- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
"adott egy árszint ikszezertől-ikszezerig, amiben meg kell jelenni egy termékkel és el kell érni, hogy azt megvásárolják, mert ezen az árszinten emberek vásárolnak TV-t függetlenül attól, hogy abban belül mi van és az mennyit ér úgy amúgy. (fogalmuk sincs) A lényeg hogy hajlandóak ennyit adni érte, tehát ennyiért kell adni nekik valamit. Ezeket a vásárlókat meg kell szerezni. Verseny van."
Ez nem így működik. Se az emberek, se a piacok. Még csak az iskolában se így tanítják.
"TV-t választ, de a 3D-set választja ha ugyanannyi"
Szó sincs arról, hogy ugyanannyi. Egy 50 G20 ~330e, a legalább olyan képminőséggel rendelkező 50-es 3D-s Pana plazma 498e. Tény, hogy valamivel jobb a képe, és adnak hozzá 2 szemüveget is, de ha egyszer az utóbbi nem kell, az előbbi meg messze nem ér közelébe az árkülönbségnek, akkor mit tehetek? Közben 500-ért SAMSUNG PS-58C6500-at is kapsz, ami mégis csak 20 centi plusz, és képminőségben olyan húde nagy különbség nincs, a méret viszont sokat számít."Egy adott árszintben senkit nem zavar ha 200% a profit egy terméken."
Engem se zavar, ha versenyképes minőséget kapok azon az áron. Viszont olyanért nem vagyok hajlandó + 30 %-ot fizetni, amire nincs szükségem. Majd 5 év múlva veszek szemüveg nélküli 3D-s TV-t, addig meg nem kell semmilyen. Ha pár %-kal kerülne többe, akkor nem érdekelne, de amíg van verseny 3D nélkül is (márpedig a vásárlók többsége egyelőre nem 3D-st tervez venni), addig a döntés az enyém, és nem a gyártóé. A gyártó akkor jár jól, ha olyan megoldást ajánl, ami miatt az ő termékét választom, és nem a konkurensét.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Mindig mellé pufogtatsz, mert én már 2005 végén is kifizettem 400+ ezer Ft-ot egy Panasonic plazmáért, az most kb. egy 600 ezres készüléknek felel meg, simán belefér az 50-es VT20, egy 3D-képes BD játékos és két extra szemüveg is.
Azt se mondtam, hogy alacsonyabb profittal gyártson nekem, azt meg főleg nem, hogy elavult technológiát. A gond az, hogy a V20 irreálisan drága, és pont azért, mert a VT20-szal teljesen megegyezik, csak kihagytak belőle 5e Ft alkatrészt, és máshogy programozzák az elektronikát. A G20 sokkal jobban megéri az árát, és ezt hiányolom az új sorozatból. Akár a V20 megfelelőjét is hiányolhatnám, ha a mostani G20-hoz közelebbi árazást adnának neki. Biztos vagyok benne, hogy van igény a jó minőségű, de 3D nélküli készülékekre, a tavalyi év arról szólt, hogy a miénknél sokkal magasabb vásárlóerővel rendelkező piacokon is messze elmaradt a 3D-s készülékek eladása a gyártók és elemzők várakozásaihoz képest. Magyarul erőltetnék az igény létrehozását, de nagyon lassan haladnak. Ha azzal akarják felgyorsítani, hogy nem kínálnak 3D nélküli paneleket, akkor jogos a bekaphatják részemről.
Azt se szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy teljes 3D-s rendszer felépítéséhez a 3D-s TV-n kívül még új BD lejátszóra és még 2 db szemüvegre is szükség van, ami plusz egy százas. A te borzalmas példádat használva a 7-es BMW-nél az ablakemelő extra funkcióinak kihasználásához meg kell még venni egy fél millás távirányítót.(#56) Integra
"ha meg megteheti az ember úgyis v-t vesz"
Ez nem feltétlenül van így. Én pl. megtehetném, de nem érzem úgy, hogy a +100e Ft-ot (+ 30 %-ot megéri. A "megtehetem" nem azt jelenti, hogy nem tudok ennél értelmesebben elkölteni (vagy éppen befektetni) 100e Ft-ot.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
rsf
senior tag
Jó ez igy van de ez akkor is a gyártók részéről egy nagy átbaszás.
Mit szólnál ahhoz, ha a cipőgyártók összefognának és a vizhatlan cipőkbe egytől-egyik wifis mp3lejátszót építenének aminek az akuja a lépésektől töltődik fel ? Igy egy normális cipő egyből mondjuk 50eFt lenne.
Lassan ez lesz.
Jó képminőségű TV-t akarsz akkor 300eFt igaz tele lesz olyan extrákkal amik a többségnek nem kellenek, de extrák nélkül nem kapod meg a legújabb technológiát.Azért pakolják tele extrákkal, hogy tompítsák a fájdalmat ami miatt kiadod érte a töbletköltséget.Maradjunk a Panánál:
Sima:TX-L42S20E vs. Ledes:TX-L42D25E a kettő között az árkülönbség 110eFt.
Mivel tud többet a Ledes?
-LED-es háttérfény ami miatt kb.10W-20W-al kevesebbet fogyaszt.
-USB(tök alap médialejátszó)
-EthernetNa a két utolsót kiváltod egy sokkal nagyobb tudású pl. 20eFt-os ASUS O!play R1-el és marad 90eFt-od amin veszel egy jó házimozi erősítőt.
Üdv.
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Integra
titán
annyit azért hozzá tennék, hogy amikor veszek egy csúcs plazma panelt 400-500ezer ft-ért, akkor ki lehet indulni abból, hogy a házimozi és egyéb kiegészitők sincsenek 500-800ezer ft alatt. vagyis feltételezhető, hogy igen komoly hangrendszer, media lejátszó és egyéb van hozzá. akinek ilyenje van, annak alapvetően baromira nincsen szüksége korlátozott tudású kiegészitőkre, yutubra, szar media playerre a tévében, lekorlátolt adattárolásra és hagy ne soroljam.. egy kurva jó panelra van csupaszon szüksége, tuner, media lejátszó meg egyéb szarok nélkül, mert az sokkal jobb termékben amúgy is megvan neki. netán még beépitett hangszórókra sincsen szüksége, amik amúgy is a vicc kategóriát képviselik az ilyen lapos készülékekben... sajnos a mainstream prolipiac egyszerűen igényli ezt a sok szart és nem képes letisztulni. félre értés ne essék, nem az a baj, ohgy ezek mind benne vannak. az a baj, hogy nincsen olyan tv, amiből ezek a szemetek hiányoznak. ugyanez igaz a 3d-re bizonyos fokig. engem speciel nem zavar, gt5 odaver nagyon rajta 3d-ben.
ilyen plazma panelt tudtommal egyedül a pioneer kuro-nál lehetett találni, ott is csak pár tipust, de legalább volt. más kérdés hogy pofátlanul drágább volt a minden szarral telepakolt tv-nél..
egyébként meg projektor a frankó
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
erdoke
titán
Ha először eljutottál volna a #43-ig, debilező barátom...
Nekem nem előny a 3D, mert nincs rá igényem. Egyébként tudsz róla, hogy a népesség 12 %-ának fiziológiai panaszokat okoz a 3D TV-zés? Tehát minden 8. embernek egyszerűen nem is jó nézni? Ha hozzávesszük a családjukat, igen sok érdektelen emberről beszélünk, egyáltalán nem elhanyagolható arány. A példád is borzasztó szar.A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- SQL kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest