Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Jim Tonic #80 üzenetére
Bevallom nem tudom követni a számokat, esetleg ha a ph közölte volna le a cikket és nem a bulvársajtó...
A mobiltöltőknél például az éves energiafelhasználás 3,5-ről 0,1 kilowattórára csökkent 1998 és 2013 között, bár itt azért nyugodtan mondhatjuk, hogy egy technológia hajnalát hasonlítjuk össze a mai fejlettségi szinttel. Éves szinten, forintban kifejezve ez még úgy is harmincötszörös hatékonyságot jelent, ha 132,6 forintról szorítottuk le a telefon töltésének költségét nagyjából 3,8 forintra. Viszont úgy is számolhatunk, hogy ha 4,1 millió magyar háztartásnál csak egy-egy töltő marad a konnektorban használatlanul, akkor láthatjuk, hogy az már 5 millió kWh energia, vagyis 188 millió forint.
E szerint az aktuális technikával az éves fogyasztás 0,1 KWh ha jól értem. Egy KWh most 38 Ft ha jól tudom, ami stimmel a 3,8 forintos értékkel a cikkben. (3,8 Ft évente? Te ezt pazarlásnak nevezed btw? Szórakozol velem? Mellesleg 132 Ft-ot is pont leszarnék a háztartásban, megkövezhetsz érte. Pazarlást nem itt kell megfogni.)
A 188 milliót a kisujjából szopta a cikkíró? 4,1Mx3,8 az mennyi is? A 2010-es "konstrukció" áll a legközelebb ehhez a hatalmas számhoz, talán átlagot számolt önkényesen?A 4,1M értékre vmi referencia?
Szerintem hagyjuk inkább az Indexet a napi hírekkel bajlódni... Semmi forrásmegjelölés, semmi konkrét mérés. Attól nem lesz hiteles, hogy megemlítik a NFH nevét. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Jim Tonic #68 üzenetére
Ha nem kerülte el a figyelmem, úgy látom senki nem állította, hogy nem fontos tenni a pocsékolás ellen vagy, hogy közömbös lenne.
Amiről itt szó van, hogy abszolút semmi jelentősége, hogy a szarrá optimalizált SoC-ok közül az egyik pár wattal többet fogyaszt átlagban.
Mi arra próbálunk rávilágítani, hogy spórolni nem néhány wattos nagyságrenden kell, mert az már nagypapás buziskodás. Senki nem mondta kategorikusan, hogy nem kell spórolni.
Pont leszarom, hogy a router 5 wattal többet fogyaszt. És a telefon töltőt se húzom ki a konnektorból, mert senkit nem érdekel az az egynél kevesebb milliamper üresjárati áramfelvétel.Ugyanakkor odafigyelek, hogy a 300 wattos PC ne unatkozzon, vagy a beltéri egységek készenléti üzemmódban legyenek, vagy A energiaosztályú háztartási eszközök kerüljenek be.
-
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #72 üzenetére
Ha meg nem a hobbid, akkor rengeteg extra erőforrást versz bele egy NAS beállításába. És gondoljunk bele, hogy világviszonylatban mekkora lehet a szívesen NAS-t konfigurálók aránya azok között, akik szívesen használnának NAS, és máris értelmet kapnak ezek a kész cuccok.
-
-
Dam6
tag
Ha elhiszed a teszt alapján, hogy ez egy különleges Synology, amely a gyári sebességadatoknak a felét sem tudja, illetve lassú a kezelőfelülete, akkor komolyan gondolhatod, hogy NAS-nak nem jó. Lejátszónak természetesen nem jó, mert nincs videókimenete, de nem is tervez ilyet a Synology, elég sok lejátszó van alaplapi videó képminőséggel, ráadásul lejátszógyártóktól is. Ahogy okostévé is, ami lejátszó is egyben, mégsem azt használjuk komolyabb házimozihoz. De nézz meg magad is egy DS216play-t, vagy kérdezz meg egy tulajt. Természetesen 100 MB/sec fölött van mindkét irányba SMB-n a másolási sebesség mondjuk egy 10 GB-os filmmel, és a kezelőfelület gyorsasága teljesen arányos processzor teljesítményével. Miközben zseniálisan jól fogyaszt. Persze, nem annyit, amit a cikkben említenek, de ez másoknak is feltűnt már. Szóval csak azt szerettem volna jelezni, hogy ez a teszt több dologban is téves adatokat közölt, ne vedd komolyan! Van QNAP is idehaza (még abból a korból, amikor egy szinten volt a Synology-val szoftveresen), folyamatosan frissítem. Több évre vannak lemaradva, a Synology mögött, és csinálhat bármilyen hardvert a Synó, attól még a QNAP nem fogja megközelíteni, mert a szoftver a lényeg. Ha nem az lenne, megérni NAS-t építeni házilag...
-
Dam6
tag
Van még QNAP? A Google Trends szerint nem igazán érdekli az emberek már
Szerintem nem láttál még élőben mindkettőt, mert nem hasonló dolgokról van szó, ha a szoftver képességeit nézzük. Ha meg a HDMI kimenet izgat egy NAS-on, akkor meg végkép nem értem. Nem szeretnék Intel alaplapi videó minőségben mozizni, miközben merevlemezek kattognak a szobában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A komoly felbontású videók lejátszására kihegyezett hálózati adattároló járt tesztlaborunkban.
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early2013 - i7 I 8GB I 500SSD I 13,3" Retina I OS X Catalina I Cam I Gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest