Új hozzászólás Aktív témák

• Rival

aktív tag

A gigabit hiányára: mi van akkor, ha ezen is megoldják moddolt firmware-rel a Link Aggregation-t, azaz azt, hogy össze lehet fogni két, vagy több 10/100-as portot? A WRT54GL-ben DD-WRT-vel elvileg működik (igaz, én nem próbáltam soha, nem volt rá szükség).

Én áthidaltam a problémát: minden egy gigabites switch-be van dugva. Igaz, így többe kerül. :( Akkor van csak gond, ha jönnek (márpedig már itt vannak) a 100 megabitesnél gyorsabb szolgáltatások (UPC 120Mb). Oda már kellene egy gigabites WAN port is... ezen pedig nincs. Ha pár évre előre terveznek egy routert, hogy hiányozhat a Gb port?

Persze, hogy aki nem masszív letöltő, az nem tudja kihasználni a 120 megás netet, de pl. nálunk a Rubicom már ki tudja, hányadszor dupláz, vagy emel, és így elérhetővé vált 60 megás net is. Ez még alatta marad a 100-nak, de az előző WRT54GL-em csúnyán elvérzett: nem bírta az iramot. Még egy hűtőbordával megspékelt, 250MHz-re túlhúzott procival is csak max. 35 megabitet sikerült kisajtolnia magából mindenféle QoS és egyéb sallang nélkül.

Amivel azonban most szenvedek: valahogy nem sikerül ezzel a routerrel 3,5MB/mp-nél nagyobb vezeték nélküli sebességet elérnem (egy TP-Link n-es kártya a kliens), még g-s üzemmódban is hozza a 2,6MB-ot, létezik, hogy csak ennyi a javulás n-es wide üzemmódban?

Új hozzászólás Aktív témák