Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
guestavfl
csendes tag
Kiváncsi lennék vajon az Intel processzorok a jó eredményt az AMD processzorokéhoz képest nem-e a magasabb rendszerorajel miatt érték-e el? Az Intel 3.8 Ghz-re huzott processzora 237 Mhz-es rendszerórajellel ment a 2.6 Ghz re huzozz Athlon csak 217 Mhz-el, ami befolyásolhatta a videokártya teljesítményét. Érdemes lett volna megmérni egy gyárilag 3.8 Ghz es Intel procit (570) a tesztben vagy pedig a 2.6 Ghz-et máshogy beállitani az A64 en pl 11x237Mhz a korrektség kedvéért, másrészt legalább az is kiderült volna mennyire függ a VGA teljesítménye a rendszerórajel-től! Egyébként izgalmas teszt volt.
-
Drang
tag
hali,
szerintetek a 3700+ san diaego magos procimhoz es MSI k8 as nforce 430 as deszkahoz melyik kartya menne jobban (+2 GB XMS Corsair ram):
x1900XT vagy 7900 Gt/GTX?
de nem csak jatekra kellene, hanem pl videok vagasara, szerkeztesere..stb
szal? -
Csapi007
veterán
Mit gondoltok, egy Pentium 4 506 (ami a tesztben volt) és egy ASUS 6600GT megfelelő páros lenne?
-
AusWolf
őstag
Kipróbáltam az ATiTools-t is, max GPU-nak 440-et ír. Ezt azért nem értem, mert 480-on totál stabil.
Viszont max memnek meg 1470-et. De ezt már nem tesztelem le, mert 30 MHz memre mit ér... De ha valakinek esetleg kellene így is akkor lenyomom azt a 3DMarkot.
Amúgy köszi.Csak az vele a gond, hogy ez a 30% nemigen látszik meg játékokban.
Szerk.: Kiszámoltam számológéppel (mert ugye a gép dolga a számolás, nem az emberé), hogy 20,471% pluszpontot jelent az overclock, de azért szerintem még így sem olyan rossz.
[Szerkesztve] -
Speed
addikt
válasz
LEPreassure #379 üzenetére
Jobb a x1900Xt és má 109k ért újat kapsz Sapphiret
-
DigitXT
félisten
OFF: A táblázatod ''fordítva'' rendezve átláthatóbb lenne. (Értsd oszlop/sor csere.
) Meg nem ártana feltüntetni, hogy melyik Everest verzió volt, vagy kéne, stb.
ON: frissülnek a táblázatok itt is?
Mármint tényleg frissül-e majd a cikk vmikor, vagy végleg magára maradt szegény, végkövetkezésestül, utolsó bekezdésestül?
-
LEPreassure
csendes tag
Akkor még csak annyit, hgoy a 7900GTGS-t is lehet annyira húzni mint a sima GT-T? mert ha igen akkor 1értelműen az éri meg!
(márminta GTGS
)
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
válasz
LEPreassure #379 üzenetére
Hát nemtom, a kiskerárakon az egyetlen 512MB-os 7900GT, amit én láttam (ugyanis szinte csak 256-al kapható), 114k, az 1900XT pedig 124k, bár nem néztem teljesen végig, olcsóbb is akadhat belőle. Ebben az árkategóriában ez nem nagy különbség. (Nem mindegy, de sokkal mindegyebb, mint a 20k vs. 30 k probléma pl.) És állítólag az XT jobb.
-
KisApám
addikt
Szerintem a ''régi'' rendszerek is tudnak hasítani, úgyhogy öregfiúk, nincs miért bánkódni.
Szerintem ezek összeillenek szépen, és jó gyors is:
Proci: PIV telekonis Northwood 3,2/3,7 GHz
Memó: 2048 MB, 400/460 MHz, 2,5-3-3-6
Vidikari: Aopen Aeolus 6800 GT/Ultra 256 MB, 400/1100 MHz
Ha lenne pénzem, és ehehz a rendszerhez való PhisyX kártya, az is sokat segítene
Hajrá!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Valaki nem tud hasonló teszről, amiben a Battlefield2-t is beleveszik?!
-
LEPreassure
csendes tag
Szóval akkor már inkább 1900xt...háát én azt csak kb 140 körül láttam
akkor már talán jobban megéri a 512-es 7900GT(100e)...esetleg nem tudtok tesztet ezen két kari között?
-
AusWolf
őstag
válasz
LEPreassure #372 üzenetére
Mi az a 7900GT GS?
A GT az faja, szerintem vehetsz nyugodtan.
-
Joco
aktív tag
válasz
LEPreassure #372 üzenetére
Egész jól hangzik bár én a gt gs helyett akkor már lehet Lgondolokznék egy 1900xt-n
-
LEPreassure
csendes tag
Én egy 4000+-os proc. mellé vennék egy 7900GT-t vagy egy 7900GT GS-t...
mit szóltok? megfelelő párosítás?
-
sw4r3z
tag
Ha már DirectX 10 meg Vista a téma, akkor lenne egy kérdésem. Ha én most veszek egy Gainward 7900 GTX kártyát, ami ugye csak DirectX 9 es, akkor az milyen esélyekkel fog indulni, ha kijön a DX10?
Ja amúgy a teszt szerintem nagyon hasznos, megerősített abban, hogy jó vidkarit választottam a 4000+ procim mellé (megrendeltem, aztán 1 nappal rá olvastam el a cikket). -
dulifiO
aktív tag
bíztató eredmények, nagyont tetszik a kártya, szerintem én is 7800GS-re váltok, csak inno3D-re, aztán veszek egy jó kis hűtőt rá!
de csak akkor ha nem jön ki vmi 8xxx-es kis kari, nekem az AGP megfelel, cssakhát azt hallottam h 8xxx-es szériában nem lesz, meg még attól is félek h a 7800GS DX9, és jövőre meg már lesz DX10, és akkor dobhatom ki? mert én 1,5-2 évre szeretnék egy olyan kártyát, ami mindent jól visz, legalább 1024*768-ban! -
AusWolf
őstag
Igen, PCI-E-re 7600GT, AGP-re 7800GS van csak. Viszont a 7800GS valamivel drágább. A legolcsóbb a Mistral Club3D-je 68ezerért (ha hoznak, én 3 hétig vártam, aztán meguntam). Ez a Leadtek ami nekem van boltban 77 ezer, de én 2 hetesen szereztem garanciával 65-ért.
''7600GT csak pcie-be van, 7800gs meg ugye AGP-ben is''
Nem, 7800gs CSAK AGP-re van.
3DMark03-ban 11636 pontot kap tuning nélkül. Máris nézek neked egy tuningosat.
Az én procim is alig bírja kinyomni a 10%-ot magából, de nekem nForce3-250Gb chipem van. 9600-am meg nekem is volt, csak nekem XT. -
dulifiO
aktív tag
szóval azt mondod nem éri meg Pcie-re váltani még? mármint még nem vagyok biztos magamban mert nem akarok sokat költeni, csak h a gamek jól menjenek!
mert ha jól tudom 7600GT csak pcie-be van, 7800gs meg ugye AGP-ben is!
a 3dmarokok meg oblivion (azt sem tom mi ez az oblivion) nem izgatanak, nekem 3dmark03-ban érjen el kb 10-15k-t (esetleg 20k-t) és meg vagyok békülve!
most atim van de nem szeretem, bár mondjuk jó olcsó volt és a 40%-os tuning ellen sem tiltatakozik gyári hűtéssel!(nem úgy mint a proci ami 5-6%-nál már behal, csak azt nem tudom h ez az i865-ös chip miatt lehet? jobb lenne egy i875?)
-
AusWolf
őstag
Ha plusz kiadás lenne, akkor nem feltétlenül. Ami elgondolkodtató lenne X850XTPE-ről való áttérésnél az a Shader Model 3 meg a jó tuningolhatóság. Nézd meg az előző hsz-em.
3DMark eredmények:
2005 @375/1200 MHz (alap): 5417
2005 @480/1440 MHz: 6582
2006 @375/1200 MHz (alap): 2757 (1176 SM2, 1227 SM3, 752 CPU)
2006 @480/1440 MHz: 3289 (1498 SM2, 1550 SM3, 741 CPU)
Szerk.: Amúgy igen, ez a leggyorsabb AGP-s, meg a Gainward 7800GS 512 és Gainward 7800GS+ 512. De ezek 7900GT chipesek, nem is tudom, miért ez a nevük. Meg nagyon ritkák és drágák, annyiból kifutja egy PCI-E-s lap meg egy 7900GT.
Szerk.2: Én X800XT-ről váltottam.
[Szerkesztve] -
AusWolf
őstag
Arra, mint az én 7800GS-em. Tehát pl. NFS:MW-ben 1280x960-ban minden maxon (ebbe asszem a szűrő is beletartozik) 40 FPS körül, gyakran fölötte is. HL2-t és CS:Source-ot nem bírtam rávenni, hogy szaggasson. Ha jól emlékszem (rég volt) CS Source video stress test alatt hasonló beállításokon, mint az NFS kb. 90-100 FPS-t nyomott ki magából.
Csak 2 dolog állíthatja meg. A 3DMark06 és az Oblivion. És mint mondtam, a 7600GT szinte tök ugyanez teljesítményileg, csak mások az adatai.
Annyira meg nem kell nVidia pártinak lenni, az ATi-nak is vannak jó kártyái, csak a GeForce-oknak jócskán jobb az ár/érték arányuk. -
dulifiO
aktív tag
válasz
Senior tag #355 üzenetére
majd akarok venni videókarit, és 1280x1024-ben szeretnék játszani, a lehető legmagasabb szűrőkkel
akkor egy 7600GT mire lehet képes? mert nagyon nvidia párti vagyok! -
Zsolty
tag
nekem valszinü teljesen ideális párositás van.
X1800xt. 3500+ venice, és 2x512ram, ami azért talán lassan lehetne 2GB. -
dulifiO
aktív tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem h az aláírásomban levő procc mekkora vga-t képes kihajtani max? -
eastsider
nagyúr
az enyémről mi a véleményetek ?
2,2GHZ-en ketyegő S754-es A64 és egy 6800-as -
brasil
senior tag
hmm, bár nem próbáltak ki most sokat, de azt hiszem valakiknek sikerült rálelni az ideális CPU-GPU párosra:[link]
-
AusWolf
őstag
Szerintetek milyen pár egy S754 A64 3000+ (2 GHz) egy GF 7800GS-sel?
-
fLeSs
nagyúr
Megvannak a 6600 GT eredmények.
Csak ismételni tudom önmagamat: ''Számukra már most, a tesztek előtt egy 2,8-3 GHz körüli P4-et vagy egy 2 GHz körüli Athlon 64-et tudunk javasolni, és akkor még ezekkel a processzorokkal túl is biztosítottuk magunkat CPU-oldalról.''
De azért majd felfrissítem a táblázatokat. -
zolynet
veterán
Biztos vagyok benne h /szinte/ minden játék elfur rajta nem is rosszul. Majdan 1x ha cserélsz egy nagyobb procit akkor lesz több fsp, oszt annyi
Amugy meg még bizonyára ''sokáig'' elég lesz a vga, persze itt nem az oblivion elcseszett optimalizálására gondolok
amivel én mép pl 1 percet nem játszottam. Havernak is az tetszett benne hogy gyorsan uninstallálódott
-
Jelenleg S754 A64 2400MHz-en egy 7800GT társaságában dolgozik a gépemben. A teszt alapján azt is mondhatnám, hogy ez egy jó párosítás. Mi a véleményetek?
-
zolynet
veterán
1900XTX mellé az én arculatom szerint legalább egy 2.8GHz-n járó X2 dukál, vagy egy 4.2Ghz körül hajtott Pentium D...
hát akkor nagyon egy véleményen vagyunk
amugy meg télleg az a nagy helyzet hogy nem lehet álalánosítani mert játékfüggő hogy mivel lehet több fps-ot elérni vga v cpu órajelemeléssel
és persze én is nagyon várom a következő generációs vga-kat, lehet addig nem is cserélem le a 6600GT-met, inkább kihagyok néhány gen-t, azt 1x bukom egy nagyot a vga-árán...habár azon sem nagyon miután sunyinetesben vettem és így kijött 23K-ra/de valszeg inkább megmarad majd 2dik karinak/
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
ezen gondolkoztam én is!
No meg ha mégis dx8-as lenne akkor nemsemmi hogy ilyen csillivilire megcsinálták!
Elmehet a p*csába a fear meg az ilyen gépgyilkos dx9-es gémek,ha semmi extra vizuál élményt nemtud nyújtani! Csak kapcsolj be minden ficsőrt hogy szakadjjon szét a végéád,igaz semmi különöset nem fogsz látnide sebaj, a ficsőr a lényeg!Az Nfs-Mw legalább látványos!! -
DigitXT
félisten
Nem lehet ilyen általánosító kijelentéseket tenni: játékja válogatja...
Próbáltál már pl. LFS-ezni sok gépi ellenfél ellen? Viszonylag kicsi játék, de kellemes szimulátor, ezért kell alá proci, de még hogy!
6xAA+16xAF@1152x864 is procilimitált a startnál.
A 2,8-on járó A64 kezdi épp kihajtani az X800Pro-t.
Mod: #322/326-ra meg UP!
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
ha nagy felbontásban jatszol FSAA + AA val tokmind1 ,h 3000+ vagy pl 3700+
-
Messze nem hajtja ki egy 3700+ az 1900XTX-et. Szerintem.
És szerintem neked sem hajtja ki a 3000+-od a 7800GS-t. Próbáld ki a 7800GS-t egy 3GHz körüli A64-ben, és meglátod, hogy nincs kihajtva.
1900XTX mellé az én arculatom szerint legalább egy 2.8GHz-n járó X2 dukál, vagy egy 4.2Ghz körül hajtott Pentium D... -
DigitXT
félisten
akkor egy X1900XTX-et meg simán kihajt egy AMD 3700+
Azért én nem extrapolálnék a helyedben ilyen nagy lendülettel.Inkább a cikkírók véleményét várom az említett ellentmodással kapcsolatban.
Tudom, hogy kellett egy frappáns befejező mondat a cikk végére, de ha ez következetlenséget okoz az adott bekezdésen belül is, akkor (szerintem) mégis furcsán hangzik.
-
AusWolf
őstag
Annyit mondanék a VGA-k fejlődéséről, hogy pl. egy Athlon64 3000+ (2 GHz) simán kihajt egy GeForce 7800GS-t (tapasztalatból mondom, mert az én konfigom), akkor egy X1900XTX-et meg simán kihajt egy AMD 3700+ vagy 3800+. De most X2 4800+-nál tartunk. Tehát mégiscsak lassan fejlődünk. De ez a lassú fejlődés is megárt egy gamer pénztárcájának.
-
EQMontoya
veterán
válasz
---Lasali--- #321 üzenetére
csak tippem van... szal performance állásban valószinüleg ''hanyagabbul'' számolja ki a vidkari mind a pixeleket, mind a mozgásokat (kevesebb tizedesjegy pontossággal, vagy vmi), ennek következtében a dolog gyorsabb, ellenben néhol az előzők miatt rosszabb képminőséget kapsz. de csak tipp.
-
DigitXT
félisten
Csak én érzem úgy, hogy a cikk legutolsó bekezdése következetlen?
Azt mondjátok, a videokártyák túlfejlődték a processzorokat (oké), aztán meg, hogy lehetséges lenne a kétmagos processzorok támogatása, de ez csak ''félmegoldás'', mert csak processzorlimitált beállítások mellett gyorsul a játék (más is írta, hogy ez így logikus, egy erősebb egymagos is ugyanezet eredményezné
), végül pedig, hogy hamarosan megjelennek az új VGA-generációk, melyek még a mostani csúcs videokártyáknál is gyorsabbak lesznek, ''de vajon mivel fogjuk tudni őket kihajtani?'' Hát épp ez az: ha olyan baromi erős VGA van, akkor processzorlimitált lesz, tehát a kétmagos processzorok támogatása nem csak ''félmegoldás''.
Ha meg VGA limit volt, akkor meg ki volt hajtva a kari a mostani procival is, és nem baj, ha lesz belőle jobb, gyorsabb.Btw. a TRL next genre igen kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az, ami majd elviszi tisztességesen.
(Azt írjátok, hogy ejnyebejnye, hogy az X1900XT-t megfekteti, ezzel egyet is értek, de ha olyan baromi jól néz ki, hogy tényleg nem lehet egy ilyen karival megfelelő sebességgel lerenderelni, akkor mégiscsak előremutató dolog, és felfoghatjuk egy olyan ''plusznak'', ami növeli a játék értékét idővel. Szóval remélem nem csak az optimalizálatlanság mutatkozik meg, és nem úgy kell tekintenünk a ''sima'' opcióra, mint vmi büntetésre emiatt...
)
-
---Lasali---
Közösségépítő
Én kérdésemre még véletlenül se válaszolt senki (!)
Ha valakit mégiscsak ''érdekel'', ez volt az: (#230) ---Lasali--- -
Ribi
nagyúr
válasz
elitgamer #315 üzenetére
Azert mert a 300W-os tap akkor ad le 300W-ot ha minden ágon 12v, 5v .. a max teljesitmenyt leadja. Beleraksz valami fing procit es egy 1900xt-t akkor az xt megenne 18A-t, de azon az agon erre szegeny tap keptelen pedig csak 150W-ot enne. Ami tud videonak adni 20A-t a minimum 500W. Haver is kicserelte az 500W-os tapot egy 480-ra mert az 1900xt-je kinyirta. Hogy miert?? Mert rossz volt a teljesitmeny elosztasa. A tesztben 1 vinyo szerepel. Ha beraknanak a gepbe meg vagy 6-ot megugrana a teljesitmeny+ rakotsz meg 4-5 usb-s cuccot, kozte megint par vinyot + meg 2-3 kartyat, es akkor lehet mar 400W-on jarna, es mindenki boldoglenne.
[Szerkesztve] -
TomLion
tag
A tesztből szerintem leszűrhető:
7600GT nél gyengébb kártyával a kipróbált felbontásokon nem az összes játék futna jól
7600GT nél gyengébb kártyát ne vegyél..
Teljesen mindegy milyen P4 3GHz-en, vagy Athlon 2GHz ( alap órajel)
Most se végy csúcskártyát..
Egon: Te mit fejlesztenél a gépeden? CPU-t vagy VGA-t
Jó teszt. Örültem. Kéne még pár ilyen ötletes munka -
TomLion
tag
Tegnap olvastam, jó volt.
Arra gondoltam, végre egy jó téma...
Tetszik, meg minden..
Akad egy-két kérdés.. -
LALA_kiraly
őstag
Én csak azt nem értem, hogy a proci tesztekbe jobb az AMD. Akkor itt miért nyer rendre az INTEL???
-
TomLion
tag
Lehet zárni
-
elitgamer
tag
Most én enm értek egy dolgot most,tudom hogy nem ide tartozik,de nem találtam megfelelő topicot,ezzért itt(is) felteszema kérdést?
Mi értelme van 300w felleti tápnak?
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1081&p=4
hosz egy 7900GT-s izomkonfig 100%-os terhelés alatt is beéri 250-el.
ezt nem értem -
AMD!4ever
őstag
Hozzáteszem mesterem,hogy a stabilitás megoldja nekem a ht-t! Még egy erős raid kéne és lenne p4esen pörgőbb winfosom is.
Ezt ugyértem hogy én pl kise kapcsolom a játékot akár két hétig is! Akáár két komoly játékot is futattok a winnel háttérben.(+minden más) Hibernálok,tehát bootnál már tölti is a játékot a gépem,és egyszerrü alt-tab kombival kb 3mp alatt váltok köztük. tehát kise lépek és shutdown, és pl én spec megse éreztem hogy a nfs-Mw mellet még fut a seriouss2.
Ehezz persze fullos stabilitás is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest