- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Jelenleg 7 ventilátor van a házban, ezzel a módszerrel egyet ki lehetne venni. Ennyi a lényeg, semmit több.
-
robesz25
csendes tag
Thermalright HR-22 -re jobb lenne egy venti sztem ..vagy ha nem is raksz rá ,akkor házba erősebb légkavaró kéne nem ?? Már mint maga a házba kell valami ami huzatot csinál ..
Az rendbe van hogy jó a hő leadó felülete ..,de ha meg szorul a meleg levegő ,akkor ugyan úgy melegszik minden .. magyarul adtál egy pofont a sz@rnak -
jerry311
nagyúr
válasz #65675776 #151 üzenetére
Ez csak ertelmezes kerdese.
Ha az egesz hazra akarod rahuzni a kifejezest, akkor nyilvan nem, ha csak azt akarod mondani vele, hogy a CPU huton nincs venti, akkor igen. Szovegkornyezetbol nagyon jol ertelmezheto, hogy mirol van szo.Regen meg jobban met a szovegertes, mi lett veled?
-
thomeef
őstag
válasz #65675776 #138 üzenetére
Igen azóta már én is jobban belemélyedtem kicsit mert érdekelt, és nem olyan egyszerű a dolog mint gondoltam, dinamikus és statikus nyomásértékekkel is kell számolni, és abból lesz az összenyomás.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
törölt tag
válasz jerry311 #156 üzenetére
Egy PC-ben, főleg ha az egy házba van építve igencsak nehezen értelmezhető a CPU vagy bármely részegység hűtése önmagában.
Akaratlanul is de minden esetben kialakulnak légcsatornák a házban, még akkor is ha nincsenek konkrétan terelőlemezek. Ami ezekbe a légcsatornákba esik, az önmagában nem értelmezhető. Ha a CPU hűtő síkjában van legalább egy a hűtő felé, vagy attól elfelé fújó ventilátor, az olyan, mintha az a ventilátor a CPUbordán lenne. Nyilván korrigálni kell a valós légszállítás és légnyomásértéket, de minden ilyen esetben megfeleltethető a messze levő ventilátor egy, a bordára közvetlenül felszerelt ventilátornak.
Az áramlástan már csak ilyen. Lehet egy akármilyen tekervényes csőrendszered, minden esetben számolható rá egyenértékű csőhossz, azaz, hogy az adott hálózat milyen hosszúságú súrlódásmentes egyenes csőnek felel meg. Itt is hasonló a helyzet.
Jelen hűtő esetén a helyzet ráadásul nem is bonyolult, mivel a ház hátfalától mindössze ~30mm-re van a borda síkja. Kb olyan, mintha a hátlapi ventilátort közvetlenül a bordára szerelnéd. Így igencsak nehéz hátlapi ventilátorral passzívnak tekinteni akár magát a CPU bordát is.
Lomha 8V: Valóban, egy szóval sem írtad, hogy passzív lenne a rendszered.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz #65675776 #159 üzenetére
a kedvenc fogalmam, a "félpasszív" után alakult egy új: "hetedpasszív"...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
kpal
nagyúr
kicsit drága !
Amugy egy x58 i7 920-on milyen orajelig elég venti nélkül ? -
Lomha 8V
addikt
Nem tudod a hátteret és teljesen félreérted, hogy mi itt a cél. A processzorhűtőn kívül minden ventilátor 1000-1200 körüli fordulaton üzemel. A gépből érkezik egy kis búgás és hozzáérve némi rezonancia. Kölcsönkaptam haveromtól az Alpenföhn vagy hasonló hülye nevű, jó nagy hűtőbordáját és azzal megszűnt a hang és a rezonancia is. Ergo az Intel gyári ventilátora felelős érte. Azt szeretném kiszedni a rendszerből. Ennyi itt a lényeg, nem is igazán értem, hogy mi a fenéért ugrottatok nekem. Sehol egy szóval nem írtam, hogy passzív hűtést akarok, meg semmi ilyesmit.
-
jerry311
nagyúr
válasz #65675776 #159 üzenetére
Igen erdekes, elmeleti megkozelites. Ebbol kiindulva mar az is aktiv hutes, ha a lakas masik feleben, 3 szobaval arreb, van egy ventilator, mert van valamilyen elmeleti hatasa a passziv hutesu PC-re, amiben nincs egy venti sem.
Egy ventilator nelkuli hutobordat altalaban passziv elemnek szoktak tekinteni, fuggetlenul attol, hogy hol van a hozza legkozelebb eso legkavaro. -
törölt tag
válasz jerry311 #167 üzenetére
Nem, mert az a rendszeren kívül van. Csak a rendszeren belüli elemek számítanak. Ami a PC házon belül van, az mind a rendszer része.
A borda maga lehet passzív, de a hűtés ettől még nem lesz az. Sokaknál pont ez a probléma: a hűtést nem rendszerként szemlélik, hanem egyes elemenként. Ilyen esetben van az, hogy behánynak egy rakat ventilátort a gépbe, ahogy éppen sikerül (mert ugye elfér), aztán azok rossz esetben leginkább csak egymás áramlását zavarják. Erre egy konkrét példa, bár nem az egész PC, csak egy táp esetén: Q-Tec 650W Triple Fan. Ott is sokat javult a táp hűtése ha az egyik ventilátort kivette az ember és lezárta a helyét.
-
Potzee
addikt
válasz Lomha 8V #164 üzenetére
Bocsánat, nem akartalak megbántani!
Általánosságban, pusztán segítő szándékkal leírnám még egyszer a javaslatomat.
Egy jól szellőző házban, megfelelő CPU hűtés mellett a két (vagy több) házventi felesleges...egy 120 mm-es ventis cpu cooler használatával ki tudnál váltani 2 (akár 3) házventit is ezáltal csökkentve a zajforrások számát.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
nagyúr
válasz #59070464 #170 üzenetére
sztem nincs gond az árával ami a Zalmant vagy BeQuiet-et és ezt a kategóriát illeti, gondolj bele, hogy ebbe mennyi tervezés, tesztelés és minőség ellenőrzés van, túlárazva nincs de nem a legolcsóbb ezt elismerem. i3-at meg vegyyen akinek 2 anyja van...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, errol van szo.
ventit erdemes a hotermelokre rakni, direkt szelloztetesnek orulni szoktak a komponensek. emiatt megkerdojelezheto pl a HR02 es a HR22 venti nelkul hasznalva, ugy, hogy a hazszellozes besegit. mondjuk itt meg felmerul, hogy ha a lap nem kezeli megfeleloen a CPU_FANt akkor se fog feleslegesen menni a CPU venti csak azert mert terhelest kap, de ez fixre kotott ventivel is megoldhato.
viszont mindig van kivetel, nalam 8 hazventi van hasznalatban, igaz 600-650rpm korul.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bagira01
veterán
Nem semmi nagy dög, meg is kérik az árát. Emlékszem régen én is mit össze szenvedtem ezekkel a nagyágyú léghűtésekkel. Most megy egy szutyok 5k-s avc hercules "vízhűtés" van a gépbe
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
aswmaster
tag
nekem pár hónapja van egy NOCTUA NH-D14 SE2011-em, azóta nincs gondom azzal, hogy hangos a CPU hűtőm meg melegszik a proci (FX-8320@4,2GHz). vettem rá pluszba még egy 120mm-es ventit, biztos ami biztos alapon, így most jobbról balra:
NF-F12 PWM - NF-P14 PWM - NF-P12 PWM
Annyi, hogy amikor megvettem az F12-őt, a NOCTUA-s ügyfélszolgálatos javasolta, hogy "push" oldalról tegyem fel a stock P12 ventit meg "pull" oldalra, így jobb a hatásfoka.sokat olvasgattam, hogy milyen hűtőt érdemes venni, meg én se nagyon hittem az ilyen prémium borda/venti dolgokban, de azt kell, hogy mondjam, hogy most meg már nem vennék mást, mint NOCTUA-t, nekem bejött
egyébként pont akkor jött ki ez a HR-22 is, gondolkodtam rajta, hogy megvárjam-e, de azt hiszem, a fentivel sem fogtam mellé. lényeg, ami miatt elkezdtem az egészet írni, hogy azért 27e Ft talán kicsit sok érte, pláne, hogy nincs mellé venti sem (legalábbis az én hűtőm árához viszonyítva soknak tartom). persze ízlések és pofonok...
[ Szerkesztve ]
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
Potzee
addikt
válasz aswmaster #174 üzenetére
"...már nem vennék mást, mint NOCTUA-t..."
Ezt most így gondolod...de, majd Te is kíváncsi leszel és szeretnél kipróbálni más hűtőket is pl. Phanteks, Thermalright Silver Arrow vagy egy be quiet! Drak Rock Pro...és egyszer elcsábulsz. Sokan voltunk már így...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
szab.tam
nagyúr
én a thermalright-ot tartom a legtöbbre a nagy hűtőgyártók közül
(azaz egyáltalán valamire.)
de nagyon szomorú vagyok, amikor egy nyilvánvalóan jó koncepciódarabból nem lesz széria.
a 2*10 csövessentinel-re gondolok.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
keress rá a thermalright-ok között, de ez a vga hűtő ránézésre 70-80w-ra jó passzívan, 100w-os gpu-nál már simán 100 fok terhelve...
viszont a sentinel szerintem ránézésre passzívan megbirkózik egy 95-100w-os cpu-val.
habár kicsit sűrű a lemezelés, de jó a köztes kiszellőzés.
2 hűtőmnél is kicsit ez ichletett. (borzaska és az item profilos, 18 oszloposak.)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Alpenföhn Peter2 passzívan mennyi TDP-t tud lehűteni? 150W meg kéne lennie szerintem minimum, mert a PowerColor 7850 SCS3 hűtője sokkal kisebb és 140W-al megbírkózik.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
szab.tam
nagyúr
elég nehéz látatlanban véleményeznem.
szerintem az fx100 passzívan kevesebbet tudhat.
ventivel pedig talán egy kicsit többet is.a hűtőépítéseim során általában a tervezés és az előtesztek alatt mindig sikerül legalább 10%-kal, deinkább 20-szal "túlremélnem" a végleges ereményt.
a nagyméretű passzív cpu hűtőim plafonja rendre 160W+, az elején remélt 180-200-zal szemben.
a kompakt, azaz szabvány méreten belül pedig szinte lehetetlen a 100w-ot átlépni.
sőt még elérni is nagyon nehéz.vagy sok a lemez, akkor viszont nincs a lamellák közti rendes átszellőzés.
ilyen a teszt hűtő is. anyag van rendesen, passzív légmozgás kárára.ha ritkán rakjuk a lamellákat, vagy középen szellőző utakat hagyunk, akkor viszont kevés az anyag,a hőleadó felület. ilyennek látom az fx100-at is.
hűtőépítéseim során próbáltam így is, úgy is, de a vége mindig majdnem ugyanaz lett.
egy nagy csalódásom volt.
mármint ami a tervezetthez képesti, valós teljesítményt illeti.
ez kb. 130w-ot tud. a 16 db. 350mm-es cső adta irdatlan elvi hőszállítás, (16*40w) egyedi blokkiképzés, jó átszellőzés miatt kb. a duplájára számítottam.****
(#180) Vikthor
ezek a vga hűtők nagyon alultervezettek, pontosabban túl nagy fogyasztású gpu-kra teszik rá, és kiáltják ki passzívnak. már 100w-os kátryákra sem tenném rá őket.
viszonylag kis fogyasztású 5770-ekeből voltak jó passzívak. pl ez.a passzív gyártói erőlködésre jó példa volt anno a 8600gt.
hullottak, mint a legyek...[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz szab.tam #181 üzenetére
Egyetértek, az Asus directcu II-es példányai szerintem megérnek vga vásárláskor egy pár plusz ezrest, erősebb és mellette halkabb vga hűtés nem nagyon van, talán még az MSi twin frozr-ek, de azok kicsit hangosabbak, de egy jól szigetelt házban full néma mind2.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Benzoldog
tag
Idővel biztos olcsóbb lesz. Viszont az tetszik, hogy 3 év garanciát adnak rá.
-
McSico
senior tag
Én többet vártam ettől a szörnyetegtől. Kicsit soknak tartom az alap fx-8150 procinál azt a 63fok-ot.
Vagy legalább össze kellett volna vetni minimum a gyári hűtőjével. Bár attól minden jobb.
Szóval egy picit részletesebb teszt jobb lett volna."Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
-
vellerd
tag
Ez a hűtő nagyon brutál!
Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest