Tíz új 3D tévé a Panasonictól

Amíg tavaly február végéig, március elejéig kellett várni az első félévre szánt 3D-s tartalmak megjelenítésére képes televíziókra, addig idén már egy hónap után az összes nagy gyártó előrukkolt ezekkel az eszközökkel. Ráadásul már nem csak egy-két csúcsmodellt érint a dolog, hanem komplett szériákat, mint ahogyan ez a Panasonic új készülékeinél is megfigyelhető.

Panasonic VT30_2
Panasonic VT30_2

Konkrétan négy sorozatot érint a bejelentés, amelyek mindegyike 3D-s, és rendelkezik integrált kártyaolvasóval. Ennek köszönhetően lehetővé teszik, hogy pendrive vagy külső merevlemez mellett a felhasználó közvetlenül rögzítse memóriakártyára a kívánt műsorokat.

A négyből három (VT30, GT30, ST30) a plazma technológiára épül, amelyek között a legnagyobb különbség a panelben fedezhető fel, hiszen mindegyik 600 hertzes technológiával dolgozik, és a Skype révén támogatja a videotelefonálást. A VT30 42, 46 és 50 hüvelykes képmérettel kerül a boltokba, és a modelleket az Infinite Black Pro 2 nevű panellel szerelték fel, amely állítólag 5 000 000:1 maximális kontrasztarány megteremtésére képes. Többek között került rájuk 4 HDMI és 3 USB port, pont úgy mint a GT30 esetében. Az utóbbi sorozat az egyik képbeállítása a THX tanúsítványt is megkapta. A szériából első körben három modell érhető majd el, egy 42"-es, egy 46"-es és egy 50"-es. Ezekbe már az Infinite Black panel került, és a dizájnjuk is cseppet más, mint a keret nélküli koncepcióra (ezeknek is van keretük igazából, csak egy üveglap miatt a tévé síkja teljesen homogén) épülő VT30 készülékeké.

Panasonic GT30
Panasonic GT30

Az ST30 családba tartozó 42, illetve 46 hüvelyk képátlójú két televíziók 1 000 000:1 kontrasztaránnyal operálnak. Két USB és három HDMI került rájuk, továbbá a netes tartalmak megjelenítését is biztosítják.

A DT30 két tagja, a 32 illetve a 37 colos modell már egy kicsit izgalmasabb. Ezek ugyanis már tartalmazzák az örök plazmásnak elkönyvelt japán vállalat saját fejlesztésű IPS alpha LED háttérvilágítású LCD paneljeit. Ezek 240 hertzes képfrissítési rátával dolgoznak, amely a vállalat szerint tökéletesen elég ahhoz, hogy a háromdimenziós tartalmak visszaadásánál ne jelentkezzen a crosstalk hatás, ami szellemképek megjelenését okozza.

A tíz készülék elméletileg néhány napon belül már megvásárolható lesz Japánban, ám árukról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés