- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Hi
Egy elhunyt ismerosnek ujjlenyomattal volt zarolva a note 8as teloja, es nem fer hozza a csalad.
Szeretnek lementeni rola az adatokat, fenykepek stbHogyan lehetne resetelni az ujjlenyomatot rajta, vagy akar egy gyari visszaallitast a user altal termelt adatok elvesztese nelkul?
-
Frissült tegnap a Notes app, végre javították a számomra idegesítő hibákat. Pl a kikapcsolt jegyzeten végre van normális vastagság :)
-
Na szép. Amúgy pont megakartam kérdezni, hogy kinél milyen a mobilpro-s üveg.
Hát nem sokáig bírta valóban.
Amúgy igazad van egy idióta volt aki kitalálta az ívelt kijelzőt, FŐLEG egy olyan készüléknél amire ceruzával írunk!!! Azokat a részeket eleve buktad....Nem beszélve arról, hogy széleinél tök más színű a fénytörés miatt, konkrétan csúnya, főleg világos háttérnél látszódik. -
CB
senior tag
Na, nálam már két sarka is megadta magát az UV fóliának.
Nem sokáig bírta.
Többet nem veszek ívelt kijelzős telót. Még akkor sem, ha a Note szériától meg kell válnom. -
-
Használja valaki az új Notes alkalmazást?
-
Dr V
őstag
több mint két év ujratettem a telelfont, mindent legyalultam róla, utána a gépről visszaállítottam a Swtich-el. Mintha 120Hz kijelző lenne benne
Mindenre egyből reagál, szépek az animációk, működik a smart lock.
-
CB
senior tag
válasz
gyuri81 #19181 üzenetére
Miután a folyadék szépen kiterült a kijelző és az üveg között, az üveg széleinél maradt hiány. Mindkét oldalon kb. 0,5-1 mm szélességben.
Ez attól van, hogy az üvegfólia nem követte pontosan a kijelző ívét.
Ezeket a hiányokat oldalról a fekete tubussal pótoltam. A telefonhoz hozzá sem kellett érni, csak a tubusból cseppeket nyomtam ki, amit az üveg széléhez érintettem, és az odaszippantotta.
Mikor kész voltam, UV-ztam. -
CB
senior tag
Na, én ma feltettem az egyik üveget.
Azért ez sem nagyon passzolt szélességében.
A szélén a ragasztó hiányt utólagos itatgatással oldottam meg.
Negyed órát UV-ztem, biztos ami biztos.
A végére egész jó lett. Sajnos a széle elég éles, így oldalról nem jó megnyitni az edge panelt. -
Pedig az a vicc, hogy a jelenlegi üvegfóliám(amit linkeltem), jóval hosszabb mint amit rendeltem a mobilpro-ról. Pont azt néztem az este, hogy tök rövid ez az új üveg.
Más...
Rendeltem szilikon tokokat, amiket az este felpróbálgattam, hát nem felnyomta az egyik, a szinte hibátlan üvegfóliám egyik sarkát!?!?
( még jó hogy jött 2 új üveg)
-
CB
senior tag
válasz
gjoco1 #19174 üzenetére
Bocs, nem volt érthető amit írtam.
Jelenleg is üvegfólia van a telón, és még benne van egy UAG tokban is. A mostani üveg nem éri el a tokot a négy saroknál, így nem kell attól félnem, hogy a tok megnyomja, és feljön az üveg.
Ez az üvegfólia hosszabb, mint a mostani üveg. Ha felteszem a tok mind a négy sarka eléri az üvegfóliát. Félek, hogy megnyomja, és elengedi a telefon üvegét az üvegfólia. -
gjoco1
addikt
Valahogy nem látom Magam előtt a gondot.Mondjuk Én övtokban használlom(tam) mindíg a telefont és így nem volt probléma.Egyébként nem vágom.......Miért hosszabb?
Viszont kissé zsebbenyúlósabb,de a jelenlegi Note9-en ClearPlexet használok már hónapok óta és stabil.Pen nem karcolja stb....Azért tetettem rá,mert marad a telcsi kecses formája.
-
CB
senior tag
Megjöttek az üvegfóliák. Basszus! Ezzel a fajtával meg az a gond, hogy hosszú. UAG tokom van. A tok rá fog lógni a sarkokra, ami szerintem problémás lesz.
-
Ombi1797
csendes tag
A mérete szerintem pont jó, ez nem lóg túl sehol többet a kelleténél, szélen a hajlitásnál pedig a ragasztó kitölti a kis rést, ami esetleg van.
Érzekenység pedig olyan mintha rajta se lenne.
Nillkin Qin toknál alul felül bőven marad 1-1mm, oldalt pedig több, úgyhogy szerintem elég tok barát fólia ez. -
gjoco1
addikt
Hát igen,a porral nem tudunk nagyon semmit tenni.Igaz,most ClearPlexet használok elől-hátul(a telefon széleire felhajlik),de a por,hiába tartom övtokban,megül a szenzor.hangszóró és az elülső kameránál ahogy kivágják azt a részt.UV üvegfóliánál ugyan az.
Szerintem ahogy visszaemlékszem a márka Nekem is ez volt.
-
laszlolczka
őstag
válasz
SkyTrancer #19103 üzenetére
Hátha segit.I had a problem with the stock rom to.The colors where washed out, especially with high brightenes.Now i installed Evolution X and no more problems
-
gjoco1
addikt
CB-gyuri81 Nekem egészen jól passzolt,semmi baj nem volt vele.
-
Massmurderer
őstag
Valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy csak akkor kapja meg az smst ha wifire vagy mobilnetre csatlakozik??De csak 1 embernél csinálja ezt.Mástól rendesen,idöbe megkapom az smst,de az illetötöl pl. elküldi 13:10kor az smst,és csak akkor kapom meg mikor wifire csatlakozok,vagy mobilnetet használok,pl. 3-4órával késöbb.Nálam ezek nem mindig vannak bekapcsolva.Elöször azt hittem nálam van a gond,irtam 2-3 isminek,amint megkapja az smst,irjon.Pár mp és jött a válasz.Másik telóval is megnéztem,amint visszajelzet hogy elküldtem a másikról az smst,meg is kaptam.
-
gjoco1
addikt
válasz
Ombi1797 #19156 üzenetére
Csatlakozom Ombi1797 kollegához.Clearplex van most a Note9 en(kijelzőn-hátlapon,de a Note8 hátlapján is az volt,úgy,hogy az a széleire is felhajlott. Én [hasonlót ] tetettem fel anno a kijelzőre és megvoltam elégedve vele. Kicsit fura,mert a desingből egy picit elvesz,de cserében nagyon stabil.
-
Ombi1797
csendes tag
Sziasztok!
Valami normális üvegfóliát tudtok ajánlani a telefonhoz?
Olyan érdekelne ami normálisan lefedi a kijelzőt, s lehetőleg az érintés érzékenység is megmarad, értem ezt úgy, hogy a vastagsága miatt nem kell erőteljesebben nyomni a kijelzőt.
Jelenleg [link] ilyet használok, az érzékenységgel vannak bajok, de még túl is tenném magam rajta, csak már pár porszemcse is bejutot a két üveg közé, ami már zavarja a szemem...
Előre is köszönöm! -
-
Dex felhasználóktól kérdezném, hogy hogyan lehet betűméretet állítani? A ph fórum kb olvashatatlan a Samsung browser-el, olyan apró.
-
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #19135 üzenetére
Nekem a Samsung Notes 3.3.10.2 van, ez a legfrissebb.
Valószínű az Oreo miatt nincs újabb. Hasonlóképpen a NiceLock egyes rutinjaihoz, amihez újabb oprendszer kell.Nemrég írtam a Clear View tok problémáról. Ma látom a Banggodon, hogy félárért van a korábbihoz képest a Note8 Smart Sleep Window View flipes tok. Így már nosza hirtelen megrendeltem egyet, még 1800 Ft sem volt. Ennyit megér bármilyen, ha tovább kell kihúznom egy telefoncseréig.
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #19130 üzenetére
Hogy van nektek új Samsung Notes?
Nekem meg sem jelenik se az appnál, se a Galaxy Strore-nál a frissítés.
Talán azért, mert én még a 8.0 Oreon vagyok?
Pár hete volt ugyan Notes frissítés, azzal lett az a változás, hogy kis színes pontokat rakott a jegyzetek bal felső sarkába, és elindításkor hangjelzés mellett dob egy jegyzet ikont az értesítési sávba pár pillanatig.
Na meg rendszeres lett, hogy a Notes leállt hibaüziket dobta, bár ez egy újabb frissítés óta mintha megszűnt volna. De ez se mostanában volt.
Vagy nem ugyanarról beszélünk? -
-
S e t h
nagyúr
válasz
gyuri81 #19129 üzenetére
VideoShow. Ne professzionális felhasználásra gondolj, alap dolgokat csinálok vele.
Jó kérdés. Most mindenki azt nézi, hogy mikori gyártású a telefon, hátha a későbbiekbe a jó hűtés kerül.
Nem is lenne ezzel akkora baj, ha nem Európa egyik legmelegebb országában élnénk, már ami a nyarakat illeti.Ami viszont meglepett, hogy nagyobb oldalakon ezzel nem foglalkoznak, leragadt mindenki az exynos xar, snapi király mondókánál, pedig szerintem ez legalább akkora probléma, ha nem nagyobb, mert ha a felmelegedés miatt itt is annyi probléma lesz, mint az S20-nál.......
Samsungból még azt is kinézem, hogy mivel az északi féltekén jön az ősz, tél, letojják a hűtést, mert legkorábban ebből következő év nyarán lesz tömeges probléma, addig megpróbálják kihúzni, aztán úgyis jön az S21.Aztán hogy ez fel van e fújva, passz.
-
Érdekesen működik ez az új Notes app.
Kiírta, hogy 450 jegyzetem régi formátumú, így átkonvertáltam az új formátumra az összeset.
Na most azóta a jegyzetek scroll-ozása full szaggatott, nem gördülékeny. -
válasz
S e t h #19123 üzenetére
Én nagyon sokat szerkesztek a telón képet, videót, és éppen ezért egy rakás ilyen alkalmazásom van
Ezt egy picit kifejtenéd a nagyközönségnek? Milyen appokat használsz a szerkesztéshez? Főként a videókat mivel szerkeszted?
( Ha publikus, kíváncsi lennék esetleg a végeredményre is)
Capella: jelenleg is egy LGA 775-ös gépem van, Win 10-el
De bevallom sokkal egyszerűbb a Dex-et használom(most is arról írok)
A Note 20-nál mi ez az eltérő hűtés?? Lemaradtam...
-
Capella
senior tag
válasz
S e t h #19123 üzenetére
Ez a hardver fejlődés is hasonló a PC-khez. Régen gyakorlatilag minden újabb oprendszerhez új PC kellett, mert különben a régivel lassú lett volna, illetve a hardverben is lettek olyan fejlesztések, hogy a régi alaplap már nem tudta, esetleg nyögvenyelősebben bővítőkártyával. Ma meg már ott tartunk, hogy akár 5-10 évig is nyugodtan használhatsz egy mai PC-t, az oprendszer meg nem lesz lassú rajta.
A mai, de már az 1-2 éves telefonok is ebbe az irányba indultak. Ha nem akarod mindig a legújabbat, és még az akksi is bírja, nem kell cserélni, akkor nyugodtan maradhat a régi telefon.Valóban, ez az eltérő hűtés is a kivárásra ösztönöz. Hadd fogyjon ki az a régebbi változat, ha így igaz a sztori. Annyiban biztos igaz, hogy a fényképek mutatják.
Az Exynos se volna baj nekem, hogy lassabb. De akkor legalább ne fogyasztana több áramot és ne melegedne jobban, mint a másik proci.
-
S e t h
nagyúr
Kifelejtettem, hogy érdekel a wireless dex, noha még az alapot sem használtam, az új kamera, a microsoft-samu kooperáció, a jegyzetek szinkronizációja microsoftba, szóval van ami elérte az ingerküszöbömet.
Ja tokokat én már többet is cseréltem mert elöregedtek, gyakorlatilag lefoszlottak.
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #19121 üzenetére
"De egyébként nagyon szeretem a 8-ast, nem szivesen válnék még tőle, mivel túl nagy panaszom nincs rá."
Ezzel hasonlóképpen vagyok, és nem is szoktam sűrűn cserélni a telefonokat. A következő évire gyakorlatilag nem éri meg váltani. A Note10+ lett volna a következő, de mégsem tett rám olyan hatást, hogy váltsak. Pedig előzetesen tervben volt.
Most valahogy ugyanígy érzem a Note20-szal. Ha még egy évet kellene várnom a következőig, az meg talán még is sok lenne. És lassan a Note8-ra is költeni kellene. Minimum egy új Clear View tok kellene, mert a régi erősen megadta magát. Gyáriban viszont Note8-hoz mindenütt elfogyott. Neten volna kínai, de nekem kérdés, hogy tényleg működnek-e a plusz funkciói, van-e benne megfelelő chip. Ezeket nagyon megszoktam, és nálam zsebrevágáshoz a flipes tok alap lett. -
S e t h
nagyúr
Én teljesen meg vagyok elégedve a note 8- cal, ami kissé igazolja is a samu balfasz üzletpolitikáját, vagy éppen az ellenkezőjét, hiszen 3 év alatt sem tudtak semmi innovatívval előlépni, viszont tény, hogy egy 3 éves készülékük is megállja manapság a helyét.
Anno az android rendszer mindig megakadt egy helyen, ez pedig a google play volt, aztán találtam még egy helyet, ahol igen látványos lassulások vannak, nálam jelenleg ez akár 2-3 másodpercig is terjedhet.
Én nagyon sokat szerkesztek a telón képet, videót, és éppen ezért egy rakás ilyen alkalmazásom van és amikor egy elkészült produktumot meg akarok osztani emailben, chaten, bármin, akkor feljön az összes ilyen alkalmazás és itt bizony lelassul a telefon. Ez csak egy cseppnyi bosszúság és tisztára pucolt note 9 és note 10 esetében is tapasztaltam, viszont a note 20 annyira smooth, hogy ilyet még nem láttam, talán oneplus képes erre, vagy más tiszta androidos rendszer, de samsungtól ilyet még nem láttam.
Tény hogy ez korrekt, de vajon az ember cserél-e telefont néhány másodperces lag miatt 500 ezerért? Vagyok-e ennyire türelmetlen?
Na ez a nagy kérdés és már kétszer majdnem rányomtam a rendelés gombra, mert egy idióta vagyok, de eddig ellenálltam a kísértésnek, amiben nem kis szerepe van a most napvilágra került eltérő hűtési metódusnak.
Persze könnyebb helyzetben lennék, hogy megadná magát itthon vmelyik telefon, mert akkor nem kéne teóriákat, kifogásokat gyártanom.
Meg hát qrva exynos. -
válasz
Capella #19120 üzenetére
Ami technikai újításokat illeti, szóba került már a grafén akku, de sehol semmi.
A két ujjat is kezelő, nagyobb felületű kijelző alá éptett ujjlenyomatolvasó. A 20-ba se hallottam, hogy végül bele került volna.
Azután ott van a szelfi kamera lyuk teljes eltüntetése.
Talán még a kijelző görbülete is tovább csökken, vagy megszűnik.Na erről van szó! Ezek már újítások vagy már inkább innovációk. Itt már az ember erősen elgondolkodik, hogy megéri leváltani a régi telefonját.
Komolyan nem is értem, hogy miért nem készít a Samu tökéletes közeli készüléket a felhasználók kívánságai/felasználói szokásai alapján.
De egyébként nagyon szeretem a 8-ast, nem szivesen válnék még tőle, mivel túl nagy panaszom nincs rá.
Jaaa, most olvastam, hogy pletykálják, hogy visszajön a Jack csatlakozó
-
Capella
senior tag
Ilyen pletykák tényleg felmerültek már, de az a félév utáni javítás elég harmatosra sikerült idén. Ehhez a vírushelyzet is hozzájárulhatott.
A Note20 Ultra talán egyetlen igazi újítása az adaptív képernyőfrissítési frekvencia. Kell is az Exynos fogyasztásának javításához.De még így sem lett olyan sokkal jobb a SOT a nagyobb akku ellenére sem, ahogy eddig tapasztalták.
Talán a Note21 lesz az igazi - ahogy a Note9 lett a Note8 után és helyett -, vagy az a tollas S21 Ultra, ha az lesz.
Hogy a félévvel későbbi Note a jobb, vagy egy jól megcsinált tollas S, azon lehet polemizálni. Viszont a Samsung gondolhatja ma már azt is, hogy nem célszerű ennyiféle (csúcs)telefont kiadni egy évben, pláne ha a Fold vonalat is erősítené. Az eladási számok jelzik neki.Nekem speciel most éppen kapóra jönne a tollas S21 Ultra, mert novemberben terveztem cserélni a Note8-at Note20 Utrára, de annyira nem vagyok lenyűgözve az új kütyütől.
Novemberig már lesz annyi pletyka, kiszivárgás, hogy kiderül, érdemes-e várni a turbózott tollas S-re még pár hónapot.Ami technikai újításokat illeti, szóba került már a grafén akku, de sehol semmi.
A két ujjat is kezelő, nagyobb felületű kijelző alá éptett ujjlenyomatolvasó. A 20-ba se hallottam, hogy végül bele került volna.
Azután ott van a szelfi kamera lyuk teljes eltüntetése.
Talán még a kijelző görbülete is tovább csökken, vagy megszűnik.
Ja, tudom, a kezem meg lassan beleér a bilibe.Viszont ha Note helyett csak S lenne, a készülék szögletessége valószínűleg csökkenne. Ez meg nem anbyira jó, bár kinek hogy.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
S e t h #19107 üzenetére
Szerintem kijelzőtechnológia terén nemigen volt fejlődés, inkább a gyártástechnológia oldalon. Már nincs rózsaszínes, heterogén kijelzo, mint S6, S7 idején.
A Samsung idén elkaszálta magát nálam, mind az S, mind a Note szériával. Átlátszó marketing bullshit és spórolás amit én idén látok. Nem tudom mi volt az idei kereskedelmi terv, de remélem ezt jövőre átgondolják.
-
vgabor777
újonc
válasz
SkyTrancer #19103 üzenetére
A párom telóján minden ok volt a frissítés után is. Note8 az is.
-
S e t h
nagyúr
Nem olvasni jókat a Note 20 ultra aksijáról, ezt egy tag írta az xda fórumon, egy fecske nem fecske, viszont a tulajok is eléggé panaszkodnak.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
vgabor777 #19101 üzenetére
hm
Akkor már ketten vagyunk, azóta nyomozom mi lehet, de egyenlőre csak mi látjuk/tapasztaljuk ketten a bolygón
Samsung szervizben azt mondták, hogy szoftveres dolog, így megoldás nincs.
régebbi romot érdemes kipróbálni, de én most nem foglalkoztam vele, mert annyi időm és kedvem nem volt, de mindenképp ki fogom próbálni a régebbi romok egyikét. Talán ott még nincs széthackelve a képHa egy tippem lehetne, szerintem olyan színkezelés szoftvert kapott a rendszer ami nem igazán erre a kijelzőre optimalizált, hanem a note 10 től felfelé
HDR stb. Ez csak egy tipp, de zöldes árnyalatot akkor kap egy megjelenítő, ha nincs annyi szín amennyit meg tudja jeleníteni
De ki lehet próbálni a youtube-on bekapcsolni alul hogy hdr- és megnézni hogy néz ki egy olyan monitoron ami nem támogatja
Na hát így, ahogy a mobilon ..... -
Odzse
tag
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a takarításon, már túl vagyok és mindenféle szoftveres trükkön, semmi nem segített Elviszem szervízbe, az a tuti.
Thx😃 -
vgabor777
újonc
válasz
SkyTrancer #19064 üzenetére
Szia, sikerült helyrehozni a telót? Sajna nekem is olyan lett mint a tiéd és baromira idegesít, élvezhetetlen. Pedig eddig nagyon szerettem a note8at meg a samsungot, de most kezdek kiábrándulni. Mi okozhatta ezt az egészet? Van megoldás?
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Poco X4 GT - 8/128 - szürke
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged