- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumuss
aktív tag
Sziasztok!
Kijött a javítás az xperience romra. Ebben már a wifi is működik. Tegnap este raktam fel, azóta tesztelem. Eddig semmi bugot nem tapasztaltam. És gyors is. Eddig tetszik -
GEPESZ66
veterán
válasz
oszkarfincs #14497 üzenetére
Én a CamaraZoom FX-et használom, nem vettem észre fókuszálási gondot.
-
oszkarfincs
aktív tag
Nekem sokat javult a kamerafókuszálás mióta bekapcsoltam a képstabilizátort. Így már csak tízből háromszor életlenek a képek a tízből kilenc helyett. Illetve annyi még a trükk, hogy nem az exponálógombbal kell indítani a kamerát, mert akkor visszaáll az alapértékekre.
-
dave0825
őstag
válasz
Nagya21 #14491 üzenetére
A Névjegyek-ben úgy tudom, hogy van egy helyi menü (az a 3 pötty alul v. fölül), ott kell lennie a megjelenítendő névjegyek között a SIM-kártyán tárolt számoknak. Van több kijelölhető opció is, hogy miket akarsz megjeleníteni, ott kell lennie. (SP-m van, és azon sem gyári ROM, úgyhogy megnézni nem tudom, csak emlékezetből mondom, de biztos, hogy ott van valahol.
)
-
Nagya21
addikt
HAli!!
NA gyerekek, aki megmondja nekem, hogy hogyan lehet a SIM kártyán levő telefonszámokat előbányászni belőle(szerkesztésre), annak jövök egy sörrel.........
Üdv Nagya -
-
dokee78
félisten
válasz
minimumgame #14485 üzenetére
pedig kamerába jó a Sony
Talán a fényképező gépeknél.
-
nyikszi
őstag
válasz
minimumgame #14483 üzenetére
Szia! Nappal még elviselhető képeket készít, a többit felejtsd el vele. Nem sikerült ezt se helyre tennie a Sonynak
-
minimumgame
tag
Üdv!
A telefon kamerájának minőségével kapcsolatban lenne kérdésem, igaz páromé a telefon de látom elég gyenge képeket készít és inkább megkérdezem, (pl. [link]), hogy ez normális nagyjából és csak nekem furcsa (Arc S, SGS3 után)? Vagy van valami bibi, esetleg szoftveresen javítható a minőség vagy jobb appal?
Köszi
-
acronka
tag
Hali! A Companion nem érzékeli a telefont Médiaátviteli módban. Van rá megoldás?
-
Magnum84
csendes tag
Sziasztok! Egy Sony Xperia L készülékkel rendelkezem. Olyan problémával szembesültem a napokban, hogy nem csatlakozik fel a kódolt wifikre, csak a szabadon elérhetőkre. Beírom a kódot és egy pillanatra feltűnik, hogy csatlakozik, utána meg csak annyi hogy elmentve aztán bekerül a többi közé amit lát a készülék. Eddig működött rendesen. Mi lehet a probléma?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
dokee78 #14470 üzenetére
Sziasztok!
Buék!
Az SAMSUNG ACE4,ill. LG L90 közül melyiket választanád?
Az ACE4-nél sajnos nincs közelségérzékelő, s kisebb a kijelző is. Gondolom az LG-nek is jó a kijelzője, ha nem Amoled, csak IPS.
Talán szoftveresen nincs annyi bug, mint a Sony-nál.
Az L-nél nálam a Tárolónál, ill. az Alkalmazások/Letöltve résznél nem azonos szabad tárhelyet mutat. Ez is a 26-os ROM bugja lehet? -
dokee78
félisten
Mit kell ezen a telón már rágódni?
Egyértelmű volt,hogy egy frissítést kap gyárilag.
Én sosem vártam rá.
Rá tudtam,már nem is érdekel pár hónap múlva úgyis csere lesz.
Vagy marad és jön egy tablet mellé.
De a Sonytól végleg búcsúzom. -
Tidzsimon
őstag
válasz
manchester99 #14460 üzenetére
Valószínűleg alaplapot cseréltek nékem, ezért lett nyitható a bootloaderem, csak ezt a szerviz úgy kommunikálta, hogy szoftverfrissítés.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
dokee78 #14462 üzenetére
Céges, csak 1 év múlva kaphatok másikat. Saját pénzből gondoltam a cserét. Az LG90-nek tudása és ára is elég jó,csak ez se valószínű, hogy kap Lollipop-ot. Az LG G2-ért sajnálnék adni 90000 Ft-ot. A Lumia 735-től,mert WP, tartok. Lehet, hogy a Samsung A3-at kellene megvárni.
-
manchester99
tag
válasz
GEPESZ66 #14455 üzenetére
Hát ez jó kérdés
amire nemtudok sajnos válaszolni de aki mintha valaki itt írta volna hogy szervizben megoldható az hogy nyithatóvá váljon a bootloader.Én is sokat szívtam a gyári sony romok véget(még a telefon eladàsa is felmerült bennem) de miután főzött romra váltottam az semmi gondom a telefonnal(kopp-kopp
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14456 üzenetére
Szia!
De akkor most neked a 14-es van telepítve, azért jelzi a 17-re való frissítést?! Vagy rosszul értelmezem?
Korábban azt írták, hogy a 14-esre ajánlott frissítést, s a frissítés után maradt a 14-es fw.
A normál 14-es, ill.17-es szoftvert a Flashtool-ból is lelehet tölteni, de azokban van szenzor bug.
Nekem, ahogy írtam a 26-os szoftver van, s a 14-esre való frissítést jelzi.
Egyszer jelezte a 17-eset, de azt csak PC-vel lehetne megtenni, azt írta.
Azután visszaállt a 14-esre való javaslat. -
Siriusb
veterán
-
GEPESZ66
veterán
válasz
manchester99 #14454 üzenetére
Ha nem tud a Sony normális ROM-ot csinálni, vagy lemond a további támogatásról, akkor miért nem adja meg a szolgáltató függőknek is azt a lehetőséget, hogy egyedi ROM-okat is telepíthessenek!?
-
manchester99
tag
válasz
dévidvilla14 #14449 üzenetére
Nyitottra majdnem azt lehet mondani hogy rengeteg rom áll a rendelkezésedre a CM 11,Liquidsmooth,Pacman amik talán a legjobb 4.4es romok aztán vannak már lollipop alapú romok is CM12 béta jelzésekkel ill van egy LS 5.0.1 is de ezek még nagyon az elején járnak minden napi használatra szerintem egyik sem alkamas.Ami tudok ajánlani az liquidsmoot milestone ami nagyon jó rom szinte elvétve van benne valamilyen bug vagy ha szeretnél valami különlegesset kipróbàlni akkor MIUI rom én ezt használom olyan é hete és meg kell mondanom hogy szinte imádom ezt a telefont ezzel a rommal gyors,stabil,rengeteg téma van hozzá,remek akku idő,semmi bug szinte.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14452 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést kérek, ha valakinek unalmas, ha leírom még egyszer a tapasztalatomat, s segítséget kérek!
Alapvetően tetszik a telefon, s feleslegesen nem szeretnék pénzt kiadni egy másik telefonért.
Más azt javasolta, hogy ne foglalkozzak a közelségérzékelővel, hagy világítson.
De én alapvetően egy "precíz" ember vagyok, zavar az, ha valami nem úgy üzemel, ahogy kellene neki.
A 26-os ROM-al elégedett vagyok, csak ott van a vaku probléma, hogy gyengébb fényviszonyok mellett nem ad elég fényt, mivel állítólag van egy kis késése.
A 14-es, ill, 17-es ROM-ban már ez a késés nincs, csak itt van a szenzor bug.
Ezért érdeklődtem a javítás után, mivel így már jó lenne a 14-es, ill. 17-es ROM is.
A múltkor valaki azt írta, hogy a 14-es Telenor-os ROM is felajánlott egy frissítést.
Akkor felraktam ezt, de nekem nem jelzett semmi frissítést.
Most írod, hogy a Vodafon-os is felajánlott egy javítást.
Tehát nem értem, hogy nálam miért nem ajánlott fel frissítést?
Esetleg tesztelés alatt áll, vagy csak szerver probléma!?
Én Telekom-os vagyok, de nem zavarna, ha a másik ROM-ot kellene Flashtool-al felrakni, ha ott lenne javítás!
Tehát a többi fórumtárs is jó lenne ha megírná, hogy náluk jelzett-e javítást!?
Elég sokan vagyunk ezen a fórumon, de még csak ketten jelezték ezt a javítást.
Egyébként holnap kívánok mindenkinek jó bulizást!
Köszönöm mindenkinek az eddigi fáradságát, ha kérdéseimre válaszolt!
Illetve én is szívesen segítettem, ha volt olyan tapasztalatom, amivel újat tudtam írni. -
Siriusb
veterán
válasz
oszkarfincs #14451 üzenetére
Legutobb a 14-es firmware-t tettem vissza. Utána egyből jelezte a frissitést, de nem foglalkoztam vele (vodafone)
-
GEPESZ66
veterán
Még mindig nem találkoztatok azzal a 19Mb-os javítással, amiről lehetett olvasni?
Lehet, hogy veszek egy LG90-et,vagy egy Lumia 735-öt,ha továbbra sem lesz javítás a telefonra -
dévidvilla14
csendes tag
válasz
manchester99 #14441 üzenetére
Nyitottra
-
mumuss
aktív tag
válasz
levente222 #14445 üzenetére
Ez a program windows 8.1 alatt is tökéletes:
rootkitXperia(L)Itt a link:
[link] -
Tidzsimon
őstag
válasz
levente222 #14445 üzenetére
Mivel próbáltad, melyik firmwareen? Driverek telepítve vannak? Usb debuging be volt e kapcsolva? Háttérben futott e véletlen flashtool, vagy pc companion? Mindkettő belerondíthat.
-
válasz
levente222 #14442 üzenetére
Elvileg igen.
-
levente222
tag
Sziasztok!
A telót windows 8.1es rendszerből lehet rootolni? -
manchester99
tag
válasz
dévidvilla14 #14440 üzenetére
nyitott vagy zárt bootloaderre ?
-
dévidvilla14
csendes tag
Melyik a legjobb Custom ROM erre a telóra? Tudom, hogy a legjobb az elég szubjektív, de van olyan ami gyors, jól néz ki, nem akadozik, akku kímélő, és jó funkciók vannak benne az alapokon kívül?
-
Magnum84
csendes tag
Sziasztok! Egy Sony Xperia L készülékkel rendelkezem. Olyan problémával szembesültem a napokban, hogy nem csatlakozik fel a kódolt wifikre, csak a szabadon elérhetőkre. Beírom a kódot és egy pillanatra feltűnik, hogy csatlakozik, utána meg csak annyi hogy elmentve aztán bekerül a többi közé amit lát a készülék. Eddig működött rendesen. Mi lehet a probléma?
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Telenoros készülékre flashtool-al elkezdtem feltelepíteni a C2104_15.3.A.1.14_R10A_Generic IN romot. Ennek mennyi ideig kell tartania? Mert legalább már 20 perce megy és most így néz ki:
-
GEPESZ66
veterán
Sziasztok! Most hogy szabin vagyok, bluetooth headset nélkül használom a telefont. Egyre zavaróbb, hogy néha csak egyet csöng híváskor, majd némán jelez tovább, erről már korábban is írtam. Headsetnél szintén volt, csak ott ez tovább jelzett. A 26-os 4.2- es ROM-ot használom. Korábban próbáltam a legutolsó 4.1-es ROM-ot, de ott valami állandóan ébresztgette a telefont, ami jelenleg viszont nincs. Egyszerűen nincs normális, hivatalos ROM. Ezért a Lumia 735-el, valamint az év elején megvásárolható Samsung A3-al szemezgetek. WP- telefonnál viszont sajnos nincs Google Chrome, aminek nagyon tetszik a fordító funkciója, pl. angolról magyarra.
-
válasz
GEPESZ66 #14422 üzenetére
Megnéztem, Zoom fx-ben nekem két megoldás van, az egyik csak fókuszál, amikor megérintem a képernyőt, a másik esetben a képet is elkészíti fókuszálás után. amikor a fehér keretet látod, akkor fókuszál, amikor zöldre vált, akkor be van fókuszálva.
Ebben a programban nincs , de szokott még lenni egy olyan is, hogy folyamatos fókusz,de azzal a beállítással nagyon rossz tapasztalataim vannak, gyakran életlen képet lő.
-
otto14
őstag
Sziasztok!
Adott egy stock Xperia L, a barátomé. A tegnapelőtt beleraktuk az én sim-kártyámat, mert netezni kellett a telón. Közben lemerült a teló. minden OK volt Most az a problémám, hogy a telefon nem csatlakozik a szolgáltatóhoz. Nincs jel /térerő, Hálózatüzemeltetők menüpontnál látja a hálózatot, de ha csatlakozni akarok hozzá, akkor nem sikerül neki. Másik telefonban tökéletesen működik ugyan az a sim-kártya. Szerintetek mi lehet a gond? Ha újrahúznám, az segítene?
-
Siriusb
veterán
Elegem lett a gyáriból, kipróbáltam a Vanir és a Mokee ROM-okat, ugyanúgy visszhangosak. Most teszek újra egy próbát az LS MileStone-nal, hátha ma délután kedvezőbb a csillagok állása
Már ott tartottam, hogy ha hívásnál csak rezgett a telefon, nem csörgött, illetve lefagyott hívás alatt. Hrrr. -
-
GEPESZ66
veterán
Használ-e valaki CameraZoom FX-et? Ha az előfókuszálást választom, akkor addig lehet csak exponálni, ameddig zöld színű a kijelölő négyzet?Csak rövid ideig zöld.
-
Tidzsimon
őstag
A kovetkező thunderzap kernelben lesz kopogtatós ébresztés. Kíváncsi vagyok mennyire fogja szívni az aksit.
-
dokee78
félisten
-
Siriusb
veterán
válasz
GEPESZ66 #14412 üzenetére
M2-t rootolni sem tudod, ha nincs nyitva a bootloader.
Őszintén szólva nem vagyok képben az okostelefonokkal, amennyit összecsipegettem, mindenhol van valami hátulütő, pl. Samsungéknál a Knox. Persze, ha nem akarja buzerálni az ember a telefont, akkor mindez nem oly nagy probléma.
Hangsúlyozom, nincs kellő rálátásom, de most pl. egy Nexus 4-et tudnék elképzelni, vagy megnézném, melyik kínai csoda felelne meg legjobban számomra.
-
manchester99
tag
válasz
Tidzsimon #14406 üzenetére
Astro file managert használok abban is van ilyen lehetőség csak így egy picit macera volt mindent külön külön vissza rakni de most így 3-4 nap használat után nekem eddig ez a legjobb/legstabilabb rom ami fent volt még az LS-ben is voltak apró bugok amik miatt bosszankodni lehetett.
-
nyikszi
őstag
válasz
GEPESZ66 #14412 üzenetére
Én biztos, hogy nem Sonyt fogok venni. Ennyire tojnak a fejünkre?
Akkor el is köszönök tőlük. Lejár a 2 év, ez megy a családban tovább, én meg veszek magamnak valami dél-koreait
Nexuson gondolkodok, csak a fránya akkucserélhetetlenség, meg memória bővíthetetlenség ne lenne. Bár sok telefonnál látom, hogy már így van.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14411 üzenetére
Szia!
Szerintem is igazad van!
Bár a Sony ügyfélszolgálat azt mondta, hogy csak azt mondták, hogy nem lesz 4.3, javításokat a 4.2-re adhatnak ki.
Amúgy elégedett vagyok a telefonnal, csak ezek a bug-ok idegesítők,ill. hogy ennyire tojnak a felhasználókra ennél a típusnál.
Gondolkodtam, hogy váltok egy másik középkategóriás telefonra.
De nem akarok még egyszer abba a hibába esni, hogy hitegetnek, hogy majd kiadják az adott telefonra az 5.0-ád androidot.Mindjárt olyat vennék, ami ezzel jön.
Sony küzül a M2-őt nézegettem, csak egy kicsit még magas az ára, kijelzője nem előrelépés az L-hez képest, ill. szerintem marad 4.4.4-es droidon.Ill. kicsit nagy a kb.140mm-es méret.
Érdekes, hogy a jövőre megjelenő XPERIA E4-is állítólag 4.4.4-el jön, s csak ezután lesz frissíthető 5.0-ra.
Tetszik még a Samsung A3-is, amit szintén első negyedévben adnak ki, fémházzal.
Nézegettem még a Lumia 735-öt, ill. a januárban megjelenő 535-öt.
A 735-egy kicsit drága, az 535-nek viszont szintén nagy a mérete.
A 140mm-körüli méret szerintem egy kicsit kellemetlen zsebben hordva, de lehet, hogy megszoknám.
Neked mi a véleményed, melyik telefonban lenne érdemes gondolkodni, kb.70000 Ft-ig?Nem akarom elkapkodni, egyenlőre elvagyok az L-el. -
Tidzsimon
őstag
válasz
manchester99 #14404 üzenetére
Lesz energiám, kipróbálom (két ünnep közt).
Amúgy titanium backup hasznos, akkor a beállításaidat se kell újralőni egy-egy appban. -
manchester99
tag
válasz
Tidzsimon #14402 üzenetére
Hát akkor pár vélemény a Miui (4.9.5+TZ4.7) romról egy nap használat után.Rendben működik a rom minden funkciója(wifi,gps,mobilinternet,kamera).Eddig force-close-t vagy újraindulát egyszer sem tapasztaltam mint mondtam minden rendben és zökkenőmentessen működik benne persze az UI egy kicsit fura a megszokott android külalakot kedvelőknek inkább iphonre hajaz mivel nincs fő menu hanem mniden app a kezdökérpernyőn kap helyet.Nekem amúgy bejön ez a stílus miután regisztráltam a miui oldalra?!
utánna rengeteg háttérkép,téma tölthető le igaz van ami fizetős ebből.Korábbiromoknál megfigyeltem hogy halkan hallottam a másik felet holott teljes hangerőn volt a telefon,ma 3-4 telefonálásnál sem tapasztaltam ezt a dolgot kifejezetten hangos volt mindig a dolog ám a hívás befejezése után úgy 5-6 másodpercig világít még a proximity sensor(már már a gyári rom hibájára gondoltam
) de utánna magától kikapcsol.Ami fura hogy első indítśnál nem kéri a google play beállítását így nem is állítja vissza a programokat még akkor sem ha belépünk a felhasználó névvel
így minden megszokott appot amit használni szoktunk nekünk kell újra letölteni ekkor figyletem meg hogy szerencsére nem rakja teli a belső memóriát.Ramot viszont eszi rendessen talán a UI miatt bár ez csak tipp, így mikor megnyitok egy appot van egy pici várakozási idő nem vészes de van.Párszor volt korábbi romoknál hogy nem jött elő a lock screen itt eddig ilyen sem történt mindig elsőre tette a dolgát.Na szóval szép és jól működő rom ez egy érdekés launcherrel megfűszerezve ,asszem egy darabig marad is nálam ez.Ennyi
és bocs a fura fogalmazásért nem vagyok egy profi leírás készítő
-
GEPESZ66
veterán
A gyári rommal előfordul,hogy híváskor egyet cseng csak, majd némán jelez tovább. Gondolom ez is egy bug.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
manchester99 #14401 üzenetére
Miuiról írhatnál tapasztalatokat, én egy korábbit próbáltam, de az csak egy romnak csúfolt launcher volt.
-
manchester99
tag
válasz
bajzal #14400 üzenetére
simán feltenném még ha csak tesztelni is ha nem jön be akkor max visszateszed az eredeti tft.file-t.Egy próbát mindenképp megér ha már nem tudsz bootloadert nyitni eddigi tapasztalataim fözött romokkal hogy a gyári hibák egyike sem jön elő, ezis egy plusz pont szvsz bármelyik főtött romnak vs gyári rom ellen.
Én eddig kipróbáltam mindent
nyitott bl-n, most Miui romot készülök tesztelni(csak már jönne le
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB Hálózatfüggetlen
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest