Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zetor2000

őstag

válasz mepet #37 üzenetére

https://xpenology.org/ vagy ilyesmi.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

• zetor2000

őstag

válasz gbors #32 üzenetére

Nem akarok bizonyítani, csak írtam, hogy van... ha nincs, akkor is ennyiért van hirdetve. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

• zetor2000

őstag

válasz Vesa #33 üzenetére

Kezdjük ott, hogy az 1 lemezes NAS ok is hot-swap fiókosak, és tényleg.
    Ilyen fiókot nem nagyon lehet venni PCbe, ha igen, az emeli a konfig árát.
    A másik, amit írtak előttem, hogy ezt bedugod a konnektorba, elolvasod a manual elejét (azaz beteszed a kerebe a merevlemezeket), bekapcsolod, megvárod amíg bebootol, és egy webes felületről macerálod, Pirike néni is megérti, olyan a felület. Emellé jár kezdetben support, ha neki mégse menne, lehet telefonálni, meg levelezni és válaszolnak.
    A konfigurálása eléggé egyszerű, még a RAID tömb készítése is annyi, hogy klikk, klikk, klikk, vársz, kész.
    A rendszeráttekintő bazi jó, alapból láthatod a lemezek állapotát, hőmérsékletét ésatöbbi. Ha kezd huncutkodni a lemez, szól, dob egy emailt, amit akarsz.
    WEíB szerver, FTP szerver, SQL szerver, Email szerver, iTunes szerver, Torrent kliens, ingyen DNS reg (Qnapnál van) 1gombos mentés, felhőbe mentés (igaz ez fizetős, de van), IP kamerák kezelése mind olyan, hogy pár klikk, és kész. Egy átlátható, magyar nyelvű (teljesen) grafikus felületen, amihez néha súgó is van.
    Mire ezeket megcsinálod, ott tartasz, hogy lehet hogy olcsóbb, de mire én már elite lettem az ismert torrent trackeren, a tied akkor fogja formázni a köteteket.
    Ezeken túl van mobilra (Android, iOS és talán még Windowsos is) minden fontos funkcióhoz kliens. Azaz tudsz torrentezni a vonatról, amit meg lehet tenni akármilyen gépről -nyilván elérheted a FreeNASt is, csak ez működik, színes/szagos.
    Megértem, hogy fiatal lelkes IT bubusként rajongsz ezekért, de a világ nem erről szól. A kisirodai góré elhajt a malac f...ára, ha neki valami nem elérhető. A nagyvállalati meg aztán pláne. Ezek azok a projektek, amik jók odahaza, meg arra, hogy a nagyok rárepüljenek olyan startupokra, amik ezekből jólműködő rendszert csinálnak.
    A 10 lemezes hot swap fiók beszerzéséről ne nyissunk vitát... 4-5 lemezes fiókos keret akad a boltokban, van nekem is, de... zúg-zörög a lemeztől benne, a hűtése hangos. Ez meg "whisper silent", annyira hallod, mint 4 merevlemezt üzem közben. Ha nincs dolga, lepihennek.

• zetor2000

őstag

válasz gbors #26 üzenetére

De itt van egy másik, szerintem ugyanolyan jó alternatíva, ami "a másik", szóval nem Qnap, hanem Synology, szerintem ez is jobb, mint amit a cikk említ, ennek legalább van kultusza, meg rajongói oldala, meg akármi, magyar support, ingyen 2 IP kamera licensz ésatöbbi. Árban ott van, mint a cikkben szereplő.
    https://www.argep.hu/product_2423941.html

Szerintem szebb is... :)

DS216Play
    Most nézem, a DS218Paly se sokkal drágább...
    https://www.argep.hu/product_2555528.html

[ Szerkesztve ]

• zetor2000

őstag

válasz Tidus #27 üzenetére

Jóaz, hidd el. Néha nem árt a restart... odahaza kibírod, hogy 10-12 percig nem megy fel a torrent :). melóban meg akkor kell, amikor a droidok hazamentek. :)

• zetor2000

őstag

válasz gbors #26 üzenetére

Az árgépen ennyi, a cég honlapján is... 67084 Ft.
    https://www.microstore.hu/qnap-ts-251-89605?tracking=5a030aa887dee
    https://www.argep.hu/product_2350520.html

Azt lehet, ha meg akarom rendelni, akkor jön a jajveszékelő levél, hogy most épp nincs raktáron, a nagyker meg nem adja ennyiért, bocs. Egyszer már megjártam egy Logitech egérrel, hogy 10ért adták volna azt, ami másutt 22... (MX Master 2s) Este betettem a kosárba, reggel jött a nyomorhang, hogy nincs ennyiért, mert Elb-sztuk az árat a beszállító nem adja ennyiért... vagy a készlet kifogyott.

[ Szerkesztve ]

• zetor2000

őstag

Ennyiért van Qnap 2 lemezes, lehet ARM CPUval szerelve.
    Szerintem nem roszabb, mint ez. Egy ilyen '15-'16-ban megjelent modell szerintem alázza ezt, lévén van HDMI, távirányító, IP kamera felvevő képesség, második LAN, sok USB.

TS-251 Ehhez nincs távránga, de van HDMI, meg 2 LAN, meg 2 USB3 és 2 USB2. Quick Copy gomb, ami nemcsak a csatlakoztatott cuccot másolja FEL a NASra, hanem a NAS-t is LE tudja másolni a csatlakoztatott eszközre (néha azt is kellhet). Szerintem 10el olcsóbbért (árgépen 67.000-től) ez. Nagyobb név, és pofásabb. Ráadásul Qnap - elég legyen annyi, hogy nekem egy ~10éves TS-419P+ van, és még érkezik hozzá frissítés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés