Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Mara megint ledoglott a youtube
elinditok egy videot, es egyket sec utan megall. Plex rendesen megy. Probaltam uninstallalni minden felesleges cuccot, letiltani a youtube energiagazdalkodast, torolni app, data cachet, force stop, reinstall. Semmi. Csak a restart segit, vmi process blokkolja a lejatszast, ami nem indul el restartnal, de nem derul ki, hogy mi.
nincs erre vmi debug tool?
-
LouiS22
veterán
válasz
balage25 #145 üzenetére
Szerintem a Kodi szaggatás AI upscale melett inkább a Kodi problémája, mintsem az Nvidiáé
Az viszont tény és való, hogy ennyire egyben nincs más hasonló ternék a piacon és ilyen mértékű frissítéssel sem supportál egyetlen gyártó sem hasonló terméket.
Egyébként nem tudom, hogy a hotfix javított-e az általad írt hibajelenségen. Egy próbát megérhet.
-
Nekem is megjott az uj shield,. Azert latszik, hogy friss meg, van bug rendesen. Kodi neha szaggat, ha bekapzsolom az ai upscale-t, sot a kepen az also es jobb oldali 1:8 keptartalom elmosodott nagyitaskor. Van mit dolgozni, mire elkeszul rendesen. A netflix, youtube es tarsai eddig hibatlanul teljesitettek.
2015 ota van shield-em, ott is az elso par honap igy alakult, de azota szavam nem lehet, mert tokeletes a regi shield. Soha nem volt meg olyan eszkozom amire ilyen gyakorisaggal erkezik ujdonsag frissites formajaban, ami ilyen stabil es lassan 5 eve huzza folyamatos hasznalat mellett. -
Szpilu__25
tag
ajánlom a forumot, sok minden van benne, sokszor válaszolnak itt a supportosok is,plusz javítások is vannak fent már az új shieldhez is.
-
arn
félisten
Majd lehet ratoltok vmi resource checkert, ha megint elojon. A tegnapi reset ota ok.
-
Szpilu__25
tag
Kodizok most folyamatosan 4k hdr filmek YouTube 4k tartalmak. Nem fagytak, audio faszán megy át, HDMI to optika a TVn keresztül is okés. Egyszer lefagyott nekem is. De most 7vegen felment egy javított update,amire fel kell iratkozni az nvidia fórumon.
És ami nagyon pozitív, hogy gyorsan reagálnak a supporton.
-
arn
félisten
Par napja hasznalom csak (nagyjabol plex - youtube - chromecast korben), de rengeteg bug van benne swesen :(
A lejatszok gyakran behulyulnek, szaggatva jatszva, nincs hang, reset oldja meg. Viszont utana elvesziti az usbaudiot, le kell rakni sleepbe, kihuzni, meg visszadugni, hogy megint eljen.
hwes oldalrol meg az erositon ciripel toltes kozben. Ez eleg gaz.
Hetvegeig hasznalom, de igy lehet visszaviszem, ha ennyi hulyeseg jon elo folyamatosan.
-
A Geforce now amíg béta addig ingyenes. a GF nowhoz hozzá kapcsolhatsz fiókokat steam uplay stb....
Az Nvidia nem közvetlenül akarja terjeszteni, hanem szolgáltatókon át fogják elérhetővé tenni valószínűleg a szolgáltatást, azaz lehet hogy hamarosan többek között a Telekomnál előfizethetsz rá... -
Cassi
őstag
válasz
Szpilu__25 #123 üzenetére
A Geforce Now permanensen beragadt a béta állapotba, ezzel szemben a Stadia egy hét múlva már élesben üzemel. Korábban több cikk jelent meg arról, hogy az új Shield valamiféle prémium Stadia platform lesz, most a megjelenés után viszont még csak meg sincs említve a Stadia sehol. Azt is írták például , hogy a Stadia kontroller out-of-the-box használható lesz az új Shielddel. Elég nagy csalódás ez.
Szerintem eléggé egyértelmű, hogy a multimédiás Tegra vonalnak nincs jövője, mert még a Switch-csel együtt sem termel annyi pénzt, hogy az Nvidia rászánja magát egy rendes X1-utód kifejlesztésére. Ez a mostani shrink egyszerű időhúzás, ami után jó eséllyel egy game over várható.
-
arn
félisten
Digi go nincs android tvre?
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #123 üzenetére
Mondjuk a vas maga röhögve elbír velük, de ha valóban a vágy a távoli hozzáférhetőség és torrent, akkor javallott egy NAS beszerzése.
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #119 üzenetére
az általad vágyott feature-ök egy NAS, és nem egy médialejátszó tulajdonságai
-
peti85
senior tag
válasz
Szpilu__25 #119 üzenetére
Ha nem szól a hang HDMI-n, akkor meg kell nézni hogy a hangkeltő (erősítő, soundbar, tv, ...) milyen formátumokat tud feldolgozni és hogy a Shield-en Kodi-ban milyen formátumok vannak Passthrough-ra állítva. Csak arra engedélyezd amit fel is tud dolgozni az eszköz amire küldöd a hangot.
-
Szpilu__25
tag
Most csatlakoztam a forumhoz
már meg is adtam a serialt nekik
ami hiányzik nekem most per pill. Google Chrome felment letöltött apk-ból, ugyan így a torrent cliens is.
Wake On Lan jó lenne, plusz egy használható remote desktop, sajna teamviewer nem jó. Csak displayt látni nem vezérelhető.Kodi szépen fut, hibátlanul eddig,egy két filmnek a hangja nem megy át HDMI-n rendesen, pl DTS-HD, viszont optikán korrekt.
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #117 üzenetére
Én egyre jobban imádom ezt a vasat
És már készül az első komolyabb bugfix pakk is.
-
peti85
senior tag
Shield TV 2015-ön van arra lehetőség hogy ha aktiválom a hangerővezérlést CEC-en keresztül (ami alapvetően jól működik) akkor a Shield saját hangerejét visszább vegyem és ne 100%-on legyen? CEC Volume aktiválása esetén ugye automatikusan bekapcsolja a fix hangerőt is. A soundbar-on így nem tudom elég finoman vezérelni a hangerőt, legalacsonyabb hangerőn is viszonylag hangos, az alatt meg már némít.
Próbáltam Shield TV androidos távirányító appból, Android TV appból állítani a hangerőt, de akkor is a soundbar-t vezérli. -
arn
félisten
kimeneti mod valasztasnal mi alapjan hatarozza meg, hogy mi a legjobb? manualisan be tudom allitani a 12bitet, es ugy mar rendesen jeleniti meg a 4k h256 tartalmakat (valszeg hdr).
talaltam olyan videot is, ami a hasznalja fhd felbontasnal az ai upscalet. csak tudnam, hogy mi upscalel egy fhd videon
nekem ez egyfajta elesitesnel tunik, kicsit tul is tolja. vegulis latvanyos, de nem szuksegszeru.
az xboxos gamepad is frankon mukodik... siman rakotottem usbn.
az audiokimenet az usbn keresztul viszont kicsit necces... pontos a hangja, de kisse laposan szol. ennek meg utana kell nezni. letiltottam mindenfele surround/dolby izet, csak sztereo pcmbe nyomja.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpilu__25 #111 üzenetére
A klasszik felfelé lövő és onnan visszapattanó. Tehát a második
-
LouiS22
veterán
Ha nekem lett volna régim, akkor két dolog miatt cserélnék: dolby vision és az atmos support (főként az utóbbi, nekem ez volt a döntő érv a vásárlás mellett). A régebbi modell nem támogatta és nem is fogja, az újnál a Netflixen elérhetők lettek az atmos hangsávú produktumok. Értelemszerűen csak akkor, ha az erősítőd képes kezelni
És noha nekem is "csak" két felfelé sugárzó hangfal van (azaz 5.1.2), nem bullshit, valóban térérzetet ad (pl. az Our Planet dzsungeles epizódjánál tényleg azt érzed, hogy ott sétálsz az erdőben, mindenhonnan jönnek a madarak hangjai).
-
Szpilu__25
tag
Nem tudom, de ahogy nézem a 2017-es modellek.Annyival ez az új nem "jobb", hacsak ki nem használod az új feature-ket(Dolby Vision....). de 3db hirdetés van fent most. Bár a távirányító az pöpec
Nekem holnap jön úgy látom. kiváncsi leszek nagyon a Geforce Now-ra most milyen a beta állapotban.
Majd írok egy kis litániát.
-
arn
félisten
válasz
Szpilu__25 #105 üzenetére
de miert cserelik le az emberek?
-
arn
félisten
1. regebbi tartalmakat, ami nincs fullhd sem. igazabol mindegy lenne a minosege, csak meglepodtem, hogy nem mukodik, az x800 eleg szep dolgokat hoz ki regi videokbol is.
2. mert van ilyenem lokalban, miert ne jatszhatnam le? majd jovore tervezek oledet. illetve youtubeon is erdemes 4kt jatszani kisebb felbontasban, mert latszik a minosegkulonbseg a gyenge youtube encode miatt.
3. szerintem igy kuldi a plex, amugy transzkodolni probalna (csak abbol gondolom, hogy nincs transzkod, mivel h265 4khoz keves lenne az atom alapu synology). x800nal halozaton nincs nagyon mas lehetoseg, csak kozvetlenul rakotott tarolokkal.
4. a nait xsemet nem cserelnem ki vmi olcsobb cuccra
egy jo spdif kimenet altalaban jobb, mint egy kozepszeru usb, sztereoban nem nagyon megy a hdmi tamogatasa.
-
Szpilu__25
tag
Megugrott az eladó régi shieldek száma itt a hardverapron😁
-
LouiS22
veterán
Na várj, több dolgot nem értek.
1. FullHD tv-n mit akarsz upscale-elni? 1080p-4k upscale-nél látszik bárm is, ez a külföldi review-kban is benne van.
2. FHD tévén miért játszol 4K tartalmat? Pont a lényeg veszik el, hiszen maximum 1920x1080-ban látod.
3. Ha NAS-od van, akkor sima samba vagy nfs megosztással röhögve látni fogod a kontentet, és a DLNA minden hátrányát elfelejtheted.
4. szerintem egy ilyen eszköz mellé ruházz be egy olcsóbb erősítő+hangfal párosításba, meg fogja hálálni, és akkor búcsút mondhatsz sz SPDIF-nek is, egy normális HDMI kábellel mindent megoldasz egyben.
-
arn
félisten
Basszus... a 2017es pikkpakk eltunt mindenhonnan. Pedig gondolkodtam, hogy visszaviszem, es veszek egy olyat olcsobban.
sose volt androidtvs cuccom, nagyon intuitiv, az usbs dac is pikkpakk mukodott, nagyon tetszik. Egy sony x800 (+ chromecast) levaltasan gondolkodom, ami nagyon fapad, de baromi jo a kimenete.
a masik oldalrol... az x800 nem tudom, hogyan, de a tv 12biteskent detektalja, es szebb kepe van. A color space matchet erdemes a chromecasten bekapcsolni? Az Sony koax spdif kimenet is jo, de normal hangeronel meg nem tudtam megfulelni, osszevetve a shield usbs kimenetevel (csak sztereo erdekel, dac+analog erositovel).
az ai upscale (fullhd tvnel) konkretan semmit sem csinal, vagy nem tamogatott felbontast ir kisebb contentnel.
plexet hasznaltam playerkent, a tartalom nasrol jon - de vmelyik 4k x265 tartalom bugos. Az x800 rendesen jatsza dlnan keresztul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat alaposan felújította a 2015-ben még játékkonzolnak szánt rendszert, ma már inkább multimédiás eszközként tekint rá a cég.
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest