- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
deleted
-
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #5093 üzenetére
Valóban, bár a foltosodás nem hagy nyugodni
Készítettem róla egy rövid videót [link]
Reddit-en azt írta az egyik csóka, hogy a nem megfelelő tárolás (pl párás helyiség) miatt penészes lesz a diffuzor, ez okozza a jelenséget.
Kár érte, mert egyébként tényleg nagyon megéri az árát. Ráadásul nálam a glow is minimális, szóval szivattyú a köbön...Mondjuk lenne még két lehetőség:
1, legariztatom, csak félek hogy összebarmolják, meg raknak bele valami ratyi refurbished panelt.
2, előveszem a spajszert és magam oldom meg a problémát.YouTube guideok elég biztatóak, gyakorlatilag csak egy nagyon óvatos tisztítás az egész.
-
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #5089 üzenetére
Ilyenkor minden esetben megjelölöm a terméket és a dobozt is, illetve felírom a sorozatszámát.
Ezen felül annyi de annyi egyszer használatos fólia meg matrica volt a kereten, hogy azt maximum csak a gyárban tudnák újra cserélni.
Harmadrészt amikor az első terméket visszavittem az üzletbe, már hazafelé menet észrevettem, hogy feltették a Nyíregyi áruház készletére az általam visszavitt terméket. [link]Szóval minden kétséget kizáróan ez teljesen új gyári bontatlan darab.
nem offolnám tovább a topikot, de ha valakit érdekel így néz ki a jelenség: (bal közép és jobb alsó sarok) -
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #5087 üzenetére
Nem a gyorsaság miatt nem akarom, a beégést nem kockáztatnám retró gaming-el.
Engedjetek már meg nekem még egy kis off-ot a pár nappal ezelőtt említett foltos kijelzős AOC Q3279VWFD8-el kapcsolatban:
Elállás után leadtam egy új rendelést, gondolván kétszer egymás után csak nem kapok "hibás"? kijelzőt. Nem így lett. Kopra ugyanott van a halvány folt ezen is mint az előzőn, ami arra enged következtetni, hogy lehet nem is maga a panel hibás, inkább a rögzítésnél, panelfelfogatásnál lehet valami anomália.Esetleg ha valaki meg tudná nekem erősíteni, hogy nála/ismerősénél nincs bal/közép szélen egy kis halvány fehér folt az sokat segítene. Googe fehér háttere tökéletesen alkalmas erre.
-
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #5082 üzenetére
Én meg kifogtam egy gyári hibás darabot, ma vittem vissza.
(körömnyi fehér foltok voltak a kijelző két szélén).
Két gondom van most:1, Mi legyen helyette?
2, Hol derírtsem ezt ki, mert ahogy elnézem a monitor ajánlós totyikot ez már régen nem az a csapat, szakértelem, mint ami egykor volt.(nyugdíjas, Isual...)
Reddit-re nem szívesen mennék, mert ott mindegy csak gaming meg drága legyen.A végén még tényleg nem veszek semmit, jó lesz mindenre IS az 55-ös OLED
csak az a baj, hogy a Cyberpunk mellett azért megy a retró is, az meg többnyire rikító statikus, azt meg annyira nem akarom. Tudom, tudom, de akkor se.
-
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #5079 üzenetére
Ezzel nagyjából tisztában voltam, de azért köszi!
Attól félek hogy az utód nem sikerült olyan jól [link] (gamut) és érdemesebb lenne inkább lecsapni a jelenleg még kapható Q3279VWFD8-ra.Tényleg nagyon jól sikerült darabról van szó [link] főleg, hogy alig több mint 80k a jelenlegi ára. (tudom volt ez olcsóbb is)
-
Archttila
veterán
Ha valaki kalibrált már AOC Q32P monitort legyen szíves ossza már meg a result-ot mert szeretnék magamnak egyet csak nem tudom mire számíthatok a (még egyébként kapható és kategóriájában egész jól sikerült) Q3279VWFD8 -al szemben.
-
Archttila
veterán
Pár érdekesség Pro Plus témában amit ConnecTEDDD tett közzé avsforum-on:
X-Rite has confirmed with Light Illusion that there will be no 'OEM' version of the i1Display PRO Plus, because the colorimeter hardware, firmware, and SDK... are all identical to those of the i1Display PRO OEM Rev.B.
The i1Display PRO Plus (Retail) is the OEM made version which was not available until now to the retail market.
So i1Display PRO Plus Retail is same as i1Display PRO OEM, both rated for 2000 nits.
Also, X-Rite has confirmed that the ‘black current subtraction’ was a development idea that did not work out….
It has not been implemented.
(#4770) janos666
Nincs AIO
CalMAN don't use the X-Rite DLL to operate the instruments, (so for that reason AIO mode is not available in CalMAN)... its using custom code, where C6 use adaptive exposure times (where C6 is exact same in hardware/firmware version side as i1Display PRO OEM), so this makes C6 faster from i1Display PRO, but if you add AIO mode to i1Display PRO, it will match the speed of C6. -
Archttila
veterán
válasz
janos666 #4770 üzenetére
Apropó, ezt nézted már?
Bodner Method - New Meter Profiling Type For RGBW OLED TVs Using Calman 2020
-
Archttila
veterán
válasz
janos666 #4770 üzenetére
Regisztráció után kapod HDD-t ami külföldről jön, és 9 fontba kerül. (neked)
A CalMAN 2019 nem támogatja teljesen
Gondolom mert viszonylag még új a termék, de szerintem ezen idővel egy későbbi kiadásban javítanak. Mondjuk érdekes amit írsz... Akkor most neked CALMAN által hitelesített OEM van? Régen én is gondolkodtam rajta hogy az, vagy inkább egy Retail. (még elállhatok szal)
Pont ugyan azt (a hülyeséget) mérte a Samsung QLED-en HDR módban, mint a régi Rev A
Arról van szó amit minap az OLED topikba linkeltél Chros-nak?
Ha OEM-ed van (úgy rémlik) írj már pár Retail vs OEM véleményt.
-
Archttila
veterán
Ma erkezett
Kozel 2 ev kihagyas utan ugy gondoltam, h a kovetkezo (OLED) tv-hez (hazalashoz
) inkabb már a Pro Plus-t rendelem.
A sivatagos boltban most ajandek 1TB HDD-t adnak melle!(remelem nem minosul reklamnak)
-
Archttila
veterán
válasz
junior19 #4231 üzenetére
Korrigaltam a kepet!
Erdekes amit irsz a 20 pontos beallitasrol, legkozelebb ezt is megnezem!Szaturaciot sajnos nem lehet allitani a keszuleken...
Colorchecker megvolt raadasul a kiterjesztett amiben van skine tone, blue sky es egyeb josagok. Teljesen tokeletes lett az eredmeny, (ezert is nem is zavarnak a vegpontok ertekei) de delutan ha hazaertem ugy is linkelem.vagy este
-
Archttila
veterán
mod.:
Elnézést a szóismétlésekért.
A második képet pedig elrontottam, szóval:Jah igen junior19 emlékszem amikor anno írtad, hogy GS-nál jobban figyeljek az adott százalékos szinteken a fényerőre mert kaki lesz a gamma (nem szó szerint így írtad)
szóval valóban, kezdőknél simán előfordulhat, h csak a Delta E kiemelt értékeit nézi az ember, és így a mérés végeztével nem lesz egyenletes a gammánk.
-
Archttila
veterán
Elnézést csak közben megérkezett a család (mondjuk úgy látom nem sok mindenkit érdekel a téma de nah...
) szóval itt a movie preset végeredménye:
Ennél többet képtelenség kihozni ebből a panelből, de szerintem ha eltekintünk a 10%-os rész viszonylag magas Y értékétől (ezen a ponton ennyire képes az elektronika) akkor azt kell mondjam igen szép lett a vége.
Tökéletesen pontos akkor lehetne, ha 10 helyett 20 pt-t is lehetne állítani (főleg az alsó sávban lenne hasznos) illetve (ÉS EZT NAGYON HIÁNYOLOM)! ha az adott százalékos mérési ponton az RGB mellett tökéletesen utána lehetne igazítani a luminance-nek is, így minimum századra pontosan be lehetne állítani a GS-t.
CMS Mint azt már korábban írtam (illetve anno utána is jártam ennél a típusnál) itt megint csak nem rajta múlott, hogy a Primary colours piros illetve kék színeit Delta 1 alá hozzam... (erről is írtam korábban akit érdekel az keresse vissza)
jah igen, természetesen megnéztem BT.709_75%-kos színtér alatt is, de akkor sem lett jobb.
-
Archttila
veterán
válasz
junior19 #4227 üzenetére
"bár te a bt1886-ot adtad meg célnak, de erre két pontos állítási lehetőségnél esélyed sincs."
Sajnos ez egy bug a HCFR-ben. Ugye beallitasokban az sRGB-t kiválasztva inaktívvá válnak a további beállítások, viszont ha itt előtte BT.1886 volt megadva akkor a progi is azt veszi figyelembe, illetve annak a görbéjét dobja be
De szerencsére erre hamar rájöttem és a movie módban már helyesen szerepel. (Igaz ott pont ez kellett)
Sajna mint írtam CMS-t nem lehet állítani így a színek olyanok amilyenek...
-
Archttila
veterán
válasz
junior19 #4205 üzenetére
hmm érdekes
2017
2019
Viszont gyorsan két dolog! Akkoriban nem a madTGP-t patternt használtam hanem a gyári alapértelmezettet és úgy emlékszem, hogy a 16-235 dinamikatartományt sem vettem figyelembe, szóval jelenleg a mérés így fest a fenti beállításokkal:
Limited, Full, Limited (forrás, desktop, TV) -- Video Level CORRECT : WtW & BtB preserved, Zero scaling
Ez a legtutibb mivel a WtW & BtB megőrzése mellett nulla skálázás történik.
Limited, Full, Limited -- Best option for embedded video player as there is zero video content scaling during the Y'CbCr --> RGB color space transformation. BtB & WtW are preserved to make calibration easier. If using a Desktop it will look overly dark
Én pedig így mértem:
Full, Full, Full -- Video Level CORRECT : WtW & BtW Clipped, Single scaling
Both Desktop & Video Content will look correct but video content is also scaled during the Y'CbCr --> RGB color space transformation. BtB & WtW are clipped so calibration will be more difficult
Hétvégén újrakalibrálom a tévét
-
Archttila
veterán
válasz
junior19 #4202 üzenetére
Igen de sztem egy negy eves tv ket eves kalibracioja már max csak hibahataron belul degradalodik, vagy nem is tudom, lehet nekiesek a hetvegen.
A gyerkoc mellett ritkan van mar idom ilyesmire, ezert is vetettem fel a temat mert akkor most lehet erdemes lenne vetni ra egy pillantast.Persze, PC modba RGB-re raktam, es itt ugye a tvben is csak 2pt-re volt lehetoseg, illetve ebben az esetben a CMS is felejtos... Szoval olyan nagy csodat amugy sem kell várni.
meg oszontenszolva jatekoknal szinte tobb mint eleg ez is.
-
Archttila
veterán
Kepzeljetek tegnap jutott eszembe, hogy amikor anno 2 eve kalibraltam a tv-n a movie modot, akkor utana PC mode-ra rakva a HDMI-t nem allitottam at a priogiban a HD.709-et sRGB-re.
Ezt a modot kizarolag lustuloságyonterpeszkedos alkalmi jatekokra hasznalom, szoval nem egetvero a problema, viszont mivel most van par napom itthon raadasul egyedul, igy lenne idom mokolni vele persze kerdes, hogy van-e ertelme.
-
Archttila
veterán
Ezt most kaptam, gondtam megosztom veletek hatha hasznos lesz valakinek:
CalMAN Home Enthusiast has been discontinued
Before some weeks, it’s been announced from Portrait Displays that CalMAN Home Enthusiast has been discontinued as a product, its not available for sale any more.
Current CalMAN Home Enthusiast users will have the options to pay $195 (increased fees, it was $69 per year, now their only option is to pay $195 for 18 months) fees to extend their access to software updates/support until the end of September 2020 or to upgrade with $495 to CalMAN Video PRO or Studio (which has annual fees for software upgrade/support $495 per year).
After September 2020, CalMAN Enthusiast users will have to buy from the start a new CalMAN Home (treated as completely new customers), which it will be a ‘reduced feature’ license level, since each CalMAN Home license will be locked to work with specific display manufacture models (CalMAN Home for LG only, or CalMAN Home for Sony only etc.)
Another one sad announcement was that CalMAN’s forum has been disabled, a lot of valuable info/knowledge buried, many reported issues/bugs hidden also.
After these sad announcements from Portrait Displays for the Home/DIY calibration world users, most of the users are already starting to examine different calibration software options, so we decided to provide them a ‘special’ discount for switching to LightSpace HTL or HTP license level.
-
Archttila
veterán
Nem kell ide koloriméter: [link]
-
Archttila
veterán
Jól tudom, hogy a Spectracal már régen (még valamikor a 4-es verzió környékén) megszüntette a DIY licence-et?
-
Archttila
veterán
Érdekes amit írsz! Gyorsan rá is néztem mi a helyzet nálam és nekem úgy tűnik, hogy nem adott hozzá semmi oda nem illőt
az élményhez
(legalábbis remélem)
; [EV2450.INF]
; Revision 1.20
; Copyright(c) 2014 EIZO CORPORATION
;
[Version]
signature="$CHICAGO$"
Class=Monitor
ClassGuid={4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Provider=%EIZO%
CatalogFile=EV2450.cat
DriverVer=06/30/2014,1.20
[ControlFlags]
ExcludeFromSelect.nt = Monitor\ENC2530
ExcludeFromSelect.nt = Monitor\ENC2531
ExcludeFromSelect.nt = Monitor\ENC2568
ExcludeFromSelect.nt = Monitor\ENC2532
[DestinationDirs]
DefaultDestDir = 11
;
EV2450.CopyFiles = 23
[SourceDisksNames]
1=%Disk1%,,,
[SourceDisksFiles]
EV2450 User 6500K G2.2.icc=1
[Manufacturer]
%EIZO%=EIZO, NTamd64, NTia64
[EIZO]
%EV2450DP%=EV2450DP.Install, Monitor\ENC2530
%EV2450HD%=EV2450HD.Install, Monitor\ENC2531
%EV2450D%=EV2450D.Install, Monitor\ENC2568
%EV2450A%=EV2450A.Install, Monitor\ENC2532
[EIZO.NTamd64]
%EV2450DP%=EV2450DP.Installamd64, Monitor\ENC2530
%EV2450HD%=EV2450HD.Installamd64, Monitor\ENC2531
%EV2450D%=EV2450D.Installamd64, Monitor\ENC2568
%EV2450A%=EV2450A.Installamd64, Monitor\ENC2532
[EIZO.NTia64]
%EV2450DP%=EV2450DP.Installia64, Monitor\ENC2530
%EV2450HD%=EV2450HD.Installia64, Monitor\ENC2531
%EV2450D%=EV2450D.Installia64, Monitor\ENC2568
%EV2450A%=EV2450A.Installia64, Monitor\ENC2532
[EV2450DP.Install]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
AddReg=EV2450DP.AddReg, 1920, DPMS
CopyFiles=EV2450.CopyFiles
[EV2450HD.Install]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
AddReg=EV2450HD.AddReg, 1920, DPMS
[EV2450D.Install]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
AddReg=EV2450D.AddReg, 1920, DPMS
[EV2450A.Install]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
AddReg=EV2450A.AddReg, 1920, DPMS
[EV2450DP.Installamd64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450HD.Installamd64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450D.Installamd64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450A.Installamd64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450DP.Installia64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450HD.Installia64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450D.Installia64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[EV2450A.Installia64]
DelReg=DEL_CURRENT_REG
[DEL_CURRENT_REG]
HKR,MODES
HKR,,MaxResolution
HKR,,DPMS
HKR,,ICMProfile
[1920]
HKR,,MaxResolution,,"1920,1080"
[DPMS]
HKR,,DPMS,,1
[EV2450DP.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"31.0-68.0,59.0-61.0,+,+"
HKR,,ICMProfile,0,"EV2450 User 6500K G2.2.icc"
[EV2450HD.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"15.0-68.0,49.0-61.0,+,+"
[EV2450D.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"31.0-68.0,59.0-61.0,+,+"
[EV2450A.AddReg]
HKR,"MODES\1920,1080",Mode1,,"31.0-81.0,55.0-76.0,+,+"
[EV2450.CopyFiles]
EV2450 User 6500K G2.2.icc
[Strings]
MonitorClassName="Monitor"
EIZO="EIZO"
Disk1="EIZO LCD Utility Disk"
EV2450DP="EV2450 DisplayPort"
EV2450HD="EV2450 HDMI"
EV2450D="EV2450 DVI"
EV2450A="EV2450 Dsub"Persze egy gyári icc-t telepített de azt értelemszerűen nem használom, illetve töröltem is.
-
Archttila
veterán
Igen viszont ezt leszámítva nekem is ők az első számú bolt ha monitorról van szó.
Eddig mindig hibátlan, valóban gyárilag bontatlan terméket kaptam, ami sajnos a nagy riválisról nem mondható el. Most nem fogom leírni a storyt legyen elég annyi, hogy nem egy szimplán elállásból visszamaradt darabot kaptam, hanem egy végletekig karcolt, fogdosott kiállított csodát... (rev.03-mas terméket, rev.01-es dobozban)
-
Archttila
veterán
En is megtevesztonek tartom azt az irast... azert is linkeltem mert szerintem is teljesen szembe megy az elso szamu szaballyal, miszerint mindig a hasznalni kivantant VGA-hoz, kimenethez kalibralunk.
Azt meg egyenesen viccesnek tartom amikor azt olvasom, hogy valaki csak es kizarolag a jatekok miatt ker premium kalibralast a frissen vasarolt monitorhoz.
-
Archttila
veterán
Tobb mint egy eves a cikk amit most terveznek atirni, nem egy eve csinaljak... Kapissse?
Egyebkent ti most a kakan is csomot kerestek?mert nekem semmi kozom ehhez az oldalhoz, en csak az angolul nem vagy kevesbe tudoknak szerettem volna egy esetleges kiindulasi alapot biztositani.
-
Archttila
veterán
A napokban leveleztem velük:
"Egy csomó téma még tisztázásra vár, ezek sorra meg fognak jelenni.
Ha már szóba hoztad a kalibrálást, az erről szóló írást (első rész)
teljesen át akarjuk alakítani és persze folytatni úgy, hogy először a
színekről és a színmérésről egy külön fejezetet nyitunk (esetleg több
részben), és utána jönne a kalibráció gyakorlata, a kalibrációs
szoftverek és műszerek működése és használata, esetleg az egyes
szoftverek külön értékelése" -
Archttila
veterán
Nézzétek mire bukkantam: [link]
Rengeteg hasznos cikk, ismertető, technikai magyarázat a témában Magyar nyelven.Hasznos kis oldal, olvasgassátok.
Kis ízelítő:
A HDTV (és HD videó, HD konzerv filmek) 1990-ben megalkotott RGB színtér-szabványa az ún. Rec.709 vagy BT.709, amely számunkra azért különösen érdekes, mert a ’90-es évek közepén a Microsoft, az Intel és más nagy IT cégek sRGB névre átkeresztelve (és a 0-255 kódtartományt kihasználva) ezt a színteret választották a PC programok és az Internet elsődleges (bár nem kizárólagos) színszabványául. A digitális fotózás lehetőségeit tágítja az Adobe RGB széles színtér. A digitális mozi színszabványa a DCI-P3, a legújabb UHD/4K felbontáshoz hozzárendelt színszabvány pedig az ún. Rec.2020. Ennek alapszínei az ajánlás szerint monokromatikus (spektrálisan tiszta, 100%-os telítettségű) színek, így ezt a színtartományt az RGB lézerprojektorokat leszámítva (ilyenekből valódi nagymozikban néhány példány működik a nagyvilágban) a mai napig semmilyen megjelenítőnek nem sikerült 100%-osan előállítania.
-
Archttila
veterán
válasz
junior19 #3631 üzenetére
Emlékeim szerint minden struktúrában elérhető [link]
(#3629) Joshi
Így van a CalMAN Home Enthusiast elég lesz:
- Basic brightness, contrast, resolution settings
- Advanced color temperature, gamma, and colorspace measurements
- CMS and multi-point grayscale calibrations
- Home theater reports
- AutoCal™ Technology
- DDC (direct display control)
- 3D LUTs for video processors
- Custom workflows
- Computer monitor calibrationskb 108.000 Ft
-
Archttila
veterán
válasz
Fotonhámozó #3398 üzenetére
Az i1Profiler? [link]
-
Archttila
veterán
Még ha csak fapados lenne, de sajnos konkrétan félrekalibrál
más:
Elképesztő milyen szépen lehet dolgozni a TV + HCFR párossal. Amennyire kételkedtem a fapadoskinézetében mára annyira a szívem csücske lett ez a remek szoftver.
(a gammát azóta korrigáltam)
-
Archttila
veterán
válasz
Gondwana #3344 üzenetére
Tegnap frissült a HCFR: (3.4.5) | [link] by zoyd
- Incorrect scaling of ISO 12233 - Fixed
- Incorrect Magenta and Green Saturation Shift Graphs - Fixed
- Incorrect RGB values in NB/NW measures - Fixed
- MCD Classic Report Error - Can't reproduce
- Unable to customize some of the graph charts. For example in "Near Black Scale" I am unable to uncheck
- "Smooth background" or "Display dots" - pending (low priority)
- The "Comments" box is really buggy, you can't use Ctrl+A or even type with some of the number pad characters (ex: the minus - & + key on the number pad) - pending (low priority)
- HCFR first displays the previous window, followed by the sequence required by the automatic measures. This means that the measurements are totally wrong. Since the Floating Window is the default, this is a serious bug as the user may not even be aware of the incorrect results. - Can't reproduce
- Switching to SMPTE2084 HDR with measures open causes the Target Gamma to go super high (>6) and then the options windows complains and wont let you press "OK" or "Apply" - pending - Can't reproduce, note that gamma is not a useful measure in HDR and can be quite high
- Target black level not shown in grid - can't reproduce
- Incorrect Reference measure in RGB levels graph - pending
- dE always 0% at 100% white when using simulated sensor - This happens when choosing BT.1886 and simulated values exceed 100 cd/m^2 (i.e. when adding offsets). You can get simulated values below the target by using the random gain/gamma values and setting offsets to zero.
- Fixed near black pattern generation when selecting column w/HDR10 EOTF.
- Fixed crash of CCAST on certain patterns and removed work-around. -
Archttila
veterán
Hmmm ez erdekes... Mondjuk en is folyamatosan kovetem a hivatalos es nagyobb siteok topikjait (sot a fejlesztovel is valtottam par uzenetet) de eddig sehol nem olvastam ilyesmit.
A.masik, h nem ertem egy ekkora bugot miert hagyna nyar ota a szoftverbe, foleg annak fenyeben, h filyamatosan omlenek a kisebb nagyobb hibajavitasok....
Mindesetre koszi h jelezted. -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Igen köszi, bár most kicsit tanácstalan vagyok a lánc output range beállításaival kapcsolatban. Szeretném ha minél kevesebb konvertáláson menne át a dolog, íme:
setup 1,
CALMAN/HCFR: 16-235
Samsung TV HDMI Black Level (normal): 16-235
Windows Desktop (NVIDIA Control Panel): 0-255
MPC-HC: 16-235
madVR: 16-235Ezzel a beállítással fátyolos lesz a kép, mély feketének nyoma sincs a tévén.
setup 2,
Samsung TV HDMI Black Level (normal): 16-235
Windows Desktop (NVIDIA Control Panel): 0-255
MPC-HC: 16-235
madVR: 0-255Ezzel a beállítással jónak tűnik minden, viszont kérdés hányszor konvertálódik (feleslegesen) oda vissz a kép...
-
Archttila
veterán
válasz
kuyarashi #3261 üzenetére
Persze a többi cikk is érdekes
Így van, ezt oldalt én is csak ajánlani tudom!
rengeteg érdekes /hasznos iromány található rajta
-
Archttila
veterán
Szerencsés helyzetben vagyok, mert eddig még mindig sikerült megtalálni az egyensúlyt a család, munka és a hobby között.
Nyilván ehhez kell egy jó feleség is
Így van egyetértek, szerintem ez egy nagyon jó eredmény, tekintve, hogy ez volt az első hosszabb kontaktom a programmal, és ahogy elnézem a külföldi méréseket (Darko) ők sem tudtak többet kicsikarni a csilliómilliós műszerekkel és a mégdrágább CALMAN-nal ebből a panelből.
Apróbb finomítások még hátra vannak, de összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült az első komolyabb kalibrálásom.
10.000 forint lesz
-
Archttila
veterán
Nos kész is vagyok, ennyit sikerült (elsőre egyedül) kihozni a Samsung 55H6500 közép-felső/kategóriás tévémből:
avg Gamma: 2.19 (Rec.1886) | Contrast: 4441:1 | avg deltaE: 0.08 | max deltaE: 0.13
Grey scale:
Primary and secondary colors:
Mivel most használtam először a szoftvert így természetesen elégedett vagyok az elért eredménnyel, viszont a RED és a BLUE az nem igazán akart lejjebb menni, szóval erre várok ötleteket/tippeket.
Esetleg benne van a pakliban, hogy ennyit tud a TV...
Reggel még finomítok a beállításokon, jó éjt mindenkinek!Beleszerelmesedtem a kalibrálásba na
-
Archttila
veterán
Jó szerintem rájöttem mi a gond
előtte a CALMAN-nal szórakoztam és elfelejtettem visszaállítani a tévén a 2pt beállításokat
Kezdhetem előröl az egészet -
Archttila
veterán
válasz
Johnny Cage #3247 üzenetére
Köszönöm! Bár érdekes mert ha az valós adat (0.028 cd/m) akkor nem értem, hogy a műszer miért csak 0.1 min. NIT-re van hitelesítve
Viszont az elsődleges színeknél most ledobtam a láncot(yellow, cyan, magenta még nincs kész)
Egyszerűen a pirosat és a kéket lehetetlen visszahúzni, konkrétan a kéknél a pirosból kellene lejjebb csípnem de a csúszka már nullán van... mit rontok el?
Első próbálkozásom a HCFR-el, viszont ha már eddig (szerintem) egész szépen megcsináltam akkor már nem most kellene feladni -
-
Archttila
veterán
Nos az nem rajtam múlik
Szóval ha netán valakit érdekelne a későbbiekben az 1d vs 3d LUT tone curve convert dolog íme:
Q – What is the relationship between the “tone curve” on the “Calibration” tab and the “3D LUT” tab?
A – For a 3D LUT, it doesn’t matter what the 1D calibration tone curve is set to – the 3D LUT tone curve overrides it. That’s why for all the 3D LUT presets, 1D calibration is basically disabled (“As measured”).Szóval a végeredmény szempontjából pontosabb az 1D LUT bol létrehozott 3D LUT, legalábbis az én esetemben biztosan.
Az U2311H sima liba
remélem
-
Archttila
veterán
válasz
Johnny Cage #3228 üzenetére
Köszi ez alapján tanulgatok.
Glow nem vészes, TV az VA, az más világ...
EIZO-bol van már 2451. Kevesebb glow, 75hz, true 8bit panel, kisebb jobban állítható talp, azonos ár stb. -
Archttila
veterán
Igen valóban.
Mindenesetre kíváncsi vagyok Florian válaszára...Ezzel a monitor letudva, most jöhet a TV
Privátban felajánlottak egy kis segítséget (helybéli pH tag) így nem egyedül kell majd elmélyülnöm a HCFR rejtelmeibe.
Így utólag visszanézve az első és az utolsó measurement reportot azért van különbség!
de ami ennél is fontosabb, hogy (nem csak) szerintem sikerült kihoznom a maximumot ebből a kis 6bit+FRC-s megjelenítőből.
Ha miden igaz (és még igény van rá) akkor pár napon belűl kalibrálok egy (CCFL) Dell U2311H-t, nagyon kíváncsi leszek mit sikerül majd kihozni ebből az amúgy igen jól kalibrálható monitorból.
-
Archttila
veterán
Írtam korábban, hogy a 3D LUT meglepőn jól sikerült (már ami a szürke árnyalatokat illet) ellenben a színek kicsit pontatlanabbak mint az 1D LUT színei... viszont (a fejlesztő javaslatára) készítettem ebből az 1D LUT-bol egy 3D LUT-ot de nem tudom, hogy ez ilyenkor mennyire életképes megoldás, mivel az 1D-be a 2.2 gamma lett megcélozva, ám a 3D LUT-nak 1886-ot állítottam be valahogy így:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest