- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rikki77
csendes tag
sziasztok!
Kéne egy kis segitség
Asszem hazavágtam egy encore 2-t..Frissitettem win10-re ami gond nelkul ment is
viszont nem bootol most.Probaltam usb-rol a winboot-ot meg win10et is telepiteni ami el is indul de nem erzekeli az erintest..Persze ntlite-tal integraltam az intel drivert de ennek
ellenere nem erzekeli.A gombokat sem pedig az oprendeszert ki tudtam valasztani gombokkal az elejen..
Vmi otlet ?
Elore is kosz -
bethowen2
csendes tag
Sziasztok!
Win 10 alatt van már otg támogatás?Vagy van olyan alkalmazás amit 8.1re telepitve felismeri a külső usb-s eszközöket?
Köszi szépen!! -
akb48b
csendes tag
Sikerült beszereznem 36.000 huf-ért újonnan és maximálisan megvagyok elégve vele, csodás 1 kis gép. Már sikerült frissítenem windows 10-re és csak jobb lett tőle.
-
mazsi
senior tag
Ha valaki most csapna le egy ilyen tabletre, már 40-ért viheti az edigitaltól.
-
kalman8621
újonc
Ezt egy korábbi hozzászólásban találtam:
Programokat (pl én sc2-t) az sd kártyára is lehet telepíteni, de mivel windows eltávolítható eszközként látja, by default nem enged oda (pl sc2 telepítő), de ha disk management-ben, ahol betűjelet tudsz adni neki, "bemappolod" a C:\DATA vagy neked tetsző mappába ((amit előtte már létrehozol)) pluszban, akkor látszik az sd mint D:\ és mint c:\adat, így mér felment az SC2.
Ez nagyon erdekelne hogy hogyan kell csinalni mert nekem olyan gondom van hogy egy játékot sd re telepítettem de valamiért nem jo...
Amit föntebb leirtam azt valaki lépésröl lépésre elmagyarázná mert én nagyon nem vágom. -
Sly189
senior tag
válasz
kalman8621 #137 üzenetére
Minivel sajnos nincs tapasztalatom, viszont egy " al nagyobbal igne, WT8 assal.
1 óra FullHD microHDMI-n keresztül, a CPU 38-40 Fokos volt, de a házon nem éreztem.
Frissít ha felkínálja a BIOS updatet -
kalman8621
újonc
Sziasztok
A mai nap jött meg a Toshiba encore mini-m.Azt tapasztaltam hogy rövid használatnal is nagyon melegszik.Ez normális ???
Esetleg más is tapasztalt ilyet??? -
Sly189
senior tag
Jövőhéten jövök hozzátok
Megrendelve
ennyiért szerintem nagyon jó. -
válasz
sz.balazs.95 #131 üzenetére
Ez nálam is előfordult, de egy újratelepítés megoldotta, azóta nem tapasztalom: Helyreállítás \ A gép felújítása a saját fájlok megőrzésével
Más: ugye ezeket a drivereket töltsem le az itthon kapható Encore-okhoz?
Csak mert van felsorolva egy pár WT8-A modell... -
sz.balazs.95
veterán
az alábbi hibára lettem figyelmes a tabletnél (korábban is előjött ez, csak akkor még annyira ritkán, hogy nem foglalkoztam a dologgal.):
Néha az érintés „beragad” illetve néha úgy érzékel érintést, hogy nem nyúlok hozzá a képernyőhöz.
Ami érdekes az az, hogy mindig a képernyő más más pontján jön elő a dolog, tehát nem egy fix pont hibás a panelon, hanem teljesen random egy-egy helyen ragad be az érintés.
-
nebali
tag
szépen felupgradeltem 32bites windows10 release preview-ra sd kártyára fel az iso jobb klikk mount s mehet is. kell 4.5 gig hely szabad. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Utána fel kell rakni intel ÉS toshiba platform drivert (latest 2014) s mindeb hardver megy, két restart után a kamerák mikrofonok/tpm/gps megy. glhf
-
sz.balazs.95
veterán
más: azt hogy lehet megoldani, hogy játék közben az érintőképernyő ne úgy működjön, mintha álló módban lenne a tab, miközben a kép meg fektetve van?
-
válasz
sz.balazs.95 #126 üzenetére
Természetesen.
-
sz.balazs.95
veterán
Ha veszek egy bluetooth egeret és egy billentyűzetet, akkor ugye azokat gond nélkül tudom csatlakoztatni bluetoothon?
-
joiner007
aktív tag
válasz
AxBattler #123 üzenetére
Igen, megpróbáltam.
Szóval ha nagyon erősen benyomom akkor nekem is pattan, de eszembe sem jutott még soha ilyen erősen benyomni. Szerintem ez teljesen normális, mivel nem életszerű helyzet az ilyen extrém erősségű benyomás. Ez nem rezisztív kijelző! Nem kell erősen nyomogatni. -
válasz
joiner007 #118 üzenetére
Üdv!
Bocs, hogy hivatlanul rádírok, de szeretnék kérdezni a Toshibádról!
Nem tudom pontosabban leírni: az én példányom kikapcsolt állapotban pattogó hangot ad, ha a képernyőt erősen benyomom, és a legfelső "réteg" hozzáér az ips panelhez. Bekapcsolva, ha ugyanígy erősen benyomom egy ujjal a kijelzőt, akkor mintha egy kisebb (fehér) kisülés jönne létre az érintő felület, és a panel találkozásakor.Ez a tiéden is így van, vagy az enyém a hibás?
A választ előre is köszi! -
Ide is bemásolom, hátha...
Hogy van ez a garanciával?
2 év van az Encora-ra: ebből egy év kisker + egy év gyártói?
Szóval az első évben csak a kereskedőhöz vihetem vissza, Toshiba márkaszervizbe nem? -
Vindex
tag
Hogy lehet azt beállítani, hogy a zene ne állnon le ha a készülék alvó állapotba kerül?
-
joiner007
aktív tag
válasz
AxBattler #117 üzenetére
Most nálam is sima win 8.1 van, wimboot nélkül, de nekem picit több helyet foglal mint a wimbootos.
Igy teljesen belakva office-szal kb. 12 Gb a szabad hely.Hibernálást kikapcsoltam, de a lapozófájt meghagytam gyári értéken, mert ha lecsökkentettem 512-re, panaszkodott a rendszer, hogy kevés a memória.
-
joiner007
aktív tag
-
gyurob
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 32 gb-os memóriakártyát. Rendesen működik de mikor lerakom alvásba a gépet és visszakapcsolom nem ismeri fel és ki kell vennem a kártyát majd visszatenni ahhoz hogy felismerje. Tapasztalt valaki hasonlót??
-
Ezekiel Ston
senior tag
KHm...update...érdekesség, hogy az akkum lemerült a toshibában, és most picit nyekken a töltésnél...szerintetek lehet gondja a töltő csatinak? Bedugom, animálja a töltést a tálcán, majd abbahagyja, de kiirja ha rákattintok, hogy töltődik...mennyi ideig kell tölteni a drágát? Eddig nem merült még ki teljesen egyszer se....
-
Egyébként valaki azt írta másik topikbanm hogy ezzel nem működik a stylus, Miix2-vel viszont igen. Ez igaz?
-
Nos, kicsit utánaolvastam, és e fórumbeszélgetés szerint megfelel a célra egy usb Y-kábel (DeLock 65306) + egy female-female usb adapter + egy hub.
Viszont ilyenkor a külső eszközök kizárólag az adapterről kapják a kakaót (amellett, hogy tölti a tabletet), így ha azt lehúzzuk az elektromos hálózatról, azok megszűnnek működni. Ha a fenti DeLock-ot lecseréljük egy sima OTG-elosztóra, ugyanúgy mennek mint korábban, magyarul két felszerelésre lesz szükségünk az tápegységes, és az a nélküli USB-hubozáshoz.
-
Lehet olyan OTG elosztót használni a géphez, amivel egyszerre tölt a tablet, és külső USB eszközt is kezel?
Miix2 topikban ezzel az elosztóval megy az egyik tulajnak, nem tudom, Encorra működik-e ugyanígy a dolog?
-
nebali
tag
válasz
AxBattler #102 üzenetére
IGEN, nálam így megy sc2
bt bill s egér. otg is megy. gps programot nem kerestem.
mivel csak ezen az új apin érhető el, soroson nem. Erre Bárki?tested working
ÍME:
http://garvis.ca/2013/02/21/converting-an-sd-card-to-permanent-storage-in-windows-devices/ -
Üdv!
Olyat kérdeznék, hogy lehet programokat a microSD kártyára telepíteni?
-
Ezekiel Ston
senior tag
Üdv emberek a klubban.
Tegnap én is beruháztam egy ilyen tabletre...
Nagyon bejövős. Jó a wifi, jó a kijelző, jó minden. Apropó...hearthstone kiválóan fut rajta.
Szóval film-zene-játék best buy
(ajándék bluetooth billentyűzettel és toshiba tokkal együtt nagyon flesh -
smkb
őstag
Gondoltam megosztom legújabb örömömet a tabbal. Korábban eléggé idegesített, hogy a virtuális billentyűzet lelkiismeret furdalás nélkül kitakarta a beviteli mezőket, és vakon kellett gépelni. A legutóbbi toshiba update viszont valamit csinált, mert most, bármilyen input mező van a képernyőn, ha abba gépelni kezdek, azonnal a billentyűzet fölé pozícionálja a mezőt. Gmailban csevegéskor is remekül működik, korábban ott is idegesítő volt.
-
Boonen007
őstag
Szeretném a rendszert visszaállítani vásárlási állapotra. Ehhez így kell eljárnom, vagy van egyszerűbb módja is? Tehát, hogy megmaradjanak a gyári Toshiba driverek+Office.
Vagy elég ha gépházban nyomok egy teljes helyreállításos újratelepítést?
-
Boonen007
őstag
válasz
joiner007 #96 üzenetére
Nekem a gyári töltő kábelével lett életképes a telefon-tablet kapcsolat, erre nem is gondoltam. Próbáltam a teló kábelével, másik kábellel, de a tablet töltőjével nem.
A képernyő billt lehet állítani valahol, az elrendezéseken kívül?
Én is imádom, én úgy vettem, hogy ajándék toshiba bőrtok ami ilyen álványszerű is+ bluetooth billentyűzet is volt vele, bár ez utóbbit lekarom cserélni egy touchpaddal egybeépítettre
-
joiner007
aktív tag
válasz
Boonen007 #95 üzenetére
Egy androidos tabhoz kaptam egy otg kábelt, abba dugom a teló kábelét. Megy vele. Sima otg kábel.
Megpróbáltam penriveal azzal is jó, meg van egy 4-es usb hubom is, amibe be van dugva egy nyomtató, egy scanner, meg egy vezeték nélküli bill+egér. Emellett vettem ebayről egy hdmi-monitor kábelt. Így teljesen úgy lehet használni mint egy asztali gépet, ha arra van szükség.
Micro hdmi-hdmi átalakítóval pedig tvre tudom kötni. További beszerzéseim még egy tok+1 bluetooth egér, szintén ebayról. Így nekem teljes értékű a tab. Nagyon meg vagyok vele elégedve, sok év android tábla használat után.
-
-
Boonen007
őstag
OTG támogatás van benne? Mert én vettem egy ilyen tabletet de az otg átalakítómmal rádugva a telóm (Lumia 920) egy pillanatra felvillan tölt 2sec-et majd semmi, egy másik kábellel tölti de semmi más, fel sem ismeri el sem kezdi felismerni.
-
joiner007
aktív tag
Navigáció a tabhoz. Ingyenes. Tesztelve, működik
http://navigatorfree.mapfactor.com/en
-
kuszal
tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy láttátok-e már de megjött a hivatalos frissítés a Win 8.1-hez. 450 mga körül van, de egy fél óra alatt simán feltelepítette.
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Tudtok ehhez a géphez olyan USB hubot (nyilván külső áramforrással rendelkezőt), amin keresztül lehet tölteni is a tabletet? Egy külső 2.5"-os HDD-hez már kevés az usb áramerőssége, mindig ledobja a vinyót.
-
smkb
őstag
Kijött egy friss bios a tabhoz, 1.60-as. Feltettem. Eddig ha fekvő módban kapcsoltam be is mindig állóban indult el alapból a Win8, most már legalább képes arra, hogy helyes pozícióban induljon
. Jöttek Inteles driver frissítések is hozzá. 3dmark06-ban 1280*800-ban egy laza 2065 pontot csinál. Azért ez ahhoz képest hogy 3-4 watton megy passzívban, elég korrekt.
-
kuszal
tag
Valaki mintha említette volna, hogy 5-6 nyitott böngésző ablak be tudja lassítani a rendszert. Nos jelentem, hogy nem igaz. Tegnap a párom megnyitott vagy 40 lapot és nem éreztem lassulást a gépen. Igaz egyik oldal sem volt agyon animálva.
-
smkb
őstag
Csatlakoztam a táborhoz. Próbáltam vele a The Settlers2 10th Anniversary-t, tökéletesen megy natív felbontáson. Igazából ennél többet nem is várok el tőle. Majd még kipróbálok egy két játékot, aminek lehet értelme az eszközön.
-
kuszal
tag
Nekem nincs bajom a sebességével, de tény, hogy nem jön minden azonnal. Ezt nem úgy értem, hogy perceket kell várni, de egy-egy másodperc benne van a dologban. Egyáltalán nem rossz vagy zavaró, de ez ilyen. Amúgy nem szaggat, nem akad, nem fagy le.
Érdekes dolog, hogy tegnap lefuttattam rajta egy pár sebesség tesztet és "nyers" processzor erőben veri az 5-6 éves AMD Athlon X2 3600-as procimat, ami az asztali gépben dolgozik :-D
-
Spuri2000
senior tag
Volt szerencsém egy ilyen gépet használni pár órát és nem eset le tőle az állam! Tabletnek én nem nevezném, inkább ahogy a kolléga említette mini pc! Szerintem még 1-2 évet várni kell a használható Windowsos tabletekre! Nekem kicsit lassúnak tűnt, de biztos hozzá lehet szokni!
A másik hogy egy normális gpses program sincs windows alá. Gondolom most hogy egyre több tabi jön win rendszerrel az igo-t is majd felvarázsolják rá! -
kuszal
tag
Sziasztok,
habár nem pörög ez a része a fórumnak, de talán vannak mások is akik ilyen gépet birtokolnak vagy tervezik a vásárlást.
Azoknak jelezném, hogy a tablet tökéletesen beleillik a CaseLogic TS108-as tokjába. Nem lötyög benne egyáltalán, nagyon szépen passzolnak egymáshoz.Amúgy a gép eddíg jónak tűnik, de ez az én véleményem szerint nem tablet. Ez egy mini számítógép, annak minden előnyével és hátrányával, amelynek van egy olyan felülete, ahol tabletes dolgokat is lehet csinálni.
Ha minden jól megy két-három héten belül megjönnek a kábelek (USB OTG, Micro HDMI to VGA, Micro HDMI to HDMI) Kínából és akkor kipróbálom, hogy milyen ha számítógépként használom vagy TV-re kötve. Igyekszem majd két-három hétig csak ezt a gépet használni az asztali helyett. Mivel nem játszom a gépen, ezért nem hiszem, hogy nagy változást fogok észrevenni, de majd meglátjuk.
-
MrPetya19
addikt
GTA Vice City-t hogy bírja? Vagy más akkori játékokat?
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek gps programot rávarázsolnia és ha igen, akkor mit?
-
Erik85
újonc
Érdeklődnék, mobilnet sticket kezel-e a gép?
-
ronati
tag
Sziasztok!
Nekem a Toshiba teszi a dolgát, és úgy gondolom elég ügyes kis cucc.Igaz a 32Gb tár tényleg nem nagy ugrás.Szeretnék Gps programot tenni rá,de nem tudom mit lehet, és honnan töltsem le.Kérném a segítségeteket ebben! Előre is kösz !!!Üddvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ronati
-
MrPetya19
addikt
válasz
Trevize1987 #72 üzenetére
Van valami progi steamen, ami lehetővé teszi on screen controlok hozzátendelését fizikaiakhoz.
-
Trevize1987
aktív tag
-
Djmarko
tag
válasz
Trevize1987 #68 üzenetére
Van valami jó autós játék az asphalt-on kivül amihez nem kell egér,bill, stb...?
Előre köszi a választ! -
Lenovo Miix 2 is konkurens, nem?
-
Trevize1987
aktív tag
Amikkel most tolom és nem kell hozzá egér, meg billentyűzet, mert mennek az érintéssel is, pedig régi/illetve új PC-s játékok:
Broken Sword 5
Heroes 3 - Game of the Year Edition
Baldur's Gate II - Enhanced EditionMeg rajta van a Red Alert egy, de ahhoz már egér kell
Szóval jó játszani ezeken a tabokon is, csak meg kell találni mivel kell
-
S-eye
senior tag
Lassan kezdenek beérni a normális Windows-os tabletek is. Akkor lennék igazán kibékülve vele, ha hozná a konkurens Android gépek kijelzőfelbontását, és mondjuk dupla ennyi tárhellyel jönne Nexus 7 áron. Talán a Win9 idejére eljutunk ide is.
-
nebali
tag
http://www.umpcportal.com/2014/01/toshiba-encore-wt8-review/
jó cikk én touch gondokkal nem találkoztam.
+tpm chip -
mekker
őstag
Még jó, hogy múltkor leárazás volt az enkór áruházban Cinema4D-re, így most maradt pénzem tabletet venni. Nem is kérdés, hogy ezt veszem.
-
nebali
tag
a nemrég kijött 60fps-es 4k bigbunny-t is minimális cpu terhelés mellett framedrop nélkül játssza.
ezt i7-4700hq+750m nem tudja -
nebali
tag
Nekem encore van.
Mindkét kérdésedre igen a válasz.
dvd-t nem írtam de bios látta és win is. hdd ok
Programokat (pl én sc2-t) az sd kártyára is lehet telepíteni, de mivel windows eltávolítható eszközként látja, by default nem enged oda (pl sc2 telepítő), de ha disk management-ben, ahol betűjelet tudsz adni neki, "bemappolod" a C:\DATA vagy neked tetsző mappába ((amit előtte már létrehozol)) pluszban, akkor látszik az sd mint D:\ és mint c:\adat, így mér felment az SC2.
Hozzátenném hogy sc2 menü mediumon 1280 ban stabil 60pfs, 4-es multi nagy csatánál pedig ugyanúgy tud 5 fps lenni, mint ati 5770-ena tosh-ban több szempontból több hw van mint jelen konkurensekben, de vastagabb s nehezebb a nagyobb akksi miatt.
Stereo Microphone
Sensors GPS/3D Sensor/Compass/Gyrohdmi és compass nincs a többiben ha jól tudom.
sdxc UHS-I slot, tehát már a gyorsabb sd-t is kezeli. -
kromatika
veterán
Köszi a tesztet.tetszik.
-
ppp78
csendes tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem olyanokhoz, akik 100% tudják a választ. Ez az Encore tudja kezelni a 2,5-es külső merevlemezeket illetve az USB-s slim DVD írókat? Illetve csak a beépített tárhelyre vagy a gépbe tett Micro SD-re is telepíthetőek programok? (pl. Windows áruházból letöltöttek)
-
Benzoldog
tag
Szerintem nagyon tetszetős kis masina!
A videókért külön köszönet!
-
alevan
őstag
válasz
headshot17 #51 üzenetére
Linux ISO-kat és F2P játékokat tölt le onnan és seedel vissza
-
Fritz Teufel
addikt
Ugyan az a kérdés jutott nekem is eszembe! Nem tudok rájönni, hogy minek nehezíteném meg a könnyed tartalomfogyasztást Windows használatával. A játékok kipróbálása meg egyenesen marhaság, hiszen azok nem tapizásra lettek anno írva. Aki meg egy tableten akar játszani, miközben kötelezően perifériákhoz kell kötni, nos...
-
Stalker-2572
veterán
Már megint feszes női segg van a thumbnailben
Vaaagy: it's a trap!
-
headshot17
csendes tag
ncore
-
mekker
őstag
Ehhez jár ncore meghívó? Mert akkor veszek egy ilyet seedelni.
-
xedos
addikt
Utálom a gyártókat!
Alig van még a 10"-osok között is amiben van 3G és GPS! A 8"-oskban egyikben sincs? -
-
rudi
nagyúr
A régebbi, klasszikus játékokat nem tudod folytatni tableten, szerintem ezt nem is fogják megcsinálni. Jelenleg szerintem Windows Phone telefon mellett illetve Office használatot feltételezve lehet érdemes Android helyett Windows tabletet választani, meg abban az esetben, ha az Android egyébként nem jött be. Ha ezek a tételek nem játszanak, akkor szerintem semmi előnyük ezeknek a tableteknek egy Nexus 7 2013-mal vagy LG G Pad 8.3-mal szemben.
-
flexxx2
őstag
Én is arra lennék kíváncsi hogy adna-e olyan pluszt ami miatt android helyett venném. PC-s játékos lévén én is a játékokra gondoltam, pl egy starcraftot tudok-e folytatni rajta minden gond nélkül.
Munkaeszközként lenne értelme egy bizonyos rétegnek, de én fejlesztőként nem tudnám billentyű nélkül használni. -
rumos14
nagyúr
-
rudi
nagyúr
A böngészőben nézett dolgokat, kedvenceket, feltelepített appokat, de még a desktop hátteret is egyből szinkronizálja, Sky drive használat esetén minden állományt, amit létrehozol/mentesz. És természetesen, ha úgy van megcsinálva az app, akkor szinkronizálja a mentést is. Teszteléskor tök jó, hogy belépek a friss tabletre az MS accommal és pár klikk kell csak ahhoz, hogy minden eszközöm ott legyen a gépen. Amikor meg végeztem, törlöm az accomat és eltűnik vele együtt minden tevékenységem.
-
secler07
tag
Nekem tetszik ! Amúgy nem lehetne itt PH-n is, pl a tablet teszteknél az utolsó oldal ahol a specifikációk vannak összeszedve ? Hasonlóan mint MA-n ...
-
dreamdancer
őstag
Hát én még mindig nem értem ezt a desktop OS-tableten koncepciót.
PC-ként értelmezhetetlen, jó hogy a rendszer simán fut, de amúgy az életben nem fog kiváltani egy normális laptopot vagy pc-t, a tárhely a segédprogramoknak meg a drivereknek is kevés, pc-s szoftvereket meg egy 8"-es érintőkijelzőn használna - hagyjuk.
Ha meg szimpla tabletként használom (net, FB, filmnézés stb.), akkor ár-értékarányban kábé bármi röhögve megveri (kijelző, vastagság, tárhely, ÁR).
De hát kinek a pap, kinek a papné.
-
flexxx2
őstag
Ki mire használná a windows tabokat? Mert nekem semmi nem jut eszembe. Csak porfogó lenne az androidos mellett.
-
madamEO
csendes tag
Szép, de egy Dell Venue 8 és 11 teszt is jöhetne már, hiszen elég reg megjelentek.
USA-ban meg igen durva árakon tolták!
Volt 12 napig az MS boltokban, hogy az első 20 vevő 99, az utána jövő 80 meg 199 dolláros vihette haza a 8 colost!
És a 10.8 verzió i3 és i5 procival is jöhet, 2 külső monitort lehet kotni rá, 4 Gb RAM + 128 Gb rendes ssd, stb. -
törölt tag
VIdeótesztért +1, lehetne gyakrabban is ilyen bemutató. Nagyon sokat hozzátesz.
-
ha bátor vagy, kiiktathatod az 5 gigás recovery partíciót, valamint alapból be van kapcsolva a hibernálás és a swap file is ott van már a meghajtón, ezek kikapcsolásával nyersz kb 3,5-4 gigát.
Egyébként szerintem még ekkor is kevés a beépített tárhely, a 64 gigás ami használható. -
barnam_
nagyúr
Nekem volt mindkettő (Lenovo Miix2 és a Toshiba), én a Toshibát tartottam meg.
Azt vettem észre, hogy akku időben jobban bírta, illetve a hdmi is nagyon hasznos tud lenni...
A 32gb tényleg kevés, de legalább bővíthető. A Lenovo jobban néz ki, de azt félteném letenni is az asztalra -
rumos14
nagyúr
nagyon tetszetős és ígéretesnek tartom ezt a 8.1 tablet vonalat, és ez a proci egy telitalálat a teljesítmény/fogyasztás szempontjából.
nem mondom, kicsit furi nézni, ahogy a videóban a tökre nem érintésre optimalizált felületen "ujjaz" a teszt készítője, nem tudom, én képes lennék-e ennyire precíz érintésekre. anno a Windows Mobile 2003/5 sem igazán volt használható cerka nélkül, itt is ilyen fílingem van. de azért kipróbálnám élőben.ami kérdőjeles még: 9 gb szabad hely, ok, nem fogok Photoshop-ot telepíteni, de a Windowsnak kell virtuális memória meg ilyenek, az is több gb, aztán jönnek a temp file-ok, stb, mi marad ténylegesen?
-
satz18
őstag
Aphalt 8-ban 670 csillagom van már
A spratan assault se rossz cucc, de én már várok egy modern combatot, meg egy mass effectet. A metrós játékok olyan szempontból is jobbak, hogy nem mindig van nálam dokkoló meg egér, és érintővel ezek majdnem ugyan olyan jók. Meg hát natív a felbontás.
-
rudi
nagyúr
Igazából nem sokat lehet hozzátenni ezeknek a gépeknek a Modern felületes teljesítményéhez. Az Asus T100 cikkben megmutattuk, hogy az Asphalt 8 is alig fogja meg, innentől kezdve minden Win 8.1-es tablet ugyanezt tudja, mert ugyanilyen a hardvere és a softveres optimalizálást központilag az MS csinálja, nem a hardvergyártók, ahogyan az Androidnál. Illetve a Win 8.1 felületének trükkjei megnézhetőek a Surface 2 cikkben. Szerintem ez az egyenhardver és egyenteljesítmény elég kellemes dolog, megnézel egyet, és onnan tudod, hogy a többinél mire számíthatsz, vásárláskor már csak az eszköz fizikai minőségére és kiegészítők kínálatára kell figyelned.
-
satz18
őstag
A régebbi játékok futtatására én a t100-at ajánlom, mivel azok még nem ismerik a 16:10-et, nekik inkább az 1024*768 az ideális, ami a t100-nak gyakorlatilag natív felbontás, mivel függőlegesen ugyan annyi a pixelszám, vízszintesen meg a két oldalát pont annyival vágja le, hogy 1024 legyen. Én pl a warcraft3-at C&C generalst, jedi knights-t mind mind így tolom. Egy nyolc colos gépen 1280*800-ban jobb esetben kapsz egy kis kockát (ami mellé nem árt egy nagyítót beszerezni) kvázi natív felbontással, vagy pedig egy csúnya elmosódott széthűzott katyvaszt. Nálam ez volt a második számú érv az után, hogy a 8-asokat nem lehet egyszerre tölteni és perifériákra dugni.(BT-t leszámítva)
-
bzoley
veterán
válasz
Daywalker #24 üzenetére
Viszont a címben a win8.1 is szerepel, amit főleg a táblák miatt(is) a szép színes kockákkal akarnak lenyomi mindenki torkán, így "illett" volna "metróval" mutogatni. Az mondjuk engem spec. nem érdekelt volna, jelen formájában hasznosabb, mert látni, hogy normális dolgokra is lehet használni az eszközt, nem csak kockákat tologatni. A burkolat színe viszont...
-
Daywalker
addikt
válasz
Socket370 #15 üzenetére
Nem a rendszer népszerűségének a növelése a célunk, hanem be akartuk mutatni, hogy mennyire megy flottul a gép, ha több feladatot végzünk el vele. Mellesleg a lejátszott videók formátumának nagy részét a beépített lejátszó nem ismeri. Másrészt azt is meg akartuk mutatni, hogy ekkora méret mellett kézzel is lehet navigálni a rendes felületen, ugyanis ez sem éppen leányálom minden tableten. Plusz ez egy x86-os rendszer, sokan használnák normál pc-s üzemmódban is, ahhoz pedig kell a hagyományos desktop. Aki nagyon appmániás és tabletezni akar az androidot vesz. Hát csak ezért.
-
rudi
nagyúr
Igen, ez a kettő lehet megy az AMD tablet hardverének egyben, mert ezek GPU-orientált dolgok, de az alkalmazások "marakék 90%-a" ma még CPU-ból fut, na ott megáll a kis APU-k tudománya. Majd ha egy ideális világban minden HSA-ban meg Mantle API-val készül, akkor jön el az AMD ideje.
-
Crytek
nagyúr
Az már barátságos lenne csak fusson rajta pár régebbi game élvezhetően.
Az appok engem nem érdekelnek szóval felőlem ki is hallhat az a része.Mondjuk érdekes,hogy anno hogy promozták az amd táblákat hogy vigan futtatja a Dirt 3-at (vagy melyik volt az) miközben a háttérben konvertáltak vele.És hát sehol nem látom ezt a világmegváltós amd cuccokat
-
rudi
nagyúr
Nem igazán reális AMD vonalon, mert amit bele lehetne tenni passzív tabletbe, az CPU-ban nagyon szerény náluk, másképp fogalmazva kevés a Windows 8 mint olyan futtatásához. Ha minden jól megy az AMD-nél, szerintem idén őszre lehet valami értelmes alternatívájuk termék szinten, bár úgy tűnik nekem, az AMD tabletes törekvése csak egy kisebb púp az Intel úthenger előtt.
-
rudi
nagyúr
Az Intelnek idén világverő tervei vannak, a 2013-as 10 millió tabletes eladást 40 millióra akarja felnyomni (az Apple 2013-ban 70 millió tabletet adott el), és erre hajlandó nagyon komoly összeget rááldozni. Ha hinni lehet a terveknek (és az Ultrabook kapcsán láttuk, hogy ilyen erővel piacszerzésben nem viccel az Intel), akkor az idei iskolakezdésre akár 60 000 forint köré is lemehet azt általad leírt tabletek ára. Persze minőségi gépházra ilyen áron ne számíts, és az is kérdőjel, hogy a fejlesztők mennyire erősítenek Modern app fronton.
-
kpal
nagyúr
Inkabb ez mint Samsung droid tabletek.
-
karácsony előtt hozzá lehetett jutni még olcsóbban is, csak résen kellett lenni, volt MS akció, 100k és xbox360-at adtak mellé. Azt eladva 65k-nál vagy, és még ebből is lehetett lejjebb menni, mondjuk egy E betűs bank hitelkártyás fizrtési akcióját kihasználva
szerintem viszont ez a készülék nem annyira jó, mint a lenovo, az mono hangszoroval szebben szól, nagyobb a háttértár, és szebb a készülék, bár ez szubjektív.
Ellenben a teljes terheléses 5 órát nem tudom hogy mértétek, nekem az encore a speckó szerint kicsivel nagyobb akkuval is battery eaterrel 3 óra 20 percet ment, míg a lenovo erre rávert 10 percet.
A szintetikus tesztekben aida64-ben rendre kevesebb pontot kapott a toshiba, mert sosem emelte az órajelét 1,8ghz-re, míg a lenovo ezt megtette.Egyébként, ha ki akarjátok fektetni videolejátszással, ajánlom az x265 kódolású fullHd videokat, mert azokat nem gyorsítja dxva-val.
-
Crytek
nagyúr
Én majd akkor fogok beruházni egy ilyen windowsos táblára amikor a 2GB Ram/64GB tárhelyes verzió max 70K-ért fog menni!
-
Socket370
csendes tag
Én tényleg nem értem azt, hogy miért a desktopra szánt ablakozó rendszert tapigattátok, az érintőkijelzőre optimalizált Metro/Modern felület helyett, cseppet úgy érdekesebb lett volna a teszt, így aztán ti sem növelitek a rendszer népszerűségét.. : )
-
BazsiBazsi
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #5 üzenetére
A számból vetted ki a szavakat
énis nagyon várom már az "igazi" tableteket.
-
alevan
őstag
Az szép, hogy a killa sample nem röccentette meg. Nehéz elhinni az Atomról
-
Daywalker
addikt
válasz
papamaci791 #10 üzenetére
Tessék az utolsó 10 mp-et csekkolni
Ott meglátod.
-
MrPetya19
addikt
Nem rossz, bár nekem egy olyan kéne, amin van hdmi és rendes wacom stylus.
Ezt leginkább a Lenovo Thinkpad 8-tól vártam, de sajna nem. -
papamaci791
tag
Háttérzene címét kérem írja meg vki.
-
zsola32
őstag
az asus t100 karácsony előtti áron120ezerért jobb vétel szerintem, a nagyobb képernyő, illetve a billentyűzet miatt.
-
MCBASSTION
aktív tag
rajottem mi hianyzik a win8 desktop reszebol:
hogy olyan mint egy weboldal. Tehat be lehet nagyitani gestureokkel stb. Ugy meg hasznalhato is lenne talan.
A metro resze am sztem tok jo tabon. -
b.daniel
senior tag
Jó teszz lett,köszönjük. Én egy lenovo miix 2-t használok karácsony óta,és nagyon szeretem. Nagyon gyors ,pörgős. Viszont az összszerelési minőség az nekem se az igazi, a bal felső sarok ropog kicsit. Én a kettő közül auért választottam ezt,mert szvsz sokkalíszebb, és a 64-es annyiba került,mint a 32-es Encore
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagyon negatív leszek, pedig a valódi windowsos (nem RT-s) tabletek a szívem csücske:
Na szóval ki az az állat, aki egy bármilyen win8-as gépet forgalomba hoz 2 GB RAM-mal és összesen 32GB tárhellyel? Mindkettő filléres dolog, és ha 4 / 64GB-os lenne benn, akár már használni is lehetne valamire. Más kérdés, hogy akkor ki venné meg a több százezer forintos tableteket...
-
kakuk.tamas
addikt
Végre! Igen! Ezazzz!
Ezt vártam, hogy jöjjenek ezek a tabok!
Végre nem kell az Androidos tömegsz*tyikat nézegetni, hanem operációs rendszernek nevezhető rendszerrel jönnek a jó kis tabok!
Eddig az Asus versenyzője a befutó, de márciusig-áprilisig várom a jelentkezőket, és remélem minél többnek a tesztje itt is landolni fog!(Zárójelben kérek mindenkit , hogy ne akarjon meggyőzni az Androidos tabokkal kapcsolatban, hogy azok is jók. Volt a kezeim között több is, több gyártótól, de egyik se nyűgözött le.)
-
margithid
veterán
Tetszik-tetszik, de én azt hiszem megvárom a win9et és azzal veszek majd tabletet jővőre.
-
rudi
nagyúr
Far Cry 2 - 1024x768 - low beállítással - 23 fps
Staker benchmark - 800x600 - low beállítással - 12 fps
Star Craft 2 - 1366x768 - low beállítással - 28 fps
Mass Effect 2 - 800x600- low beállítással - 19 fps
Grid 2 - 1366x768 - low beállítással - 19 fpsSzóval azért ez kevés játékhoz, de talán nem is a hardver, hanem inkább a driver. Persze itt igaz, hogy Ivy Bridge IGP-van, de csak 4 számolóegységgel és alacsony órajelen, míg a legmezeibb HD 2500-as Ivy Bridge Core i3-nak is 6 számolóegysége és vagy 30%-kal magasabb órajele volt. Ellemben az ARM alapokra kitalált játékok, mint az Asphalt 8 például szépen mennek vele. Az ARM világban létező grafikus magok elitjékez közel teljesít a Bay Trail IGP-je.
-
satz18
őstag
Jó erős a mezőny, a lenovo miix 2 és az asus t100 is jobb vétel sztem. Egy USB-vel és egy normális SSD-vel lehetne kitűnni a mezőnyből SZVSZ.
-
Crytek
nagyúr
Pár régebbi játéktesztet el tudtam volna viselni,de hát ez megint kimaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A japán gyártó egy egészen kellemes masinával rukkolt elő, mellyel alaposabban is megismerkedtünk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest