Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Egy a64 3200+-hoz melyik videokártya dukál? Én egy Leadtek 6600GT (128mb)-t néztem. Sztetek?
-
Ati77
tag
Szerintem nem méregdrága RAM-okkal kellene tesztelni !
-
Winner_hun
félisten
Emellett hamarosan megjelennek az új VGA-generációk, melyek még a mostani csúcs videokártyáknál is gyorsabbak lesznek, de vajon mivel fogjuk tudni őket kihajtani?
videókártyakinyírós agyonszűrőzött játékokkal -
Ati77
tag
ATI X300SE 64bit kártyával is bővíthetnétek. Kiváncsi vagyok, melyik CPU optimális hozzá

-
Face8814
őstag
De akkor már a 6600GT ellenfelét, az X800GT-t is be kellene tesztelni....
Itt most nem egy kategórián belüli ellenfelekről szólt a cikk, hanem a különböző VGA kategóriák viszonyulásáról különféle proceszorokhoz.
Teljesen felesleges beletenni az X800GT-t mert ugyanazt képviseli mint a 6600GT! -
misu
senior tag
Hy!
Szerintetek egy 2200+ os t-bred és egy Eagle 6600-as vidikari milyen párosítás?
Abit NF7ben 2 gigára húzva...
Ha cserés(valamelyik), akkor mire érdemes cserélni?
Köszi!
By3! -
fLeSs
nagyúr
a tesztet ki fogjuk bővíteni egy 6600gt-vel.
-
tudom, én az én mezei 3200+ bartonommal sincs ilyen jellegű gond.
De ő érezte a P4 után. Én amikor leváltottam 3.6GHz-es P4-emet egy mezei 2600+ sempronra, bezony majd elsírtam magam.
Most a 2200MHz-en hajtott barcim repül, csak kéne már egy winfos, mert bezony már le van hallva.
Meglesz az új VGA-m, barcika megy 2600MHz-re, és ott azért már képes befogni egy-két mezei A64-et és P4-et...
Nézd csak meg ezt : [link]
[Szerkesztve]
Szerk: Még dolgozom rajta, mert most nem nagyon van 630-as P4 a közelemben.
[Szerkesztve] -
GiXXXer
tag
Bizony... HT nélkül még én is azt mondanám, hogy az a64 jobb...
De van nekünk a ht, és átlagos használatnál nagyon sokat ér! Azt ne mondja nekem senki, hogy boot után rögtön a játékra kattint, majd ha kilép egyből shutdown...
És ez gameban is sokat ér, ha mondjuk háttérben megy a dc...
-
érdekes, mert nálam ilyen jellegű gond nincsen, igaz nekem alapból 4000+ CPUm van és semmit sem tuningolok, mondjuk, de volt úgy, hogy winamp, DVDírás 16x-osan meg Word ment még, természetesen antivírus szoftver is a háttérben, daemon tools társaságában és semmi akadás nem volt. Jó az én rendszerem frissen telepített WinXP US SP2, szal pasz.
-
Éppen ezért írtam, hogy nem az órajel számít.
Saját börünkön tapasztaltuk, hogy mi a P4 ereje, és mi az AMD ereje:
Haveromnak volt egy P4-es rendszere ( Asus P4C800E Delux, P4 NW 3.0Ghz@3.9Malay, 1GB 500-as ram, Inno3D 6800 128MB... ) és ezt cserélte le egy A64-es gépre, mert jól tudott belőle kijönni. Azt hitte, hogy ütni fog az AMD, meghogy be fog k@kálni tőle....
Hát mit mondjak. Az A64 rendszer, amire cserélt egy Asus A8N-SLI, AMD 3000+@2500MHz, 1GB 500-as ram, 2db Inno3D 6600 300/550@450/600. És az első olyan dolog, amit észrevett, az az, hogy Windows alatt, mikor csak szimplán netezik, meg szarakszik a géppel, akkor lassabb, érezhetően. Játékok alatt nem panaszkodott, mert a húzott 6600-ak amúgy is felvették a versenyt a 6800-al, meg az A64 is odarak neki... De amit mondott, hogy nem üti agyon a sebességtöbblet, és a Windows-ba ( mivel sok program fut a háttérben ) sokkal többet gondolkozik az A64.
Ez pl csak egy vélemény. Nem fikázza az AMD-t, mert elismeri, hogy nagyon cool, és erős proci, viszont hiányzik neki a pattogós, röpködős winfos...
Tehát tökéletesen egyikkel sem jár az ember...
U.I.: Majd az én bartonom...
-
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Nah, azért a mostani P4-ek, átlagban ugye 630-asok, szinte mindegyike megy 3.6-on, 3.8-on.
A64-ek közül meg nagyon sok nem megy 2600MHz-et. ...
De nem vitatkozni és AMD vs. INTEL háborút akarok indítani. Nekem egykutya. Úgy is azt veszek, amit tok jóárban, és ami nekem megfelel....
-
válasz
_Volkovy_
üzenetére
mondjuk anno nekem is volt egy 3,2-es Northwood 2x512 Corsair 2/2/2/5 RAM-al i875 bonanzával és váltottam egy 3500+ A64-re és nem éreztem nagy különbséget, sőt az IDE kezelése rosszabb volt az nForce3 Ultra alatt...
Viszont kaptam akkor egy 64 bites rendszert amit nem használtam ki...
Most már más a helyzet egy 4000+-al 
-
Szerintem inkább azt lehet érezni, hogy a játékok terén az intel kezd felzárkózni az AMD mögé, mert igazából ott volt a hátránya. Jó most nem az Extreme Editiont kell figyelembe venni, mert az még a csúcs AMD prociknak is odavert néha...
-
Monya78
veterán
Számomra ez egy igazán érdekes és hasznos teszt volt...megerősített egy olyan elvi dologba ami mellett mindig kitartottam

Negatívum talán csak a hozzászólásokban van
így utólag legjobb lett volna 5 különböző alapon járó procival tesztelni 
Amit hiányoltam: egy kicsit szélesebb körben kellett volna tesztelni, de ezt akár meg is lehet érteni... -
GiXXXer
tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Úgy fest a dolog...
Én annyit tennék hozzá, hogy sztem egykutya a két cég, ugyanúgy, mint ati vs nvidia...
Ha van bizonyos pénzmagod, abból nagyjából ugyanakkora teljesítményű rendszert tudsz építeni, hiszen ár/érték arányban egyik gyártó sem mer nagyon elrugaszkodni a másiktól, és ez így volt mindig is... Ez marketing, és menedzsment, követni kell a konkurenciát minden tekintetben, mert ha teszem azt jobbat gyártana egyik a másiknál, és azt jelentősen olcsóbban is adná, akkor az nem maradhat válasz nélkül...
Az meg hogy a szaklapok miket sorolnak egy kategóriába az egy dolog... Ekkor érthetetlen, amikor azt mondják, hogy az amd jobb, de drágább! Hát nem ár alapján kéne összevetni a teljesítményt?
Sztem az összes amd vs inel, és ati vs nvidia hasonlítgatás marhaság... Az, meg hogy egy-két ezer forintos különbségeken agonizálnak soka, az meg a legnagyobb baromság, sztem 50-100000 ftos nagyságrendeknél ez már hülyeség!
A teszt jó volt, látszik belőle, hogy a 2-2 gyártó cirka ugyanazt adja a pénzünkért, a döntés csupán szimpátia kérdése, valós 1-2%-os különbségekkel foglalkozzanak a balf***ok, úgysem veszi senki észre!
A fogyasztás meg már hol számít, az a nyamvadt 5-10 W, húúúúú, egy hét alatt 30 ft-al többet fogyaszt az intel... bravo...
És akkor még mindig nem ismeri senki az EIST-t? Leragadtunk az A0 steppinges prescottnál, ami 110 W-ot evett?
Gyalázat! -
_Volkovy_
nagyúr
megint amd vs intel van?
-
Ősember
őstag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
én is jövök a játszotérre sárral dobálozni

''Nem garancia hát! Persze!!! De akkor engettesék meg nekem hogy miért nem járatták PŐLŐ ugyanannyin...pőlő '' - ennek semmi értelme, nem ugyan arrol az architekturárol beszélünk....
''Szóval garázscég jelleg...hmm sajna ennyit ennyit számitott 1-2 év,az intel szépen elvitte a támogatókat anno az amd elől. De mára az Amd nyujtott termékek terén szépen utolérte majd le is hagyta riválisát,igaz az intel maradt a nagyobb mondjuk ugy tömegtermelő '' - igen, intel korábban nagy hirnévre tett szert és nagyobb név lett... mint látod egy 3ghz-es 800-as fsb-s intel elöl nem fut el egy 2ghz-es amd. az hogy már egy ideje kiadta az x2 termékcsaládot szerinted megforditotta a helyzetet? már bocs, de még a legkisebb x2 is 60-70k, mig intel dual core akármiböl a legkisebb 40-50k (forrás: kiskerarak.hu
)
''ugylátom sokaknak nem tetszik hogy taposok ugymond a kis bimbodzo örömükön ami annyit jelent hogy kb 2 éve intel nemigazán volt pariban az amd procteljesitményével és most van egy kis happiend(elég kicsi,hozzáteszem)'' - nem akarok ünnepronto lenni, de több, mint 2 éve kapni 800fsb-s 3 gigás inteleket is
akkoriban talán az ár dönthette el a versenyt, de ma n.e.m.
ahogyan te is fölhoztad ésszerünek tetszö gondolataid, ugy én is legépeltem azt, amit én gondolok. no offense
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Szépen kivesézted a magad péháaddííkt módján a mondataimat,ez nem engem minősit.
akkor énis...
''...az ugye garancia arra, hogy a kérdéses tesztkonfigban (lap+proci+ram kombó) is tutira megy annyival, ugye? ''
Nem garancia hát! Persze!!! De akkor engettesék meg nekem hogy miért nem járatták PŐLŐ ugyanannyin...pőlő
''Ahogy Fless is utalt rá, a szakmai cikkeknek talán nem csak az AMD-ra kedvező részét kellene elolvasni (szép színes grafikonok, amikben AMD proci van legfelül, tudod), és értelmezni (gyanítom, az utóbbi nehezebb feladat).''
Igen igazad van de szerintem én még mindig több ''nem csak amd-re kedvező'' részt olvasok el mint inteles kollégáim 98.5%-a. de engem most itt olyan jól esik mindenkinek fikáznia ugylátszik ez a trend! sebaj
''Elég nehézkes a felfogásod. Ez nem prociteljesítmény-teszt volt, hanem az ideális CPU/vga párosok megkeresése, a CPU/vga limit megkeresése adott konfigok esetén az egyes progikban stb. Nagyjából be lehet lőni a segítségével, hogy ha van mondjuk egy 3 gigás P4-em, akkor milyen vga-t érdemes hozzá venni, és fordítva: ha minden vágyam egy 7900GT, ahhoz milyen proci dukál. Ennyi.''
Én értem miről szólt a teszt,és vettem a bátorságot hogy hangot adjak a véleményemnek,mert hadd ne csak és kizárolag abbol álljon egy teszttopik hogy jajdeszép volt fless és rudi!! Mert akkor mi értelme van?(99.9%-ban szuperek tényleg amugy a tesztjeitek!
Kulturátan érveket pedig nyugodtan hozhat föl egyik és másik fél is nem?? De mostanában mindenki olyan kis nyúzott szerintem)
de ugylátom sokaknak nem tetszik hogy taposok ugymond a kis bimbodzo örömükön ami annyit jelent hogy kb 2 éve intel nemigazán volt pariban az amd procteljesitményével és most van egy kis happiend(elég kicsi,hozzáteszem)
''30 fölötti lévén, bár elmondhatnám ezt magamról... De sajna nem. Azon kellene elgondolkodni, hogy kinek is okoz (ahogy elnézem) fizikai fájdalmat, hogy nem a kedvenc procigyártója (aminek még mindig picit garázscég jellege van az Intel mellett...) szerepel egy grafikon élén, ami nem is procitesztet ábrázol - akkor ki is a gyerek.''
Senkit nem akartam megsérteni elösször is bocsánatot kérek,igy illik,pedig nem is én kezdtem a péniszezést
Szóval garázscég jelleg...hmm sajna ennyit ennyit számitott 1-2 év,az intel szépen elvitte a támogatókat anno az amd elől. De mára az Amd nyujtott termékek terén szépen utolérte majd le is hagyta riválisát,igaz az intel maradt a nagyobb mondjuk ugy tömegtermelő![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De hiába tud többet gyártani ettől még nem az övé feltétlenül a jobb...Mindenkinek suzikija van majdnem,mégse az a legjobb autó...
Zárójelbe megjegyezném hogy én tényleg csak elég ritkán szólok bele a vitákba,tesztekbe (megfogadom mindig)de akkor a nickemből adódóan máris nekemugrotok bármit is mondok hogy én csak egy pisis kis hüjje lehetek hogyazájemdéajobb és ennyi.
Még nem vagyok 30 de 700napnál már kevesebb és annyi leszek.
Minden Inteles és Amd-s és kivüllálló péhást főlszólitok a kultúrált magatartásra!
najó mostmár abbahagytam
-
erdoke
titán
válasz
AMD!4ever
üzenetére
A dőlt betűs részre:
Árkülönbség nem jelentős. Aki most vásárol, már vehet olyan lapot, amiben semmi mást nem kell cserélnie, csak CPU-t, és máris Core2 rendszere van. Mitől lenne időtállóbb egy S939 rendszer???
Sebességkülönbség hasonló árú termékek között nem jelentős.
A fogyasztásbeli differencia gyakran jelentős, de az egész rendszer átlagos használatát figyelembe véve ritkán olyan tényező, ami meghatározó választáskor.
Ezen kívül ott az Intel chipsetes platform, ami sokaknak még mindig nagy előny, nem kell állandóan driverekkel bajlódniuk, IDE vagy USB sebességet nézegetni. -
Mackósajt
senior tag
A probléma ott van, hogy az olvasók háromnegyede simán AMD vs. Intel összevetésként fogja látni ezt a tesztet. Úgyhogy persze lehet oltani AMD!4ever-t, hogy nem érti miről szól a teszt, de szerintem ő inkább azon aggódik, hogy sokan nem fogják érteni. Az itteni egyszeri kommentekből is látszik, hogy sokan simán processzorösszevetést látnak benne. És ahhoz meg tényleg nem teljesen korrekt. Talán kelett volna bele egy pár mondat, amelyik a kevésbé figyelmes olvasóknak is beleveri az agyába, hogy ez nem prociteljesítmény-összevető teszt.
A teszt egyébként nekem tetszett, jó ötlet. Persze leginkább olyan kártáyk voltak VGA fronton, amelyek a vágyálom kategóriába tartoznak, dehát középkategóriás kártyákkal elég nehéz lenne processzorlimitet vizsgálni.
Viszont azt meg lehetne nézni azokkal is, hogy mivel műxik jobban együtt.
Esetleg lehetne olyan teszt is, ami alaplapi lapkakészletek videokártyákkal való összedolgozását vizsgálja. (Lásd még, telhetetlenség.
) -
Ősember
őstag
végre megdölhet az a tévhiz, hogy játékra csak amd!!!
érdemes volt megscinálni ezt a tesztet! 
az egyetlen, ami még mentööv lehet, hogy az amd-s procinál kevesebb fsb-t emeltek és a szorzot 10-röl 12-re tolták, mig az intelnél csak fsb emelés történt, amire igencsak pozitivan reagálnak
tudom, hogy az intelnél relativ fix a szorzo és amd-nél legalább lehet lefele játszani, de ez igy nem 100% fair.
ettöl eltekintve dicséretes!
-
AMD!4ever
őstag
válasz
üzenetére
nemnagyon szól bele,igazad van,csupán esetleg pár százalékot talántalán.
De nem is ezért irtam!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindegy,tényleg ne legyünk telhetetlenek én csupán védtem a mundér becsületét
Tényleg lehetne minden oldalról érveket hozni hogy ez igy kellet volna mert ugy jobb...stbstb.
De ne feledjük processzor megateszt 2/2 konkluzióját sem,mielőtt mindenki hanyatt-homlok rohanna intelt venni! Ime:
Fejezzük ki mindezt szavakban is, kacsacsőrök nélkül. Az Athlon 64 olcsóbban, kevesebb áramot fogyasztva, időtállóbb befektetés, mint a Pentium 4, emellett a film- és audiokonvertáló programokon kívül általánosságban gyorsabb is annál. Tehát, miért is venne valaki Pentium 4-es rendszert ezek után? Mert film-és audiokonvertáló programokkal dolgozik? Ez egy indok. Más esetleg? -
KisApám
addikt
Nem tudja valaki, hogy hol található az eggyel régebbi generációjú procik és vidikarik ilyesfajta összevetése???
Azt hiszem azokból még több van az embereknek...
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
Amúgy én nem vettem észre ezt az Nv-AMD és Intel-ATi összeesküvést, max egy-egy játéknál, de nem mint általános tendencia.
És a Far Cry 2004-es
-
Csapi007
veterán
Hello
Mi a véleményetek egy 3000+ és 6600GT párosról? -
Épp ez az.
Nekem mindegy, ki a gyorsabb, ki mit csinál, úgyis azt fogom megvenni, ami nekem szimpatikus.
Most egy 2500+ Bartonom van, ami kényelmesen megy 2600MHz felett... Ott már fráaszt tud hozni pár A64 tulajra is...
. Majd ha már nem tudok vele semmit sem csinálni ( értsd az MP3 szaggatni fog, filmet nem lehet majd nézni stb.... ) akkor lecserélem. De tutkóra nem egy 2600MHz-es A64-re fogom, mert azért nem fosnám össze magam a különbségtől.... -
Egon
nagyúr
válasz
AMD!4ever
üzenetére
''De ha én napi viszonylatban tuningal használom 250es fsb-n a gépet...''
...az ugye garancia arra, hogy a kérdéses tesztkonfigban (lap+proci+ram kombó) is tutira megy annyival, ugye?
''...és mint nagyrabecsült tesztiróink is emlegették hogy sok játéknál számit a rendszerbusz sebbesége,(ami alacsonyabb az amd-nél a tesztben)''
Ahogy Fless is utalt rá, a szakmai cikkeknek talán nem csak az AMD-ra kedvező részét kellene elolvasni (szép színes grafikonok, amikben AMD proci van legfelül, tudod), és értelmezni (gyanítom, az utóbbi nehezebb feladat).
''akkor ez szerintem rontja az amd-ko nfigok eme tesztbeni eredményét ezzel elferditve kissé a valóságot.''
Elég nehézkes a felfogásod. Ez nem prociteljesítmény-teszt volt, hanem az ideális CPU/vga párosok megkeresése, a CPU/vga limit megkeresése adott konfigok esetén az egyes progikban stb. Nagyjából be lehet lőni a segítségével, hogy ha van mondjuk egy 3 gigás P4-em, akkor milyen vga-t érdemes hozzá venni, és fordítva: ha minden vágyam egy 7900GT, ahhoz milyen proci dukál. Ennyi.
''A virtuális péniszeket meg hagyjuk,ugylátom gyerek vagymég.''
30 fölötti lévén, bár elmondhatnám ezt magamról...
De sajna nem.
Azon kellene elgondolkodni, hogy kinek is okoz (ahogy elnézem) fizikai fájdalmat, hogy nem a kedvenc procigyártója (aminek még mindig picit garázscég jellege van az Intel mellett...
) szerepel egy grafikon élén, ami nem is procitesztet ábrázol - akkor ki is a gyerek.
Ha legközelebb vinyóteszt lesz, és az Inteles gépbe pakolják a 10K-s fordulatszámú modelleket, az AMD-sbe meg a 7200-asokat, akkor is magadba zuhansz majd? -
Épp ez az.
Nem értem meg az olyanokat, amikor azon vitatkoznak, hogy az én procim 10%-al gyorsabb a tiednél.. blablabla.
10%, ami azt jelenti, hogy amihez bezony kevés a lassabb proci, oda kevés lesz az 10%-al gyorsabb is. Tehát ami 20FPS-el megy a lassabb cuccon, az 22FPS-el megy a gyorsabbon.
És ha a lassabbon 100-al megy, akkor a gyorsabbon meg 110-el. Nem mindegy? -
GiXXXer
tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
De itt nemcsak a prociról volt szó...Az, hogy a szintetikus tesztekben 1-2 %-al jobb egyik proci a másiknál, az még nem jelenti azt, hogy a valóságban ez olyan nagy eltérés lenne... Csak számolj bele: procilimit esetén, ami csak a számolhatóság kedvéért legyen 100 fps, az 1 %-al gyorsabb cucc mindössze 1 fpsel gyorsabb, ami akár mérési hiba is lehet...
Vagy az a pici különbség simán eltűnhet a vidkari-párosítás miatt is...
At, hogy az Intelek nem olyan jók játékben, az nem azt jelenti, hogy egy 670-esen is csak a gta2 fut maximum...
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
A teszt jó lett volna, ha nincs ez a kavarás az A64 tuninggal, meg az ebből adódó téves következtetések levonása is rontja az összképet. Nem tudom hány külföldi proci/VGA tesztet olvastatok mostanában, de nem véletlenül van szinte mindig az első helyen az FX-55(57) Csak a dualmagos procik előzik be, és azok is csak akkor, ha a progi is támogatja a kihasználásukat. AMD fan vagyok, mondhatjátok, de én csak a tényeket mondom. El kellene fogadni végre a játékokban az AMD fölényt. Már nem sokáig kell elviselni, mert jön a Conroe és beelőzi az A64-et.
-
törölt tag
Hü szivesen oda adtam volna az szgépemet egy ilyen tesztek erejéig.Én is kiváncsi lettem volna az eredményre.
Abit AW8-MAX,LGA775 3.0/2*2/800 ,2*512/667pro corsair és egy Leadtek 7800gtx .
Amugy pont pár munkatársam gondolkozik pár konfigon mit mire cseréljen.Természetesen egyből link nekik a cikk.Gart hozá!
-
Dare2Live
félisten
először is grat a teszthez!

...és lenne egy javaslatom: Gondolom minden játéknál AVG FPSt nézetek a közeljövőben meglehetne e azt, csinálni, hogy néztek egy mint is és mivel belefér egy vonallal a táblázatba aztis berakjátok?
Lehet elsőre kicsit furcsa kérés de a min FPS majdnem anniyra fontos tényező mint az AVG és sokszor nem áll arányban az AVG FPSel. Mért fontos? Hiába megy AVGben 60at minben meg 20at egy másik kártya jobb vétel lehet bár annak csak 50az AVGje de 30alatt nincs a MIN fps.
Sejtem szarul fogalmazok 1hfelé de gondolom érthető. -
kecsawi
senior tag
Nekem nagyon tetszett a cikk, sajnos a topic olvasásakor rájöttem megint több időt feleslegesen töltöttem a hülyeségek elolvasásával. Remélem azért sokkal többen értően olvassuk az információkat, és csak akkor szólunk hozzá, ha mondanivalónk is van. A teszt hiánypótló, várom a következő körben a kétmagosok körében is hátha lesz hasonló összemérés a közelebbi, vagy távolabbi jövőben.

-
---Lasali---
Közösségépítő
Na most ez szól mindenkinek, házigazdákat sem kímélve.

Nem tudom megmondani pontosan melyik videókártya tesztbe, de én többre is emlékszem, és most ebben is bár ez nem teljesen vid kari tesz, de ez most mellékes, elhangzik ez a mondat.:
''Tesztünkben a legújabb drivereket használtuk fel. A meghajtóprogramokban a képminőségi beállításokat az NVIDIA kártyák esetében „Legjobb minőség”-re, az ATI kártyák esetében pedig a legszebbre kapcsoltuk, az anizotropikus szűrés végig 16x-osra volt kapcsolva, így később csak az élsimítás mértékét állítgattuk.''
Létezik a ''driver'' beállításában ez a ''képminőség''.
Na erről valaki tud pontos információkat, hogy ez a beállítás mit csinál? Pontosan.(!) Kitesztelve, pl hogy mennyire bugos. (vagy pl hogy mikor melyik mit művel)
Mert ismerőseim is azt mondják, és ez mindig is kérdés volt előttük-előttünk mióta itt a ph-n egy tesztbe olvastuk ez a dolgot hogy vajon a két tesztelt kártyagyártó cég kártyáin ez a beállítás miket változtat meg. Magyarul lehet az egyik kártyán olyan változtatásokat okoz, amit viszont a másikon nem, így a teszt teljesen fals eredményt hozhat.
[Szerkesztve] -
Zsolty
tag
vajon akkor nekem a 2,2ghz -en járó 3500+ A64 procim elég az ati x1800xt-hez?
-
Speed
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Azért a húzott barton közel se 2,2ghz-s A64
Amúgy má ha iylen vga-is vannak miért nem váltasz má lapot meg cpu-t is? 
-
GiXXXer
tag
válasz
bolondember
üzenetére
Egy x1900xtx-en mondjuk egy celeronnal, ill.sempronnal nem igazán tudsz vga limitet állítani, a proci jóval hamarabb bedobja a törölközőt...
-
erdoke
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
A ''2,2-2,4 GHz körüli Athlon 64'' elég messze van játékokban a te 2200 MHz-es Bartonodtól, akármennyi szmájlit szúrsz is be köré.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ha te kizárólag 1600x1200-ban játszol, és minden szűrő fullon van, akkor újabb játékoknál a 7900GT se procilimites... -
Robaj
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
2200-on ment Athlon XP-m és A64-re váltás után sokkal gyorsabb lett ugyanazzal a vidkarival, memóval...
Szóval... -
GiXXXer
tag
A teszt jó volt, nekem is tetszett, csak sajna már a legelején sejthető volt a végeredmény... Bár hiányoltam én is belőle a többség által elérhető vga-kat, lehet meglepő eredmények is születhettek volna... Bár így is igen durva, hogy a legtöbb játékban komolyabb képminőségromlás nélkül közel 70000-el olcsóbb karival is lehet jól játszani...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
nem teljesen igaz a hsz-ed 2. fele, 2ghz-en járó a64 simán nyomja le bármilyen tesztben a 2ghz-en járó bartont, 32bites üzemmód mellett is.
-
rogers
aktív tag
Kissé későn kapcsolva, de csatlakoznék a cikket dícsérők táborához. Nagyon jó ötlet volt ilyesfajta összehasonlítást és elemzést közzétenni. Kötelező olvasmány lehetne konfig vásárlóknak - már azoknak akik annyira nem értenek hozzá - sajnos ők nem fogják megtalálni

Sajnálattal látom, hogy még itt is amikor nem is ez a lényeg előjön az Intel vs. AMD dolog, dehát istenem, emberek vagyunk.
Olvasgatam mostanában egy DELL fórumon (ne tessék röhögni, ők is építenek játékra való gépet - nem is rosszat) [link]
szóval olvasom, hogy sok vásárló utólag elégedetlen a konfiggal mert nem hozza az elvárt teljesítményt. Közvéleményt is kutatnak ez ügyben, hogy mitől lehet. Ugyanakkor a fórumuk televan olyan kicsit is szakértők számára nyilvánvaló megállapításokkal, jó esetben kérdésekkel ami meg is világitja a problémát: sok ember a marketingfogásoktól hajtva bekonfigurál egy erős csúcs videokártyát aztán mivel korlátozott a konfigra szánt pénz spórol a processzoron és meglepődik, hogy jéééé: nem jön a várt FPS...
Igazság szerint el kéne fogadni, hogy ''amatőrök'' is vesznek gépet, sőt főleg játékra és ezek az összefüggések egy laikusnak egyáltalán nem világosak - az üzleteknek kéne figyelmeztetni az embereket, hogy hülyeséget készül csinálni... na jó ez messze vezet, de a lényeg, hogy ez a cikk egy jó adag munició egy időre ha valakinek szüksége lenne ilyesfajta információra.
Kompakt, világos és nem is túl hosszú
gratula mégeccer. -
Sárpac
nagyúr
A FEARnél milyen értékeket adtatok meg max vagy min fps vagy átlag?
-
Stalker-2572
veterán
a GeForce 7900 GT sem igényel többet egy 3,2 GHz körüli Pentium 4 vagy 2,2-2,4 GHz körüli Athlon 64-nél
Ezt akartam hallani
már a 6800GTmél is oltottak, hogy idézem ''gyengusz'' alá a 2200Mhz-re húzott 2500+-os bartonom
Most jön emsokára a 7900GT-m majd meglátuk
(mielőtt kitörne a pánik, igen van AGP-re 7900GT
) Ekkora lámulást, hogy nem elég neki a Barton, de az ő (64bites!!!) 2,5Ghz-e (plusssz 300Mhz
) az máár döfi, nemvéletlen ötszörannyiba kerül

let the falming begin 
-
viharhozo
addikt
Jo ez a topik, ugyh meg kell jegyeznem, mar a teszt cime sem jo! Ezek nem idealis, hanem optimalis konfigok!
-
radírfej
senior tag
Az AMD drukkerek le vannak sújtva, holott a cikk inkább egyfajata közelítés akart lenni az optimális VGA-CPU páros megtalálásához... 217 es vagy 250 es fsb itt most tök mindegy, mintahogy az sem volt kérdés ebben a tesztben, hogy melyik a gyorsabb proci... inkább az hogy a szimulálni próbált átlagosabb procikategóriákban azonos VGA-t feltételezve a gyakorlatban nagyjából nincs különbség az azonos tudásúnak mondott (3.2 vs 3200+) procik között...
a felálított kategóriák a processzoroknál szerintem lefedik a szükséges intervallumot, a VGA-knál a 6600GT - X800GT kategória lehet talán egy hiányzó láncszem, de így is kurva sok meló lehetett megcsinálni, szóval nem telhetetlenkedem. -
twollah
nagyúr
Vegre egy normalis teszt ami legalabb azt mutatja meg, hogy nem pont a legerosebb CPU + VGA a legjobb osszeallitas.
Legalabb tudom, hogy mire szorjam el a penzem a kozel jovoben. -
Loha
veterán
Az az érdekes, hogy nem tudom hol mérted ezt a 20FPS-t, de pl a Croft Manor főtermében nekem is 20-22-őt megy. Sztem a legszebb és leglassabb részen a Croft Manor úszómedencéjénél is 10FPS a vizet nézve, nextgennel. Szóval én azt vártam volna, hogy egy csúcskártyával az úszómedencében minimum megy egy 30-40FPS-t, a többi részen meg 60FPS felett.
-
AMD!4ever
őstag
Ne fárassz már. De ha én napi viszonylatban tuningal használom 250es fsb-n a gépet és mint nagyrabecsült tesztiróink is emlegették hogy sok játéknál számit a rendszerbusz sebbesége,(ami alacsonyabb az amd-nél a tesztben) akkor ez szerintem rontja az amd-ko nfigok eme tesztbeni eredményét ezzel elferditve kissé a valóságot.
A virtuális péniszeket meg hagyjuk,ugylátom gyerek vagymég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Edition 24GB GDDR6X
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 3070 Founders Edition
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- HP ProBook 430 G5 Intel Penium 4415U laptop (kijelző hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

) előbb megvárom, hogy megérkezzen a kártya és letsztelem...

Viszont kaptam akkor egy 64 bites rendszert amit nem használtam ki... 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
így utólag legjobb lett volna 5 különböző alapon járó procival tesztelni

)
) Ekkora lámulást, hogy nem elég neki a Barton, de az ő (64bites!!!) 2,5Ghz-e (plusssz 300Mhz
let the falming begin