- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED monitor topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laszlolczka #18895 üzenetére
Igen, de egyik sem a gyári alapokon van.
-
laszlolczka
őstag
Android 10 bőség,3-rom is megjelent.XDA.
-
válasz
laszlolczka #18892 üzenetére
Honnan tudom letölteni a gyári kernelt?
Akkor ha jól értem te most az ALEXNDR romon vagy? Mik a tapasztalataid?
-
Diokhan
addikt
válasz
gyuri81 #18890 üzenetére
Nekem is kilépeget a böngészőből meg a facebook appból is. Egyelőre úgy érzem, hogy megbántam a ROM telepítést. Lehet, hogy később ez majd változni fog, de egyelőre nem látom ennek a romnak az előnyeit. Szerintem egy kicsivel talán jobban is merül, mint a gyári romon.
-
Diokhan
addikt
válasz
ericdrawen74 #18887 üzenetére
-
válasz
ericdrawen74 #18887 üzenetére
Nekem a sajátja van fent.
-
ericdrawen74
senior tag
A DeluxeROM v25-höz melyik kernelt ajánljátok? A hadesKernel v1.4-el nem működik.
-
Diokhan
addikt
válasz
laszlolczka #18885 üzenetére
Nos mivel előszhör csináltam és közben gondom is adódott a bootloop miatt, nem jegyeztem meg, hogy ilyen törléseket alkalmaztam, de ha jól emlékszem, akkor aroma installeren belül már nem is volt törlés, csak kérdezgetett, hogy melyik komponenseket akarom telepíteni, és kész. A wipe-nál azt hiszem az első 4 opciót pipáltam be.
-
laszlolczka
őstag
válasz
Diokhan #18882 üzenetére
Szeretném tudni milyen törléseket alkalmaztál a rom elinditása előtt.1-format data(yes).2=wipénél az otg és a memória kártya kivételével pipa került mindenhová?Aromán belül is teljes törlést végeztél?Ha ezeket végre hajtottad az általad felsorolt hibáknak nem szabad jelen lenni.A bizt.mentésből vissza pakolt cuccok is generálhatják a hibákat.Egyik romon sem jelentkeztek a hibák.
-
Frissítettem a témaösszefoglalót. Ha esetleg van valami kérésetek mit tegyek még bele, akkor szóljatok.
-
Diokhan
addikt
Nem tudom, hogy ettől vagy nem, nekem a knox az 0x030. Szerintem igen.
Mondjuk én eddig nem vagyok elégedett a rommal, hiányzik (vagy csak én nem találom) egy olyan beállítás ami nagyon kellene, akad sokminden, Facebook Market lista eddig nem akadt, YouTube lejátszás is akad, itt a fórumot görgetem lefelé és akad. Ezen kívül a mentés sem ment vissza hiánytalanul, sok mindent újra kellett csinálni.
-
10-11+
csendes tag
sziasztok,
soha nem hallottam még a következő jelenségről, és amit a netről letöltöttem kezelési útmutatót, abban sem említik:
a tollat használva, az intelligens kijelöléssel kijelöltem egy szöveget.
erre ugye alapvetően 2 opció van:
netes keresés; ill
rögzítés a képernyőn. én ezt választottam, amit nem tudok eltüntetni.
ebben kérem a segítségeteket, hogy eltűnjön a kijelölt részköszönöm
ui:
itt hagyom a posztom, hátha valaki ugyanígy jár, és akkor ő is tudja a megoldását; uis közben hívott egy ismerősöm, és elmondta:
egyszer kell rákattintani, majd az "x" gomb, és minden jó :) -
Diokhan
addikt
válasz
laszlolczka #18873 üzenetére
Így már értem. Akkor majd javítom a leírást és újra küldöm a topikgazdának :)
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18873 üzenetére
Lehet, de én még nem tettem fel a v25-öst. A v24 még nem ment a legújabbal. Ezért kérdeztem, hogy melyik TWRP-vel ment fel sikeresen.
-
Diokhan
addikt
válasz
Oldman2 #18870 üzenetére
A data formatot azért nem írtam bele, mert az csak az én bénaságom miatt kellett nem?
A többi módot azért nem írrtam bele, mert én nem úgy csináltam.
A legújabb TWRP-vel csináltam és a v25-ös romot tettem fel.(#18871) gyuri81 - Szivesen, sajnos nem úgy ment, ahogy terveztem (pedig nem ez volt az első, hisz a note4-et is romoltam párszor), de igyekeztem leírni amit csináltam. Ettől biztos van jobb, részletesebb, a többi módot is bemutató leírás is, nekem ennyire futotta
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Diokhan #18869 üzenetére
Köszi!
SD kártya nélkül is megy, mivel TWRP alól a Mount opciót választva PC-ről látható az eszköz, ugyanúgy mint futó Android alól, ha ott az MTP (pontosabban a "Fájlok átvitele") módot választjuk ki.
A "Data Format"-ot végül kifelejtetted!?
Végül ment a legújabb TWRP-vel is?
Én jelenleg még a 3.3.1-1-es TWRP-n vagyok, a v24-es Deluxe ROM-mal.
-
Diokhan
addikt
válasz
Diokhan #18867 üzenetére
Szóval akkor DeluxeRom install:
Amire szükségünk van:
-Samsung smart switch a biztonsági mentéshez [link]
-Odin a TWRP telepítéséhez [link]
-TWRP custom recovery [link]
-Legfrissebb DeluxeRom [link]
-Samsung device driver [link]
-Egy USB kábel
-...és sok türelemElső lépésként telepíteni kell a samsung drivereket, majd elindítani a Samsung smart switch-et, és készíteni a telefonról biztonsági mentést.
Ezután el kell indítani az odin-t és csatlakoztatni rá a telefont.
A telefont "download" módba kell tenni. Ehhez kapcsoljuk ki a készüléket, majd nyomjuk meg egyszerre a "volume down" a "bixby" és a "power" gombokat addig, amíg be nem jön a download mód figyelmeztető ablaka. Itt "volume up" gombbal tudomásul vesszük a figyelmeztetést.
Az odin abalában az opciók fülön ki kell venni a pipát az auto reboot opció mellől, majd az AP (régebbi verziókon PDA) gombnál be kell tallózni az előzőleg letöltött TWRP....tar filet.
Ha ez megvan, akkor klikk a start gombra. Miután végez az odin, a zöld PASS! feliratot kell látnunk.Innen nem készültek képek, igyekszem érthetően leírni, amit csináltam.
Ezzel kész van a TWRP install a telefonra.
Húzzuk le a kábelt a telefonról és ezzel egyidőben (nekem ehhez segítség kellett) nyomjuk a A "volume up" +"bixby"+"power" gombokat, hogy ezzel lépjünk be a TWRP-be. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a reboot-al a telefon vissza állítja a gyári recovery-t. Amennyiben nem sikerült időben megnyomni a gombot, és a rendszer kezd el betölteni, akkor újra kell flashelni a TWRP-t.
Ha sikeresen beléptünk a TWRP-be, utána már a TWRP gondoskodik róla, hogy ne tegye vissza a telefon a gyári recovery-t.
Mindeközben felmásolhatjuk a DeluxeRom-ot a memória kártyára. Minimum 8 GB kártya kell hozzá, mivel a zip file majdnem 4 GB mérettel rendelkezik.
Másolás után helyezzük a kártyát a telefonba.
TWRP főoldalán nyomjunk a wipe opcióra és csináljunk gyári visszaálltást. Ezt csak simán alul jobbra húzással meg tudjuk tenni, nem igényel különösebb beállítást.
Ha kész, akkor lépjünk vissza a főoldalra és nyomjunk az install lehetőségre. Válasszuk ki alul a meghajtót, jelen esetben az SD kártyát, majd nyomjunk az ott megjelenő, előzőleg felmásolt DeluxeRom zip file-ra. Ezután jobbra húzással kezdhetjük az installálást. Ekkor elindul az aroma installer, és ott lépésről lépésre végig vezet minket a teleítési folyamaton, amelyet most csak azért nem írok le, mert mindenki maga tudja személyre szabni a telepített romot úgy, ahogy szeretné.Ezzel miutána telepytás kész van, elkezdhetjük belakni a friss új romot.
A jelen leírás a saját tapasztalataimon alapszik, nem vállalok felelősséget a folyamat közben fellépő esetleges hibákért.
Remélem segíthettem néhány fórumtársnak.
-
Diokhan
addikt
válasz
Oldman2 #18863 üzenetére
Fel tettem a TWRP-t odinnal, majd a következő lépésnél a wipe-nál már problémába ütközött a dolog, mert nem tudta mountolni a belső meghajtót vagy csak szimplán nem látta a wipe-hoz. Ezután felment a rom aroma installerrel (mivel bootlooppal nem tudtam mást kezdeni), de ez lett a vége, és ha a resetre nyomok, akkor azt a képet kapom, mint a wipe parancsnál, tele piros sorral.
-
Diokhan
addikt
A hétvégén szerintem rászánom magam és ha lesz időm, akkor felteszem a deluxe romot. Ha türelmem is lesz hozzá, akkor csinálok róla dokumentációt, hogy lépésről lépésre mit kell csinálni, ha esetleg van rá igény. Mit szóltok?
-
válasz
Diokhan #18848 üzenetére
Nincs benne olyan ami nem működne. Alapvetően a gyári romra építkeznek, az lett kigyomlálva és 1-2 extra funkcióval megspékelve.
A HTC HD és HD2 egy más korszak voltOldman2: Gyanítom, hogy nem kompatibilis a telefonnal az említett töltő. Elég válogatós a Samsung. PL : az okosórákat sem lehet akármivel tölteni
-
Diokhan
addikt
válasz
Oldman2 #18847 üzenetére
Köszönöm!
Régebben amikor még a HTC-t romoltam, mindig csak olyan romok voltak, amikben fel voltak sorolva, hogy mik nem működnek. Teszem fel ujjlenyomat (bár akkoriban még az nem volt), wifi stb, jól látom, hogy ebben a romban minden működik megfelelően, nem látok ilyen szekciót, ami az ismert hibákat sorolná fel.
-
Diokhan
addikt
válasz
gyuri81 #18845 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni.
Esetleg ha úgy döntök, hogy felteszem rá, van lehetőség arra, hogy a gyári romon lévő "belakás"-t át tudjam ültetni az új romba?Valamint ugye jól tudom, hogy mivel nem garanciás már a telefon, a knox-nak igazából nincs jelentősége, kivéve, ha mondjuk banki appokat akarok használni a telefonon? (OTP és OTP szép kártya appot használok havi utalásokra, egyenleg lekérdezésre stb)
-
válasz
Diokhan #18841 üzenetére
Alapvetően stabilnak mondom a gyári romot.
Speciel én azért cseréltem le mert a készenléti fogyasztás a sírba vitt. Az ég világon mindent, de tényleg mindent leoptimalizáltam, de ő úgy gondolta, hogy eszi az akksit.
A DeluxeRom egy fokkal azért jobban kezeli az aksit.
A többi már csak ha a tortán, mint a full testreszabható statusbar, duplakoppos ébresztés, testre szabható reboot menü stb stb...nem sorolom fel, itt mindent megtalálni:
DeluxeRom -
Oldman2
nagyúr
Hozzám került egy Cellara CL27418 Wireless aksitöltő, ami furán viselkedik.
Nem megy rajta a vezetéknélküli töltés.
A telón kell-e ehhez valami Beállítást külön aktiválni?
-
válasz
Oldman2 #18836 üzenetére
jaja
úgy látom a magyarok meg is köszönték gyorsan neki
Ezeket tartalmazza frissítés, ha esetleg érint valakit:
DeluxeROM®_v25
Links updated on main post.
No wipe required over v24.x.Changelog :
- Rebased over N950FXXSBDTE6
- Security patch 01/05/2020
- Updated DeluxeKernel_v13
- Updated TWRP
- Fixed TWRP compatibility -
ribarszki
őstag
válasz
d.sophie #18825 üzenetére
Szia! Pont ilyen akku problémám van. Már volt FR is, de nem segített. Most cseréltetni fogom az akkut. Bőven megéri. Mire cseréljem le a telót és miért? Imádom. Gyors, szép képeket lő, minden megvan benne ami kell. Cserélek akkut és 2 évig még biztoa marad. Legjobb telefonom!!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18679 üzenetére
Úgy tűnik, kijött a Deluxe v25.
A zip fájl neve ugyan v25_PRE...
-
Kasya
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Az eredeti gyári USB kábelhez hasonló, harisnyás, nem merev kábelt tudtok-e ajánlani nekem?
-
d.sophie
csendes tag
Köszi mindenkinek! Jó így akkor tényleg rászánom magam a szervízre, megerősítettetek benne
Hangszóró babanyáltól kezdve mindent is kapott már, de azért kipróbálom a fogkefés módszert, hátha elég neki.
Amúgy igen, a legerősebb érv ami a 10 mellett szól nekem is, hogy a 8 az én pici női kezemmel nehezen kezelhető egy kézzel, gyerek miatt meg sokszor csak egy van rá, és nem egyszer ejtettem le szerencsétlen telefont. Hála a Spigen toknak, semmi baja.
Következőnek amúgy is ilyen kisebbet akartam, csak na... Mégse én veszem elő a dobozból, de megértem őt is, hogy átgondolatlan volt szabadtéren fizikai munkát végzőként egy ilyen telefont venni, ami aztán porosodik, meg leejtheti... Sajnálja ő is... Meg én is azért
-
CB
senior tag
válasz
d.sophie #18825 üzenetére
Kinek mi tetszik persze, de én már többször fogdostam a Note10-et, és oda nem adnám étre a Note8-am. Nekem játéktelefon kinézete van.
Egyedül a 10-és android lehet jobb, de azt meg hosszútávon tesztelni kellene, hogy jobb-e egyáltalán.
Talán a Note10-es egyedüli pozitívum lehetne, hogy néha jól jönne, ha kisebb lenne a Note8-as. Persze máskor meg jól jön, hogy ilyen nagy. -
Diokhan
addikt
-
d.sophie
csendes tag
Sziasztok! Rég jártam erre. Több mint két éve van meg a Note 8-am, és mostanra kezd olyan hibát produkálni, amivel már nem tudok együtt élni
( Meglepő számomra amúgy, több felsőbb kat. telefonom volt már, de egyiket sem bírtam ennyi ideig szeretettel elviselni. Ezt imádom most is. ) Eladni nem fogom ilyen potom pénzért, a családban biztos lesz gazdája, de nem akarom ilyen állapotban odaadni.
Nincs szívem lecserélni amúgy, de párom nagyon ajánlgatja a pár hónapos Note 10-ét...
Volt aki arra cserélt, az is akkora szerelem lett?
Szóval a problémák. A legnagyobb gondom az akku. ~30% töltöttség körül fogja, és egyszercsak leugrik egykéthá' százalékra, és kapcsol is ki mire akár töltőig eljutnék. Ez így megbízhatatlan, kiszámíthatatlan és vállalhatatlan... Itt régebben olvastam, hogy nem annyira érdemes cseréltetni akkut hosszabb üzemidőért, na de ebben az esetben vajon érdemes lehet? ( Az üzemidő se tökéletes, de azzal együtt tudok azért élni egy két éves telefon esetében)
A másik bajom, hogy egyik napról a másikra jelentősen halkabb telefonálás közben a hangszóró. Szennyeződés => szervíz, vagy lehet más oka is?
Sose volt rootolva sem semmilyen formában hozzányúlva, de gondolom?! hogy ezeken a problémákon az úgysem segítene. Szóval, plz help me
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18823 üzenetére
Már mindent kipróbáltam, aztán gőzöm sincs mitől, de "beindult"...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18821 üzenetére
Jelenleg egyetlen "gondom" van vele:
Idő és időjárás widgetnek a fizetős Chronus-t használom évek óta.
Fura módon Deluxe alatt e widget időjárás szolgáltatása (alapértelmezett a Yahoo!-val) nem megy, folyamatosan az "Időjárási adatok betöltése..." üzenet jön rajta.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18819 üzenetére
Rövidesen kiderül, a 24-est most tettem fel.
Érdekes volt az elején, mert csak a 3.3.1-1 -es TWRP-vel ment fel.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
laszlolczka #18679 üzenetére
Azt, hogy ez volt az "utolsó", azt honnan vetted?
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Megjött a teló, tetszik nagyon.
Az ujjlenyomatolvasó tényleg egy kicsit kényelmetlen magasan van.
Volt hozzá többek között egy Pitaka MagEZ cover és egy LED View tok.
Furcsa módon a Pitaka tetején/alján/hátul alul olyan mintha koszos lenne, de lehet hogy "csak kopik".
Emberi áron lehet még valahol ilyet kapni (vagy hasonlót)?
Méretileg nagyon kafa!A LED View tok meglepett, véletlen próbáltam ki (nem nagyon csípem az ilyen típusú tokokat), azt meg már itt olvastam a Topikban, hogy becsukott állapotban a Power gombot megnyomva "éled csak fel igazán"...
Amiket eddig tapasztaltam:
- Töltés közben az akku % kijelzése, felváltva az idővel
- Média lejátszás közben Play/Pause, Forward/Rewind, lecsukás után "VU-meter"van még olyan funkciója, ami felfedezésre vár részemről?
Ez egyébként valami Bluetooth kapcsolaton keresztül működik?
-
Kasya
nagyúr
válasz
MCMLXXXII #18812 üzenetére
KNOX-ról nem tudok nyilatkozni, mert az nekem már el van füstölve...
Ebbol indultam ki. TWRP, root es mas megoldasok altal lehet csak Knox-ot ugratni. Ezert nem ertem, miert fizetne valaki egy unlocker oldalnak "call recorder" opcioert, mikor azt amugy is megkaphatnad.Sot, ennel olcsobb megoldas a "Thai" SIM.
-
Oldman2
nagyúr
Egy rootolt Note8-on az OTP Simple alkalmazás (jelenleg) működik gond nélkül?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (140)
- iPhone 15 Plus / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (141)
- iPhone 13 / 128GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (138)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest