Új hozzászólás Aktív témák
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
King Unique #12 üzenetére
Kicsit szelektív a látásom
#17 Reggie0:
Kicsit bűvészkedni kellett vele az igaz, de megoldható volt.. Lehet még az S2-vel is ment, arra nem merném rátenni a fizetésem, de N2-n ment az NTFS az biztos.
Asszonyka Honor 7-e is látja, pedig azon azt sem tudom milyen rendszer van
Csak én szoktam odaadni a pent neki, és gond nélkül viszi, pedig ntfs az enyém..De ha rákeresel, xda-n lehet van rá megoldás. De hirtelen csak egy keresést néztem, ott 2Tb hdd-t nem akarja látni. Mondjuk nem is értem miért.
De TC + paragon plugin biztos segít ha más nem. -
-
azbest
félisten
a marketing képeket elnézve, a 240c mintha msata, a 250c pedig m.2 sata kártyát tartalmazna.
-
King Unique
titán
Az alap, hogy az USB-szabványok visszafelé kompatibilisek. Vagyis egy USB 3.1 Gen 2 eszköz normál esetben használható és működik USB 2.0 porttal szerelt gazda hardveren is. Ahol nem, ott a hardver, vagy az OS hibája, lásd pl. az egyes tévék, lejátszók, routerek, mobileszközök stb. esetét. De az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezetben (PC, Mac & desktop OS) rendszerint nem téma ez. Ott esetleg pl. egy hibás kábel okozhat gondot, de az ennyi erővel az előbbinél is. A másik a fizikai csatlakozás, mivel Type-C aljzat nem minden gazda hardveren van. De pont ezért mellékelnek a jelen cikkben szereplő Transcend külső SSD-khez a Type-C - Type-C kábel mellett Type-C - Type-A kábelt is, hogy az utóbbival csatlakoztatni lehessen a Type-A porttal szerelt gépekhez is.
-
King Unique
titán
válasz
fRooStzzZ #10 üzenetére
Tök jó, hogy az előző válaszban lényegében ez már le van írva és videó is linkelve van hozzá szemléltetésképpen...
Szóval az nem újdonság, hogy a T5 használható ilyen célra. Itt a Transcend külső SSD meghajtói most a kérdés, de ilyen alapon nagy valószínűséggel azok is.
-
-
fRooStzzZ
senior tag
Na, kicsit guglizva a neten, a samunak van (legalábbis első kattintásra) ssd-je ami Type-C csatis illetve telefonon is használható.
Szóval akkor nem lehet halott az ötlet.A T5-ös SSD nem csak számítógéphez és laptophoz, de androidos okostelefonhoz is használható, ehhez persze feltétel az USB Type-C port. Egyszerűen rádugjuk a mobilra, az ha OTG képes felismeri, és máris mehet a másolás, nem kell külön applikáció hozzá.
-
fRooStzzZ
senior tag
Fájl rendszer.. Nem is tudom mióta nyomom a pendrive-ot telefonon. Az exFat még a régi telefonokon volt "divat", de azt hiszem a Note 2-től már lehetett kis okosítással ntfs-t is lenyomni a telefon torkán. Ha jól emlékszem, a tv nem szerette az exFat-ot. Most nekem a N5 már vitte a sima ntfs-t, jelenleg N9 van, annak sincs semmi baja akármilyen formátumot dugok rá. Csak ugye a 4+ gigákkal vannak a bajok, hogy azt meg nem minden kezel.
Azért is kérdeztem meg, hogy hátha ezeknek nincs már akkora étványuk, hogy külső táp kéne neki. Az egy telefonon bután néz ki. És ugye hiába usb3 sok pendrive, de az írási sebességük elég silány. Enyém is 140Mb körül olvas, de az írás alig lépi át a 30Mb-ot. A héten másoltam át 100-110Gb-t, a hajam hullott el tőle.. -
zetor2000
őstag
És vajon visszafelé kompatibilisek az USB2.0 cuccokkal? Még nincs minden irodai/otthoni/ipari gépen USB-C csati. Sőt, van, amin soha nem is lesz.
-
-
Reggie0
félisten
Type-C-vel nincs tapasztalatom, meg nem probaltam, hogy OTG-zik-e rendben, de Android oldalrol hagyomanyos USB-vel tudja. SSD-t csak azert nem merem biztosra mondani, mert fogyasztasban es bekapcsolasi aramfelvetelben ki tudja melyik telefon hogy turi.
A fajlrendszer lehet esetlegesen problema, ha jol emlekszem en exFAT-ot hasznaltam, az ment gond nelkul.(#4) Dobrika: Koszonom.
-
King Unique
titán
A cikkből:
"továbbá kompatibilisek nem csupán asztali vagy mobil gépekkel, de játékkonzolokkal is."
"A csomag részeként megkapjuk a webről ingyenesen letölthető, Windows, macOS és Android operációs rendszerekkel egyaránt együttműködésre bírható Transcend Elite szoftvert"A Transcend külső SSD-k (ESD230C, ESD240C, ESD250C) gyártói oldaláról:
Note:
1. Please make sure that your mobile device supports USB OTG function.
2. The ESD2X0C comes formatted in the exFAT file system. However, some mobile devices may require FAT32 only. Please format the ESD2X0C to FAT32 file system before use.
A külső SSD megfelelő tápellátása USB-n viszont egy mobileszköz esetében valóban kérdéses lehet. De pl. a szintén USB 3.1 Gen 2 Type-C kivitelű Samsung Portable SSD T5 az alábbi videó alapján működik tablethez és okostelefonhoz csatlakoztatva egyaránt külső tápellátás nélkül. Vagyis a jelen cikk alapjául szolgáló Transcend modelleknél is lehet rá esély.
-
fRooStzzZ
senior tag
Azért kérdem, mert ugye a tv megy a külső vinyókkal, ssd-vel, pendrive stb..
Most ugye type-c miatt kérdeztem, hogy a telefonra rádugva mennek e vajon. Kap annyi áramot, vagy kell mindenféleképp külső táp neki? Az, hogy a hdd nem megy róla, az ok, de ezek talán nem zabálnak annyit. -
fRooStzzZ
senior tag
Lehet buta kérdés, de megkockáztatom.. Az ilyenek mennek telefonra kötve?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó legfrissebb, USB Type-C csatlakozással ellátott külső meghajtói különböző dizájnnal közelednek.
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest