- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
-
dagonya
aktív tag
jogos, attól függ honnan közelítjük a kérdést. én mindig próbálom kerülni azt a szcenáriót, hogy szegény NAS-nak (vagy bármilyen média szervernek) ész nélkül indexelnie kelljen az állományokat ahhoz hogy egy eszköz le tudja játszani azokat.
okostévé is addig okos, amíg nem egy nyamvadt gyártói zárt oprendszer fut rajta.
-
martonx
veterán
Nekem megérte a twonky azt a 6K-t, hogy értelmes média szerverem legyen, mintsem minden eszközt lecserélni, és görcsösen figyelni, hogy bármi amit veszek, tudjon smb-t kezelni (már ha tényleg tud, és nem utólag derül ki, hogy esetleg mégse).
VLC pl. lenne Xbox One-ra, de eléggé bugos, a default media player sokkal jobb.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
Rozisoft_Bp
tag
Így van! ízlések és pofonok, ezért kezdtem egyes szám első személyben a hozzászólást. Nyilván az én preferenciarendszeremre épült a lista.
Médiatár: Az ember megírja a hozzászólását, átolvassa és elégedetten hátradől: "Íme, logikusan leírtam mindent, nem lehet félreérteni, mire is gondoltam!" Hát de...
Az előző pont kiegészítése akart lenni, hogy ha valaki jobban szereti a médiatárakat a könyvtárszerkezetben böngészésnél, akkor azon kliensprogramot fog használni ami ezt nyújtja. Ilyenkor belefuthat abba, hogy az okostv is felépít egy saját médiaadatbázist a megosztott meghajtó fájljaira támaszkodva, meg mondjuk a a pc médialejátszója (teszem azt a windows media player). Ehelyett jobb a médiaszerver egy központi adatbázissal.
Teljesen offtopik: Elérhetetlen vágyálom egy papírkönyv a szovjet - orosz űrhajózásról? -
dagonya
aktív tag
válasz
Rozisoft_Bp #114 üzenetére
ezeket értem, ha a felsoroltak mindenképp szerepelnek valakinek a prioritásai között. mondjuk szinte ugyanez kliens oldalon is megoldható pl. egy kodival, de ezek nyilván egyéni preferenciák. eredetileg csak a "qnap NAS szar, mert nem játsza le a trónokharcát" jellegű hozzászólások vonatkozásában értetlenkedtem.
-
válasz
Rozisoft_Bp #114 üzenetére
Izlések és pofonok kérdése, bizonyos részekkel egyet tudok érteni vagy meg tudom érteni, de egy-két pont azért nem igazán valid:
"Egy médiatárat kell karbantartani, nem pedig kliensenként külön külön"
Egy megosztott könyvtárat miért is kell kliensenként külön-külön karbantartani?Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Rozisoft_Bp
tag
Miért kedvelem jobban a médiaszervert mint a sima file-megosztást:
- Egységes felület a TV-n, a laptopon, a táblagépen, mobilon
- jobb feliratkezelés, ültem olyan tv előtt pl. ami hálózati meghajtóról nem töltötte be a melléklet feliratot
- Okos, automatikus videótár. Pl. Videóknál nem bélyegkép, hanem moziplakát, vagy DVD borító, CD-knél hasonló. Sokkal jobban kereshető, böngészhető, mint egy megosztott meghajtó. Ráadásul...
- Egy médiatárat kell karbantartani, nem pedig kliensenként külön külön
- Amit mondjuk elkezdtél a konyhában a táblagépen nézni, folytathatod a TV-n, anélkül, hogy meg kellene jegyezned, ki kellene keresned hol is jártál éppen.
- Neten keresztüli kényelmes hozzáférés
- Átméretezés, transzkódolásMost hirtelen ennyi...
-
Még mindig nem érted. Én is felhozhatom azt, hogy az általad istenített Zyxel NAS-okkal mennyi gyakorlati problémába futottam (pl. RAID tömbök építése esetén), ettől még nem verem a fejem az asztalra, és spammelem tele hülyeségekkel a fórumot, mert lehet, hogy a mai Zyxel-ek már sokkal kevesebb gonddal bírnak.
Te viszont itt vergődsz jó ideje egy Synology hír alatt, hogy mivel neked a QNAP NAS-od médialejátszásával milyen problémáid vannak, ezért a QNAP milyen gáz, és a Synology szerinted feltehetően ugyan ilyen, és különben is, a Zyxel meg az AsusTor milyen ász.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
martonx
veterán
Ez igaz, de a kettő nagyon hasonló árban, tudásban, szolgáltatásban. Ezért azok után, hogy a QNAP-pal ennyire megégettem magam, én már kétszer meggondolnám, hogy még egy fokkal több pénzt kiadjak-e a kb. ugyanolyan Synology-ra. Mi van, ha ez is csak papíron annyira fasza? Papíron a QNAP is hiper-szuper, van topikja, rajongói, mindent tud, semeddig nem tart beüzemelni.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Hát ez az: Zyxel NAS-okon a Twonky a default média szerver, nem szórakoztak saját szar lefejlesztésével. Megveszed a Zyxelt, és TÉNYLEG működik. Nincs az, hogy megveszed 30 percnyi kattingatás, működni látszik, csak még állítsd be ezt, jaj az mégse működik, töltsd még le amazt, de akkor mi lehet az útvonal, húhú, be kell puttyozni, mert valami még nem kerek, de már majdnem, és végül ráhagyod és inkább vele élsz a hiányosságokkal.
Zyxel-t AsusTor-t, megveszed, bekapcsolod, next-next-finish (2 perc) és működik.
Ismét annyira beidegesítettem magam a tavaly év végi QNAP-os szopás hegyeken, hogy ha kijön végre valami értelmes hardver Zyxel / Asustor vonalon, már adom is el a Qnap-omat valami rendszergazdának / wannabe unix gurunak, aki azt élvezi, hogy mindent állítgathat, de semmi se működik.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz
#72042496 #107 üzenetére
A plex-nek pont ugyanilyen bajai vannak, semmivel se jobb, mint a gyári (azon kívül, hogy királyul néz ki a felülete). http://www.ilifecentral.com/solve-plex-mkv-playback-problems.html
Anno futottam pár kört plex-el isÉs ezért merem viszonylag magabiztosan mondani, hogy etéren valószínűleg a Synology se jobb. Bár a twonky licenszem lifetime, szóval a majdani következő NAS-ra is át tudom vinni. Valahol vicces, hogy a full fapad Twonky az egyetlen, ami tényleg 100%-ban lejátszik mindent. Bár gondolom, ezért sem véletlen, hogy meg is kérik az árát.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Igen, ezekre gondolok. Filmekkel nekem se volt bajom, az x264-es sorozatoknal 10-ből 8-at nem tudott lejátszani. Ilyen téren twonky verhetetlen. Szégyen, hogy egy drága nas-hoz 6k-ért média szervert kell venni.
Torrentezos mobilos appok nem érdekelnek, Win10-és app hiánya zavar. Ha még sose próbáltad a transmission ui-t nagyon javaslom. Elkepesztő kényelmes.Én kérek elnézést!
-
válasz
Perillustris #103 üzenetére
A Marvell Kirkwood (Armada 300) SoC több, mint 10 éves technológia, 55nm-en volt gyártva.
A Marvell Armada 385 már 28nm-en van gyártva, de még mindig relatíve elavult. Paradox módon nagyobb a fogyasztása a DS218j-nek, mint a 4 magos Realtek SoC-al szerelt DS218play-nek (12W vs. 10W egy WD Red 1TB lemezzel).Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Alex91
félisten
En amit eddig neztem dlna-n keresztul, azt lejatszotta a tv-m a NAS-rol, akar a H265, 4k hdr-t is akar kulso felirattal is. Vagy nem erre gondolsz?
Mobilra van/volt kulon app a DownloadStation eleresehez. Sajnos iOS alatt az Apple kilotte a Storebol, Android alatt tan meg van. Igen, Synonak is kilotte az Appjat, es szerintem az osszes NAS-nak a torrentezos alkalmazasat torolte az Apple. Webes feluletrol, bongeszobol hasznalhato. Teny, hogy kicsit kenyelmetlenebb, es tobbet kell kattintani. Mondjuk en mindig igy hasznaltam regen is a transmissiont is...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Perillustris
senior tag
Tényleg 2/3-a az üzemi fogyasztása a 213j-hez képest, az erősebb hardver dacára?
Perillustris
-
Ed_007
aktív tag
QNAP-el nekem is hasonló szívásom volt/van. Beállítottam a titkosítást, titkosított kapcsolatot stb, és elvesztettem az összes korábbi beállítást: automatikus mentést stb.
OK, elvállalom: nem kaptam el a logikáját, na, sőt még nem is kapisgálom. Már nem is akarom.
Soha többé QNAP-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat újdonsága 32 TB tárhelyet tud kezelni, és az árát is beszorították a 70 000 forintos határ alá.
- Hibátlan Samsung m.2 NVME SSD
- Seagate IronWolf NAS 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 38.000.-
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest