- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15380 üzenetére
Sehol.
-
GEPESZ66
veterán
Én fél éve váltottam LG L90-re,ami akkor 50000Ft volt függetlenül.Jó kis telefon a karegóriájában.
Egyébként az L-el is elégedett lettem volna,ha az utolsó 17-es szoftverben javították volna a szenzor bugot.Most a szekrényben van,tartalékként. -
GEPESZ66
veterán
Ha esetleg támogatva lesz az XPERIA L-is, akkor ez azt jelenti, hogy a zárt bootloaderes telefonra is lehet majd egyedi romot rakni, egyszerűen?
Ha igen, akkor melyiket lesz célszerű felrakni?
http://www.sg.hu/cikkek/112219/moddolassal-tenne-nepszerubbe-telefonjait-a-sony -
GEPESZ66
veterán
válasz
levente222 #14949 üzenetére
Azért kiadhatnának egy bugmentes 4.2.2-őt.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
princesama2 #14857 üzenetére
A gyári 26-os ROM tökéletes.
Céges telefonnak használtam, stabil volt a szoftver. -
GEPESZ66
veterán
Érdekességképpen leírom.
Korábban írogattam a bluetooth headset esetében rögtön jelentkező szenzor bugról.
Illetve a bluetooth headset esetében voltak más egyéb jelenség is.
Pl. a WIFI bekapcsolása esetén előfordult, hogy a telefon és a bluetooth headset kapcsolata megszakadt, de ezt az értesítési sávon lévő ikon nem jelezte.
1 hete LG L90-et használok, s ott ilyen nincs, minden rendben van.Pedig SONY MBH 10 bluetooth headset-et használok.
Azért nagyon ráfért volna az Xperia L-re egy 4.2-es szoftveres javítás.
Tényleg tetszett a telefon, csak ezek az apróságok a napi munka során idegesítettek.
2013. decemberében, amikor céges telefonnak választottam, azért kértem ezt az Xperia M helyett, mert hardveresen jobb volt, s ott lógatták mézesmadzagon előttünk a 4.3-at.
Azért folyamatosan figyelem a fórumot, hátha lesz hozzá javítás, amit majd fel is rakok, hiszen tartaléknak jó lesz az Xperia L, ill. ha a feleségem ACE2 telefonja bedöglik, akkor megkapja. Ő headset-et nem használ, napközben néhány telefonáláson kívül nem is használja másra a telefonját. -
GEPESZ66
veterán
válasz
dave0825 #14659 üzenetére
Én munkára használom,telefonálás,email,net.
Kompakt méretet kerestem,ill.ár érték arányban jót,tehát 4,7 coll,132mm,függetlenül 54000Ft.A qhd kijelzője nekem elég szép.
A gyereknek Huawei G620s-t vettem.Szerintem a Huawei is jó,csak kicsit nagy nekem egyenlőre a 143mm.A kollégám XPERIA M2-őt kapott,azt is néztem,de szerintem nem jobb,mint az L90,és 15000Ft-al drágább.Az LG-nél tetszik a koppintásos feloldás.1évig jó lesz,akkor igényelhetek az XPERIA L helyett másik céges telót,ez meg a feleségemé lesz,a SAMU ACE2-őt váltja le. -
GEPESZ66
veterán
Én most vettem egy LG L90 DUAL-t,ez pedig tartalék lesz.Kár,hogy nem jött rá legalább 4.3.Ebben az esetben lehet,hogy nem váltottam volna.Azért figyelem a frissitéseket,hátha lesz javított 4.2.
-
GEPESZ66
veterán
Nálam a Beállítások/Tárolónál 1.57 GB a teljes hely.Nézek egy videót a LG L90-ről,ott 3.87 GB. ez,pedig ott is 8GB a belső tárhely,de mintha az XPERIA M2-nél is így lenne.Hogy van akkor ez?
-
GEPESZ66
veterán
Érdekes,a PTCRB oldalra ma ismét felkerült a 16-os, ill. 17-es szoftver.
Eddig csak a 14-es szerepelt.
https://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=22826 -
GEPESZ66
veterán
Jelenleg Xperia L telefonom van, LG L90 DUAL-ra szeretném lecserélni, amit most 50-55000 Ft között meglehet kapni.
Érdemes-e váltani? Ismeri-e valaki az L90-et?
A fórumokat olvasom, ismerem a telefon jellemzőit, de hátha valakinek van tapasztalata is. -
GEPESZ66
veterán
Nálam előszokott fordulni, hogy a gyári ébresztőóra egyet csörren, majd a tálcára kerül az ikonja, hogy elhalasztott ébresztés.
Mitől lehet ez? -
GEPESZ66
veterán
válasz
Keil Walker #14553 üzenetére
Az értesítő led-et itt sem használtam.
Naponta sokat telefonálok, mellettem van a telefon. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Keil Walker #14546 üzenetére
Nálam ebben az utolsó 4.1-es ROM-ban több százszor volt ébren tartva a telefon 24 óra alatt, míg a 26-os-ban ez csak pár alkalommal történik meg.
Mivel itt nincs szenzor bug, a hangszóró felcserélődés nem olyan nagy probléma.
Nekem decemberben volt 1 éves a telefonom. Egy kicsit mérges vagyok, hogy a 4.3-ból nem lett semmi, ill. a 4.2-es bugjai is kiakasztanak néha.
Azon filozofálok, hogy veszek egy LG L90-et, vagy egy Huawei G620s-t
AZ LG-nek kisebb a mérete (132mm), míg a Huawei a maga 143mm-ével egy kicsit nagynak tűnik, bár hardverileg egy kicsit jobb.
Tehát megvagyok lőve, nem tudom eldönteni, hogy merjem-e felvállalni a nagyobb méretet.
Ha viszont felmerem vállalni a a nagyobb méretet, akkor lehet érdemesebb lenne megvárni az új Samsung E sorozatot, pl E5-öt.
Valaki írta, hogy pl. SP után volt LG L90 telefonja, megváltás volt. -
GEPESZ66
veterán
Nálam többször van az, hogy híváskor a telefon az asztalon van, s a hívás elutasítási ablak a választási lehetőségekkel felugrik, pedig nem is értem a telefonhoz.Mitől van ez, ez is fw hiba?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14512 üzenetére
Én is régóta a 26-osat használom.
Van egy kérdésem. A Play áruházból csak akkor tudok frissítést telepíteni, ha a telefon tároló részénél kb. 200Mb szabad hely van. Ha nincs, akkor a böngésző gyorsítótárát kell törölni. Miért lehet ez?
Még valami!
A 26-osnál jó az akkuidő, nincs sok ébresztés. -
GEPESZ66
veterán
válasz
oszkarfincs #14497 üzenetére
Én a CamaraZoom FX-et használom, nem vettem észre fókuszálási gondot.
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
dokee78 #14470 üzenetére
Sziasztok!
Buék!
Az SAMSUNG ACE4,ill. LG L90 közül melyiket választanád?
Az ACE4-nél sajnos nincs közelségérzékelő, s kisebb a kijelző is. Gondolom az LG-nek is jó a kijelzője, ha nem Amoled, csak IPS.
Talán szoftveresen nincs annyi bug, mint a Sony-nál.
Az L-nél nálam a Tárolónál, ill. az Alkalmazások/Letöltve résznél nem azonos szabad tárhelyet mutat. Ez is a 26-os ROM bugja lehet? -
GEPESZ66
veterán
válasz
dokee78 #14462 üzenetére
Céges, csak 1 év múlva kaphatok másikat. Saját pénzből gondoltam a cserét. Az LG90-nek tudása és ára is elég jó,csak ez se valószínű, hogy kap Lollipop-ot. Az LG G2-ért sajnálnék adni 90000 Ft-ot. A Lumia 735-től,mert WP, tartok. Lehet, hogy a Samsung A3-at kellene megvárni.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14456 üzenetére
Szia!
De akkor most neked a 14-es van telepítve, azért jelzi a 17-re való frissítést?! Vagy rosszul értelmezem?
Korábban azt írták, hogy a 14-esre ajánlott frissítést, s a frissítés után maradt a 14-es fw.
A normál 14-es, ill.17-es szoftvert a Flashtool-ból is lelehet tölteni, de azokban van szenzor bug.
Nekem, ahogy írtam a 26-os szoftver van, s a 14-esre való frissítést jelzi.
Egyszer jelezte a 17-eset, de azt csak PC-vel lehetne megtenni, azt írta.
Azután visszaállt a 14-esre való javaslat. -
GEPESZ66
veterán
válasz
manchester99 #14454 üzenetére
Ha nem tud a Sony normális ROM-ot csinálni, vagy lemond a további támogatásról, akkor miért nem adja meg a szolgáltató függőknek is azt a lehetőséget, hogy egyedi ROM-okat is telepíthessenek!?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14452 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést kérek, ha valakinek unalmas, ha leírom még egyszer a tapasztalatomat, s segítséget kérek!
Alapvetően tetszik a telefon, s feleslegesen nem szeretnék pénzt kiadni egy másik telefonért.
Más azt javasolta, hogy ne foglalkozzak a közelségérzékelővel, hagy világítson.
De én alapvetően egy "precíz" ember vagyok, zavar az, ha valami nem úgy üzemel, ahogy kellene neki.
A 26-os ROM-al elégedett vagyok, csak ott van a vaku probléma, hogy gyengébb fényviszonyok mellett nem ad elég fényt, mivel állítólag van egy kis késése.
A 14-es, ill, 17-es ROM-ban már ez a késés nincs, csak itt van a szenzor bug.
Ezért érdeklődtem a javítás után, mivel így már jó lenne a 14-es, ill. 17-es ROM is.
A múltkor valaki azt írta, hogy a 14-es Telenor-os ROM is felajánlott egy frissítést.
Akkor felraktam ezt, de nekem nem jelzett semmi frissítést.
Most írod, hogy a Vodafon-os is felajánlott egy javítást.
Tehát nem értem, hogy nálam miért nem ajánlott fel frissítést?
Esetleg tesztelés alatt áll, vagy csak szerver probléma!?
Én Telekom-os vagyok, de nem zavarna, ha a másik ROM-ot kellene Flashtool-al felrakni, ha ott lenne javítás!
Tehát a többi fórumtárs is jó lenne ha megírná, hogy náluk jelzett-e javítást!?
Elég sokan vagyunk ezen a fórumon, de még csak ketten jelezték ezt a javítást.
Egyébként holnap kívánok mindenkinek jó bulizást!
Köszönöm mindenkinek az eddigi fáradságát, ha kérdéseimre válaszolt!
Illetve én is szívesen segítettem, ha volt olyan tapasztalatom, amivel újat tudtam írni. -
GEPESZ66
veterán
Még mindig nem találkoztatok azzal a 19Mb-os javítással, amiről lehetett olvasni?
Lehet, hogy veszek egy LG90-et,vagy egy Lumia 735-öt,ha továbbra sem lesz javítás a telefonra -
GEPESZ66
veterán
Sziasztok! Most hogy szabin vagyok, bluetooth headset nélkül használom a telefont. Egyre zavaróbb, hogy néha csak egyet csöng híváskor, majd némán jelez tovább, erről már korábban is írtam. Headsetnél szintén volt, csak ott ez tovább jelzett. A 26-os 4.2- es ROM-ot használom. Korábban próbáltam a legutolsó 4.1-es ROM-ot, de ott valami állandóan ébresztgette a telefont, ami jelenleg viszont nincs. Egyszerűen nincs normális, hivatalos ROM. Ezért a Lumia 735-el, valamint az év elején megvásárolható Samsung A3-al szemezgetek. WP- telefonnál viszont sajnos nincs Google Chrome, aminek nagyon tetszik a fordító funkciója, pl. angolról magyarra.
-
-
GEPESZ66
veterán
Használ-e valaki CameraZoom FX-et? Ha az előfókuszálást választom, akkor addig lehet csak exponálni, ameddig zöld színű a kijelölő négyzet?Csak rövid ideig zöld.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14411 üzenetére
Szia!
Szerintem is igazad van!
Bár a Sony ügyfélszolgálat azt mondta, hogy csak azt mondták, hogy nem lesz 4.3, javításokat a 4.2-re adhatnak ki.
Amúgy elégedett vagyok a telefonnal, csak ezek a bug-ok idegesítők,ill. hogy ennyire tojnak a felhasználókra ennél a típusnál.
Gondolkodtam, hogy váltok egy másik középkategóriás telefonra.
De nem akarok még egyszer abba a hibába esni, hogy hitegetnek, hogy majd kiadják az adott telefonra az 5.0-ád androidot.Mindjárt olyat vennék, ami ezzel jön.
Sony küzül a M2-őt nézegettem, csak egy kicsit még magas az ára, kijelzője nem előrelépés az L-hez képest, ill. szerintem marad 4.4.4-es droidon.Ill. kicsit nagy a kb.140mm-es méret.
Érdekes, hogy a jövőre megjelenő XPERIA E4-is állítólag 4.4.4-el jön, s csak ezután lesz frissíthető 5.0-ra.
Tetszik még a Samsung A3-is, amit szintén első negyedévben adnak ki, fémházzal.
Nézegettem még a Lumia 735-öt, ill. a januárban megjelenő 535-öt.
A 735-egy kicsit drága, az 535-nek viszont szintén nagy a mérete.
A 140mm-körüli méret szerintem egy kicsit kellemetlen zsebben hordva, de lehet, hogy megszoknám.
Neked mi a véleményed, melyik telefonban lenne érdemes gondolkodni, kb.70000 Ft-ig?Nem akarom elkapkodni, egyenlőre elvagyok az L-el. -
GEPESZ66
veterán
A gyári rommal előfordul,hogy híváskor egyet cseng csak, majd némán jelez tovább. Gondolom ez is egy bug.
-
GEPESZ66
veterán
A Nova Launcherben nincs-e olyan beállítás, hogy ha megnyitok egy alkalmazást (pl.naptár), akkor az alsó és felső értesítési sáv ne legyen fekete?
-
GEPESZ66
veterán
A 26-os ROM-al és a Nova Launcher-el csak úgy pörög a rendszer.
Ha rámegyek a Beállítások/Tároló, ott 226MB szabad helyet mutat. Ez jónak mondható? -
GEPESZ66
veterán
Számomra nagyon fontos a biztonság, s az alkalmazásoknak nem akarok rendszergazda jogot adni.
Windows-om is ezért eredeti.
Azóta meg főként, hogy pár hónapja valahogyan megszerezték a bankártya adataimat, s egyszer csak jöttek az SMS-ek, hogy próbálkoznak vásárolni.
Az volt a szerencsém, hogy több százerer forinttal is próbákoztak, de túllépték a limitet, s letiltott a kártya.
Kb. 9000 ft-ot sikerült leemelni, de azt a bank visszaadta.
Máig sem tudom, hogy miként szerezték meg az adatokat. -
GEPESZ66
veterán
válasz
nincskedvem #14341 üzenetére
Írtam már, hogy céges telefon, s nem mókolhatok.
De nem csak rólam van szó, a felhasználók többsége nem tud mókolni, problémamentesen szeretné használni a készüléket! -
GEPESZ66
veterán
Siriusb, ha jól emlékszem te használod az Exdialer-t.
Ennél is megy az, hogy ha felviszek egy új névjegyet, akkor szinkronizálja a Google-fiókkal?
Illetve felmerült bennem, hogy ha ezt használom, akkor is megvan-e a közelségérzékelő bugja, nem-e a gyári tárcsázóval van összefüggésben?
Valamint hívás végeztével ennél is sötét marad-e a kijelző, mint a gyárinál? -
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #14323 üzenetére
Csak a Sony-nál az a baj, hogy mindig csak a legújabbat tudom letölteni, a régi ftf-hez csak úgy jutok hozzá, pl. a 26-os-hoz, hogy valaki feltöltötte.
Amikor 2013.decemberében vásárlás után frissítettem a 26-osra, akkor még nem okosodtam ki egy picit sem, hogy mi a helyzet a Sony-nál.
Gondolom a Sony-nak nincs olyan hivatalos oldala, ahol ezek fellelhetők.
A Samsungnál volt ilyen. -
GEPESZ66
veterán
1-2 hete írta az egyik fórumtárs, hogy nála a 15.3.A.14-es Telenor-os szoftverre jött egy 19MB-os javítás.
Senki másnál nem történt ez meg?
A javításról többször kérdeztem már. Ilyenkor volt aki azt írta, hogy mit idegesítem magamat. Nem azért kérdezem, csak érdekelnek a fejlemények! -
GEPESZ66
veterán
Ha nézzük az "Alkalmazások" menüpontot, s azon belül van olyan, hogy "Letöltve".
Ha itt rákattintunk egy alkalmazásra, s felajánlja, hogy áthelyezés a belső tárhelyre, akkor ezt célszerű-e megtenni? Illetve gond nélkül megtehető-e?
A belső tárhelyem szabad, nem tárolok rajta semmit, minden egyéb állományom az SD kártyán van. -
GEPESZ66
veterán
Itt megint írnak a javító frissítésről. Csak igaz valami belőle.
https://m.facebook.com/profile.php?v=timeline&filter=2&id=157989471018902&refid=17 -
GEPESZ66
veterán
válasz
chriss87 #14289 üzenetére
Én is folyamatosan olvasgatom az L-el kapcsolatos híreket, s vártam a hibajavításokat.
Több próbálkozás után rájöttem, hogy a 15.3.A.0.26-os szoftver teljesen megfelel nekem a 4.2.2-esek közül.
Gyors a telefon, nincs szenzor bug.
Nehezen szánom rá magam, hogy 1 éves telefont lecseréljek azért, mert esetleh egy másik "életérzésre" vágyok. -
GEPESZ66
veterán
Olvastam, hogy a Weather Widget új verziója jelent meg.
Ez feltelepíthető-e a telefonra, hogy frissüljön a régi, vagy szerentetek jelzi-e majd az Update Center?
http://www.xperiablog.net/2014/11/26/weather-app-update-2-1-a-0-10-allows-resizing-of-widget/#more-30792 -
GEPESZ66
veterán
Azért ez érdekes.
Ahogy írtam, én hiába raktam fel a 14-es Teleneros ROM-ot, nem jelzett semmit sem a telefon, ill. a PCC.
Amikor visszaraktam a korábbi, 26-os Telekomos ROM-ot, akkor rögtön jelezte a telefon a 14-es ROM letölthetőségét.
Az a kérdés, hogy más Telenoros telefonnál is volt-e ilyen javítás?
Tényleg lehet, hogy csak szerverhiba volt. -
GEPESZ66
veterán
Felraktam a pannonos ROM-ot, de nekem nem ajánlja fel a 14-es ROM javító frissítését.
De miért nem? -
GEPESZ66
veterán
válasz
rikxjeee #14246 üzenetére
Nem nyavajgok, csak néha leírom a véleményemet.
Azért sok olyan felhasználó létezik, aki nem tudja használni pl. a Flashtool-t, s az ott áll meglőve.
Naponta nem foglalkoztat a dolog, csak hogy olvastam, miszerint Telenor-nál jött javítás, ezért indult el megint a bogár, hogy egy próbát megér.
Korábban írtam, hogy céges telefonom van, s az informatikai biztonsági szabályzat, ami írott dokumentum, nem engedi meg a root-ot! -
GEPESZ66
veterán
Lenne még egy kérdésem, jól gondolom-e a következőt.
Ha Flashtool rakok fel egy ROM-ot, akkor előtte nem kell a telefonon gyári visszaállítást csinálni, mert ez töröl mindent? -
GEPESZ66
veterán
válasz
dave0825 #14234 üzenetére
Isten tudja, hogy mikor lesz tft.
A Telekom-nál nem úgy néz ki, mintha történne valami.
Ezért gondoltam, hogy ha letöltöm a Telenoros ROM-ot, s mehet a dolog, akkor Flashtool-al pillanatok alatt felnyomom, s eldől, hogy történt-e javítás.
A személyre szabás pillanatok alatt meg van.Este,tévénézés közben el tudom rendezni.
Egyébként többször leveleztem a Sony ügyfélszolgálattal, leírtam a hibát, de Ők csak a szabványszöveget nyomatják:távolítsa el a fóliát,stb.
Arra sem válaszoltak, hogy mi ez a javítás.
Korábban írtam, hogy a nemzetközi fórumon jelezték a Sony-nak, hogy van ez a bug, de felháborító, hogy eddig nem foglalkoztak a javítással.
Így nem lehet használni a legfrisebb ROM-ot, ami esetleg másban tényleg jobb, mint a korábbiak. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Tidzsimon #14229 üzenetére
A Flashtool-al megnéztem, hogy a Telenor-HU-nál a 14-es szoftver van még csak.
Ha felrakom a Telenoros szoftvert, s Telekomos kártyát használok, akkor a z internetbeállításokat, SMS-MMS küldési beállításokat külön be kell állítani, vagy letölti a telefon automatikusan, ahogy érzékeli a SIM-et?
Illetve aki a Telenoros 14-est használja, annál volt-e már javító frissítése ehhez? -
GEPESZ66
veterán
válasz
Tidzsimon #14224 üzenetére
Kitudod választani a telefont, a szolgáltatót, ezek után letölti az állományokat, s elkészíti a ROM-ot.
Azért kérdeztem, hogy milyen szolgáltató, mert lehet, hogy nem mindegyik 14-es ROM-nál ajánlja fel a javítást.
Gondolom, ha Telekom-s a telefon, s rárakok egy Telenoros ROM-ot, akkor ugrik a gari, ha szervíz előtt nem takom vissza a Telekomosat? -
GEPESZ66
veterán
-
GEPESZ66
veterán
kb. 2 hónapja raktam újra a rendszert. A 15.3.A.0.26-os rendszer van rajta.
Eddig a 14-es szoftvert ajánlotta fel frissítésképpen. Ma reggel váltott a 17-re, amihez már PC-kell.
Esetleg akinek a 17-es van már fenn, jelez-e a telefon, vagy a PC valami javító frissítést?
Néhány héttel ezelőtt erről írtunk itt a fórumban, hogy van valami 19MB-os javítás a 17-hez (nemzetközi fórumokon jelezték ). -
GEPESZ66
veterán
Szerintetek, ha felrakom a 15.3.A.1.14 International-t, akkor felajánlja e a javítóf frissítést, amit a Telenornál.
Ha az Intarnational-t rakom fel, s telekomos vagyok, akkor ugrik-e a garancia?
Mennyiben más az International, mint a CE3? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest