Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
waithEard
őstag
Csak hogy idetaláljak.
-
j.la
tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy BFG tech 8800GTS 320MB-os videokarim (g80). Erre szeretnék egy extra halk hűtést. Zalman VF-900-at néztem ki rá. Vagy várjam meg inkább a scythe mushashit? Ha van jobb ötletetek azt szívesen várom. Köszi.
-
Green ears
csendes tag
Sziasztok segitségre lenne szükségem HD4850(sapphire nem toxicos) es vidikártyám van és colors-it házban megáll a levegő és túl melegszik játék közben elérte már a 100fokott is
nem tudnátok segiteni mit csináljak?
-
Speed®
titán
válasz
atomeromu #101 üzenetére
Hye, ez egy Re:Teszt topik, van jobb helye a kérdésednek: [link]
Amúgy kétféle megoldás van, mindkettő 5k körüli.
Passzív megoldásként Accelero S1 Rev2, minimális szellőzés a környékén elég.
Aktívként egy Zalman VF700/900 ízlés szerint, 5-7Vra leszabályozva is elmennek.
Persze akad még egy rahedli hűtő, de ezek a leggyakoribbak. -
atomeromu
csendes tag
Hali Mindenkinek'
Problemaval kuzdok: Van egy Gainward 8600gts 256-os karim. Hasznalat kozben a gyari vedoracs beleert a ventillatorba es letepett par lapatot, tehat cserere szorul. Viszont nem tudom, hogy passziv vagy aktiv hutest kellene-e ra vennem? Tanacsot szeretnek kerni, hogy milyet es hol erdemes venni?
Elore is koszi!
-
vonGaby
csendes tag
Sziasztok! Van egy asus 8600 GT silent kártyám, ha tennék az eredeti hűtőbordákra egy ventillátort javulna a hűtése? És ha igen fujja vagy szívja a levegőt a bordákról? Tud valaki tanácsot adni? Előre is köszönöm!
-
gabid
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segitsetek! Van egy His Excalibur Ati Radeon x800XT karim, és a ventillátor egy ideje elkezdett zúgni. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor kb 1-2 percig zúg,aztán (gondolom ahogy bemelegszik) eláll a zúgása. Szerintetek ezt a ventillátort ki lehetne cserélni ha teljesen elromlik, vagy dobhatom ki az egész cuccot a szemétbe?
Előre is köszi minden választ! -
tigerscorpio
aktív tag
Zsír kis Hűtö, jo, hogy van ami megis Követeli:-)
-
Mal[AC]
csendes tag
HR03 vajon rámegy a 8800as szériára
-
mattheus
őstag
Senki?
-
mattheus
őstag
Esetleg Atitool? Vagy manuálisan?
-
mattheus
őstag
A cikkben az axxelero X2-nél a hőmérséklet adatoknál felfedezem egy érdekességet.
Egyik esetben az volt leírva, hogy auto-n a másikban, hogy 2.000 rpm. Ezt hogy lehet változtatni? Nekem a kártyám axxelero-val is eléggé forrófejű.
Carbon alatt a GPU 78-82 fok között van. De kétség kívül halk.
Köszi előre is! -
DroneZ^
őstag
Hi! Mint sokan tudják, az ati x1950xtx elég forró fejű, egy zalmi vf900cu-t terveztem rá, csak nemtudom mennyire halk, és mennyire hűt jól a vf700cu-testvéréhez képest... A ram hűtőket érdemes felrakni?
-
tibbbike
csendes tag
Srácok! VF700Cu-t szeretnék felrakni a 7800GT-re. De mivel a Memoria moduljait úgy kell felragasztani eddig nem mertem, mert nem tudom, hogy lehet a késöbbiekben eltávolítani a ramokról. Mit javasoltok, van erre valami technika?
-
Nortid
aktív tag
Valaki nem tud egy helyet ahol be lehet szerezni egy olyan ventit ami a HR03-on van? Kerestem a neten de nem találtam...
Milyen ventik mennek még rá? -
Calibos
addikt
Jó kis teszt, eltekintve, hogy számomra 1,5 hónappal ezelőtt volt aktuális.
Nem értem hogy a AcceleroX2(mikor másfél hónapja vettem) miért volt ennyire mellőzve vagy csak mindössze ismeretlen? Tesztek alapján nem kell szégyenkeznie. -
REDeath
őstag
A ventillátor rajta volt, nem passzív módban tesztelték. (írták is hogy passzívan ez is 90 fok körülire ugrik...)
Jó teszt volt ez is min mindigszerencsére nem fenyeget egyik megvásárlása sem
De örülök hogy az AC jól helyt állt, és emellett nagyon halk is, CPU-m is AC hűti, aval is 100%-ig elégedett vagyok
egy kérdés a házigazdáknak: a képeken hol maradt a g betű az arctic coolin után?
jah és a teszt végén meg már arctic coolink van írva
ez csak azért mert coolink ventillátorral lett megtámogatva?
[Szerkesztve] -
Nortid
aktív tag
Ebben a tesztben a HR03 a Coolink hűtővel vagy nélküle szerepelt?
-
tts
addikt
tudod kicsit olyan ez mint a mostanában aktuális téli gumi - van aki eleve nem szán rá (a bolondok) aztán van 10-ért is meg 50-ért is - mind kettő gurul, mindkettővel sokkal jobb télen mint egy bármilyen drága nyári gumival, de azért érdekes módon megveszik az 5× drágábbat is
-
rudi
nagyúr
Szerintem, chuck arra akart rámutatni, hogy az érétkelésben felhozott ár nagyon relatív. Egy 10 000-es cooler aránylag sok egy 30-50 000-es VGA-hoz mérve, de már nem olyan sok egy 150-170 000-eshez mérve. Ebben végülis igaza van, tehát a HR03-nak nem nagyon érdemes feszegetni az árát, max annyiban, hogy az Accelero közel olyan jó, de olcsóbb. Persze, ebben van aki a nyavalyás, 4000-es eltérést látja egy 150 000-es VGA mellett, van aki meg azt hogy a HR03 cooler nélkül is több mint másfélszer annyiban van mint az Accelero.
-
chuck
csendes tag
szerény véleményem szerint, akinek van 160 ezer magyar forintja csúcs kártyát vbenni, az nem igazán fog fenn akadni a 10 ezres hűtőn sem
-
rudi
nagyúr
Ha nem módosítottál BIOS-t és benne órajeleket, és az eredeti hűtést sem karciltad össze, akkor nem tudják kideríteni, hogy mi okozta a kártya lehalását. Gyakori gond szokott lennei, hogy egyes gyártók (pl. Inno3D, de gyakran az MSI vagy Gigabyte is) eléggé kétes minőségű, kemény hővezető valamit raknak a GPU-ra. Ezt lekaparva és normál pasztára cserélve általában sokat javul a hűtés, de nehéz úgy lekaparni, hogy ne karcold össze a bordát, és tán a nagyker szervizesei is tudják, hogy ott valami kemény anyagnak kell lennie.
-
twollah
nagyúr
Szep teszt.
Nekem egy Gigabyte NX76T256D-RH SilentPipeII ''zorog'' a gepemben.
Igy nem kell a halkitasra gondolnom.
A hutese jo, terheletlenul kb. 44 fokos ugy, hogy alaplap kb. 34, a CPU 29-30. -
joed
csendes tag
Hello!
Látom itt tapasztalt OC mágusok forognak
MEg tudja azt vki mondani pontosan, hogy minden esetben a garancia elvesztésével jár ha lecseréljük a gyári hűtőt a VGA-nkon? Ha egy esetleges túlhajtás során meghibásodik (pl totál elszáll) a kártya, akkor azt a szervizben látják, hogy mennyi volt az utolsó órajel amin futott az eszköz?
Köcce,
egy tudatlan -
DigitXT
félisten
A grafikonokon (Thermalright V1) ''Ultra'' helyett ''Ultrta'' szerepel.
Mod: és az rpm is néha rmp lett, konkrétan ugyanezekben a sorokban.
[Szerkesztve] -
elit_hun
őstag
jó kis teszt,már erőtelyesen közeleg az új VGA vásárlásának időpontja,de azért hiányolom a Zalmi 900-ast...
-
rudi
nagyúr
Nem szerencsés félmondatot kiragadni egy szövegből.
A gyártó weboldalán elmagyarázza, miért nem jó a házból kifelé szellőztetés a halk rendszereknél. A levegő ilyetén mozgatásához nagyobb nyomás kell, amihez nagyobb ventilátort szerelnek be. A nagyobb ventilátor nagyobb zajjal jár.
A lényeg a nagyobb nyomáson van és nem a ventilátor méretén. Itt nem a ventilátor motorhangja, hanem a szélzaj, és annak erősödése - amiket a nagyobb nyomás okoz - a mérvadó. -
beef
őstag
Az Arctic Cooling-el nem értek egyet: ''A nagyobb ventilátor nagyobb zajjal jár.''
Ez igen nagy csúsztatás részükről. Mivel a nagyobb ventit nem kell 4-5000-es fordulaton pörgetni, hogy ugyanazt a levegő áramlást elérje mint kisebb társaik.
Más, a Thermalright HR-03-nál igaz, hogy ''drága'', de kisebb VGA-kat szerintem simán passzív módban is elbírna. Emellett, ha netán bedöglik a ventije, azt bármely olcsó 8-9 cm-es házhűtővel lehet pótolni. Míg a speciális kis méretűk eleve a magasabb fordulatszám miatt hamarabb tönkre mennek (tapasztalat). Kb. 2-4 hónap után annyi port szívank magukba, hogy a csendességük átvált nyekergésbe/morajlásba, ami igen idegesítő. -
Muton
addikt
már teszt olvasás - ami jó lett, grat - közben elterveztem egy HR-03 vételét, mert valszeg passzívan megoldana egy 7600gt-t, főleg h kb bele lógna a borda a hátsó házszelllőztető venti légáramába, erre nem kompatibilis. fakkkkkkk
monnyanak le!
-
Csapi007
veterán
Hello
Gratula, jó kis teszt.
Ami nagyon tetszet: ''tüzes szilíciummorzsa'' -
Retekegér
MODERÁTOR
Tanulságos a Thermalright HR-03 szereplése. Gigabyte G-Power BL prockóhűtőm van, amely kialakításában hasonlít erre a VGA hűtőre, és szintúgy nagyon hatékony. Ebben a kialakításban valami
Ja, a teszt meg -
rudi
nagyúr
Hú, nemtom, én meglehetősen szkeptikus vagyok a passzív dolgokkal kapcsolatban. A HR03-at próbáltam venti nélkül, de 95 fokig ment a 7900 GTX-szel. Ha viszont már egy minimális szellőzés is van (pl. 9-es venti 500-on) akkor a HR03 bőven jó lehet, és még mindig nagyon halk. Múltkor MSI 7900GS gyári passzívra sült rá a kezem, pedig házon kívül volt, és csak 15 percet ment
-
tts
addikt
-
rudi
nagyúr
No, az Accelero a passzív tápos gépemben sem hallható. 2D-ben 30%-ra lefogva még a merevlemez motorhangja is hangosabb nála. A korábbi, 5 voltról még visszafogott Zalman VF700Cu jóval hangosabb volt nála, és jellegzetesen ciccegett a ventije. Ezekhez képest hangos az NV Silencer, legalábbis szerintem.
-
Ősember
őstag
ha nagyon félsz a gonosz garos bácsiktol akkor hagyjad fent a gyári paszta szerü anyagot, mert ugye a paszta magátol nem tünhet el és saját paszta sem kerülhet csak ugy oda, csak ha leszeded a gyári hütöt...
mod: látom elég bizonytalan vagy, a te esetedben inkább a lesarkazástol félnék
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
-
3P
tag
Ezeket a hővezető párnyácskákat az X2 hűtő felhelyezése előtt csak rá kell fektetni a memória modulokra, s utánna rá a hűtőt, majd csavarokkal rögzíteni? Pasztázni, vagy ilyesmit nem is kell?
Bocs a kérdésért, de ilyet még nem műveltem VGA-val (most egy ICE-q Radeon 9800-am van) -
rudi
nagyúr
-
feka007
veterán
Jó teszt, jó árak
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
hát ha az x1900-as 74+a 6k-s cooler az 80k és 70ért kapsz faxa ref cooleres 7900GTO-t ami csendesebb és nem fűt annyira, csak hogy az általad favorizált cég be tud-e egy olyat szerezni annyi a kérdés, pro az 512 RAM kontra hogy az x1900as kicsit többet tud, de az a tipikus 4-5 fps-el ami nem jelentős szerintem( jah ami még fontos lehet az ugye a HDR+AA, amit sajna gef 7es széria nem tud
), GTO-t jól lehet húzni ha kifogsz rajta jó ramokat az x1900asbannem vagyok otthon
ha megveszed máshol a hűtést és odaadod nekik h ők tegyék rá, az nem megfelelő ?:\
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Azért akinek van ilyenje az válaszolhatna is akár
-
Ősember
őstag
nem fogják megtudni hogy cseréltél-e hütö vagy sem... a gpu blokkon a höátado lapocska ugyan sérül, ha leszeded a gyári hütöt, bár ezt senki sem látja és ha ök szedik le a hütöt ugyanugy sérülne szoval abszolut semmi nyom...
a teszt nagyon jo, mindig örülök ha valami hütéses teszt vanbár a hangot én is hiányoltam
-
sgergi
veterán
Gratulálok a színvonalas teszthez
Arctic Cooling Accelero hűtő nagyon jól szerepelt szerintem. -
Szlovi
senior tag
Szokásos magas színvonalú és nagy igényességű PH!-s teszt
A GTX-féle gyári hűtés erőssége és halksága már korábbi - nem hűtős - tesztekben is megmutatkozott és most is kivállóan szerepelt és az AC Accelero előtt is le a kalappal!
Viszont szemet szúrt nekem egy megjegyzés a Silencerrel kapcsolatban:''...a fújáshoz és irányításhoz egy műanyag borításra volt szükség, ami felerősítette a zajokat, így a Silencernek - halkítónak - éppen a nevében jelzett tulajdonságát - a halkságát - lehetett kétségbe vonni. '' Nekem NV Silencer 6-os van és abszolút nincs hangja,még úgy sem hallatszik,hogy az összes (a táp kivételével) venti ki van kapcsolva.
[Szerkesztve] -
Gtxtt
tag
Jó kis teszt!
-
3P
tag
Gratulálok a teszthez igazán jó lett, s szerencsére számomra időszerű is.
Most akarok venni egy C2D rendszert, s a VGA egy 256MB-os Sapphire X1900XT lesz. Mindenképpen le akarom cserélni a hűtőjét, s eddig egy Zalaman Cu700 lett volna a befutó, de most az Artic Cooling Accelero X2 alaposan beelőzött. Mind hűtésben, s ami nálam a fő-fő-fő lényeg, hogy hallkabb is.
A héten rendelm meg a konfigot, de egy hatlamas gondom van, ahol venném a gépet ott nincs ez az X2-es hűtő még és be sem tudják jelenleg szerezni. Ez picit elszomorított, de ígérték, hogy amint meg lesz nekik rögtön rá is teszik a VGA-mra (ez azért fontos, mert így a garit is vállalják). Tényleg! Ha történetesen én szaszerolom át egy X1900XT-re ezt a hűtőt, annak lenne nyoma? Ezt azért kérdem, mert ugye máshol kapnék ilyet már most is, de nem akarok ebből garis gondot, ha esetleg a VGA a gari idő alatt beadná az unalmast ;).
Elképesztő, hogy az X1900XT mennyire fűt, de az áráért nem kapnék jobb VGA-t (bruttó 74e Ft)
Szerk:
Az AC Accelero X'' mennyire fér el normál midi házban? Pl. egy Cooler Master Centurion 534-ben? A ház szélessége a gyártó adatai szerint 202 mm.
[link]
[Szerkesztve] -
_ocsisajt
őstag
hmmm
bar en meg vagyok vele elegedve, nagyon halk( HIS 1800GTO) a hutes, csak gondoltam megkerdem...maradok az iceq3nal mert nekem azert bevalt, igy garit sem vesztek, mert nem kell szerelnem(kecske is, kaposzta is)
mod: halk utan azt akartam irni, hogy ''hidegen tartja'' igy is
[Szerkesztve] -
LSL1337
őstag
GTO-n sztem nem cserélek akkor hűtést, gondolkoztam rajta hogy a vf-900-t rátegyem-e a 7900GTX-re de ezután nincs min gondolkodni
kár nincs képa rról hogy megfrodítva felfelé mennyi helyet foglal
nekem a CPU-n waterblock van szóval tökéletes lenne nekem felfelé, de sajna akkor ,,leárnyékolná'' a NB-t amire nem tudok majd blokkot tenni :'( de szerintem marad a ref hűtés, 50%on a táp hangja elnyomja bővenha nem emeltétek ki a 100%os GTX hangját (ami szerintem elég magas (sokáig volt zalmanon
) akkor nem merek elképzelni egy x1950XTX-et 100%on...DD
ventit hogy lehet rátenni, mert én nem láttam rajta semmi furatot ahova be tudnám csavarozni :S -
kisninja
őstag
Grat a teszthez az Accelero hűti a rammokat is ??
-
Petya25
őstag
Jó teszt.
A GTO/GTX-en nem szükséges hűtést cserélni és ez remek.
Az X1 és X2 alaplap felé fújó fűtése nem okoz a lapon további melegedés?
Nem lenne jobb ha felfelé fújna? -
dragonfx
veterán
Végre megtanult az ati és nv is normális hütőt gyártani.
Gyakorlatilag szükségtelen mindkét gyártónál hütőt cserélni, mert irtó szép mindkettő és szerintem hatékonyak is eléggé.
A vr3 ok jobb, de mérete miatt felejtős. -
(Kolombusz)
veterán
Üdv!
A kérdésem: tényleg ennyire nagy porszivó az x1900 széria hűtője? Mert úgy néz ki lesz egy x1900xt 256om és azon ugybeár az a batár dög van. -
Johnny Cage
addikt
Jó és hasznos teszt, bár egy zajkibocsátásról készített grafikont kicsit hiányoltam.
-
joshua7
veterán
válasz
CriticalHit #12 üzenetére
Az X2 nagyon jó hűtő, itt is bebizonyosodott.
-
CriticalHit
addikt
Hü de régen vártam már ezt a tesztet. Nem csalódtam. Köszi.
-
Stalker-2572
veterán
szép
-
orbano
félisten
V1 ultra nekem nagyon szmpi volt. Gondolom egy tuningolt galaxy 7300gt-t elvisz...
ha esetleg nem lesz kedvem felrakni a vízhűtést, veszek egyet...
-
DNS_65
senior tag
Faja lett a teszt!
Én is alá tudom támasztani a 7900 GTO-n szuper a gyári hűtés(=GTX), nincs értelme lecserélni. -
Hun'reeth
őstag
100%-ig egyetértek az értékeléssel.
Grat a teszthez is! A szokott nagyon jó minőség.
-
Cicero
őstag
Accelero a legszimpatikusabb..
-
Foxi
senior tag
VF900: Dimensions : 96(L) X 96(W) X 30(H)mm
VF700: Dimensions : 91(L) x 126.4(W) x 30(H)mm
Azért nem olyan kicsi az seÉs érdekes, hogy sokan az SLI-re való nagyobb alkalmassága miatt üdvözölték de úgy tűnik ez nem igaz
Az Artic Cooling szépen szerepelt, bár a 6 év garancia itthon leginkább a mesében létezik -
cudar07
senior tag
hello
jó teszt
de egy zalaman v900 teljesítményére is kiváncsi lettem volna
esetleg utólag hozzá csapni nem lehetne ????
előre is kösz!!
(szerintem annál kissebb VGA hűtő nincs) -
Gaben01
őstag
Ismét egy jól sikerült és igényes teszt,gratula érte.
Számomra nagyon tanulságos volt,főleg ami a 7900gtx gyári hűtőjét illeti. -
fLeSs
nagyúr
szép teszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megvizsgáltuk, milyen viszonyban van a GeForce 7900 GTX és Radeon X1950 XTX gyári hűtése a nagyteljesítményű VGA-hűtőkkel.
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest