- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is azt mondom, hogy nem versenyképesebb az antikváriumozásnál. Egy gyors keresés a regikonyvek.hu-n elég versenyképes találatokat mutat az ebookok áraival szemben. Megkönnyítem a helyzetedet: ami mellett árat látsz az megvehető is.
Valóban, a definíció elég világos: sehol sem említi a PC-s OS-t, vagy az x86-os CPU meglétét - ellentétben azzal, amit állítottál korábban. Még az OS érved beleférhetne, de mivel maga a Microsoft készíti el a Windows 8 ARM portját, kétlem, hogy ennek túl nagy jelentőséget kellene tulajdonítani.
Azt hiszem, eléggé kitárgyaltuk a témát, ha gondolod, válaszolj még nyugodtan, elolvasom, de reagálni nem fogok rá.
-
Ha nem csak write-only-ban lennél, lentebb prezentáltam ebook csomagot 4200-ért. 6 könyv, az antikváriumozásról is írtam már, amivel még az ebook formátumok árai sem versenyképesek.
Ez itt egy fórum, ahol természetesen a saját véleményemet fejtem ki dolgokkal kapcsolatban, nem pedig a lapcsalád bármely tagjának hivatalos véleményét, mivel nem állok egyiknek sem alkalmazásában. Ha ez Neked eddig nem esett le, akkor Te minek fórumozol?
Továbbra sem látom értelmét ebook olvasót venni, mert ennyi pénzért okosabb eszközt is kapsz (sőt, olcsóbban is), de nem kell elfogadnod az érveimet, inkább nézd meg a most indult remek magyar ebook olvasó árát és a kínálatot - itt a Cafén is elolvashatod, egy topic-kal van arrébb.
A tablet personal computer (tablet PC) is a portable personal computer equipped with a touchscreen as a primary input device[1] and designed to be operated and owned by an individual.[2]
Itt sem x86-ról, sem PC-s operációs rendszerről nincs szó. Van itt még baki:
According to a 2001 Microsoft definition[9] of the term, "Microsoft Tablet PCs" are pen-based, fully functional x86 PCs with handwriting and voice recognition functionality.
Ez itt Microsoft Tablet PC-ről beszél, ráadásul hangfelismeréssel. Az x41-ed tud ilyet? Elhiszem egyébként, hogy nehéz elfogadni, hogy a tényleg kiváló x41-gyel egy kategóriában emlegetik az Androidos, iOS-es tableteket, de egy-egy fogalom mögött a tartalom igen gyakran változik, ahogy jelen esetben is.
-
Korábban már írtam az árkülönbségekről mobil-előfizetés és ebook-csomagok között, az ott rendelkezésre álló adatok alapján számolgass.
Azt továbbra sem vágom, hogy nekem mi közöm a kiadók érvrendszeréhez, de már másodszor említed, nem ártana erre rávilágítani. A könyveket azért kértem Tőled, mert Te vagy az egyik fórumtag, aki szerint olcsó és jó ebook-olvasót venni. Azt azonban inkább gyanítom, hogy Te sem tudsz ezekről a könyvekről ebook formában (nem, ne fáradj most már a kereséssel, csak példaként szolgáltak arra, miért is nincs piaca az ebook olvasóknak).
Enszuke: amíg nem olvasod el és értelmezed az előzményeket, addig sajna nem áll módomban érdemi választ adni.
-
Mint már említettem, egyelőre a Kindle-re, mint céleszközre kifizetett pénz a könyvekkel együtt bőven többe van, mint az okostelefonom az előfizetéssel együtt. A magyar átlagfizetésekhez (70-80 nettó) viszonyítva pedig sok a 35K-s ár - szerintem ez elég ultimate érv.
Ez pontosan azért van így, mert a HVG-cikkben is említett kiadók éppen olyan csőlátással szólják le az e-book piacot és az arra vonatkozó igényt, mint te. Igen, így nem lesz e-book kínálat Magyarországon.
A következő könyvekre lennének igényeim pl.: Őfelsége hadihajója, Óriások csatája, Halál a tengereken, Hihetetlen győzelem, Hadihajók típuskönyv, Dale Brown könyvei. Linkeld nekem légyszíves őket ebook formátumban.
Ha figyelmesen elolvastad a cikket, akkor ott sem az olvasásra használt eszköz a lényeges - a Kindle egyszerűen mint a legalkalmatosabb céleszköz és egyben a világon jelenleg legsikeresebb e-book forgalmazási modell példájaként szerepel. (Btw, az Android-os tabletek és az iPad nem tablet PC.)
Itthon lényeges szempont, leginkább árát tekintve - és ezzel a kör bezárul. Egyébként szerinted mi a tablet PC (akár priviben is, hogy ne itt offoljunk)?
-
Merras
csendes tag
Az a modell egyelőre valóban nem életképes Magyarországon, hogy egy kiadó maga biztosít megfizethető árú e-book readert a megfizethető árú és széles körű e-book választéka mellé. De a lehetőség már adott, hogy magad beszerzel viszonylag megfizethető áron egy olvasókütyüt és néhány könyvet már legálisan meg tudsz venni valamilyen digitális formátumban.
Még egy hatással nem nagyon számolunk, amit a cikkben félig érintettem is: az okostelefonok és a tabletek köre.
Egy, maximum két éven belül a mobilszolgáltatók osztogatni fogják a tableteket, hasonló konstrukcióban, mint ahogy a mobilok esetében megszokhattuk.
Ha a kiadóknak, terjesztőknek nincs is olyan tőkeerejük, hogy fel tudják gyorsítani az e-inkes olvasók terjedési sebességét ilyen módszerekkel, attól még valami terjedni fog, ami alkalmas az e-olvasásra is. Jönnek az olcsó smartphoneok és tabletek, és ez egy egy növekedésben lévő e-könyvpiacot jelent.
A tablet egy, a könyvpiactól totál függetlenül működő történet, aminek iszonyatosan erős hatása lesz az e-könyv kiadásra, itthon is. Kiadóként meg nekem tökmindegy, hogy Kindle-ön, Koobe-n, HTC Desire-ön, iPhone-on, iPad-en vagy egy androidos tableten fogják olvasni a könyvet.
Ha a jelenlegi nagyterjesztőknek érdekük is az, hogy az e-könyv piac ne fejlődjön olyan ütemben itthon, mint kellene, a smartphone / tablet hatást nem fogják tudni visszafogni.
-
törölt tag
baromi könnyű ilyeneket bekiabálni a partoldalról, meg osztani az észt egy szinte súlytalan ebook kiadóként, rétegkönyvekkel, haladóbb szemléletű rajongói körrel. *szerk.
magyarország kis ország, kis foci, kis ésatöbbi.
meg hótt felesleges bezzegamazont emlegetni unos-untalan. angolszász alapokon, világviszonylatban fizetőképesebb (mind vásárlóerőben, mind fizetési kultúrában, mind technikai háttérben) kereslettel a háta mögött h hol tart a dolog. itthon nem lehet erre építeni. és nem is akarnak erre építeni, teljesen érthetően.
egyrészt fel kellene fogni szinte semmilyen szempontból nem tartunk itt. sem a vevői, sem a kiadói oldalon.
igen, én is örülnék, ha egy csomó könyvet szimplán letöltve, 1000 forint alatt megvehetnék, és egy 10-20k-s olvasón elolvashatnám. olcsóbb, gyorsabb, tisztább.
de nem, nem tetszik a kindle, nem akarok külföldről rendelni, nem érdekel a wifi, nem akarok billentyűzetet ebook olvasóra. ami marad einkes még mindig 35-40k környéke. ennyiért én még nem veszek ebook olvasót. pláne, hogy nincs is mit venni rá (igen, nekem is megvan a teljes slp mentés, felturbózva, szóval lenne honnan mit).
ördögi kör, de felesleges mindezért csak a kiadókat köpködni. ebben a kivételes esetben. nem igazán érett még erre itt a helyzet, és nem is hiszem, h ez ebben az évezredben megváltozna.az meg megint megérne egy misét, h a két legnagyobb terjesztő (aki kiadó is egyben), mennyire és hogyan fojtogatja a hazai könyvpiacot, nekik meg aztán végképp nem érdekük egy ebook kiadás. álmodozni persze lehet.
*szerk: közben láttam a területfoglalósat. szerintem még a székeket sem vitték be a szobába, amire majd hirtelen a játékban le kellene ülni. tán még le sem gyártották. talán maga a szoba kész van. ez max annyi, h otthon gyakoroltok rá. -
Merras
csendes tag
Egyelőre nem a rózsadombi villámból egy Alienware gépen írom a válaszomat.
Az e-olvasó eszközök elterjedtsége per pillanat még nem áll olyan szinten, hogy bármilyen e-könyv kiadó üzletileg értékelhető sikereket mondhasson magáénak. Most még "területfoglalós" fázisban tart a játék, mindenki ismertséget épít, akik foglalkoznak e-könyv kiadással, az alapokat akarják lerakni.
Mi sem vagyunk kivétel.
Amikor indultunk, pilot projectként gondoltunk rá. Nézzük meg, mit lehet, mik a buktatók, mit nem lehet, gyűjtsünk tapasztalatot. Idén tovább folytattuk a dolgot, most már nem pilot projectként, hanem egy hosszútávon felépítendő üzletként gondolunk rá - ez jelzi azt, hogy sikeresnek gondoljuk a bevezetést.
Plusz heteken belül indítunk egy új shopot, ahol a nem sci-fi témájú (kaland, gyerek, történelmi regények) könyvekre fogunk rárepülni - azaz olyan könyveket fogunk kiadni, amik nem férnek bele az SFportal tematikájába.
Szóval igen, a jelen piaci helyzethez képest sikeresnek ítéljük az első pár hónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest