Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen processzort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
$atirka
őstag
válasz
mgTerminator #3798 üzenetére
Gyári töltő gyári fejjel, nincs itt semmi trükk. Nekem így megfelel...
De jahh, egyáltalán nem izgat, ha "véletlenül" 100%ra megy, de kb fél óra elég szokott lenni és vígan elmegy 24 órát és nem merül 40-50% alá... -
mgTerminator
veterán
válasz
$atirka #3792 üzenetére
Tedd oda 15%-on és vedd le 85 körül, pont ugyan olyan meleg lesz. Attól függ mennyit van a töltőn. Ha meg utángyártott töltővel töltitek alapból forralja de már mondtam és ment itt az okoskodás hogy nincs igazam. Továbbá lehet lassan is tölteni, ha USB C átalakítóval töltitek, akkor abszolút nem melegszik.
-
Tuomas
addikt
válasz
mgTerminator #3794 üzenetére
Amit én használtam az is rém egyszerű, fekete volt. Ez volt az: [link]
Valamiért mégis sokkal jobban szívta az akksit.
Esetleg próbáld meg azt, hogy pár napra visszaraksz egy gyárit, és megnézni azzal, mit produkál. -
tanrob
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes lenne úgy tölteni az órát is, mint mondjuk az S szériás Samsung telókon beállítható, max 85%?
Jelentene valamit?
Köszönöm a válaszokat! -
Tuomas
addikt
válasz
mgTerminator #3785 üzenetére
Lehet már volt róla szó, de milyen óralapot használsz?
Nekem sima gw5 kb 3-4 napot elmegy AOD nélkül, alvásfigyeléssel, 10 percenkénti pulzusméréssel, gyári óralappal.
Viszont volt olyan óralap, aminél 2 napot sem bírt ki. -
Rigormortiis
veterán
válasz
mgTerminator #3785 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem az üzemidő miatt szeretjük.
Még az első gw adatait vetettem össze mellkaspántéval, nem sok difi volt köztük, azóta pedig bízom benne, fejlődött a szenzor. Arra jó, hogy kardióknál belőjük a pulzuszonákat. Kb ennyi a haszna. Ha a vérnyomással gond van, azt úgyis éreztük, és akkor már az a minimum, hogy naponta többször rámérünk rendes mandzsettás készülékkel. Szóval ja, ez a része bőven mókusvakítás.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rigormortiis #3784 üzenetére
A nyafi az üzemidő miatt azért van mert ugyan azzal a használattal (sőt már mondhatni kevesebbel is) frissítés után lecsökkent és most lett 1 éves az óra szóval nem hiszem hogy az akku lenne a ludas, de végülis 24 órát éppen elmegy. Szóval már letojom.
A pulzusnak is annyi értelme van mint a többinek, van róla videó, csak tippelget.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
mgTerminator #3783 üzenetére
Igazából a pulzus egész hasznos tud lenni, főleg edzés közben, de a többi valóban csak parasztvakítás.
Ám félreértés ne essék, mindenki használja úgy, ahogy jól esik
Csak aztán ne legyen nyifi-nyafi az üzemidő miatt, mert ezek a funciók kb csak mókusvakításra jók, cserébe jó sokat esznek.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
mgTerminator #3779 üzenetére
Én ezt értem, de mivel vagyok előbbre azzal, hogy ezt tudom? Ha lenne haszna, akkor sem nézném, mert engem zavar éjjel az óra (meg a páromat is, ha hozzáérek vele), szerintem ez is pont olyan fölösleges akkuidő-pazarlás, mint az aod. Meg a folyamatos pulzusmérés.
No de nemrég kíváncsiságból használtam egy hétig ezt a funkciót (szunya-követés), mert azt órta a health program, hogy hét adatból majd jól kielemzi az alvási szokásaimat. Mondjuk ezt sem értem, de nem is számít. De mi volt a legfontosabb infó, amit kihámozott egy heti adatból?
Hogy melyik állat alszik hasonlóan...komolyan...óvoda. Na pont ennyi értelme van.
-
$atirka
őstag
Hát igen, pont ezért vettem a pro-t, hogy bírja az aksi bármilyen helyzetben.
Nem tudom mi lehet a gps-eddel, de gondolom azért mutat 90km/órás sebességet, mert nem tud pontosan működik a gps és ugrál ide-oda. A pecázásod is erre utalhat. Gyakran meg szoktam nézni pl gyaloglás vagy bringázás után a térképet és adatokat, még nem láttam ilyet (kivéve ha elfelejtettem leállítani a sportolást és kocsiba vágtam magam).
Ekg mérésnél szerintem fontos picit megnyálazni az ujjakat, amit az órához kell érinteni, főleg, hogy nekem szárazabb a bőröm. No meg ne érj az ujjaddal a csuklódhoz mérés közben. Így szokott értékelhetőt mutatni. -
ACE-
addikt
válasz
mgTerminator #3779 üzenetére
Na jó, megnézed, és? Mi történik utána? Jobban "odafigyelsz" éjjel az alvásodra?
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rigormortiis #3778 üzenetére
Én szoktam nézni, a mélyalvás a lényeg úgy tudom, az pihentet meg talán a REM fázis is lényeges.
-
Rigormortiis
veterán
Az alváskövetésnek mi értelme? Komolyan érdekel.
-
Ben-Ce
kezdő
válasz
$atirka #3762 üzenetére
Watch 5, alap. A sportolás követés sem pontos. Kerékpározáskor többször mért már 90 km/h feletti értéket, sík területen. Egyéni sportnál (horgászat) olyan pókhálót rajzol a gps, mintha órákig szaladgálnék egy 10 nm-es területen oda-vissza-körbe-körbe. A gyaloglás talán pontos értékeket mutat, de a gps sokszor átvezet egy udvaron, vagy háztömbön. Az EKG már nekem is mutatott pivarbalhét, de újbóli mérések után abbahagyta a riogatást. Nincsenek szívproblémáim. A vérnyomás szerintem is vicc. Az alvásfigyelés megint hit kérdés. Van, hogy egyezik a tapasztalattal, van hogy nem. Nyilván itt befolyásolja a mérést az óra helyzete a csuklón. A streszmérés nem érdekel, mivel a tapasztaltakkal nincs szinkronban. A vízivás-tanács dettó. A hívásfogadással nincs probléma, jól működik, ha rendszeresen újraindítom a telefonnal együtt. Szeretem a lépésszámlálót és a megtett utat is kijelző óralapokat. Az AOD meglepően jó, ha szép és hasznos óralapokat használok, talán 10-20 %-ot jelent műsoridőben. Mivel egyébként is naponta töltöm, ez nem zavar. Az annál inkább, hogy egy túra, vagy hosszabb kerékpározás alatt , ha mérem a sportolást, energiatakarékosra kell rakni (AOD nélkül is), mivel nem bírja ki a napot (edzés végét)
A felhasználói szokásaimat tekintve nem nagyon találtam olyan sok appot, amit használni tudnék. Feleségem Huawei-e nem butább ebből a szempontból, jobb az üzemideje, viszont nem kompatibilis a google rendszerrel, így a szinkronizálás macerásabb (pl. Millió lépés stb...) -
bcl
senior tag
válasz
Rigormortiis #3769 üzenetére
Nekem pár héttel ezelőőtt egy kardiológus prof azt mondta az EKG-jára, hogy "nem is olyan rossz"
Engem nézegetnek, és szoktam néha egyet-egyet regisztrálni, meg ott volt mellettem a klinikai eszköz regisztrátuma is; de amúgy is látott már jópár EKG-t. Én hiszek neki -
dionaea
őstag
Hát igen ezen lehet tetrisezni, meg youtubot nézni, web böngészni, chatelni. A hívást fogadni igaz 5-6 sec el később mint mobilon, de akkor még sötét a kijelző és nem tudja az ember ki telefonál.
Jah fizetni tudok vele, hopsz mégsem mert, béna vagyok és nem tudom hogy tudom mkb kártyámat hozzá adni. Más külső app nélkül. -
$atirka
őstag
válasz
mgTerminator #3768 üzenetére
Azt ne méregesse, tisztában vagyok az adottságaimmal
-
$atirka
őstag
válasz
Rigormortiis #3769 üzenetére
Az jól mér! Amikor éreztem, ki is írta, hogy pitvarfibrilláció. Valamikor meg nem vagyok benne biztos és akkor mérem....
-
$atirka
őstag
válasz
mgTerminator #3766 üzenetére
Ekg melyikben van?
-
$atirka
őstag
válasz
mgTerminator #3752 üzenetére
Sportolás nyomon követés, hívás indítás/fogadás, sms válaszadás, néha fizetek vele. Kb erre való... +ha úgy érzem akkor EKG kontroll.
Meló közben füles bent van, hívást legtöbbször órával kezelem, az van kéznél, sokkal jobb így. Sokszor azt sem tudom hogy hol van a telefonom -
Roxbury
őstag
válasz
mgTerminator #3758 üzenetére
Azt hittem arról beszélünk, hiszen abban a fórumban vagyunk. Zárójelbe tedd bele legközelebb akkor, hogy Watch 5.
Tudom, hogy nincs fóruma.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
mgTerminator #3757 üzenetére
Áramszünet?
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rigormortiis #3753 üzenetére
ööö igen elvisz mindent natívan, amit fel tudsz telepíteni a telefonodra azt fel tudod rá tenni, YouTube, Netflix, facebook messenger minden amit el tudsz képzelni. Anno raktam is rá de gyenge a hardver meg úgyse azon fogom nézni.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
mgTerminator #3750 üzenetére
Az ajtónyitásra van tartalék megoldásod? Vagy ha valami történik az órával, akkor kint maradsz?
-
Roxbury
őstag
válasz
mgTerminator #3752 üzenetére
Én már csak hétvégi megmozdulásokra használom sportolni, meg bulikba, ezekre soha nem viszek magammal telefont. E-sim-el nekem telibe kibírja délutántól reggelig és még akkor is kb 50 százalékon van. Ugyanannyit bír így, mint másfél éve, amikor megvettem. AOD bekapcsolva végig. A többi napon nem használom már.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
mgTerminator #3748 üzenetére
Őőő...natívan elvisz minden Android appot? Dehogy! Wear OS van rajta, ami valóban a droid alapú, de nem az.
Én pont ugyanúgy haaználom ezt, mint a GW1-et, megszoktam, szeretem, de erre egy fele ennyibe kerülő kínai vacak is elég lenne
Mondjuk az akksi miatt nem vinnyogok, nem derogál két naponta töltőre tennem kb fél órára.
-
$atirka
őstag
válasz
mgTerminator #3750 üzenetére
Így már értem miért csak 1 napos az órád
De ezzel nincs is semmi baj, erre van -
mgTerminator
veterán
-
válasz
mgTerminator #3748 üzenetére
Főként milyen app-okat telepítettél rá?
-
mgTerminator
veterán
válasz
dionaea #3747 üzenetére
A tizen egy mas tészta, ez az igazi okosóra ezen android fut, lehet appokat tenni rá, mindent meg lehet vele csinálni mint egy telefonnal. A tizen egy okosórának csúfolt valami, mint ahogy Huawei órája is. A haverom is nagyra van hogy az órája elmegy AOD-al akár 4-5 napot is. És mit lehet vele csinálni? Nézni az órát, pulzust meg ilyen szarokat méregetni, látod az értesítéseket meg rezeg oszt jónapot. A tetrisz is elmegy sokáig egy elemmel mert nincs rajta rendes oprendszer.
-
dionaea
őstag
válasz
mgTerminator #3746 üzenetére
Én sem amiatt de ez is szerepet játszott ha nem is nagyban. Sajnos nekem tízen után ez csalódás. Semmiben nem jobb a rendszer sőt. Nem rossz meg szeretem is de többet vártam.
-
dionaea
őstag
válasz
mgTerminator #3744 üzenetére
Pedig tök jó 😃 óra 127/94 Omron 146/104 a pulzust eltalálta.
Én csak azt nem értem hogy miféle engedélyre várt a Samsung pár éve az active 2 nél amit végül megkapott. De várt rá a user 1 évet.
Pontosan mire is jó ez a funkció, vevő csalogató? Minden "apróságért" szidják a cégeket de ez fullba vevő megtévesztése. Mint a 3 nap üzemidő. Persze mi vagyunk a hibásak mert mégis megvesszük az eszközöket. Bár nekem ez volt az utolsó Samsung órám, és a telefonban is gondolkodom hogy minek ezekért ennyit fizetni. -
mgTerminator
veterán
válasz
olizatriznyá #3743 üzenetére
A kalibrált értékhez közeli random számot mutat, köze nincs a vérnyomásméréshez. Nem is értem hogy mi értelme ennek a funkciónak
-
pgonzy
tag
válasz
Roxbury #3739 üzenetére
Nagyon veszélyes az órára hagyatkozni, nem tudja lekövetni a vérnyomás ingadozást. Nem is értem hogy kaphatott engedélyt. Ez csak annak jó, akinek alig valtozik a vernyomása, de annak meg minek. Nem számít, hogy hetente kalibrálo, ha ingadozó a vérnyomásod. Tapasztalatból írom.
-
válasz
olizatriznyá #3740 üzenetére
Ha ilyen lenne a vérnyomásdiagramom, már rég halott lennék...
-
olizatriznyá
tag
válasz
Roxbury #3739 üzenetére
De gondolom olyankor mindig éppen a kalibráláskor mért vérnyomást méred. Van az egészséges embernek is egy természetes vérnyomásingadozása, ami az Omron gragikonján látható is. Kb 110-190 között van a sys. Na ezt nrm fogod az órán látni. Mindig a kalibráláskorit mutogatja.
-
Roxbury
őstag
válasz
olizatriznyá #3738 üzenetére
Nekem kalibrálás után + - 2-3 között van a különbség az igazi vérnyomásmérőhöz képest a szisztolésban. A diasztolésban még kevesebb. Így másfél év használat után azt tudom mondani, hogy hetente érdemes kalibrálni, nem havonta. Ha havonta kalibrálod, tényleg elmászik. Ha hetente, akkor elégedett is lehetnél vele az én tapasztalatom alapján.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok!
Hogy lehetett egy ilyen kamu vérnyomásmérőt beletenni az órába? A többi cucc hozza a szintet benne, egyedül ez az,aminek köze sincs a valósághoz.
-
tanrob
csendes tag
válasz
waszabi07 #3734 üzenetére
Hali!
1 hétig használtam a watch 6 classic LTE -t.
Szükségem van a mobilkapcsolatra, mert a telefont nem hordom magamnál a munkában.
Hát, szörnyű volt, 6 órát alig bírt ki, energia takarékos üzemmódban, minden ki volt kapcsolva, csak az LTE ment.
Vissza vittem a Telekomhoz.
Watch 5 pro -m van, szintén LTE -s, imádom.
1 -1.5 napot is bír, igaz estére én kikapcsolom, nincs alvás követés.
Hívásokat erről intézem, értesítések jönnek, aod- mérések off.
Inkább a watch 5 pro, szerintem. -
waszabi07
aktív tag
Na ez jól hangzik akkor. Annó utoljára talán watch 1 vagy 2-t használtam de azt nagyon nem szerettem...
Van aki használt watch 6ot és 5 pro-t is? Mert a 6 is tetszik de az 5 pro az üzemidő miatt jobbnak tűnik. -
waszabi07
aktív tag
Hello
Kicsit buta kérdés de nem tudtam sehol élőben megnézni az órát és érdekelne hogy akinek vékonyabb a csuklója, nem túl nagy rá az óra? Próbáltam sok videót nézni már róla de nehéz eldönteni így a méretét.
Apple oldalról jöttem, ott egy s8 volt amit szerettem nagyon, mos kipróbáltam egy galaxy fit 3-at, ez sem rossz csak a fizetés hiányzik nagyon. Gondolkozom venni egy watch 6ot vagy egy ilyen 5 pro-t de egyedül a méret az ami vissza tart kb. -
pgonzy
tag
válasz
kisdobos0111 #3728 üzenetére
Működik, de nem multisim. Külön előfizetés kell hozzá, vagy feltöltős kártya. Más lesz az óra tel. száma.
-
kisdobos0111
aktív tag
Vodafone-nál működik az LTE verzió? Régen úgy emlékszem nem ment az esom náluk.
-
ACE-
addikt
Nekem a tegnapi frissítés után 1%/óra a merülés... én elvagyok ezzel... Persze AOD meg non-stop mérések kikapcsolva.
-
tanrob
csendes tag
Sziasztok!
Más is járt már úgy, hogy...?
Frissítés után, wipe cache törlés, majd ezek után az sms -ek értesítéseit nem kapom meg, válaszolni sem enged.
Többször is próbálatam, nyilván nem fogom ezek után erőltetni a wipe -ot, csak kíváncsi vagyok mi köze lehet a két dolognak egymáshoz.
Watch 5 pro LTE, az órám.
Köszönöm! -
dionaea
őstag
Na akkor a nagy kérdés menjen rá vagy ne?
-
ACE-
addikt
Megjött LTE-re is.
-
erzol
őstag
Köszönöm szépen a tippeket!
Mindegyik típusból rendeltem egyet.
Nálam ez volt ami nagyon men jött be. -
bordi10
senior tag
Titánhoz titánszínű
volt hozzá egy kis tool is, amivel ki lehet venni szemeket a szíjból.
-
erzol
őstag
válasz
mgTerminator #3710 üzenetére
A gyári nálam több, mint fél éve semmit nem használódott el.
Alis bírt másfél hónapot és a fém részekről mindenhol lemállott a bevonat. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Gyári szíjat merre érdemes keresni nem arany áron? -
dionaea
őstag
Sajna ezek az "okos"kütyük pénz égetők. Mennyi volt az új ára és mennyiért lehet eladni? Egy óra nem veszít ekkorát az árából és 20 év múlva is óra. Ez egy felesleges vita.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
bordi10 #3705 üzenetére
Tudom, a mai világban összemosódnak a fogalmak, de egy virtuális és egy valódi számlap között ég és föld a különbség. Persze ízlés dolgán nem érdemes vitatkozni, de amikor az aod-nek szempont, hogy azért van, mert hogy nézne ki sötéten...de mindegy is, van aki így látja, van aki úgy.
-
bordi10
senior tag
válasz
Rigormortiis #3701 üzenetére
Érdekelne, hogy nálad mi a minőségi rendes óra?
Ez a tré, meg nem néz ki jól szöveg, azért nagyon erős... -
Decske
senior tag
Nálam olyan 5-6 órát bír, ha mobilneten spotifyról streamelem a zenét és bluetooth fülesen hallgatom az órán.
Ez egy elég extrém használat.
Amikor össze vissza rohangálok és folyamatosan vált Bluetooth, wifi és mobilnetes kapcsolat között akkor 30 és 60 % közötti fogyasztásom szokott lenni, attól függőben, hogy mennyit ment a kijelző.
Viszont az üzemidő nagyban függ, hogy milyen számlapot használsz. Valaki nem olyan régen linkelt egy lapot itt a csoportban, és nagyjából másfél-kétszeres üzemidőm lett azonos használat mellett, miután azt kezdtem el használni. -
tanrob
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis infót, Tőlletek, akik már használjátok a watc 5 pro LTE -t.
Köszönöm előre is válaszokat!
Ezt az órát néztem ki, az LTE képes változatra van szükségem, mivel a telót, a munkámból kifolyólag nem tudom mindig magammal vinni.
A kérdésem a következő lenne...
Egy 12 órás "műszakot" kibír -e, állandó LTE kapcsolattal, néhány esim -es hívással?
Mérési funkciók kikapcsolva lenne, AOD szintén, csak az értesítések és hívások fogadása és indítása a cél.
A hívások is néhány, ami kimerül 1 -2 percben.
Hálás lennék a válaszaitokért! -
Corsa02
őstag
válasz
Rigormortiis #3701 üzenetére
Egyetértek, de ezek szubjektív dolgok
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)