- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoli71
csendes tag
válasz
Vicarious1 #249 üzenetére
Igen, kaptam másikat!
Amúgy régóta használok android TV-t, miboxon és TCL tévén, kívácsi voltam erre a telekomos boxra... összességében elégedett vagyok, nagyon gyors a csatornaváltás, gyors a menüben mozgás szinte mi box szintű... Sávszélességre tudja amit a benne lévő hálókari tud, itt sokan kritizálták hogy nem gigabites, de miért lenne az? 4K- hoz bőven elegendő... wifin nekem a tévé része csak a telekom routerről megy stabilan az android box része bármilyen wifiről stabil de a tv miatt nálam csak a telekom saját routerével jó.
Felraktam rá a szokásos alkalmazásaimat. Amire kívácsi voltam, hogy ugyan a KODI és a magyar kiegészítőivel mi lesz, de nagyon szépen működik... Hálózati filnézés: Nekem egy synology NAS-om van ehhez a synology saját appját illetve VLC-t használtam teljesen tökéletes. PLEX van, de azt még nem próbáltam. HBOGO tökéletes... Hátrányok: CSatorna rendezés hiánya, illetve ha egy HDR funkció is belekerült volna, illetve hogy az IP tévénél tökéletesen működő gigabites switcheken keresztül nem mentek a boxok...Összességében ez a box bőven használható, kellemes meglepetés a telekomtól!
-
-
bzoli71
csendes tag
válasz
Vicarious1 #245 üzenetére
érdekes... nekem meg azt mondták, hogy az új smart boxok semmilyen köztes eszközön keresztül sem működnek... az első boxom közvetlenül a telekom routerből jön (1000-es net) 4k tv, ott megy az eurosport is 4k-ban tökéletesen... a másik kettővel volt gondom... az egyik tévét bekábeleztem közvetlenül a telekom routerből elindult szépen a másik meg szomszéd szoba ott wifin csatlakoztattam a telekom routerre és ott is jó lett... egy másik erősebb wifivel ugyanaz a szakadozás mint a switchen keresztül... ez most úgy néz ki csak közvetlenül telekom routerből működik, onnan viszont gyorsan és stabilan...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #239 üzenetére
Bejelentettem a Telekomnál a problémát, azt írták valószínű a régi modemem van még (Sagemcom van) és újabb típusra kell cserélni az megoldhatja. De nem biztos ezért kijönnek pár napon belül.
-
bzoli71
csendes tag
nem egészen... a switch gigabites és a legújabb... itt nem megoldás az ami eddig IP tévénél működött... ahogy írtam tökéletesen működött a redszer HD csatikkal együtt... a smart boxokat másként kezeli a telekom... erre lett volna a kérdésem... szóval a témában jártas emberke véleményére lettem volna kíváncsi...
-
eri
tag
válasz
kakuk.tamas #41 üzenetére
Szia!
Ez szuper hír, de nem tudom, hogy ps4 vagy stadia kontrollert vegyek hozzá?
Egyrészt a lag miatt esetleg melyik? Meg a stadia kontroller nyomásérzékeny karja lehet, hogy nekem kellene -
tothbe
addikt
Előtted pont ugyanezt írták le, vagy legalábbis nagyon hasonlót.
Ha a TP-Link-ed régi és csak 10/100-as akkor az okozhat problémát. Akkor csak ki kell cserélni egy új Gigabites Switch-re és meg is oldódott. A másik probléma pedig a T-s korlát lehet, ami 3 eszköz esetén a régi beállítással csak 1 HD és 2 SD folyamot enged egyszerre. Ezt a T át tudja állítani 2 vagy akár 3 HD-ra is, ha van kellő sávszélességed a T felé. Csak be kell jelenteni, hogy 2 vagy 3 HD-t szeretnél nézni és 2 perc alatt beállítják. -
bzoli71
csendes tag
Ma hozta a szerelő a 3 smart boxot lecserélve az eddigi IP TV beltériket. Egy probléma azonban előjött, hogy csak az egyik box megy közvetlenül a telekom routerből a másik kettő a padláson lévő tp-link switch-ből, ami a telekom eszközből kapja a netet... ment is eddig szépen minden HD-ban is, de most ezek a smart boxot nem hajlandóak így működni... Van olyan eszköz amivel tudom helyettesíteni a tp-link switchet? Ami közvetlenül a telekom eszközből kapja a netet az tökéletesen működik...
-
tothbe
addikt
válasz
Vicarious1 #239 üzenetére
nem is kettő az már, hanem három. szerintem reklamáld meg, vszleg nálad rosszul állítottak be valamit a tv-re használható max. sávszélességben és azért korlátoz le így.
-
Vicarious1
aktív tag
Nekem 3 db T-Home IPTV Box lett lecserélve 3 db Telekom Android Boxra. A képe tényleg szebb és a csatornák közti váltási idő is gyorsabb jóval, van már DD hang is - amelyik csatornánál elérhető. Van HBO Go, Youtube app, stb. (Netflix nincs). Ennyi talán a pozitívum az IPTV-hez képest. Nekem 1 db box a Telekomos modemről megy CAT 5e vezetékkel, 2db egy-egy Strong Mesh Wifi hez csatlakoztatva, de az is a hátuljukból CAT5e vezetékekkel. A legutóbbi TV Box rendszerfrissítés (kb. december elején?) óta amelyik boxok a Strong Mesh wifishez csatlakoznak - ha a Telekomos modemhez csatlakoztatotton HD adás megy akkor először szaggatnak, majd megáll a kép és hang. Amint a Telekomos modemesen átkapcsolok nem HD adásra, megjavulnak, nem szaggatnak. Namármost: tudtommal 2 HD adás mehet - mennie kell egy előfizetéssel egyszerre. A wifim 500 Mbit /sec-es ennek elégnek kellene lenni bőven! Viszont, érdekes ha megy a HD adás a Telekomos modemesen, és a másikon vagy a harmadikon elindítok egy Youtube 4K-s videót, az simán megy rajta, Elindítok egy HBO Go Full HD filmet az is simán megy. Csak a Telekom HD TV adók szaggatnak-megállnak. Érti ez valaki...? Mitől lehet?
-
AL
addikt
Szia. Telefonon rendeltem, 2 nap múlva megkaptam. A 14 napos elálás meg van, de a visszaállításra mondták az üzletben, hogy 4 - 7 nap. Addig semmi szolgáltatás. Telefonon persze azt mondták, hogy azonnal visszakapcsolják. Ingyenesen lett visszaküldve, a postán nem is volt semmi gond, csak a Telekom üzletben akartam lerendezni mindent, mint ahogy azt telefonon megbeszéltük . A postán jobban tudták az ügymenetet, mint a 1414 en. Írtam Nekik panaszlevelet, de nem várok tőle semmit.
Hihetetlen, hogy egy modern rendszer visszalépést jelent a szolgáltatásban. Ő irányít .
Üdv. -
Kaba
veterán
Van Telekom otthoni topik.Ott minden infót megtaláltál volna,vagy a Telekom honlapján a gyakori kérdések alatt.
Amennyiben online rendelted akkor a 14 napos elállás megillet.(Üzletben ezért nem célszerű a rendelés).
A régi eszközök postán ingyenesen visszaküldhetők.A postán adnak dobozt csak az MT azonosítót kell ráírni. -
AL
addikt
Sziasztok!
Karácsony előtt cseréltettem le a régi tizenéves velvevős gépemet, rendszeremet erre a modern sar rendszerre. Sajnos csak most találtam meg ezt a Fórumot . Érdeklődéseimre az ügyfélszolgálatokon csak a képet dicsérték. Ez igaz is és nagyon kis helyet foglal. Számomra csak ennyi az előny. A hátrány "végtelen". Nekem eddig a felvétel, a reklámok átpörgetése volt a fontos. Itt a rendszer szabja meg, hogy mit vehetek fel és melyik csatornán pörgethetem előre, vagy hátra. Ha ezt tudom nem cserélek. A másik idegesítő a csatornarendezés hiánya. Ennek megoldására a kedvencek rendezését ajánlották, de ez is csak állandó kapcsolgatással és csak a műsorújságban működik.
Nem értem, ha egyszer beállítom, hogy csak a kedvenceket akarom látni, akkor csatornaváltáskor, vagy a kis - nagy músorújságba ide, oda lépésnél miért áll vissza az összes csatornára. Azonnal telefonáltam a segélyvonalra és az ügyfélszolgálatra is 4 szer. Megbeszéltem, hogy visszacserélem, de mindig mást mondtak. Végül visszavittem egy üzletbe. Természetesen nem úgy ment a dolog mint mondták. A régi rendszert csak szerelő tudja visszaálítani, ami 4 - 7 napi várakozás jelenthet, addig nem lesz semmi. Mivel vonalas telefonra Szüleimnek szüksége van, ezért meg kellett hagyni az új rendszert. Azóta is tépem a nemlétező hajamat. Sajnos ahány telefonálás volt, ahány Ügyfélszolgálatossal beszéltem mindegyik mást mondott. Volt olyan, aki azt mondta, hogy a moziklubb és a HBO GO is benne van az előfizetésbe. Természetesen ez sem igaz. Végül visszavittem a régit, harmadszor is sorbaálltam az üzletbe, amikor mondták, hogy mégsem tudják átvenni, vigyem a postára. Ezt miért nem mondták az első sorbanálláskor ? Nálam minden rosszul sikerült.
Az sem tudom, hogy a dobozon lévő AV csatlakozáshoz milyen kábel kell, mert a leírás szerint ezzel a HDMI vel nem rendelkező készülékekhez is csatlakoztatható. Hátha egy DVD íróra csatlakoztatható. Azt ajánlom, hogy ha a régi készüléken felvételt valaki használja, akkor soha ne cserélje erre. Üdv. -
totya1973
csendes tag
Legszebb hogy a videotékából nézett filmeknél is csúszik a hang
-
Fryskitt
addikt
Mert írtátok, hogy jobb a kép. Ez egy tévé adásnál elég fontos. A felvétel opciót elengedtem, nem olyan fontos. A hang hiba miatt vártam, de éppen te írtad, hogy megoldották, így belementem. De kiderült, hogy nagyon nincs megoldva…. Szóval éppen miattad rendeltem meg végül is 😀.
-
syler123
veterán
válasz
Fryskitt #221 üzenetére
Néhány hete frissítettek a stupidboxok, szerintem onnantól kezdődött ez a hangkéséses dolog. Sajnos ebben a formában, ahogyan most működik, ez elfogadhatatlan... A képminőség jó, nekem nem kell semmi extra, de az hogy késik a hang, ez konkrétan használhatatlanná teszi.
-
Fryskitt
addikt
Érdekes, a Telekom nem tud erről, annyira nem, hogy hibajegyem van az elismert hibáról. A tech csapatuk szerint januárban lesz javítva, addig minden box érintett, ha nem kapcsolsz el egy darabig, akkor egy idő után mindenképp előjön a hiba. Amúgy az install frissítéssel kezdődött, jelenleg azt írja hog nincs elérhető frissítés.
-
Fryskitt
addikt
Oké, feladom, lehet, hogy velem van a baj. Bár a magam részéről inkább tartom magam ahhoz, hogy egy fizetős szolgáltatás legyen hibátlan. Lassan egy éve a piacon van a a cucc, a telekom nem is a legolcsóbb, de nyilván jó ez így neki, ha az átlag felhasználó még hálás is. Szerintem k gáz, hogy kapcsolgatni kell, hogy jó legyen, stb. Fehasználói visszajelzés figyelembe vétele nulla, pedig nem hiszem, hogy pl a csatorna rendezés lényegesen sértené az üzletet, hacsak nem a hatalom kiszolgálása a cél azzal, hogy fixen az arcomba tolja a közszolgálati csatornákat. Usb-N nem lehet filmet lejátszani (ezt nem próbáltam, de fórumban panaszkodnak rá). Akkor minek rá? Eltűnt az rca kimenet, az optika se rossz - na de mégis.
Amúgy az ügyfélszolgálaton elismerték a hibát, állítólag januárban jön új szoftver, ami a hang csúszást javítja, addig vissza lehet küldeni. Tudnak a hibáról, sajnálják. -
-Solt-
veterán
válasz
Fryskitt #221 üzenetére
Esetleg az is lehet, hogy másnál rendesen működik!
Egyébként nálam is volt hangcsúszás ami csak akkor múlt el, ha elváltottam a csatornáról és vissza. Aztán jött egy frissítés ami után csökkent ezek száma, majd miután áramtalanítottam a Kaon-t, azóta teljesen megszűnt a hangcsúszás... most már akkor sem csúszik el, ha esetleg a kép megáll egy pillanatra.
-
Fryskitt
addikt
Nos… megjött a hang csúszása is. Valami pazar ez a doboz. Szerintem küldöm vissza (ha lehet)- és egyben felháborító. De komolyan. Aki védi ezt a hulladékot magyarázza már el, hogy hogyan lehet úgy nézni a tévét, hogy nem akkor hallja a beszédet, amikor a képen az történik? És hogy ezt milyen megfontolás alapján tartja elfogadhatónak. Ezt az eszközt nem lenne szabad kiengedni senkinek a kezei közül. Illetve szabad, alfa vagy béta tesztnek hívják - és mivel ennyire kiforratlan, itt fizetni kellene annak, aki teszteli.
-
Kaba
veterán
válasz
lionhearted #218 üzenetére
A stream az ugyanaz,de a képfeldolgozóképessége jobb a Smartboxnak.
-
Fryskitt
addikt
válasz
KubanitoS #217 üzenetére
A távirányító baki igen, a többi meg másnál (nálam pl a hang csúszása nincs), az összegzést az itt olvasottak alapján hoztam meg, de természetesen az enyém is csak egy vélemény…. Nem több.
lionhearted: igen, ugyanaz is. Nálam legalábbis semmi különbség nincs. Akkor lenne hihető, ha az új boxhoz mondjuk optikai kábelen nagyobb bit ráta jönne, vagy ilyesmi. De nyilvánvalóan erről nincs szó.
-
-
KubanitoS
veterán
-
Fryskitt
addikt
Nos… minden ellenérzésem ellenére kipróbáltam, tekintette arra, hogy a többség egyetértett azzal, hogy a képe sokkal szebb, mint az iptv boxnak. És hát mégiscsak ez a fő szempont egy televíziónál. (Gondoltam a többi hülyeség végül is nem annyira lényeges, úgyis átszokom a streaming cuccokra). Na mármost, vagy az en tévém túl rossz vagy túl jól javít, nem tudom, de semmi különbséget nem látok. Viszont az egyik új box minden egyes alkalommal elveszti a távirányítót, amire a “kihúzom az áramból és ujrainditom a megoldás.” Állati frusztráló. Plusz, a csatorna váltás is elég lassú. Mondjuk legalább a hang nem csúszik. Az is valami, mert az összes többi hibát vagy hiányosságot stabilan hozza.
Egyszóval: ne váltson erre szerintem senki, ha szépen fogalmaznék, akkor félkész, ha erősebben, akkor ipari hulladék. -
pistu1
tag
Köszönöm mindenkinek...
Akkor hívom is Őket hogy két box lesz -
Upo
addikt
HDMI splitter, aminek van 1 bemenete, 2 kimenete. A 2 kimenet mehet a 2 tévébe. Ha messze van, akkor esetleg valami vezeték nélküli hdmi átlövővel. Bár a távirányító jelet nem tudom hogy viszed át a boxhoz.
Inkább indíts egy patreon fiókot, hátha valamivel sikerül összeszedni azt a havi ezrest. -
pistu1
tag
Sziasztok!
A kérdésem nem túl official,de hátha nem kapok érte bannt
Szóval...
Az a lényeg hogy most lesz bekötve az új telekom(tv, net) optikain,viszont 2 tv-n szeretném használni (1nappaliba,1 a hálóba) viszont nem igénylek direkt 2 boxot csak egyet. A kérdésem az lenne hogy ki lehet játszani hogy ne keljen még egy box a 2. Tv alá? Mert ha meglehet oldani akkor felesleges fizetni az 1000ft/hó díjat a második boxra.
Köszi a segítséget -
Robiusz
kezdő
Hagyományos rca bemenetű erősítőhöz milyen kábellel tudom közvetlen összekötni az androidos boxot?
-
Robiusz
kezdő
Egyértelműen visszalépés az androidos box a régiekhez képest. Nincs saját csatorna lista állítás. Nincs kedvencek beállítás lehetőség. A kép lefagy. A hang elcsúszik. Pont ezek a funkciók amik az előfizetőket leginkább érintik. Ez csak a konkurencia miatt lett piacra dobva. Sajnos. Az androi 9 sem a legjobb választás.
-
-Solt-
veterán
válasz
Fryskitt #202 üzenetére
A felvételt nem használtam a régivel sem, de szerintem ezt idővel orvosolni fogják... Mondjuk én még mindig abban reménykedem, hogy jön ATV-re Telekom APP, és akkor nem a SmartBox sem nekem.
#201KubanitoS: 4K-s TV-n csak pislogtam amikor összeraktam... nem akartam elhinni, hogy mennyivel élesebb lett a kép.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jó látni, hogy a szolgáltatók is haladnak a korral, és a tévéadások megjelenítése mellett eszközeik másra is használhatóak.
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest