-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
magnusheron
tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologgal kapcsolatban kérdeznélek titeket!
Pénteken volt nálam helyszíni javításon a technikus. Elromlott a közelség érzékelő és a wifi sem működött megfelelően.
Alaplapot cserélt a telefonban, de az IMEI írás nem sikerült, így bevitte a központi szervízbe a telefont.
Mikor megkérdeztem, hogy az új alaplap már régiófüggő-e azt a választ kaptam igen. Ebben az esetben ugye csak EUs SIM-mel használható a az egyébként kártyafüggetlen telefon, míg az eddigi alaplappal ez nem volt meg, mivel májusi vételű a teló, akkor még nem volt ez a korlátozás a Samsungnál.
Felhívtam a Samsungot, ahol annyit mondtak, hogy csak ilyen alaplapjuk van, úgyhogy fogadjam el , hogy a régiófüggetlenül vásárolt telefonomat régiófüggővé teszik, amit én nem tudok elfogadni és megmondtam az ügyfélszolgálatnak, hogy megtagadom a telefon átvételét, ha nem régiófüggetlen alaplapot tesznek bele.
Jöttek nekem mindenféle EU direktívákkal, meg, hogy ez kötelező, ami eleve hülyeség mert más gyártónál ez nincs. A szeptemberben meghozott korlátozást pedig nem lehetne rákényszeríteni egy májusban vásárolt telefonra, főleg úgy, hogy a hozzájárulásomat nem kérték a korlátozás aktiválására (azaz új alaplapra cseréjét).
Természetesen normális kompetens emberrel nem sikerült beszélnem, csak az ügyfélszolgálatossal, aki miután kértem, hogy akkor az általa hangoztatott EU direktívát, vagy a jótállási feltételek ide vonatkozó részét (mely szerint köteles vagyok elfogadni az új alaplappal a régiófüggővé tételt, ami eleve nonszensz) közölte, hogy nem tudja elküldeni, azaz nincs is ilyen.
Jelenleg ott állok, hogy a telefon szervízben, régiókorlátozással nem fogom visszavenni, mivel így EU-n kívül nem tudok bele helyi SIM-et tenni (innen is csókoltatom a Samsungot és a szolgáltatókat.. ez kicsit sem összeesüvés elméletekre okot adó korlátozás), cseretelefonnak meg kaptam egy Galaxy Ace-t ami mindenre jó csak okostelefonnak nem.
Volt már valaki aki 2013. szeptembere előtt vásárolt kártyafüggetlen S4-et és szeptember óta volt alaplapcseréje?
Zsolti
-
Gizmo94
veterán
válasz
kavics325i #23497 üzenetére
Részemről a megtiszteltetés, uram. Ha egy vidám percet szereztem, már megérte.
ferrari1:
-
válasz
Maxentius #23495 üzenetére
úgy igaz, nekem takarékos mód be, extrák nagyobb hányada ki, fényerő automatán, és még úgy is bő 6 órás kijelzős üzemidőket hoz reggeltől késő estig, hogy nem csak wifi, hanem a net felét 4g/lte hálón nyomom, és van mellette valamennyi telefonálás, letöltött mellékletek olvasgatása, közben zenehallgatás, némi távirányítás...stb.
-
Goldmen75
őstag
Nem vagyunk egyformák....téma béna részemről!
-
Gizmo94
veterán
Úhh, mennyire zavart némelyeket tegnap a root és a knox téma.. Ma mennyivel érdekesebb az S2 óta állandóan visszatérő romnyígás és full off.. Persze ez , hogy még nekem sincs, meg nekem se, meg még nekem se, hsz-eken keresztül ez nem zavar senkit, ez itt nem off, hiszen:
Összejöttünk hárman-négyen, nincs még romunk, kérem szépen.
De ha majd lesz, megörülünk, egy kis dombra lecsücsülünk,
Oksitelcsit szoftverezünk, gyári romot Kiesezünk,
Az élménytől megszédülve, négyháromtól kiterülünk.
Konklúzió:
Szemünk fénylik, arcunk ragyog, remek Samsung Fanok vagyunk!
Csüccs...Hajrá, csak így tovább...
Sunfleur: " milye nincs" -----> Püff neki, ez összejött! Tényleg nem bántás, mert legalább nem "mie" volt. Csak... Congratuations.
-
Goldmen75
őstag
Ismét itt.....T-s 4.3 ???? Még mindig semmi???
-
b.bela1
őstag
válasz
Revesz #23474 üzenetére
Akkor kb. ua. Gesztus nálam semmi. Kimondottan zavar. Samus cuccok vannak letiltva. Energiatak. megy, de én a képernyőt kivettem(nem fizikailag). Cpu-ban nem vettem észre lassulást. Nekem is csak gmail szinkronizál. És szintén Telenor 4g+ wifi, kb. 1/2-ben, 24h-ban. 4-5%-ig merítve megvan a 6h kijelző. Viber non-stop. (Tegnapi frissítéssel krv jó lett) Olvasás üm. megy, nem tudom ez számít-e. 50%-ig nálad jobban teljesít. Aztán a végére mégis egál. Lehet aksitól is függ. Érdekes.
Kali: hogy lehet sokkal jobb? Egy részletes leírásnak sokan őrülnének. Telepített alk., egyéni használat nyilván eltérőek, csak a csontváz érdekelne.
-
Szakiii
addikt
Omega rom nagyon király! Ajánlom mindenkinek, már telepítésnél olyan hogy ki lehet választani mindent ami nem kell és ami kell. (4.3 kamerát is felrakja ha akarod photosphere-el + flash support ilyesmik)
-
válasz
Maxentius #23469 üzenetére
tud az még attól is jobbat, más/húzósabb használattal is.
totya70; szia, a német régiós firmware is xx, tehát alapban tartalmazza a magyar nyelvet.
a root milyenségéhez ismerni kellene a készüléken lévő firmware verzióját.
mit ír ki a telefon a *#1234# kódra?kavics325i; nem, nem volt az, pláne a stílus miatt, de én nem erőlködöm tovább...
-
Revesz
aktív tag
válasz
b.bela1 #23465 üzenetére
Gesztusok nagy resze nem megy, de a dontes figyeles es a ropke pillantas be van kapcsolva. Szinkronizalni csak a gmailt allitottam be, mivel nem jatszom igy energiatakarekosnal az van beallitva, hogy a procit vegye vissza,de ez nem tudom,hogy er e valamit mert nem lassabb a telo. Jut eszembe a fenyero automata -3.Nekem miota megvan egesz ko az akksi ido. A kepek beallitasanalnis van szinkronizacio azt kikapcsoltam az automata kep elnevezessel egyetemben.
Maxentius:
Wifit+hsupa halozatot hasznalok mert telenornal a 4g csak 1es jelen van es sokszor lepkedte a halozatot.Majd vasarnap dolgozom ott nincs wifi csak 3g,majd rakok kepet arrol is.
-
pixelblondie
senior tag
rjg, vagany.: Köszönöm a részletes válaszokat, urak.
Most már kézzelfoghatóvá, érthetővé vált, hogy miért van szükség rootra. Amikor az ember nem tudja, milye nincs, nem is hiányolhatja..:-)
Köszönöm még egyszer. -
henesa
aktív tag
Üdv ! Az ujgsm.hu vagy az ujmobilok.hu megbízható üzlet szabad tőlük venni egy ilyen telefont ??
-
totya70
újonc
Szép napot.
Még új vagyok érdeklődnék hogy Németből kapott telefont (S4) hogy tudom rootolni,illetve hogy tudok rá feltenni magyar romot?
Köszönöm előre is. -
válasz
Mr.Chow #23466 üzenetére
kaptál már rá korábban is válaszokat, amikor ilyet kérdeztél, de;
s4 esetén aránylag jó, s3...stb alatt inkább kékesebb.
igaz, iphone esetén meg minden esetben gyengébb a fekete, illetve a fehér is lehet sárgás, de az csak akkor, ha nem megfelelő kijelzőt fog ki az ember - ami viszont nem is olyan ritka, sajnos... -
Mr.Chow
tag
iPhone RGB IPS-éhez képest milyen az amoled fehérje?
-
b.bela1
őstag
válasz
Revesz #23464 üzenetére
18% 4h 45min kijelző. Végére szinte csont ugyanaz. Csak nekem egy csomó cucc ki van lőve. Érdekes eredmény. 45-50%- tól gyorsabban merülnek. Persze a használati szokások is eltérőek. De mivel azt írtad, hogy Neked minden megy ezen tényleg lehet csámcsogni.
Tehát semmit nem lőttél ki, gesztusok, mozgások mennek? Energiatakarék bekapcsolva? Mi a trükk? Ha nem titkos. -
GLOCK34
aktív tag
válasz
komoramazsi #23462 üzenetére
Szerintem javíttasd meg önerőből még most és valószínű,hogy később kevesebb gondod adódhat hiba esetén.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
komoramazsi #23455 üzenetére
Ha jelzed a sérülést a szerviz felé szerintem hasonló választ kaphatsz:
"A készüléket ért erős mechanikai hatás következtében az xyz alkatrész megsérült.
A mechanikai sérülés miatt annak garanciális cseréjére a gyártói utasítások
értelmében nincs lehetőség. Cseréjét csak fizetős keretek között tudjuk biztosítani, melynek
költségéről, egy előzetes bevizsgálást követően árajánlatot adunk."Kevés módosítással (xyz helyett kijelző egység) én ilyen szakvéleményt kaptam a szerviztől.
Szerintem teljesen következetes amit írtál,de hogy mi a legjobb megoldás azt sajnos nem tudom. -
LalaApo
csendes tag
válasz
Gizmo94 #23393 üzenetére
Hát nem tudom, nem találok hozzá semmit.
Ha egymás mellé teszem (az enyém 9505-ös) a kettőt nem lehet meg különböztetni őket,még ha bekapcsolva se.
A hardverre ezt írja ki: MT6589 universal 5410 (EXYNOS 5)
Rom:i9500XXUAMDK Jelly Bean 4.2.2Így néz ki.
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_210955_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211110_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211155_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211234_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211757_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_211947_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_212014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_212022_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/61899483020131115_212037_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/131115/20131115_212130_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
válasz
kavics325i #23430 üzenetére
sosem akarok én senkit megsérteni, normálisan leírtam korábban, hogy melyik beállításokat érdemes ellenőrizni, de te arra annyit sem reagáltál, hogy megnézted az általam leírt beállításokat, és azok valamelyike segített vagy sem, hanem a telefon árával jöttél, hogy sms hangot sem tud annyiért, ami nem azt vélelmezi, hogy magát a hibát szeretnéd orvosolni, hanem a készülék általad eszközölt szándékos lehúzásra utal...
alapesetben bekapcsolt állapotban a funkció egy gyári állapotú szoftverben, azt csak kikapcsolni lehet.
csak furcsa, hogy másnál működik, szóval nem a drága telefonnal van a baj, hogy nem tudja - de ez ugye vicc...
a gyári beállítások visszaállítását követően azonnal teszteld le, mielőtt bármilyen beállítást is eszközölnél, mennie kell, utána meg már beállítások kérdése. -
b.bela1
őstag
Először gyári visszaállítás. Fiókok - Mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása. Biztonsági mentés ne legyen kipipálva. Ha nem jön rendbe, akkor lehet továbbmenni.
Ha minden jól ment fel, az említett dolgoknak jóna kell lenni.Milyen animációra gondolsz?
Revesz : Minden megy, és ezt tudja?
-
Vagany
őstag
válasz
komoramazsi #23453 üzenetére
Szerintem ez nem garanciális probléma, amúgy milyen tokban volt, hogy sérült?
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
komoramazsi #23453 üzenetére
Szia! Ugye csak viccelsz?!
-
komoramazsi
tag
Sziasztok !
Bocsánat az OFF-ért, de szeretném megkérdezni, hogy valakinek cseréltek már ki garanciában kijelzőt+középső keretet ami esés miatt megsérült !?
Szerencsétlenségemre tokban leesett a készülékem, és a jobb sarka megsérült, és lepattant a króm keret+a középső keret, a telefon, és a kijelző tökéletesen működik, csak esztétikai a hiba, biztosítás sajnos nincs rajt!
Válaszokat előre is köszönöm !
-
zlatan77
aktív tag
Atyaég.Ma aztán volt itt színvonal.
Azt hiszem egy ideig inkább hanyagolom ezt a topikot is. -
rjg
őstag
válasz
pixelblondie #23440 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, itt az én listám:
Supersu - szabályozandó, melyik app kapjon root jogot
Adaway - átírja a host fájlt, hogy a reklámok ne idegeljenek, pl a Youtube-on
Greenify - egy-két sz@rul megírt, de mégis használandó app kikapcsolt kijelző melletti hibernálására
RAM Manager Pro - javítja a multitaskingot, ezzel egyszerre 10-12 alkalmazás fut nálam 200 MB szabad RAM mellett
Root Cleaner - üres mappák, felesleges fájlok és cache eltávolítására
Titanium Backup Pro - felesleges rendszeralkalmazások és Samu bloatware fagyasztására, törlésére és biztonsági mentésre - így egy ROM csere után a 100+ app-ommal együtt is max félóra egy új telepítés belakása
xMissedCall Patch - az exDialert használom, ezzel nem kell átlépni a gyári tárcsázóba, hogy a nem fogadott hívások "eltűnjenek"
XPosed Telepítő - ezen belül
App Settings - be lehet vele állítani, hogy egy adott alkalmazást ne lőjön ki az LMK
BootManager - csak az induljon el rendszerindításkor, amit használok
Enable Swiftkey Prediction on More Fields - ezzel keres mail címekben, website-okon, stb
GravityBox - komplett tweak vanilla droidra, így a most használt GE ROM-omra
Jelly Bean Airplane Mode Helper - hogy a Profile programom át tudja tenni a telefont repülő módba
Picture2SD - hogy a gyári kamera app default sd-re mentsen
Xposed Recent Tasks RAM - ezzel a feladatkezelőben látszik a használ / szabad RAM aránya
XPrivacy - jogosultságkezelés, pl ne akarjon az Angry Birds hozzáférni a telefonhívásaimhoz -
b.bela1
őstag
válasz
Vagany #23446 üzenetére
Korrekt vagy!
Ha türelemmel várunk, még az is előfordul, hogy összehegesztenek valami használható progit, ami rootol, hovatovább nulláz is. Ott a kínai kacat. Biztos lesz egy normális is.
Végül mindez okafogyottá válik.Hozzáteszem, nálam a kamera a legfontosabb szempont. Ha a 41mpx nem nokia lenne, hanem valami androidos, bizony gondolkodnék.
-
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23440 üzenetére
Ezt írtam korábban:
"Pl a google play-ben vannak olyan programok amik root nélkül nem is működnek ilyen a Titanium backup amit ráadásul meg is vettem, samba file sharing ami ingyenes volt."Ez csak 2 program, de már megszoktam őket évek óta használom, ki a fene gondolná, hogy pont az S4-en nem lehet majd használni ami elvileg az android csúcsa. Persze már tudom, hogy ez nem igaz, sajna egyre inkább nem igaz. A TC-ben is jó a root (vagy root explorer) mert akkor lehet pl indítási hangot kivenni csendet betenni pl és sok-sok olyan dolgot amik apróságok, de ha az ember megszokta szereti megcsinálni, root kell még a fényképező hang levételéhez normál hangerőnél (ne kelljen némítgatni). De mint írtam ezek apróságok és ezek nélkül is van élet, de ki mit szokott meg, az S4 már tényleg sokmindennel elkényeztet minket, S1-en pl kernel-t is kellett cserélni a root-on kívül, hogy az elmulasztott hívásokat, sms-eket az alsó gombok villogásával jelezze (BLN), itt már van led ugye, de pár hozzászólásal feljebb linkeltek két custom romot is érdemes megnézni a feature listáját mennyi dolog van benne pluszban az eredetihez képest (jó sok olyan funkció van amit nem is értek, de nem is igazán fontos) és ezek mondjuk valakinek a korábbi telefonján ugyanígy mentek, hozzászokott, ezért ha ezt ezen nem tudja az szinte visszalépést jelent. Pl sokan használták a telefonbeszélgetés rögzítését, amit a Samsung tilt, de custom rom-okban megvan és eddig mindegyik S1 S2 S3 telefonokon is megvolt. Értem én, hogy sokan nem is tudják mik vannak, nem is hiányzik nekik, de én el tudom képzelni, hogy sokaknak meg kell. Van egy helyzet ami szerintem nem jó, de csak azért mert mi nyafogunk számunkra jogos dolog miatt nem kell utálni egymást, erről a kialakult dologról, egyedül a Samsung tehet.
-
rjg
őstag
válasz
stnstn #23252 üzenetére
Én tettem vele egy próbát, de baromira ette az akksit, hiába tettem fel a topikjában linkelt energiagazdálkodási profilokat a KTweaker-rel. Lecseréltem erre. Sebességre ugyanaz, de üzemidőben hozza a stock 4.2.2-t. Feltettem rá az xposed-t és abban a gravitybox-ot és szinte az összes stock-ból hiányzó Samsung feature-t be tudtam állítani. Így van egy kvázi Nexusom
pattanós rendszerrel, Samsung garanciával és vassal. Ha kijön az S4 GE-re a KitKat, az xda-s srácok egy-két hét alatt átportolják a sima i9505-re is és megint a legfrissebb rendszer használható ezen a vason.
(#23234) kiseper
Ha ki akarnál próbálni nem Samsung vagy nem CM származék ROM-ot, a fenti jó választás lehet. -
chester99
aktív tag
Üdv
Aki már rendelt a spigen honlapjáról valamit az mennyi idő alatt kapta meg, mire lehet számítani?
-
pixelblondie
senior tag
válasz
Gizmo94 #23426 üzenetére
Gondoltam, hogy esetleg leírod, mik azok a programok, amik számodra szükségesek, és amihez root kell. Mivel hogy ez volt a kérdésem. Ha ez nem szakmai kérdés itt, akkor bocsánat. Azt hittem a rootról beszélünk és a Galaxy S4-ről.
Vagany: Konkrét program listára gondoltam, és az ahhoz tartozó magyarázatra.
-
lefkosia
őstag
-
Samu4
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem a telefont 4.3-ra. Sokszor látom,hogy nincs mobilnet mikor bekapcsolom a kijelzőt akkor jelentkezik be a viber is.Mi lehet a gond? Aki új akksit kapott jelentkezik olyan probléma.hogy telefon terhelés közben net telefonálás stb.... leesik pár százalékot és mikor pihen 1-2%-ot vissza felmegy? Made in Korea az akksi Eddig 3x töltöttem még,de a régivel ilyet nem csinált...Teljesítményben is rosszabb
-
Szakiii
addikt
Valaki próbálta már? Egész jónak néz ki.
-
b.bela1
őstag
válasz
kavics325i #23430 üzenetére
1.A személyeskedést tiltja a topik szabály szabályzata.
2.Az eszközzel kapcsolatos szabatos megfogalmazást nem.
Te az egyest megsértetted. Spongyát rá.
Én a kettest nem. -
mgTerminator
veterán
Ne haragudjatok, de már kurvára unalmas ez a széllel szembe hugyozás.... -.-"
-
migabi24
nagyúr
Bezuhant a telefon ára a normális szintre a ténél
-
kavics325i
őstag
válasz
zakrafein #23413 üzenetére
kitalálom;;;nem vagyok az öcséd.szerintem jobban meg bele se próbáljunk merülni.
bbéla...stb..nem vagyok a játszó pajtásotok,igazából fogalmatok sincs kivel beszéltek. Jellemzően egyes emberek egyes reakciói ezek.
De csak a tényleg nagyon gyengébbek kedvéért. A beállítások úgy ahogy el várható úgy be is vannak állítva. Ha nagyon akarod a te hsz-idre is lehet ugyanilyen megfelelő módon válaszolni,mint te tetted,de nem szeretnék a te alacsony szintedre le süllyedni. Én úgy gondolom,hogy egy teremben nem ilyen színvonalon menne a társalgás mint itt a fórumon.
Kali!Ha valami nem működik akkor az nem működik. Lényegtelen,hogy mitől. Ha frissítéstől,ha gyári visszaállítástól ha bármitől. Nem én készítem a szoftvert és nem várható el,hogy mindenki állandóan csak úgy frissítsen,hogy előtte-utána visszaáll. stb. Ír ide 40 max. 50 ember?Mi az?Egy nagyobb osztály létszám. Szerinted mindenki úgy frissít? Hát pont nem!!!És ha alap verzióban nem jó a frissítés akkor az ne az én -másik hibája legyen már?Aki kitalálta azé....
Jahh legközelebb légyszíves ne sérts meg az általad kitaláltakkal. Mert ha külön lenne energiám,azt sem ilyenekre fordítanám. -
Revesz
aktív tag
inkabb ezen csamcsogjatok
Nem volt toltonLehuztam a noti bart, hogy latszodjon a datum is xD. Vegig neteztem es kivetelesen 100%ig toltottem.
-
b.bela1
őstag
válasz
Vagany #23425 üzenetére
Igen, mert Veled lehet vitázni, mert nem vagy rosszindulatú. Tőled, de csakis Tőled a hozzád írt délelőtti kirohanásért elnézést kérek.
Viszont...
Gizmo94: gizmo,gizmo...dejavu-m van. Nem várok választ, csak úgy magam elé nézve kérdezem, miért is jó minden héten kiutálni valakit? Nem értem. made in hungary...Bocsánat. Tudom. Szakmai. Befejeztem.
-
Gizmo94
veterán
válasz
pixelblondie #23424 üzenetére
"Valaki sorolja már fel nekem, legyen kedves. Magyarázattal együtt, hogy mi az, mire jó, és miért nem tud nélküle élni."
Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseidre vártál választ? Ez nem kérdés, inkább számonkérés. Érzed a különbséget? Minden szakmaiságot nélkülöző kérdésekre kitől vártál szakmai választ? Te is tudod, hogy senkitől.. Fortyogás? Mekkora tévedésben leledzel... Ahhoz ez nagyon kevés.. kb. mint falon a légyszar, mindösszesen annyi.
A jókívánságért cserébe viszont nekem is illene kívánnom valamit.. De, hogy neked mi legyen a további kellemes? Ezt veled ellentétben és nem írom elő, számomra indifferens, így az igényeidre bízom... -
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23424 üzenetére
Nem értelek, én már válaszoltam.
-
pixelblondie
senior tag
válasz
Gizmo94 #23423 üzenetére
Nem vagyok már se taknyos, se tini, aki öl-hal a facebookért, egyszerű poénnak szántam, de jólesik érezni a kedvességedet
Válaszoltál volna inkább a többi kérdésemre, az szakmaibb lett volna, de ne fáradj vele, majd megteszi más, neked további kellemes fortyogást.
A többieknek : sziasztok, további szép napot.
-
Gizmo94
veterán
válasz
pixelblondie #23418 üzenetére
Like az a faszbúkon van. De lesz itt is biztosan, ha szót emelsz érte, hogy nem tudsz lájkolni, amint megszoktad..
zlatan77: Másoknak meg az a nyavalygás, hogy mikorjönmár az új Tééés rom, miért nem jön már, nem bííírok várni, anyúúúúú!!! Ha mindent megkapok ezt miért nem?? Szintén oldalakon keresztül volt olvasható..
-
zlatan77
aktív tag
válasz
Vagany #23419 üzenetére
"Amúgy ez egy szakmai fórum, azért nehogy ne beszéljünk már a root-ról
."
Ha szakmai fórum lenne,akkor nem kellene 10 oldalon keresztül a nyavalygást olvasni.
Azzal amúgy mindenki tisztában van,hogy ebben a telefonban 2 GB ram van?
Ez már nem az SGS 512-es rammal,hogy ki kell lődözni az appokat,mert elfogy a ram. -
pixelblondie
senior tag
-
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23411 üzenetére
Nincs semmi probléma velük, nekem pl gyári van, root-olva, de van akinek nem tetszik, mást akar felrakni. A PC-re laptopra sem csak win-t lehet felrakni. aki akarja rakhat linux-ot és annak is van jópár disztribúciója.
Ezekben a custom rom-okban inkább csak egyszerűsítések vannak + kényelmi funkciók (hívásrögzítés, a Samsung idióta hiváshang 2 sec-es némaságának kilövése, bár erre van már progi is, használom is).
Mindenki életében vannak olyan dolgok amik nélkül lehet élni, de nem szeretne és ha teheti használja. De ha a te elveidet követjük akkor a frissítéseknek sincs túl sok értelme, sőt lehetne akár a 4.0 is a telefonon, miért akarjuk mégis a 4.3-at 4.4-et stb mindig, ezek nélkül is lehet élni, sőt okostelefon nélkül is lehet élni. Egy szó mint száz, nem vagyunk egyformák. Amúgy ez egy szakmai fórum, azért nehogy ne beszéljünk már a root-ról
.
-
b.bela1
őstag
válasz
kavics325i #23409 üzenetére
Az sms, emil értesítési hangok alapfeltétele, az hogy érkezzen üzenet. Ha jön ilyen, alapból sípol, csenget, csobbanik, dudál, mindenféle hülye zenéket játszik, sőt, ha akarod eljátsza a kedvenc indulódat, vagy annak bármelyik részletét. Mindezt olyan hangerővel, ahogy Te óhajtod. Ezeket a lehetőségeket mind megkapodtad a 180k leszurkolásakor. Viszont a beállítások nagyon fontosak, és egyénileg kell elvégezni úgy, hogy Neked megfeleljen. Ez nincs benn az árban, garancia sincs rá.
Javaslom, keress a készülék által alapból felkínált hangjelzések közül egy Számodra megfelelőt, vagy tölts le egy szép emlékeket idéző dalrészletet, majd beállítások-hang-hangerő-értesítések lehetőségnél, húzd fel a picsába, had szakadjon a membrán, nem baj, ha a kibaszott szomszéd is hallja, adjálnaki, ne kíméld, a büdös életbe hisz azért vetted száznyóócvanezerért! -
zseko
veterán
válasz
scapegt #23383 üzenetére
(#23383) scapegt Tedd fel a QuickPic-et, be lehet állítani hogy fényképnézegetésnél tegye maximumra a fényerőt.
(#23415) mfranky Nekem a root arra volt jó, hogy rögtön kezdésnek kiszedtem a fényképező hangjait
És még egy dolog amire hasznosnak találnám, hogy kordában lehetne tartani a sok felesleges automatikusan induló programot. Akár Samsung akár más program. Mert pl. minek van a háttérben a gyári video-lejátszó, mikor nem is azt használom... Vagy ott van az 'Akciós újságok és katalógusok' app. Minek frissít automatán, én is meg tudom tenni ha akarom. Meg a többi hasonló. És nem érdekel az hogy 'csak a memóriában van és nem fogyaszt úgyse', mert ebben így nem vagyok meggyőzve, főleg gyengébb telefonok esetén.
Más, tényleg jó ez a 4.3, már 270 órája megy a telefon, ám a memória ürítése után még mindig kevesebbet eszik 1GB-nál. A 4.2.2-n 200 óra fölött már sose ment 1,3GB alá a foglalt ram ürítés után se, és majd el is fogyott, alig ~100-200MB maradt szabadon. Most meg szinte mindig van minimum 500MB. Várom a 4.4-et
-
mfranky
őstag
válasz
pixelblondie #23411 üzenetére
+1 ... erre én is kiváncsi lennék...
Mert aki azt hajtogatja, hogy ahhoz kell a root, hogy pl. Titanium backup-ot felrakjam, meg "külső programot használjak" ... nem értem. A telefonba is van mentés/visszaállítás, felhőbe lehet menteni minden beállítást a telefonról samsung fiókon keresztül, KIES is ment amit csak akarsz... de lehet én tudom rosszul...
Ez a romolás dolog...én is romoltam, de még ANNO az android elején...amikor tényleg olyan sz*r oprendszerek voltak, hogy az XDA-n kijött valami olyan, ami problémákat oldott meg, vagy esetleg olyan verziójú romot "buheráltak", ami már hivatalosan nem jött a telefonra...ilyenkor megértem a root és egyéb problémákat, meg hogy buherált romokat kell rakni... de most, 2013 végén? Mitől lesz jobb, mivel lesz szebb? Más betűstílus, másképp vannak az ikonok rajta? Másképp kezeli a 2GB ramot? Mire nem elég 2GB ram?
Aki "gyomlálni" akarja a sok felesleges app-tól, amit a samsung azért rak rá, mert ő dobta piacra és a neve SAMSUNG....könyörgök...vegyetek google telefont.... azon nincs semmi felesleg....
-
-
zakrafein
csendes tag
válasz
Öcsém, én egy 1.0-s felhasználó vagyok és nálam működik ... ebből két dolog következik. Az egyik, hogy ez nem a telefon hibája alapból, hogy nálad nem megy ... ebből egyenesen következik a másik, de ezt próbáld meg te kitalálni.
-
pixelblondie
senior tag
Valaki mondja már el nekem, mi a probléma a gyári rommal. Kérem. Mert nagyon nem értem.
Teli van "szeméttel". Gondolom ezalatt a samsungos programok értendők, amik letilthatóak, és máris nem futnak, nem látszódnak. A szolgáltatói szarokat meg be kell rakni egy mappába, aztán viszlát, ha annyira zavar.
De mi a többi probléma? Mi az, ami zavar a telefonálásban? Vagy amitől nem megy a gps. Vagy amitől sms-t, mmst, e-mailt nem lehet írni? Vagy olyan, amitől a kamera nem működik?
Vagy mi? Komolyan érdekelne. Az enyémen gyári rom fut, tudjátok én vagyok az, akinek minden szemét jó, és még élvezem is
Jelentem az összes "memóriazabáló" önmagát folyton szinkronizáló program mellett is van ~800-900 mega szabad RAM a készüléken. Komolyan kíváncsi vagyok, ez vajon mire nem elég? Mihez kell a rendszergazdai jog? Mi az a halálosan fontos, hiányzó dolog ami rootolásra késztet? Mert a számítógépen szükséges, az alap, de egy mobiltelefonon??
Valaki sorolja már fel nekem, legyen kedves. Magyarázattal együtt, hogy mi az, mire jó, és miért nem tud nélküle élni.A Knoxot és a "nem szólunk róla, majd észleled" problémakört illetően pedig a tévések már nagyon rég megmutatták, hogy van ez: "a szolgáltató a műsorváltozás jogát fenntartja".
Ennyi. Miből gondoltátok, hogy az élet többi területén nem ez a szopatás lép majd érvénybe? -
válasz
a hiba nálad van, elszúrtál valamit a beállításokban, mert már alapban is működik a dolog, azt lenémítani csak szándékosan lehet.
leírtam, hogy hol ellenőrizd a beállításokat, a többi rajtad múlik.
amennyiben csak szándékosan lehúzni készülsz a készüléket, meg olyan hibára hivatkozni, ami alapban nem adott, akkor annak nem sok értelme van, így inkább ne tedd, mert csak magadat járatod le...
amennyiben a telefonnal van probléma, úgy kimennek házhoz és díjmentesen megjavítják, de ha olyan hibához kell kivonulni a szervizesnek, ami nem garis probléma, úgy szépen kiszámlázzák a kiszállási díjat, és minden problémájuk megoldva. -
kavics325i
őstag
nahhh-tehát akkor semmi másról nincs szó,minthogy egy 180e-ft-os telefon nem képes üzenet érkezésekor ezt hanggal jelezni. A Te általad linkelt rom-ot tettem fel a múltkor,előtte-utána visszaállítás is megvolt. És egy CSÚCS készülék annyit nem tud jelezni,hogy "kaptam levelet". Tehát,ha én egy átlagos felhasználó vagyok,akkor egy kis üzemanyagba és telefonálgatásba és egy kis fizetésbe kerülök a Samsungnak. Ennyit meg ér a samsungnak hogy ne rútoljak. Mellesleg ez fordítottan arányos a felhasználóknál....
-
Revesz
aktív tag
válasz
csabám #23406 üzenetére
A tobb mint 40 millios s4 eladas + meg a note 3 eladasi szamaival osszevetve csekely az elegedetlenkedok szama, nyilvan tobben vannak mint amennyien forumokon hangot adnak ennek, de meg szerintem igy is alacsony a szamuk.
En amugy a WP-tol varok sokat, remelem 1-2 even belul osszekapjak magukat es normalis wp lesz telefonokon ami kivalthatja szamomra az androidot. -
csabám
addikt
válasz
Vagany #23405 üzenetére
De legalább kivették inkább utóbb, mint előbb. Mert elég furcsa lett volna a jelenlegi helyzetben olyan programot "árulni" a saját alkalmazás boltjukban!
Visszatérve a felháborodásra, elég csak szétnézni az XDA-n, hogy hány embernek tetszett ez a húzás és hánynak nem. Nem az itteni fórumot kell példának venni -
Vagany
őstag
válasz
csabám #23402 üzenetére
Igen én voltam, mert amikor néztem akkor még volt ilyen, de úgy látszik a Samsung is aggályosnak érezte a dolgot, mert kivették az olyan jellegűeket amik root nélkül nem mennek (ezek amúgy is csak link-ként voltak benne eddig) csak olyanok maradtak amik mennek root nélkül de bizonyos funkcióihoz szükséges a root.
Gizmo94: Nem akarok én senkivel sem vitázni, Isten őrizz
. De attól még leírom a véleményem ez a fórum erre van. Szerintem sem jó az irány, de attól, hogy nekem nem tetszik még a Samsungnak lehet kifizetődő. Amúgy nem zavarna a Knox meg a sok velejáró baromság, ha ezt korrektül csinálta volna a cég. Ezt nem vártam volna pont egy csúcson lévő évek óta hatalmas profitot termelő cégtől, hogy igy szembefossa még ha csak kis %-át is a vásárlóinak. Az lett volna a tiszta ha ezt közli előre, itt van ez a telefon, ezt meg ezt tudja, DE... Az korrekt lett volna és ha így tesz akkor mindenki eldöntheti szabadon mit szeretne, de ez a sunyi módjára bevezetett dolog nem tetszik, ha annyira keveseket érint akkor vajon miért nem így csinálta a Samsung? Miért nem mondta el már a legelején? S4 ROOT WARRANTY VOID Ha tényleg csak 1% vásárlókiesés lenne, nem korrektebb lett volna? Lehet úgy is megveszem, lehet úgy is root-olom, de akkor más szájízem lenne most.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Vagany #23400 üzenetére
Meddő vitát folytatsz, semmi értelme ennek a szélmalomharcnak, hidd el. Amint látod, vannak bőven akiknek minden jó, amit lenyomnak a torkukon, még élvezik is. Az egyértelmű, hogy az egész knoxfos egy jogtalan szar húzás, ami alapjaiban nem fér össze az Android eredeti elveivel. Itt pont a szabadság , egyéni testreszabhatóság, moddolás volt a lényeg, egyebekben egy rakás szar az iOS-hoz képest az egész Linuxon ücsörgő, elbaszott módon virtuálisan hardvert kezelő Android úgy, ahogy van.
Másként, milyen jogon módosít utólagosan öncélúan és kötelező érvénnyel egy nyílt forráskódú kernelre épülő rendszert bárki is? Majd én eldöntöm a nem kevés pénzemért, amiért megvettem a szarát, hogy kell-e az ő "biztonsága" vagy sem.. Ne kényszerítse rám és ne magyarázza meg, ráadásképpen, hogy nekem ez jó. Meg más se! Inkább próbáljon a "remek fejlesztőcsapatával" egy normális romot összetákolni végre egyszer, mert ez még nem sikerült.. Most még nem mutatkozik meg, hogy mire is jut ez a zárogatás, ha nem vesznek vissza, de mivel az Android pont alapjaiban van elbaszva, majd ha nem lehet optimalizálni, szépen lezúgnak az eddig égbetörő Android eladások, vakarózni fognak Samsungék is. Másrészről jönnek felfelé a kínaiak keményen, akik egyre inkább nem szar dolgokat csinálnak, ráadásul töredék összegekért. Minden csak marketing kérdése, majd bevetnek pár újítást, külső dizájnt és hagyják a free dolgokat, akkor rendesen kapaszkodhatnak a multigyártók a knoxos szarukkal együtt. Ez egy kicsi ország, de amint valaki írta itt a napokban, remek példa volt az elbizakodott pöffeszkedésre a Shell Hungary esete.. Bőven és magasan piacvezetőből pakol összefelé.. És nem csak itt, a Shell mindenütt szopik, pedig hány éves múltú multicég, nem egy két tál rizsből kivakarózott kistigris..... Csak fentről lehet jó nagyot bukni és pofáraesni.. És általában szoktak is.. -
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- Esik a hóóó!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest