- OLED monitor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
A régebbi, klasszikus játékokat nem tudod folytatni tableten, szerintem ezt nem is fogják megcsinálni. Jelenleg szerintem Windows Phone telefon mellett illetve Office használatot feltételezve lehet érdemes Android helyett Windows tabletet választani, meg abban az esetben, ha az Android egyébként nem jött be. Ha ezek a tételek nem játszanak, akkor szerintem semmi előnyük ezeknek a tableteknek egy Nexus 7 2013-mal vagy LG G Pad 8.3-mal szemben.
-
rudi
nagyúr
A böngészőben nézett dolgokat, kedvenceket, feltelepített appokat, de még a desktop hátteret is egyből szinkronizálja, Sky drive használat esetén minden állományt, amit létrehozol/mentesz. És természetesen, ha úgy van megcsinálva az app, akkor szinkronizálja a mentést is. Teszteléskor tök jó, hogy belépek a friss tabletre az MS accommal és pár klikk kell csak ahhoz, hogy minden eszközöm ott legyen a gépen. Amikor meg végeztem, törlöm az accomat és eltűnik vele együtt minden tevékenységem.
-
rudi
nagyúr
Igazából nem sokat lehet hozzátenni ezeknek a gépeknek a Modern felületes teljesítményéhez. Az Asus T100 cikkben megmutattuk, hogy az Asphalt 8 is alig fogja meg, innentől kezdve minden Win 8.1-es tablet ugyanezt tudja, mert ugyanilyen a hardvere és a softveres optimalizálást központilag az MS csinálja, nem a hardvergyártók, ahogyan az Androidnál. Illetve a Win 8.1 felületének trükkjei megnézhetőek a Surface 2 cikkben. Szerintem ez az egyenhardver és egyenteljesítmény elég kellemes dolog, megnézel egyet, és onnan tudod, hogy a többinél mire számíthatsz, vásárláskor már csak az eszköz fizikai minőségére és kiegészítők kínálatára kell figyelned.
-
rudi
nagyúr
Igen, ez a kettő lehet megy az AMD tablet hardverének egyben, mert ezek GPU-orientált dolgok, de az alkalmazások "marakék 90%-a" ma még CPU-ból fut, na ott megáll a kis APU-k tudománya. Majd ha egy ideális világban minden HSA-ban meg Mantle API-val készül, akkor jön el az AMD ideje.
-
rudi
nagyúr
Nem igazán reális AMD vonalon, mert amit bele lehetne tenni passzív tabletbe, az CPU-ban nagyon szerény náluk, másképp fogalmazva kevés a Windows 8 mint olyan futtatásához. Ha minden jól megy az AMD-nél, szerintem idén őszre lehet valami értelmes alternatívájuk termék szinten, bár úgy tűnik nekem, az AMD tabletes törekvése csak egy kisebb púp az Intel úthenger előtt.
-
rudi
nagyúr
Az Intelnek idén világverő tervei vannak, a 2013-as 10 millió tabletes eladást 40 millióra akarja felnyomni (az Apple 2013-ban 70 millió tabletet adott el), és erre hajlandó nagyon komoly összeget rááldozni. Ha hinni lehet a terveknek (és az Ultrabook kapcsán láttuk, hogy ilyen erővel piacszerzésben nem viccel az Intel), akkor az idei iskolakezdésre akár 60 000 forint köré is lemehet azt általad leírt tabletek ára. Persze minőségi gépházra ilyen áron ne számíts, és az is kérdőjel, hogy a fejlesztők mennyire erősítenek Modern app fronton.
-
rudi
nagyúr
Far Cry 2 - 1024x768 - low beállítással - 23 fps
Staker benchmark - 800x600 - low beállítással - 12 fps
Star Craft 2 - 1366x768 - low beállítással - 28 fps
Mass Effect 2 - 800x600- low beállítással - 19 fps
Grid 2 - 1366x768 - low beállítással - 19 fpsSzóval azért ez kevés játékhoz, de talán nem is a hardver, hanem inkább a driver. Persze itt igaz, hogy Ivy Bridge IGP-van, de csak 4 számolóegységgel és alacsony órajelen, míg a legmezeibb HD 2500-as Ivy Bridge Core i3-nak is 6 számolóegysége és vagy 30%-kal magasabb órajele volt. Ellemben az ARM alapokra kitalált játékok, mint az Asphalt 8 például szépen mennek vele. Az ARM világban létező grafikus magok elitjékez közel teljesít a Bay Trail IGP-je.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A japán gyártó egy egészen kellemes masinával rukkolt elő, mellyel alaposabban is megismerkedtünk.
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest