Új hozzászólás Aktív témák

• Benőke

őstag

Mekkora kamu ez a hiányzik.
    Dehogy hiányzik, éppen hogy többlet van. Az elvárások magasak.
    Legyen ultra fiatal, csak épp fiatal az olyan hogy 20 év körüli, nem 25 (max 26, mert már ilyen céggel is találkoztam), legyen több diplomája, beszéljen több nyelven, na több éves tapasztalat az na ná hogy kell...
    Fizetés, ja kérem minimálbér +néhány százalék, a többi zsebbe ha van egyáltalán ilyen rész.
    Hogy nincs ilyen, de van, találkoztam nem is egyel, hogy ezek kis vállalkozók? Nem, ismert világméretű multik!

Persze vannak olyan helyek, ahol megfizetnék, de mondjuk tényleg nincs elég olyan ember aki értene hozzá, ugye a képzésről még nem hallottak... Ja képezze ki a fősuli, vagy az egyetem, már nem akarnak ezzel szőrözni. Hát kérem, gyakornok programról sem hallatok, meg a sulival is büdös felvenni a kapcsolatot. Majd a sajtóban nyavalyognak...

Elsősorban a HR és a HR -csapatok felelősek, ezek után a vezetők. Ember van, sőt infós is van gazdagon. Ja hát kérem, nem képeznek ki mindenkit minden szakterületre, a polihisztorok ideje jó régen lejárt, még is ez az elvárás.

Szolgáltató centerekbe meg inkább nem mennek el, mert vacak a fizetés, depressziós a légkör, a meló is vacak. Ennél szalag mellett is jobb dolgozni, magasabb a fizetés, a többi ua, esetleg a depresszió hiányzik, ha jó a légkör, kisebb a felesleges nyomás...

Attól hogy több ember megy majd infó irányban, nem lesz több betöltött állás... Olyan mint a mezőgazdasági képzés, hiány van jó szakemberekből, amúgy meg kb többszörösét képzik az egyetemek minden évben mint ami a valódi szükséglet.

Szájtépéssel nem lesz megoldva a helyzet, de azért próbálkoznak vele, mint a több kilométeres dugóban az idegbeteg, aki a dudát nyomja és attól várja a probléma azonnali megoldását.

Ezen túl a meghirdetett állások egy része kamu, van a tapogatózós, hogy van -e ember és ha igen mennyiért, kirúgjuk -e a meglévőt hátha valaki feléért többet tud, vagy csak hazudja. A másik pedig elmés felvételiket csinál, megoldandó feladatot kiadják a pályázóknak, a legértékesebb ötleteket felhasználják, és nem vesznek fel senkit. Sajnos ilyenek is vannak.

A meglévő tudást és lelkes embereket átképzéssel, a megfelelő pozíciókba lehetne irányítani, erre viszont még senki sem gondolt...

Új hozzászólás Aktív témák