- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merras
csendes tag
Az a modell egyelőre valóban nem életképes Magyarországon, hogy egy kiadó maga biztosít megfizethető árú e-book readert a megfizethető árú és széles körű e-book választéka mellé. De a lehetőség már adott, hogy magad beszerzel viszonylag megfizethető áron egy olvasókütyüt és néhány könyvet már legálisan meg tudsz venni valamilyen digitális formátumban.
Még egy hatással nem nagyon számolunk, amit a cikkben félig érintettem is: az okostelefonok és a tabletek köre.
Egy, maximum két éven belül a mobilszolgáltatók osztogatni fogják a tableteket, hasonló konstrukcióban, mint ahogy a mobilok esetében megszokhattuk.
Ha a kiadóknak, terjesztőknek nincs is olyan tőkeerejük, hogy fel tudják gyorsítani az e-inkes olvasók terjedési sebességét ilyen módszerekkel, attól még valami terjedni fog, ami alkalmas az e-olvasásra is. Jönnek az olcsó smartphoneok és tabletek, és ez egy egy növekedésben lévő e-könyvpiacot jelent.
A tablet egy, a könyvpiactól totál függetlenül működő történet, aminek iszonyatosan erős hatása lesz az e-könyv kiadásra, itthon is. Kiadóként meg nekem tökmindegy, hogy Kindle-ön, Koobe-n, HTC Desire-ön, iPhone-on, iPad-en vagy egy androidos tableten fogják olvasni a könyvet.
Ha a jelenlegi nagyterjesztőknek érdekük is az, hogy az e-könyv piac ne fejlődjön olyan ütemben itthon, mint kellene, a smartphone / tablet hatást nem fogják tudni visszafogni.
-
Merras
csendes tag
válasz
#95590400 #152 üzenetére
@avman
Lehet, hogy nem vagyunk tőkeerősek, és mondjuk egy Európához vagy Kossuthhoz vagy pláne egy Alexandrához képest súlytalanok vagyunk a könyvkiadás terén... ugyanakkor nem "beszólogatásnak" szántam a cikkemet, hanem:a., lejött az egyébként ennél sokkal minőségibb anyagokat tartalmazó HVG.hu-n egy összedobott hangulatú cikk
b., amiben nettó tévedések is voltak az árazást illetően
c., evidenciaként kezelték a jogvédelem kérdését.Én az e-könyv kiadás kapcsán hiszek valamiben, és pont azért gondolom, hogy hitelesen tudom képviselni ezt a szemléletet, mert nem olvasóként, rajongóként (vö. "partvonalról") "osztom az észt", hanem bele is vágtunk a megvalósításba.
-
Merras
csendes tag
Egyelőre nem a rózsadombi villámból egy Alienware gépen írom a válaszomat.
Az e-olvasó eszközök elterjedtsége per pillanat még nem áll olyan szinten, hogy bármilyen e-könyv kiadó üzletileg értékelhető sikereket mondhasson magáénak. Most még "területfoglalós" fázisban tart a játék, mindenki ismertséget épít, akik foglalkoznak e-könyv kiadással, az alapokat akarják lerakni.
Mi sem vagyunk kivétel.
Amikor indultunk, pilot projectként gondoltunk rá. Nézzük meg, mit lehet, mik a buktatók, mit nem lehet, gyűjtsünk tapasztalatot. Idén tovább folytattuk a dolgot, most már nem pilot projectként, hanem egy hosszútávon felépítendő üzletként gondolunk rá - ez jelzi azt, hogy sikeresnek gondoljuk a bevezetést.
Plusz heteken belül indítunk egy új shopot, ahol a nem sci-fi témájú (kaland, gyerek, történelmi regények) könyvekre fogunk rárepülni - azaz olyan könyveket fogunk kiadni, amik nem férnek bele az SFportal tematikájába.
Szóval igen, a jelen piaci helyzethez képest sikeresnek ítéljük az első pár hónapot.
-
Merras
csendes tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #143 üzenetére
Anno tavaly írtunk egy cikket a Kindle rendelésről.
Eleddig 5 darab Kindle-t rendeltem összesen (szerkesztőségi tagoknak, közeli ismerősöknek, akiknek nincs dombornyomott kártyájuk, illetve nyereményjátékba), egyetlen egy esetben sem számolt rá extra vámot/áfát.
Mostani árfolyamon 30.000 szállítással együtt a Kindle. Tokkal együtt 40.000.
Nem kamu, nincs rejtett költség, semmi, ENNYI most egy Amazon Kindle Wifi.
Kimentem ma Könyvfesztiválra, 45.000 bruttóért egyébként vannak már használható, itthon is megvásárolható e-olvasók egyébként. Mondjuk a Kindle-ömet nem cserélném le egyikre sem, de ha valaki ódzkodik az Amazonos rendeléstől, annak még ezzel a felárral is érdemes lehet beruházni egy ilyenre.
linkesítettem.
[ Módosította: bolondember ]
-
Merras
csendes tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #105 üzenetére
A kiadói marzson nincs hova faragni, a nagyterjesztői marzson lenne mit, nagyon is.
-
Merras
csendes tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #83 üzenetére
És ez valóban így lesz.
Tavaly csináltak egy emberkínzásba menő kísérletet egy tinédzserrel.
A gyerek bevállalta, hogy odaadja az ipodját, és walkmanen hallgat zenét egy hétig. Eleve furik voltak neki a gombok. Aztán hogy egy kazettára csak 90 percnyi zene fér fel - ahhoz, hogy normálisabb mennyiségű zenét hurcibáljon magával, ahhoz több kazetta kell. Meg hogy nincs shuffle funkció. Meg nem tud szabadon váltogatni a számok között. És hogy ha lejár a kazetta, akkor meg kell fordítani.
12-15 éve pedig még menő volt a walkman.
-
Merras
csendes tag
Ave,
A cikk szerzője és az SFportal E-Book fenntartója vagyok.
A nálunk kapható regények ára 900 Ft, ami szerintem versenyképes a papírváltozatokkal szemben. Az általad említett csomagakció (amúgy több is van párhuzamosan) keretében ez a 900 Ft / könyv lemegy 700 Ft-ra.
Azt nem értem egészen, hogy ha a telefonodon akarsz olvasni, akkor is meg kéne venned rá a könyvet, nem? Attól nem lesz olcsóbb az e-könyv, hogy telefonon, ipaden vagy kindleön olvasod... plusz mobilelőfizetési díjat hasonlítasz könyvárhoz.
Egy e-könyvolvasóba való befektetést leginkább az határozhat meg, hogy:
a., mennyibe kerül az adott eszköz
b., mennyi az átlagos könyvár
c., mennyi az átlagos e-könyvár
d., mennyit könyvet szoktál amúgy vásárolni.Ha mondjuk 35.000 a Kindle, és átlagban mondjuk sikerül 1000 Ft / könyv spórolást elérni az e-változaton, akkor ugye 35 könyv után térül meg a befektetés. Ennél az 1000 Ft-nál meg szerintem többet is meg lehet spórolni átlagban. Az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a papírkönyv "végösszegébe" bele lehetne kalkulálni az általa elfoglalt hely árát.
Én konkrétan nem férek el a saját papírkönyveimtől, és akármennyire is szeretem őket, mióta megvan a Kindle, azóta nekem inkább nyűgöt jelentenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Gigabyte GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 192bit!!! Beszámítok!!!
- Fujitsu Lifebook U757, 15,6" FHD , I3-7100U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 4G/LTE, 27% áfás számla
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest