- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
"g20 és v20 képe között érezhető különbség van.
a v30 viszont meglepően pofás lett, bár a z1-et ez sem üti szvsz..
a jelenlegi g20 kinézete szvsz meglehetősen gagyi az amúgy profi panelhoz képest"Nekem G20-asom van, élőben otthon, nem internetes kép...
Nekem kimondottan tetszik...Nekem pont ilyen fekete TV kellett így passzol tökéletesen a környezetébe az erősítőhöz a hangfalakhoz...
Szerintem szép!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Meza
tag
Kapható itthon egy LG OLED TV, 15 colos, 400k az ára. Gondolom a 32-es mennyibe fájhat. Nem kell ezzel kapkodni.
A plazma bőven megteszi, amíg az OLED, vagy az LPD kiforrja magát és otthoni környezetben is használható lesz. Ha ki nem találnak helyette valami mást.
Én addig nem, egy hanem minimum két plazmát is elfogyaztok!"Olvashatatlan aláírás"
-
rsf
senior tag
Jó ez igy van de ez akkor is a gyártók részéről egy nagy átbaszás.
Mit szólnál ahhoz, ha a cipőgyártók összefognának és a vizhatlan cipőkbe egytől-egyik wifis mp3lejátszót építenének aminek az akuja a lépésektől töltődik fel ? Igy egy normális cipő egyből mondjuk 50eFt lenne.
Lassan ez lesz.
Jó képminőségű TV-t akarsz akkor 300eFt igaz tele lesz olyan extrákkal amik a többségnek nem kellenek, de extrák nélkül nem kapod meg a legújabb technológiát.Azért pakolják tele extrákkal, hogy tompítsák a fájdalmat ami miatt kiadod érte a töbletköltséget.Maradjunk a Panánál:
Sima:TX-L42S20E vs. Ledes:TX-L42D25E a kettő között az árkülönbség 110eFt.
Mivel tud többet a Ledes?
-LED-es háttérfény ami miatt kb.10W-20W-al kevesebbet fogyaszt.
-USB(tök alap médialejátszó)
-EthernetNa a két utolsót kiváltod egy sokkal nagyobb tudású pl. 20eFt-os ASUS O!play R1-el és marad 90eFt-od amin veszel egy jó házimozi erősítőt.
Üdv.
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Integra
titán
annyit azért hozzá tennék, hogy amikor veszek egy csúcs plazma panelt 400-500ezer ft-ért, akkor ki lehet indulni abból, hogy a házimozi és egyéb kiegészitők sincsenek 500-800ezer ft alatt. vagyis feltételezhető, hogy igen komoly hangrendszer, media lejátszó és egyéb van hozzá. akinek ilyenje van, annak alapvetően baromira nincsen szüksége korlátozott tudású kiegészitőkre, yutubra, szar media playerre a tévében, lekorlátolt adattárolásra és hagy ne soroljam.. egy kurva jó panelra van csupaszon szüksége, tuner, media lejátszó meg egyéb szarok nélkül, mert az sokkal jobb termékben amúgy is megvan neki. netán még beépitett hangszórókra sincsen szüksége, amik amúgy is a vicc kategóriát képviselik az ilyen lapos készülékekben... sajnos a mainstream prolipiac egyszerűen igényli ezt a sok szart és nem képes letisztulni. félre értés ne essék, nem az a baj, ohgy ezek mind benne vannak. az a baj, hogy nincsen olyan tv, amiből ezek a szemetek hiányoznak. ugyanez igaz a 3d-re bizonyos fokig. engem speciel nem zavar, gt5 odaver nagyon rajta 3d-ben.
ilyen plazma panelt tudtommal egyedül a pioneer kuro-nál lehetett találni, ott is csak pár tipust, de legalább volt. más kérdés hogy pofátlanul drágább volt a minden szarral telepakolt tv-nél..
egyébként meg projektor a frankó
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
erdoke
titán
Ha először eljutottál volna a #43-ig, debilező barátom...
Nekem nem előny a 3D, mert nincs rá igényem. Egyébként tudsz róla, hogy a népesség 12 %-ának fiziológiai panaszokat okoz a 3D TV-zés? Tehát minden 8. embernek egyszerűen nem is jó nézni? Ha hozzávesszük a családjukat, igen sok érdektelen emberről beszélünk, egyáltalán nem elhanyagolható arány. A példád is borzasztó szar.A legjobb aláírás a héten
-
priti
addikt
Elképzellek, ahogy bemész egy BMW kereskedésbe és megkérdezed az értékesítési manager-t, hogy "Mennyi lenne az új 7-es BMW elektromos ablakemelő nélkül? (majd miután hülyének néznek hozzáteszed) ...tudja új hetest szeretnék, de hátsó ülés nekem nem kell, minek fizessem ki?"
Bakker ha nem fogod fel, hogy a 3D előny és nem hátrány, akkor nem személyeskedés a debil jelző, hanem orvosi tény. Most mé' játszod a hülyét? Pontosan tudod. Ha nem akarsz új típusú TV-t, akkor ne vegyél. Ami új, abban már 3D is lesz. Micsoda érvágás
Hardverlesen
-
Integra
titán
g20 és v20 képe között érezhető különbség van.
a v30 viszont meglepően pofás lett, bár a z1-et ez sem üti szvsz..
a jelenlegi g20 kinézete szvsz meglehetősen gagyi az amúgy profi panelhoz képest[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
erdoke
titán
A gyártói pluszköltség egy dolog, a bolti ár meg egy másik. Nézd meg, jelenleg mennyibe kerül egy 50-es G20, és mennyibe a VT20. A különbség kb. 165e Ft! Ha levonom a hozzá adott 2 db 3D szemüveg piaci (aprós) árát, akkor is bőven 100e Ft fölött vagyunk. Miért fizetnék ki ~130e Ft-ot olyasmiért, amire nincs szükségem? Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy legalább olyan jó a képe 2D-ben, és ki tudnám fizetni a 130 ezret is, de sokkal hasznosabb dolgot is el tudok abból képzelni, pl. kipótolom egy kevéssel, és veszek egy új házimozi erőlködőt.
A legjobb aláírás a héten
-
waporka
tag
Tetszett a cikk. Sajna az én nappalimban sokáig nemlesz még 3d tv főleg amig feleslegesnek tartom... amig nem adják adásba akkor minek vegyem meg a méregdrága filmeket?
a privire illik válaszolni....
-
rsf
senior tag
Nekem 2010-es Viera LCD tv-m van ami nem ledes. Ebben 6db fénycső van a Panel mögött. Ezeket elvileg külön-külön kis nagyfesz trafó hajta meg.A nagyfesz miatt oda kell figyelni a szigetelésekre stb. Szóval jóval drágább a gyakorlati megvalósítása mint a Ledes háttérvilágításúaknak.
Én is amikor a TV vétel elött álltam akkor egyből LED-ben gondolkodtam, de utánna olvastam, informálódtam és rájöttem, hogy a 70eFt különbséget inkább másra költöm.
Vettem egy O!Playt 19.990-ért és maradt 50rugó a zsebben.
Majd 5-6év mulva jöhet egy OLED TV.
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
dezz
nagyúr
Hát, nem tartott sokáig, hogy szinte teljes termékpalettáknál alappá váljon a 3D... (Megmondtam, de sokan nem hitték el.)
(#35) erdoke: A shutteres 3D nem jelent számottevő pluszköltséget (legfeljebb ha az árban benne van egy szemüveg is). A panelek már eleve tudják az ehhez kellő frissítési rátát, és az elektronika is olyan szintű, hogy tudja kezelni az egészet.
Néhány évig még kellően kevés 3D tartalom lesz ahhoz, hogy a szemüveget 1-1 film erejéig kelljen csak elviselni. Na persze még az sem kötelező, mint ahogy ama bizonyos disznótor sem.
(#37) Angel1981: Közel sincs ekkora különbség egy mai, modern CCFL-es és LED-es háttérvilágítás között fogyasztásban. (Csak néhány %-kal hatékonyabb a fehér LED, mint a CCFL.) Sőt, a local-dimmingesek akár többet is fogyaszthatnak. A színképe sem igazán jobb a fehér LED-nek. Ezek a fő előnyei: jobban vissza lehet venni sötétben (ezzel együtt nagyobb dinamikus kontrasztarány értekekkel lehet dobálózni), edgelit esetén olcsóbb és mivel nem kell hozzá méretes nagyfesztrafó, vékonyabb lehet a tévé. (Lehet, hogy utóbbival kapcsolatban a nagyobb tévéknél az is bejátszik, hogy azoknál talán nem oldalt vannak a csövek, nem tudom.)
-
Angel1981
veterán
Igen, ebben valóban sok igazság van.
Ha igazán környezetbarátok lennének a gyártók, akkor pl. egy TV-t 20 éves működésre terveznének, nem 5-7 évre, és a javítását is sokkal hatékonyabban végeznék el, pl. egy rossz kondi miatt nem cserélnék és dobnák ki az egész táppanelt...
A "környezeti normá"-t úgy értettem, hogy pl. egy 32"os LCD TV ne 150W-ot fogyasszon, hanem mondjuk csak 50-et, és ebben tényleg segít a LED technológia.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nem véletlenül próbálják mindenhol rád sózni a LED tv-t, a karácsony előtti bevásárlásról szóló hírek is tele voltak azzal, hogy a lapos tv mekkora sláger, majd megkérdeztek egy szakembert aki kiemelte, hogy LED tv-t kell venni mert az a legjobb meg annak a legjobb a fogyasztása. 2-300 ezres tv-knél havi pár 100ft eltérés a villanyszámlán tényleg földhöz vág bárkit.
De a célt elérik, ha megkérdezel egy olyan embert aki nem olvasott utána a dolgoknak, hogy milyen tv-t venne, biztos LED tv-t mondana. Pedig itt a LED csak a háttérvilágításra vonatkozik...
Amúgy korántsem egyértelmű, hogy a LED-es LCD-k jobbak a simánál, sőt...
-
Destructo
senior tag
Tetszetős masinák!A közeljövőben tervezek "monitort" vásárolni ,tehát televíziót.Kb 107 cm es TV fér el a falon.A nappaliban már van egy Panasonic plazma teljesen meg vagyok vele elégedve.Ezek a tv-k nagyon kecsegtetőek valószínűleg ezek közzül jön haza a következő.
-
Steady74
addikt
Azért a geeks-en említést tesznek más méretektől is, itt a cikkből kimaradtak a nagyobb méretek, kár... 55"vagy 60" érdekes lehet, kérdés hogy az árát hogyan lövik be. Gondolom az 50" 600e, az 55" 800e, a 60as meg 1000 e Ft lesz.
-
priti
addikt
Nekem Sony 40W4000 TV-m van, amit 2008-ban nem győztek az égig dícsérni, hogy milyen szép a képe. Az év TV-je cím stb. és ha csak a kép egy részén van infó, pl. egy felirat egy film végén, akkor nem egyenletes a háttérfény ergó volt min javítani. Az más kérdés, hogy nullára lehet venni nyugodtan a háttérfény értékét, sőt le is kell, mert a szemed kiég ha háttérfénnyel használod monitornak, de tény hogy úgy amúgy nem tökéletes. Volt min javítani tényleg. Mindig van min.
Hardverlesen
-
rsf
senior tag
Azt sem értem, hogy miért jobb a LED-es képe, mikor az csak a háttérvilágításban tér el a hagyományos fénycsöves társától.
De gondolom itt is az a lényeg:
Rakjunk bele LED-et igy negyed annyiba kerül a háttérvilágitás mint a fénycsöves megoldásnál.(A led mamár filléres dolog nem beszélve, hogy szinte semmi extra nem kell a vezérléséhez) A fénycsöveket a TV-k ben spéci nagyfesz előtétekkel gyujták be ami lényegesen drágább a LED meghajtásánál.Itt most nem a Local dimmingről beszélek.
De hogyan legyen extra profit: Megdumáljuk az embereknek, hogy vegyenek LED-et, mert az sokkal jobb,kevesebbet fogyaszt, kicsit hangolunk a szoftveren, hogy szebb legyen a képe és igy már az emberek egy csoportja ki fogja fizetni az 50eFt-os felárat érte.Üdv.
-
rsf
senior tag
válasz Angel1981 #10 üzenetére
Hát inkább a gyártókat az motiválja, hogy: Minnél nagyobb haszonnal tudjak eladni valamit amire még a környezetbarát/egészséges jelzőt is rá tudom húzni valahogy ha kell törvényi segítséggel akár.
Számtalan példa van rá, hogy nem az olcsóbb és jobb technológia terjedt el, hanem amit jobban nyomtak a gyártók az érdekeik miatt.
A legközelebbi példa kompakt fénycső, igaz, hogy kevesebbet fogyaszt, de a környezet terhelése 10x akkora(fénypor,higany,elektronika) mint a hagyományosé és az ára is 5x-10x akkora.
De egyszerűen: Juli néni az 50Ft-os 60W-os izzó helyett nem akart venni 800Ft-os 20W-os kompakt fénycsövet ezért kellett egy kis törvényi segítség, hogy Juli néni kénytelen legyen megvenni a kompaktot, mert nincs a boltban más.
Ugye a hagyományos izzón volt mondjuk max 20Ft haszna a gyártónak a 800Ft-oson meg lehet, hogy 500Ft a haszna. Ennyi haszon különbségért már érdemes megvenni a törvényeket.Üdv.
-
lcee79
addikt
válasz talpalavalo #16 üzenetére
Érdekes a fogyasztás kérdése, mert ezelőtt volt egy 32 colos lcd tv-m, ami fixen 140 W-ot fogyasztott (2006-ban vásároltam, akkor még nem mentek rá az ECO-ra meg a többi fogyasztás csökkentőre még a gyártók), ez a 42 colos plazma pedig max. 280 W min. pedig 80 W (ez saját mérés már)
Átlagban 120-130 közt. (ha általánosan sötétebb filmeket nézek kevesebbet fogyaszt, ha világosabbakat akkor többet, így összességében csökkent a fogyasztásom, egy nagyobb méretű plazma TV-vel, a kisebb méretű lcd-vel szemben.És év végén kaptam is vissza pénzt az EON-tól, miután vettem ezt a magasabb fogyasztású TV-t
A villódzásról pedig annyi, hogy az én szemem szerencsére nem érzékeli
ellentétben pl a kamerákkal, amik igen jól tudják rögzítenihttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
törölt tag
válasz Lotusomega #6 üzenetére
Várjá, egy téglalapot hogy tudnál ízlésesen becsomagolni? Ahogy a samu? Hányinger szerintem. Vagy a Sony féle monolit megoldás? Korlátozza hogy,s miképp tudod használni.
-
priti
addikt
Na a sok sírógép, aki folyton hisztizik a 3D miatt, meg fikázza a szemüveget lassan megszívja, mert választhat majd, hogy 3D TV-t vesz vagy 3D TV-t vesz
Kiváncsi vagyok a végén hány fogja eladni a szemüveget ezek közül (feltéve ha jár hozzá)...
Komolyan mondom vannak emberek akik elhitetik magukkal, hogy ha eleget fikázzák a 3D megjelenítőket attól trendi lesz hagyományos 2D TV-t használni, pedig bazira nem. Úgy adják elő, mintha egy TV attól lenne szarabb, mert tud 3D-t is, pedig bazira nem
Annyira debilek
Fáj azt mondani, hogy drága nekem , mert csóró vagyok? Most mit kell ez a süket duma állandóan a 3D-ről, hogy ilyen meg olyan meg amolyan a szemüveg? Naés? Attól mert tud 3D-t is még lehet jobb 2D-ben is, mint a régebbi. Ja hogy drágább? Akkor azt mondd, hogy neked drága, ne a 3D-t fikázd. Nem lesz tőle menő régi szarod, felejtsd már elHardverlesen
-
szp1
addikt
Szerintem is szépek.
Mondjuk a linkelt cikk címe : " Kipróbáltuk....", enyhén nagyképű, inkább a : "láttuk egy pillanatra és elolvastuk a sajtóanyagot" fedi a valóságot.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
kenwood3
addikt
ha vkit érdekel esetleg 1-2 új infó+ kép ezekről , itt megnézhető : [link]
sztem nagyon szépek[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Beri78
őstag
nekem is csak az árral van még gond...
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Antibazsi
aktív tag
Mire kijön a 3. generációs OLED TV addig simán "elfogyaszthatsz" egy plazmát (vagy akármilyen TV-t). És ma már a plazma fogyasztása sem olyan vészes, kb mint egy 3-4 évvel ezelőtti LCD tv-é.
Mod: még rosszul is tippeltem, annál is kevesebb.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
BaLee
addikt
-
szp1
addikt
Már megint a fogyasztás....
Most jön a beégés meg a villódzás....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
boba6
senior tag
válasz Angel1981 #10 üzenetére
A LED LCD technológia tényleg előrelépés a "sima" LCD-hez képest, mert szebb képet ad, kevesebbet fogyaszt (ugyebár az egyre szigorodó környezeti normáknak is meg kell felelni a forgalombahozatalhoz) és egyszerűbb, olcsóbb az előállítása.
kár, hogy ez nem látszik még az árakon3D téma: én személy szerint megvárom a szemüveg nélkülit
amúgy ha új TV csakis Pana plazma
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
caizzz
senior tag
minden tévé háromdés. ittasan akár több is.
téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
lcee79
addikt
Mondjuk szerintem az, hogy mit lehet felvenni sd kártyára az nem biztos
Meg a skype is csak a panasonic által megadott 1-2 (dráááága) modellre érvényes.
Azon kívül biztos jók.Mióta tavaly náyron vettem egy G20-as pana-t azóta a kedvenc tv -árkám
kontrasztban nyomába sem jön az lcd meg a led, meg a legtöbb másik plazma sem nagyon..De 3D majd eccer lehet hogy lesz de most nem az tuti.
majd ha szemüveg nélkül lehet...de még akkor sem vágynám rá annyira...asszemhttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
szp1
addikt
A jelen állás szerint az InfiniteBlack2 technológiát csak a 3D képes modellek kapják.
Vagyis VT30, GT30, ST30. A sima S30-as nem, és az egy maradék HD-Ready X30 sem.
Adagolják az örökséget cseppenként.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Kroni1
veterán
Ha jóárasítva eljutna hozzánk akkor annak örülni tudnék, bár nem fűzök sok reményt a sovány árakhoz.. Nekem nincs bajom az otthoni 3D-vel, csak nagy képátló kell hozzá. Néha nem lenne rossz egy-egy film ereéig, ráadásul a nagy képrissités miatt a 2D-s műsorok alatt is elég jó képet adhatnak szerintem.
-
erdoke
titán
Némi zavar volt az erőben, Luke. Akárcsak a következő mondat gépelésekor:
"a vállalat szerint tökéletesen elég ahhoz, hogy ne jelentkezzen a háromdimenziós tartalmak visszaadásánál ne jelentkezzen a crosstalk hatás"BTW, van ennek az új Panasonic Infinite Black szériának 3D mentes verziója is? Úgy hangzik, mintha megint beépítettek volna valamit a Pioneer-től örökölt technológiákból.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Angel1981
veterán
válasz Lotusomega #6 üzenetére
"Parasztvakítás a köbön a led, a 3dről nem is beszélve."
A gyártókat az motiválja, hogy jobbat olcsóbban állíthassanak elő (az más kérdés persze, hogy mekkora árréssel dolgoznak.)
A LED LCD technológia tényleg előrelépés a "sima" LCD-hez képest, mert szebb képet ad, kevesebbet fogyaszt (ugyebár az egyre szigorodó környezeti normáknak is meg kell felelni a forgalombahozatalhoz) és egyszerűbb, olcsóbb az előállítása.
(Elég csak egymás mellé rakni egy hagyományos LCD és egy LED-es tv-t.)A 3D otthonra már nekem is erőltetettnek tűnik; egyrészt zavaró a szemüveg, másrészt maga az élmény is elmarad a 3D-s mozihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
mint szinte mindegyik gyártónál a panánál is megjelentek a 3D-s tv-k a középkategóriában. De ahogy látom a designen kívül technológiai értelemben más nem nagyon változott (mondjuk ami edddig is jó volt azt minek piszkáljuk? )
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Tiszteletes #4 üzenetére
A számtan nem passzol a cikkben 3-4 = -1.....az új Panasonic szériákkal tisztában vagyok
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
válasz Tiszteletes #4 üzenetére
Szinte mindenhol nőttek a plazma eladások tavaly, úgy az USA-ban, mint ahogy itthon is.
Pioneer túl drágán adta a plazmáit, kevés ember adott ki érte annyit, ezért dobták be a törölközőt. A Pana (sok Pioneertól vásárolt licenszel) és a többi plazma gyártó (Samsung, LG) viszont nagyon jó ár/érték arányú készülékeket kínál az LCD-khez viszonyítva. Úgy volt, hogy az LG 2011-ben kiszáll a plazma üzletágból, nem így történt, inkább újabb fejlesztésbe kezdtek. Ez azért jelent valamit.
Az OLED technológia elterjedésére nagy méretben még nem sok esély van. Nemrég volt híre, hogy az LG bemutatott egy 32" OLED technológiás tv-t. Áráról sem mertek írni semmit.
Mire árban versenyezni fognak a plazmákkal vagy lcd-kkel megkockáztatom, hogy még egy évtizedbe is beletelhet. Minőségben mindkettőt verni fogja ez nem kérdés, csak hát mikor. -
Lotusomega
senior tag
Nagyon jó, h a gyártók egymásután fossák a ledes tévéket, de azt a hírt mikor halljuk már hogy, 100k huf alá csökkentek a 32"-os SAMOLED tvk árai?
Parasztvakítás a köbön a led, a 3dről nem is beszélve..Ja és amúgy meg szerintem ocsmányak a pana tv-k, design csapatnak sztem egy csapat makogó csimpánzzal is jobban járnának mint a jelenlegi gárdával..
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Szerintetek ezeket lehetne használni az nvidia nvision kit-jével?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Tiszteletes
aktív tag
Így van a DT30-as család lesz az LCD.
Egyet értek az előttem szólóval. Reméljük, hogy még jó néhány évig tartja magát a plazma technológia. De félő, hogy a hosszabb távon nem lesz kifizetődő a technológia fejlesztése/gyártása, és mint tudjuk manapság már mindent a közgazdászok döntenek el sajnos.
Az OLED és az az utáni technológiák szerintem sokkal dinamikusabban fejleszthetők, és több tőke/érdek is áll mögöttük. Csak idő kérdése, hogy mikor lép a Pana is a Pioneer útjára.
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
Meza
tag
Remélem legalább Panáék még sokáig megmaradnak a plazmáknál, sokkal jobb technológia, mint az LCD. És most már nem is fogyasztanak olyan sokat.
"Olvashatatlan aláírás"
-
szp1
addikt
A háromból négy (VT30, GT30, ST30) plazma technológiára épül,
Tehát a -1 (a maradék) az LCD....
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Tiszteletes
aktív tag
Jó cikk! Köszönjük!
A publikálót pedig ne tessék megszakítani a munkájában, mert az ilyesmi eredményezi az ehhez hasonló szó/gondolat- ismétléseket.
"Ezek 240 hertzes képfrissítési rátával dolgoznak, amely a vállalat szerint tökéletesen elég ahhoz, hogy ne jelentkezzen a háromdimenziós tartalmak visszaadásánál ne jelentkezzen a crosstalk hatás, ami szellemképek megjelenését okozza."
Üdv,
D.Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- Telekom mobilszolgáltatások
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...