érhető el. Ha külsőről is szeretnénk elérni, akkor válasszuk a WRT610N routert. Jelezték már nekik többen ezt a problémát, de nem tudtak választ adni, hogy ez csak egy hiba a rendszerben, vagy ez így lett tervezve, és ez nem is fog menni soha a gyári firmwareekkel.
-
Medcomp
tag
Na kipróbáltam, nekem működik, annyi, hogy amikor el akarod érni a csatlakoztatott meghajtót neten keresztül, akkor a TotalCommanderbe, vagy az Intézőbe a "\\WRT160NL" vagy a "\\192.168.1.1" helyett azt írd be, hogy "\\dyndns_címed". Innentől minden ugyan az, mintha a belső hálózatról próbálnád elérni a meghajtót.
-
Medcomp
tag
Szia!
A neten keresztüli fájlmegosztás elméletileg így működhet:
Intézőbe beírod a dyndns-es címed, vagy a routerből kinézed a Storage->Administration->Server Internet IP Address-nél látható IP címet, akkor mennie kéne, de mindjárt mepróbálom én is beállítani, és tesztelni.Neked milyen verziószámú firmware van a routereden?
-
Hunzool
csendes tag
Halihó!
Múlt hét óta én is ilyen routert használok média megosztással, igaz csak egy 250gb-os hdd van rákötve és két laptop kapcsolódik rá egyenlőre g-s wifivel. Az első tapasztalatok:Az első ami bosszantó volt, hogy sima wep titkosítással gyakorlatilag nem tudtam vele semmit sem kezdeni, azt írta ki, hogy : "hálózat identitása folyamatban" és nem tudott kapcsolódni....
(tudja valaki mit jelent ez?) mindegy, wpa úgyis erősebb, azzal nincs is gond, csak kb egy nap múlva nem lehetett felcsatlakozni az istenért sem, újra kellett indítani a rendszert, majd másnap megint....a hálózat látszik, nem lehet csatlakozni...nem értem mi a gond, kívülről minden ok, dyndnssel rá tudok nézni, ott minden rendben. wifi beállításnál visszavettem a mixed módot csak b/g-re, most ugynézki rendben van. Megosztás:
wifin adatmásolás max 1200-at mutatott, sztem az annyira nem rossz (g-s) ha azt vesszük, hogy a 40k-s linksys vezetékes nas200 700-800-at produkál, ami igazábol avik és mp3-ak lejátszására tökéletesen elég, nálunk nincs hd
valszeg n-esen majd gyorsabb lesz. egyébként a megosztás részével semmi gond, torrentkliens gondolom a moddolt firmwareben benne lesz
Mindent összevetve, ha valaki akar egy jó routert, amivel olcsón hálózati megosztást tud mindenféle extre drága eszköz nélkül, ez biztosan jó választás. Esetleg ha valaki meg tudta oldani, hogy a megosztott fájlokat interneten keresztül is el lehessen érni, az ossza meg velünk legyen szíves. Egyenlőre ennyit tudok elmondani róla, nagyon várom az új firmware érkezését
-
Medcomp
tag
Igen, közben ezt nekem is sikerült kiderítenem. Esetleg valakinek van ötlete arra, hogy hogyan lehetne a rajta futó linuxra egy torrentklienst rátenni? Vagy hogy egyáltalán hogy lehet a linuxhoz hozzáférni? Hogyan lehetne parancsokat adni neki? Mert akkor megpróbálnám valahogy a torrentet rajta.
Esetleg a frisebb firmwareről valami infó?
-
Medcomp
tag
Sziasztok!
Vettem pár napja egy ilyen WRT160NL routert, nagyon meg vagyok vele elégedve, működik ahogy kell, de a neten nem nagyon találok pár infót róla. Találtam a LinkSys oldalán frissebb firmware-t mint ami gyárilag rajta van, de semmi infót nem találtam arról, hogy mi a frissítés, illetve semmilyen módosított firmware-t nem találtam hozzá, sőt még csak infót sem, hogy készülgetne (se DD-Wrt, se OpenWrt, se más). Én vagyok béna, vagy tényleg egyenlőre ennyi dolog van csak hozzá?
-
maci25
aktív tag
Végig olvasva a hozzászólásokat hat nem értem a felhasználókat es a gyártókat.
Miért nem lehet mar "kikukázni "azt a 10/100??
Jó -jo elég az, de hat, ha van már gyorsabb, akkor minek a régi lassabbat erőltetni, ezzel mar szerintem a gyártok csak magukat járatják le.Ja, értem. Legyen választási lehetősége a vevőnek pár ezer forintot spórolni, cserébe a gyártok is milyen jól járnak, mert meg 2009 be is értékesíti mind a 2./amit ha gyártói oldalról mézük gyanítom, hogy „nincs”érdemi anyagi különbség/
Nekem már nincs Rotterem 2 éve kb. Most kicsit felcsillant a szemem,hogy na végre talán megint lesz. Első routerem egy D-link 614 es volt aszem/ez nem volt valami nagy szám, de elment egynek. Második routerem egy linksys wrt54gs vagy talán gl volt 4.0 amit meg akar bütykölni is lehetet, mert jó volt a vas./nem értek sokat hozza es nem vagyok annak a híve ,hogy veszek valamit aminek a dobozara rá van írva sok jó dolog es felet sem tudja. Ha azt szeretnéd ,hogy tudja amit kellene neki elvileg akkor buherálni kel nem is keveset!!! NA PERSZE A WRT AZ NEM EZ A ROUTER VOLT/korának es a dobozán lévő dolgokat/MEG a gyári firmvar is stabilan tudta/
Következet az asus 500gp. Nekem itt lett elegem a routerekbol………………
Neha haverre rékérezek,hogy megy e meg a wrt……válasz…fogalmam se nincs netem van es a szomszed sem panaszkodik…
Bocsi a helyesírásért…
eroltetni -
-
-
ArchElf
addikt
Akár 4 antennája is lehet. Vannak külső antenna nélküli, de amúgy ugyanígy kinéző cuccaik, ahol belül van két antenna. Persze ebben az esetben a két külső leszerelhetősége így nem sokat jelent.
AE
-
Sanyix
őstag
Jó régi br lehet az, már elég sok ideje ott is mpeg 4 megy.
De az fura hogy 90mbites bitráta. Mert a bitrátát, bizonyos határok között állítják be, ha régi a tömörítés akkor is megvan a határ, a minőség lesz rosszabb akkor. És úgy hallom egy átlag br stream bitrátája 40-50 mbit, aminek bele kéne férnie egy 100 megás lanba.
-
ABee
tag
Érdekes kis kütyü... Linux + Csatlakoztatható adattároló elég jól hangzik. Azon túl hogy meg lehet osztani vele a netet, ezzel akár letölteni (pl torrentrôl) is lehetne egy rákötött vincsire anélkül hogy a routeren és a vinyón kívül más be lenne kapcsolva? Ha nem akkor létezik olyan amivel ezt meg lehetne oldani. Otthon elég ramaty a net sebessége és csak késô este gyorsul fel valamelyest, de nem szeretném mindig bekapcsolva hagyni a gépet letöltéskor.
Nem vagyok otthon a témában szóval bocsánat a láma kérdésért. -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Ha MVK ban nézzük akkor tény hogy átmegy a 10/100-as hálózaton, már most is lehet így nézni FULL HD-s filmet vagyis szerverről nézve, de ha egyéb formátumot akarnánk nézni pl. M2TS akkor már bizony kevés a 10/100-as net oda bizony már giga kell.
Lásd popcorn A110 ott is a hálózat kevés belső HDD-röl tökéletesen megy. -
Male
nagyúr
Attól függ, hogyan tolod át azt a fullHD filmet. Tömörítetlenül esélytelen (átlagos gigabiten is), eredeti formájában meg 10-20%-os terhelés csak a 100Mbitnek.
...ettől függetlenül szerintem is ideje lenne már rendesen áttérni Gigabitre. Alaplapi integrált vezérlőknél 100%-ban.... (nem igaz, hogy még mindig képesek kiadni új alaplapot 100Mbites hálókártyával
), és a többi eszközben is sokkal erőteljesebben: ne úgy kelljen vadászni egy-egy gigabites switchre vagy routerre.
(Persze ez a gyártóknak nem igazán tetszik, mert akkor a Wifi megint sehol nem lenne sebességben a vezetékeshez képest... márpedig a Wifis cuccokon többet kaszálnak szerintem, mert drágább, és gyakrabban cserélgetik.)
-
zsolt501
nagyúr
Szép, szép ez a router de nekem minden képen hiányzik a gigabit, mivel ha tegyük fel FULL HD-s filmet játszunk hálózaton keresztül akkor ez a 10/100-as éppen hogy bírni fogj, szóval mást nem nagyon lehet mellette csinálni mondjuk másolni vagy egy 20/10-es nettel letölteni meg fel, mert bizony azt a dolgot együtt már nem bírja. Szóval ez így elég kevés főleg úgy hogy már lassan alap felszereltség a gigabit a mostani gépekben, és bizony nem mindegy hogy hálózaton 2 vagy több gép között mennyivel másolunk át pl. 1 Full HD-s filmet vagy akár többet, vagy a mai HDD méretek mellett (1-2 TB) mennyi az az idő amíg ezt az adat mennyiséget át tudjuk tölteni, mert ugye ez igen csak leterheli és kérdés mit tudunk mellette még csinálni.
-
Azaz 1db USB port sem egetverő. Juhhé, végre Atheros köré épült a kütyü. Asszem az ASUS WL500gP-m meg a kukába, amint lesz rá OpenWRT...
-
And
veterán
Ok, de egy biztos: hiába próbálják hitegetni a népet azzal, hogy firmware-frissítéssel is teljeskörűen kompatibilissé lehet majd tenni a mostani 802.11n draft-os (v2.0-től felfelé) routereket a tervezet véglegesített kiadásával, ha az fizikailag nem lesz lehetséges. Ha a véglegesben valóban kikötik, hogy 3 vagy 4 rádiós stream-et kell továbbítani a maximális sebességhez, akkor a mai n-draftos routerek nagy többségével csak úgy lesz kompatibilis a végleges szabványú, mint a b-vel a g-s eszköz: felülről. Ennyi erővel a 802.11g-t is hívhattuk volna 802.11b v3.0-nak, hiszen egy g-s eszköz beállításaiban ottvan a mixed meg a b-only is
. Márpedig amilyen régóta húzzák ennek a szerencsétlen szabványnak a véglegesítését, annyi erővel adhatnának a véglegesnek önálló betűjelet is, hiszen mitől n az n, mi a közös az összesben? A wikipedia alapján a MIMO, a channel bonding, meg a frame aggregation. A MIMO az oké, több stream meg antenna, de hogy mennyi, azt pontosan nem tudni, legfeljebb négy. A channel bonding-ot a "22Mbps" és a "108Mbps" wifi is ismerte, de utóbbiakat sosem építette magába hivatalosan a megelőző b- ill. g-szabvány. A frame aggregation meg 'egyszerű' csomagösszefogás, a korábban is létező SpeedBooster (aka Afterburner) mintájára. Így marad a MIMO, mint nagyon lényeges (mellesleg valóban előremutató) újítás.
-
^Clown
addikt
A 610N router nem linux-alapú, jól tudom? Az baromi jó kis cucc
-
Igazából nekem tökre mindegy. Próbáltam keresni hivatalos specifikációt, leírást a szabványról de nem találtam csak a wikiset. Ami meg nem nevezhető egészen hivatalosnak, ki tudja, hogy ki írta, igaz egész jó kiindulópont.
Maradjunk akkor annyiban, hogy a 3 antennával stabilabb kapcsolatot, adatátvitelt lehet elérni, esetlegesen nagyobb hatótávot. Sok előnye nincsen, nekem 3 antennás Edimax-om van, elégedett vagyok vele, bár a 16 MB ram lehetne 32 is. -
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
And
veterán
Véleményem szerint a szabványtervezet verziója nem terjed ki arra, hogy a routernek hány antennája van. Ha pedig a MIMO-hoz elegendő kettő (márpedig kettő is multiple), akkor annyit is lehet alkalmazni. Ezt írja az angol wiki: "The 802.11n draft allows up to 4x4:4. Common configurations of 11n devices are 2x2:2, 2x3:2, and 3x3:2. All three configurations have the same maximum throughputs and features, and differ only in the amount of diversity the antenna systems provide. In addition, a fourth configuration, 3x3:3 is becoming common, which has a higher throughput, due to the additional data stream".
Tehát mind a két, mind a háromantennás n-draftos routerek ugyanazt tudják, mert ugyanannyi (két) adatfolyamot továbbítanak (a 3x3:3 konfiguráció más tészta, de a "300Mbps"-es n-draft is csak két rádiócsatorna összefogásával működik, nem harmadik rádiós folyammal.
Különben is, a 802.11b/g routerekből is van egy-, meg kétantennás változat. Mivel b/g-nél a kétantennásnál sincs MIMO, csak diversity, ezért azt vagy alkalmazza a gyártó, vagy nem. A szabvány meg nem köti ki, hogy kötelező lenne: Hiszen gyorsabb semmiképp sem lesz a kétantennás, legfeljebb beltéren valamivel érzéketlenebb lehet a térerő ingadozására. -
Akkor mondjuk úgy, hogy a szabványtervezet legújabb verziójában leírtak maximális teljesítéséhez nem kettő antenna szükségeltetik. Amúgy meg persze, hogy támogatják, teszik azt a legrégebbi n-es routerek is, hiszen cél volt az, hogy a majdani végleges szabványt is már támogassák egy egyszerű firmware cserével.
-
dr.bubo
őstag
Vannak más gyártoknak is 2 antennás n-s routereik. pl. [link]
MIMO-t is alkalmazza. -
Scalpel
senior tag
És ha a harmadik antenna a gépházban van? Nem az első eset lenne a világtörténelemben...
-
Killing
addikt
Gigabit Ethernet elfér volna rajta.Nem sokkal drágább.
-
rebugra
aktív tag
Gyö nyö rűűűű
-
HXY
addikt
Én csak azt nem értem, hogy az USB-re gyári FW-rel miért nem lehet nyomtató kötni
-
válasz
zsirfecske #7 üzenetére
de ez a 10/100 csúnya érvágás (nem mintha kihasználnám, hehe)
hát akkor tényleg rohadt nagy érvágás.
egyébként a gigabites routerek/switchek mocskos drágák tudnak lenni. annyit nekem meg nem ér meg a sebesség, hogy 5x annyit kelljen fizetnem azért, hogy ne 3 hanem 1 perc alatt másoljak át valamit egyik gépről a másikra -
zsirfecske
addikt
áhh 2009-ben gigabit ethernet nélkül?
nekem is az említett WRT54GL van, el is gondolkodtam a cserén egyből az USB miatt, de ez a 10/100 nagy csúnyaság (nem mintha kihasználnám, hehe).
-amúgy usb hdd-zéshez vajh külső tápos rekk kell neki?
-torrent kliens stb linux révén akkor megoldható-e? -
Dudikoff
csendes tag
R-SMA csatlakozósak az antennák.
-
bartucc
addikt
Ez nagyon bejön, akkor mindent lejátszani is képes ezközről van szó, ami szerverfunkciót is el tud látni akár. Nem? (tárolóegység HDD lenne nem?)
Szerk: újraolvasva látom hogy usb-n keresztül lehet HDD-t rákötni, egy 1,5Terás jó is lenne mellé
-
Legalább 3 lecsatlakoztatható antennát kellett volna tenni rá, így, hogy néz már ki az az n-es támogatás? Amúgy maga a hardver rendkívül népszerű lehet, szívesen moddolgatnám én is, végül is az ára sem olyan vészes.
-
Hulk24
senior tag
Tetszik! WRT 54GL-ből van kettő a családban...egy ilyet is biztos ki fogok próbálni!
-
^Clown
addikt
Nagy királyság
Bár ezért nagy kár: négy 10/100-as Ethernet port...
-
eziskamu
addikt
F@szaaaaaaaa!
Csak lehessen is tényleg úgy frissíteni mint az elődöt, nem pedig soros port és egyéb nyalánkságok.
Ja amúgy azok fix antennák, mert akkor -2 pont? De biztos nem (rp?) TNC-sek.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kuponkunyeráló
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest