Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv Urak.
Van valami megoldás arra hogy egy switch-et be lehessen tenni a rendszerbe? Smart boxok vannak 3db + 1 pc csak sajnos kevés a lan port mert kellene még 1db -
Per Me
tag
válasz
mr.perfect #1198 üzenetére
A felső menüsor legvégen, az Alkalmazások menüben. Itt van a Play Store is.
-
mr.perfect
tag
saját letöltött alkamazást hol jeleníti meg? sehol se találom csak a gyáriakat pl. TV2play v. dumaTV. Apropó ezeket hogyan lehet esetleg törölni és pl. mást felvenni a kiemelt alkalmazások közé?
-
TheCsabi
csendes tag
Sziasztok,
Nemrégiben kaptam egy SEI800DT STB-t friss bekötésemhez. A CEC-el erőteljesen meggyűlik a bajom. Két LG tv-vel teszteltem, és minden, amit működésre tudtam bírni a tápszinkronizáció volt. Nagyon kényelmetlen a két távirányítós használat, valakinek sikerült teljesen működésre bírni Magic Remote-al? Mit ronthatok el? Többször ki-be kapcsoltam a funkciót a boxban és a tévén is.
Előre is köszi, ha bárki tud segíteni! -
szgaborsz
tag
Tegnap jött a szerelő, két androidos Smartboxot kötött be, minden ok lenne, de ha az egyik boxon beállitom a csatornalistában, hogy az 1-es helyen az Eurosport legyen, akkor a másik boxon is az 1-es helyen az Eurosport lesz. Vagyis ugyanaz a csatorna sorrend mindkét boxon. Felhívtam a Telekomot, nem tudtak segíteni, nem hallottak még ilyenről, továbbították a fejlesztőknek. Van valakinek ötlete, hogy lehet a két boxon különböző csatorna sorrendet beállítani?
-
zodes
aktív tag
válasz
lali303 #1182 üzenetére
Ha van egy media szerverem és erre telepítem a plexet, vagy a kodit, akkor azzal is le tudom játszani a filmeket, sorozatokat, képeket, zenéimet.
Tehát mint egy házimozi rendszert tudom használni. Eddig ezt egy RPI4 csinálta nálam és egy régi egyszerű számítógépen volt az OMV média szerver. Ez így nagyon klassz lenne, de eddig nekem olyan SB-om volt amiben volt HDD és a TV műsorokat fel tudtam venni.
Kár, hogy ilyen nincs.
Az "L"-es előfizetésben állítólag felhő alapú rögzítés van, de az is 90 napig. -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Holnap jön a T-szerelő és bekötik hozzám is a giganetet üvegkábelen, ami 250 lesz, mert a többi már szerintem parasztvakítás, de mindegy. Szóval erre a smart boxra dughatok külső HDD-t, vagy SSD-t és erre tudok felvenni TV műsort? Valaki már próbálta?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Samus
addikt
Van valakinek ötlete arra, hogy miért van egy zöld pont a kijelző jobb felső sarkában? Egy ellipszis alakú fekete valamiben egy zöld pont. Minden felületen ott van. Nem a TV jele, mert a beltérit kikapcsolva eltűnik.
-
gergelyv
csendes tag
Jól elbeszélgetek magammal. Tehát ha a falban csak coax van, elvileg átvihető rajta az ethernet jel. Erre vannak különböző szabványok: MOCA, G.hn,.
Valaki csinált már ilyet, esetleg a Telekom megcsinálja maga, ha csak Coax van a falban?
Gondolom, ez megfelel az STB-nek. -
gergelyv
csendes tag
válasz
gergelyv #1172 üzenetére
Olvasgattam telekomos fórumot, és ha jól értem, direkt csinálták úgy (szoftveres korlátozással?), hogy ne működjön rendesen (saját meglévő) wifivel az STB? És azt akarják megakadályozni, hogy a felhasználó hurcolja a lakásában a set top box-ot? Mindezt a pár ezer forint miatt?
Én azt gondolom, hogy ez 2024-ben nem korszerű hozzáállás. Ma már nem annyira lelkesek az emberek, hogy mindenféle kábeleket húzogassanak ott, ahol nincs. Vagy hogy külön eszközöket kelljen csak arra használni, hogy eljuttassunk internetet vezetéken egy set top box-hoz. Ma már úgy vagyunk egyáltalán a vezetékes tévével, hogy az sem olyan egyértelmű, hogy van-e még rá szükség. Nem véletlen, hogy tukmálják, ha magentát akarsz. Nálunk anno az volt a döntés, hogy koax oda van húzva a nappaliban a fő tévéhez falban, de ethernet nincs. Most arra hajlok, hogy emiatt maradok a diginél, hacsak nincs meggyőző válasz. Ebből a szempontból sokkal jobb a digi, csak bedugom, és megy.
A külön távirányító sem lelkesít. Nem tudom, hogy a régi (2010-es évek eleje) Panasonic plazmatévémmel valahogy megoldható-e, hogy csak egy legyen. -
gergelyv
csendes tag
Gondolkodom, hogy átálljak digiről.
Ha ma átállnék, az STB működik wifiről? Nagyon fasza erős wifim van otthon, azzal nem lesz gond.
Olvastam itt korábbi hsz-eket, és valaki azt mondta, megy wifivel, valaki meg azt, hogy nem. Köszönöm! -
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
Ma cseréltem le én is a régi boxot, az újabb fajtát (SEI800DT) kaptam.
A kérdésem az lenne, hogy a távirányítójához (T4HIS2107/30K) létezik valami szilikon tok? Kerestem, de nem találtam...
Borzasztó nekem, vékony, csúszós, utálom -
Bunda555
tag
válasz
xcoreman97 #1169 üzenetére
Váltottam, megbántam.
Pro: A legtőbb műsort akkor is vissza lehet tekerni vagy újra lehet indítani, ha nem azt nézted épp. Okos, futnak rajta a streaming appok, kodi... kiváltott két raspberry-t, talán mintha a képe is jobb lenne.
Kontra: Tetű lassú (már az újat kaptam) az IPTV-hez képest. Bekapcsolás után 5-10 mp mire bejön a műsorújság. Egy csomó műsort nem enged felvenni (pl. Forma 1, egyéb sportműsorok). Néha random csúszik a hang.
Azért váltottam, mert HBO-t szerettem volna és a samsung tv-m csak a netflixet tudta. Jobban jártam volna egy okosítóval. Én visszasírom az IPTV-t így két hónap használat után.
-
xcoreman97
csendes tag
Sziasztok! Mi a véleményetek az új Smart Boxról? Testvéremnek még a IPTV-s van, ami lassan 10 éves biztos van már
És gondolkozik, hogy váltani fog az újra -
Promi
aktív tag
válasz
KubanitoS #1164 üzenetére
Ez már régi probléma, ami többször is ki lett tárgyalva. A megoldás: irsz egy panaszlevelet a Telekomnak, avval a címszóval,hogy ott hagyod őket ha nem cserélik le újabbra a smart boxot, mert a régi már használhatatlan, mindenféle anomáliákat generál. Ők tudják, hogy xar a készülékük, ha van csere darab ki fogják cserélni. Én most fogok megszabadulni az újtól is (ami fényévekkel jobb a réginél). Okos TV+Streaminges csatorna és ennyi, hűségidő nélkül.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Az a fajta set up boxom van, mint ami az eredeti tesztben is van. Azt tapasztalom, hogyha sokáig nincs újraindítva, akkor képes meghülyülni (vagy akár lefagyni is), de sok esetben ekkor az újraindításra sem reagál, így minden egyes alkalommal ki kell húzni a konnektorból, majd vissza. Érdeklődni szeretnék, hogy más is tapasztalta-e ezt a jelenséget és hogy létezik-e egyszerűbb módja a probléma megoldásának a konnektorból történő ki-be húzgálásnak?
-
zeee
senior tag
Denon erősítőm van! Akármelyik csatornára kapcsolók és megnyomom az erősítőn az info gombot,, a jel mindig pcm és az erősítőn a sztereó aktîv. Hogyan tudom az 5.1-et elővarázsolni? Beállítottam a boxot úgy is hogy automatikus, vagy úgy is hogy bekapcsoltam minden tílust, dolby, atmos stb mindet! Vagy egyszerűen a legnagyobb családi csomagban egy csatornán sem lesz olyan film ami 5.1-etad? Vagy én csinálok rosszul valamit?
-
zelos
aktív tag
Tévé ha nem tudja a dolby visiont és a hdr-t akkor azt a boxon kapcsold ki. Neked még a régi box van már nem emlékszem de vagy kikapcsolható vagy beállítható hogy csak akkor legyen elérhető ha a forrás megkívánja.
Másik a frekvencia és a felbontás is arra legyen állítva amit a tévé is tud.
Színtér beállítást kezd ycbcr 8 bitesekel. Amijor egyet kipróbálsz indítsd újra a boxot. Ha nincs kép jöhet a következő 8bites.
Ha tud a tévé hdrt vagy dolby visiont akkor próbálhatod a 10 és 12 bites színtér beállításokat. -
laverdadb
tag
Sziasztok,
Nettó hülye vagyok ehhez, adott egy OLED LG.
Itt mit érdemes választani? Melyik a legjobb?
-
zka79
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett vissza a tévénk a szervizből, (Sharp 49cuf8372es) ledsor cserén volt.
De ez idő alatt váltottunk digiről T-re és idáig egy ős lcd tévével használtuk. Most hogy vissza jött a tévé, ha rá dugom a boxot hdmi-n a tévé bootlopol. Volt valakinek hasonló gondja?
Köszönöm! -
zelos
aktív tag
Jött megint frissítés a sei boxra.. valaki tegye már fel minden klappol e.
-
Sziasztok!
STB-3112 CDA set-top box-om van. Ha TV-re vagy monitorra kötöm HDMI-vel akkor a kijelzőkön van megjelenítés. Ha Led falra kötöm rá akkor nincs megjelenítés. Próbáltam HDMI extendert, splittert berakni közéjük de akkor se vitte át a képet. A Led fal minden mást megjelenít (laptop, macbook, saját sw, stb).
Tudtok tippet adni mit csináljak?
Köszi -
KubanitoS
veterán
válasz
Scarabe #1139 üzenetére
Próbáld resetelni a boxot, de ahogy írták is lehet a színtér beállítással lehet a gond, a tévéden keress valami beállítást (olyasmit, hogy RGB 8bit - 16 bit, vagy CMYK) és azt próbáld. Én 3 éves tévén játszottam a színbeállításokon frissítés után és egy-egy beállításon nekem is a "nincs jel" üzenet volt.
-
Scarabe
csendes tag
válasz
Tcsabi7811 #1140 üzenetére
Köszönöm a tippet! De sajnos 4 másik kábellel is próbáltam, újakkal és azokkal is amiken a többi készüléken van kép.
-
Scarabe
csendes tag
Sziasztok,
Az lehetséges, hogy az új frissítéssel az android smart boxnak a hdmi képi kimenete már nem kompatibilis egy régi tv-vel?
3 boxom van és a frissítés után egy régi LG 32LC3R-en "nincs jel" hdmi-n (kép) de hallatszik a műsor. Csak ezen a TV-n, bármelyik boxot rakom rá vagy cserélgetem őket.
HDMI-n viszont a számítógép képe és a blueray lejátszó képe is megy gond nélkül. Csak a frissítést követően kezdődött ez a probléma, így erre tudok még gyanakodni. -
alaves
addikt
Nem tudom, nálam a régi boxon a térhatású hangok beállításnál csak dolby-k vannak, dts nincs. Én mindent PCM-el küldök a TV-re, nálam a vimu rendesen lejátssza a dts hangsávot is (audio opciónál sehol nincs pipa). Ált.-ban a TV belső lejátszóját használom, csak akkor a vimu-t, ha a TV nem tudja az adott hangot vagy feliratot.
A boxon biztos van DTS passthrough? -
Pityu.
nagyúr
Meg volt az is aztán úgy se volt de idő közben megjelent. Viszont még plusz amit felraktam töröltem is mert nem volt rendesen használható.
-
Pityu.
nagyúr
Ha smartboxra telepítek külső apk-t,hogy hogy eltűnik egy idő után magától?Próbáltam feltenni pl firefoxot vagy másik böngészőt az alkalmazás listában ott is volt bár az alkalmazás ikonoknál nem tette ki.Aztán mikor megnéztem az alkalmazásoknál ahol lehet törölni is csak onnan tudtam elindítani a böngészőt de egy idő után eltűnt a listáról.Nem szeretik a telekomnál ha valaki külső dolgot telepít fel?
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
Ez szép és jó hogy van netflix, de sajnos hiába van fent nem tudom meg csinálni hogy működjön, be jelentkezem és azt írja nem az én háztartásomba van, és sajnos üzenet jön nem sikerült betölteni. Hiába igazolom vissza email vagy sms-ben. -
alaves
addikt
válasz
patrikcoc #1121 üzenetére
Annak fontos az AFR, aki külső lejátszóként is használja a boxot. Ezért írtam a Vimu playert, mert azon bekapcsolható a képfrissítés kényszerítése az android eszköz felé és így már átkapcsol automatikusan a box (igaz én eddig is megoldottam a tvquickactions-pro-mod-al). Más app. is akkor lesz kadenciahelyes ha van benne képfrissítés kényszerítés algoritmus. Megnéztem, tehát jó az AFR és a HDR10+ is (szépen átmegy a dinamikus metaadat a hdr10+test_lake_2021_02_01.mp4 tesztvideóban).
Azt nem tudom, hogy streaming app-oknál eddig kadenciahelyes volt-e (HBO, stb) kézi átállítás nélkül.
A DV8519B boxon az alap beállítás az upgrade-el 4k/50Hz/4:2:2/12bit (így a HDR 10 bit is jó).DV mosogató led = a kijelzőn végzett (display-led) feldolgozás
A kijelzőn végzett (display-led) feldolgozás
Az erre képes képernyők azt „mondják” a lejátszónak a HDMI-kézfogás során, hogy „küldjed bátran a filmben lévő teljes Dolby Vision infót, majd én boldogulok vele!”. A tone-mappinget saját maguk is eltudják végezni, alapvetően pontosabban mint az előre rögzített értékeket tartalmazó táblázat alapján dolgozó lejátszó – hiszen a példánk alapján 750 nitre képes TV bizonyosan fel van készítve gyárilag arra, hogy pontosan max. 750 nitre kell konvertálni egy eredeti Dolby Vision színtartományt.
A fentiek alapján értelemszerűnek tűnik, hogy a kijelzőre bízott feldolgozás bizonyosan nem eredményez gyengébb minőséget, mint a lejátszó által végzett, és sok esetben jobb megoldás is. Csak nem mindig tudjuk, hogy éppen melyik módszer érvényesül a lejátszónk és kijelzőnk párosánál. Ha a lejátszónak kell elvégeznie a feladatot, akkor pedig vélhetően jobb eredményt kapnánk a dinamikus tone-mapping használatával...
Dinamikus tone-mapping
Több projektor és TV is képes erre a feladatra, még ha nem is tudnak Dolby Vision-t megjeleníteni (lásd lentebb a megjegyzésünket). A módszer előnye a normál HDR10-hez képest az, hogy bár nem törődnek a Dolby Vision metaadatokkal, de képkockáról képkockára elvégzik a dinamikatartomány kijelzőhöz igazítását. Ilyenek a JVC és LG vetítői, az LG és a Sony OLED TV-i, a Sony LCD-i és a Samsung QLED TV-i.
Rangsor
A fenti tények alapján az alábbi rangsort lehet felálltani a különböző megoldások között (legfelül a legjobb képminőséget eredményező):
1.Display-led Dolby Vision
2.Dinamikus tone-mapping (ha a kijelző nem képes a Display-led Dolby Vision feldolgozásra)
3.Player-led Dolby Vision
4.Alap HDR10 megjelenítés -
patrikcoc
senior tag
Sokat nem ér az AFR, ha nem támogatja szinte semmi, ahogy elnézem csak Netflixxel megy. SEI boxon jól elcseszték a firmwaret, random laggol a kép és kihagy a hang, üfsz szerint ismert hiba.
Illetve fixen 444/8bit a színtér, nem lehet állítani.
Régebbi LG OLED-en (B7 + SJ9 soundbar) fixen másodperceket csúszik a hang ha be van kapcsolva a térhangzás, az összes appban.
Ezeken kívül jó lett a frissítés
Vajon mit jelenthet a Dolby Vision mosogató-led?
-
alaves
addikt
DV8519B box - android 12 frissítés:
-AFR (auto frame rate), így minden forrás kadencia helyessége rendben (végre!)
-jobb képminőség: alapon 4k/50Hz/4:2:2
-játék mód: HDR10, HDR10+, HLG (az app-ok HDR10+ megjelenítése is rendben, pl. Vimu)Lehet, hogy DTS csak akkor van, ha DTS képes TV van a HDMI másik oldalán (nem tudom ellenőrzni, mert az S90C-ben nincs).
-
Karavik
veterán
Tegnap frissült a STB van már Netflix és már nem esik szét a kép 2160p60Hz felbontás és 4:4:4 8-bit szintér beállítással. Bekerült HDR10 opció. Hha kól emlékszem korábban csak HDR és Dolby Vision lehetőségek voltak. Továbbá bekerült Dolby MAT és DTS hangkimeneti lehetőségek is. Korábban ha jól emlékszem csak Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos Dolby Digital Plus-al lehetőségek voltak. Android TB beállítások menü is át lett stabva valamelyest és Android 12 főverzió frissítést is megkapta.
Nincs semmi fagyás, semmi b@szakodás, tök fasznán mműködik végre viszont egy bug megmaradt méghozzá felvétel több lehetőségeknél mind a kéttőt SD-nek jelöli holott az egyik HD jelölésűnek kellene lenni. Telekom megerősítette a hibát (csak a kiírás nem jó) valóságban valamelyik HD a kettő közül ha jól emlékszem mindig a felső.
-
Promi
aktív tag
Nálam is lassan és akadozva épült fel a frissítés után. Köv hóban jár le a szerződésem, érzékeny búcsút fogok venni a Telekomtól. Megyek a Streaminges szolgáltatókhoz kötötségek nélkül.
-
Dokri
csendes tag
Nekem kb 5x állt meg a frissítés, áramtalanítás szenvedések stb után , majd mikor sikerült letölteni és felrakni megfagyott az egész a T logónál. Végül addig basztattam, hogy működik, de igen utolsó pillanatos volt, hogy ne küldjem a boxot fel a világűrbe
-
Pityu.
nagyúr
Nekem SEI Robotics van de frissítés úta ha elindítom kiírja,hogy nincs wifi jel miközben meg vezetékes net van rákötve akkor vagy újra indítom vagy észhez tér magától.Mit csináljak csináljak egy factori resetet mint telefonon?
-
Per Me
tag
Sziasztok! A SEI box valóban nem tud tv távvezérlőt tanulni, vagy csak a frissítéssel tűnt el?
-
Bunda555
tag
SEI box másnál is belassult az új frissítés után?
-
zelos
aktív tag
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Lehet azzal valamit kezdeni, hogy az eszközt viszonylag sűrűn újra kell indítani lassulások és egyéb anomáliák miatt. (kb mint egy androidos telefont, ami újraindítás nélkül szintén meg tud hülyülni)
-
Zsonti
csendes tag
válasz
nelsonmanian #1100 üzenetére
Most már van:
[link]
Napokon belül, a frissítések után telepíthetővé válik a Netflix app. -
Dokri
csendes tag
Sziasztok
Milyen indokkal tudnám SEI márkára cseréltetni a
jelenlegi smartboxokat? A lassú, nem vagyok megelégedve nem elfogadott hiba azt írták. Azt sem akarom, hogy a szerelő kiérve hülyének nézzen, mert nincs banális hibája a boxnak. -
lali303
tag
válasz
nelsonmanian #1100 üzenetére
Míg nem kapod meg a frissítést addig nem jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jó látni, hogy a szolgáltatók is haladnak a korral, és a tévéadások megjelenítése mellett eszközeik másra is használhatóak.
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- bambano: Bambanő háza tája
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- További aktív témák...
Állásajánlatok