- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4095 üzenetére
Vagy, Én értem félre, és ez akkor van így, ha a 2. simre be van kapcsolva a várakoztatás, és a DSDA nincs aktiválva.
Mert ugye, a DSDA aktivlásakor kiírja a teló, hogy fizetős lehet, ami alapból számomra érthetetlen, ha a hívásokra érti. De, ha a fórumtárs által leírt módon működik, akkor részekről nincs értelme.
-
csocsoszán
őstag
válasz
hackeeeee #4094 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/re_samsung_galaxy_note_8_hass_alkoss_gyarapits/hsz_4089-4089.html
[link]
Erre írtam! Még a végén hibásan megy az összefoglalóba.
Szerintem teljesen érthető a leírás! Míg az egyiken beszélsz addig a másikon elérhetetlen vagy!
Vagy jön az átirányítás! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pethYeti #4092 üzenetére
Persze ez természetes, de pont ez a lényeg..
Ha a privátomon pl. beszélek, és a cégesemen hívnak közben, leteszem, felveszem, akkor a céges számom átirányítva van, és ketyegnek a percek, attól függetlenül, hogy pl. egymással ingyen beszélünk.
csocsoszán: Itt nincs szó az átirányításról. Itt pont az van, hogyha engedélyezve van a DSDA akkor nincs átirányítás. Akkor mindkét sim aktív. Ennek van értelme. Én azt gondolom, hogy ez így működik alapból. Na most akkor, hogy van ez?
-
csocsoszán
őstag
válasz
hackeeeee #4091 üzenetére
Inkább ez a precízebb leírás. (Alapból nincs átirányítás!)
"1. Mit jelent a dual standby kifejezés?- Ez azt jelenti, hogy alap helyzetben mindkét sim a hálózaton van.Viszont, ha az egyikre bejővő hívás érkezik, vagy kimenő hívást indítunk, akkor addig a másik sim lecsatlakozik a hálózatról. Amint a hívásnak vége, mind két sim újra hálózaton lesz. Ez azért van, mert a készülékünkbe egy darab rádió moudult szereltek. Ezt esetleg átirányítással meg tudjuk kerülni, de ez egyéb költségekkel fog járni.
2. Mit jelent a dual sim dual active (DSDA) kifejezés?
- Itt már két rádió modul van a készülékben, amik egyszerre vannak folyamatossan a hálózaton.Vagyis ha az egyiken beszélünk, akkor is tudunk hívást fogadni a másik kártyán is.
3. Használhatom-e az egyik foglalatot csak internetre a másikat mobil hívásokhoz?
- Igen, mindenféle probléma nélkül, viszont azt tudni kell, hogy a GSM alapú hívások prioritást élveznek.
4. Használhatom-e eltérő mobil szolgáltatók kártyáit egyszerre?
- Döntő többségben igen. Vagyis a kínai készülékek mind szolgáltató függetlenk, viszont amit itthon veszünk duálsimes mobilt, azoknál előfordulhat, hogy az egyik slot szolgáltató függő. "
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sanyijedi #4089 üzenetére
Ennyit csinál az "állandó 2 sim" opció ha engedélyezve van?
Nekem a 2. sim (céges) ugye flottás, ha azt átirányítja a privát számomra akkor hiába beszélek ingyenesen a kollégáimmal, akkor azért ugyan úgy fizetünk..
Ez minden, csak nem praktikus.
Akkor maradok a két telónál.. Vagy bevállalom, h nem lesz elérhető a 2.sim amíg az elsőn beszélek.
-
válasz
csocsoszán #4083 üzenetére
ezt már korábban leírtam nektek:
átirányítja azt a sim et ami standbyban van a másik aktív sim-re ahol a hívás várakoztatást meg bekapcsolja.
így ha 1 es sim en hívás van akkor a 2es sim átírányitva van az 1es sim-re azaz aki a 2esen hív az is az 1esen csörög.
dijcsomagtól függően, ha hálózaton belül van a két sim akkor díjmentes lesz neked, de ha hálózton kívülre esik akkor viszont rendes hívásnak számít és számlázásra kerül -
kentucky
őstag
válasz
Joe_Muad_Dib #4085 üzenetére
XEH még semmi...
-
Joe_Muad_Dib
tag
jött egy frissítés Vodára. novemberi a bizt. szint.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4083 üzenetére
Én is vissza fogom tenni a 2. sim-et és ki fogom próbálni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4080 üzenetére
Őő..
Pont ezt kérdeztem korábban. Fórumtárs képén látszik, van a legalsó menüpont (ne a karikázottat nézd, mert az most nem fontos), aminek pont az a lényege, hogyha az egyik sim mondjuk foglalt, attól a másik ugyan úgy csörög:
-
balika333
tag
En is beléptem a táborba. Megjelenés óta nézegetem és most a Media Markt akciójával egészen jó áron hozzá lehetett jutni. 319.990 Ft és 32e Ft-ot pedig felírtak ajándék kártyán amit 5 évig felhasználhatok. Csoda ez a készülék. Hatalmas még szokni kell de nagyon tetszik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4078 üzenetére
Jahogy jah.
Őő.. Akkor a Note8 dual is dual aktív.
-
csocsoszán
őstag
-
-
gyurma888
aktív tag
válasz
benczeb #4050 üzenetére
Pont tegnap kerestem én is, a samsung alkalmazásában készült jegyzeteket nem lehet máshonnan elérni, csak telefonról. Tehát ha elromlik a telefon, vagy más márkára vált az ember, akkor bukta a feljegyzéseit... Ezért fontos feljegyzésekhez én inkább a Onenote-ot használom, a samsungé meg max gyorsjegyzetekre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kentucky #4069 üzenetére
Neem, Nekem ez pont a híváskezelés miatt jó.
Nekem van egy privát, és egy céges kártyám. Szal, úgy értem, hogy mondjuk ha a priváton beszélek, akkor Nekem az jó, hogy mellette csörög a céges kártyámra érkező hívás, és nem foglaltra dobja.
@Titana: Ez inkább szoftveres kérdés.
Szerintem.
-
Titana
tag
Még egy kérdés, amit iPhonnal rögzítettem videót azt lejátsza a note?
-
-
kovacs65
őstag
válasz
csocsoszán #4066 üzenetére
Csak estefelé, addig utazok.
Mi a legegyszerűbb mód erre?Bocs. Most esett le.
Nem tudom, mert a másik SIM csak adatkártya. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4066 üzenetére
Sanszos, h ez sem fog tudni standby-t, ahogy elnéztem. De majd kiderül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4057 üzenetére
Szépen bele lehet pattintani a keretbe a kártyát, legalábbis Nekem sikerült.
Igen, haver utánanézett, mert s8-hoz keres valami alternatívát, és ő írta azonnal, h elvileg nem standy.
Ebből adódóan ki fogom próbálni itt, ezt a 2 online témát, még akkor is ha gyorsabban merül. Mivel az egyik kártyám céges, így hasznos lesz, ha mindkettő odavissza elérhető ha a másik épp használatban van.
Mi ez a fényszivárgás amúgy? Hasonló mint a Note4-nél a rés a keret és a kijelző között?
-
kovacs65
őstag
válasz
A linkje, akit érdekel, olcsó és jól működik.
-
kovacs65
őstag
válasz
Ugyanezt használom. OK
-
kovacs65
őstag
válasz
csocsoszán #4055 üzenetére
Én ennél egy sokkal olcsóbb Ali-st használok. Tökéletes.
-
csocsoszán
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #4055 üzenetére
Érdekes elgondolás, de nem mondom azt, hogy nem működhet. Viszont számomra itt a híváskezelés kicsit érdekes, hogy pontosan hogy, mint működik.
Hasonló lehet az elve, mint a régi "hálózatfüggetlenítős" simnek, aminek most nem jut eszembe a neve.
jah elvileg csak switch, nem tud dual standby-t.
-
csocsoszán
őstag
https://youtu.be/m_G1teGW8KY
[link]
Érdekes! Ha valaki kipróbálta, írjon véleményt! Köszönöm szépen! -
hackeeeee
Jómunkásember
Most jelenleg kivettem a 2. sim-et.
Itthoniak közül páran nehezményezték, hogy lehetőség szerint legyek már elérhető, vagyis, ugye ne legyen az, hogy hááááát, lemerült és hopp egyik helyen sem voltam elérhető, stb. Szal, most marad egy kis ideig a single sim, és a 2 teló, de később lehet visszaállok.
Így legalább nincs veszendőben a 64-es kártyám sem, de ez még meg fog változni szerintem.
Amúgy mondasz valamit, mondjuk csoportokba lehet tenni őket, és a csoportoknak elvileg lehet adni csengőhangot.
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy a Samsung saját alkalmazásában rögzített jegyzeteket PC-n, vagy weben el lehet érni? Illetve van tapasztalat MS OneNote-ba történő S-Pen-es jegyzeteléssel?
-
Arthemi$
csendes tag
válasz
pittbaba #3956 üzenetére
The limited manufacturer's warranty (European Bloc Warranty) does not apply to Samsung products purchased in markets other than EU / EEA / Switzerland. Therefore, we recommend consumers who want the limited European Bloc Warranty Guarantee to ensure that the product is a European model.
Remélem erre gondoltál
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
thebear007 #4036 üzenetére
Rájöttem, homescreen szerkesztése, és ott off.
-
kentucky
őstag
Navigációs sáv miért ilyen kevés színben elérhető? S8-on elvileg több színből lehet választani.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy volt e de jelenleg a Telekomnál független és Dual simes verzió kapható.
Ma én is beléptem a klubba egy fekete készülékkel -
kentucky
őstag
Nekem is van fényszivárgás úgy néz ki, de nem zavar.
Más: nem lehet eltüntetni a SIM jelzéseket notification centerből? Kicsit zavaró. Meg az is, hogy a névjegyeknél valamiért vesszővel elválasztva jeleníti meg a neveket, ez ellen nem lehet valamit tenni?
Még egy utolsó: nem lehet tárcsázóban olyat, hogy csak az egyes SIM-mel lehessen hívást indítani?
-
TechRobot
aktív tag
Ritka nem ritka h meghibásodik nekem meghibásodott. Házhoz jöttek és csere telót is kaptam.
Az oké hogy a GSM boltos talán meg csinálja és talán még jól is, de szinte biztos vagyok benne hogy nem nyomáspróbázza és hát onnan már nem IP68 a cuccos.(#4020) hackeeeee
Bixby gomb számomra annyira haszontalan, hogy újra tanítottam egy appal és most lámpa funkciót kapott a gomb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azt be lehet állítani valahol, hogy a bejövő híváskor írja, hogy melyik sim-re jön a hívás?
-
Jakesz
addikt
válasz
kovacs65 #4007 üzenetére
A végén leírtad a lényeget. Addig jók a GSM boltok, amíg nem kell gariztatni. De ha kell, akkor sok fejfájást tudnak okozni. Az egy dolog, hogy sok esetben elkövetnek mindent, hogy rád hárítsák a meghibásodás okát, de még ha be is veszik megjavíttatni, nem lennék nyugodtan, hogy a sufniszervízben a jó ég tudja, hogy mennyire rutinos fószer szerelgeti a drága készüléket, és hogy az a javítás mennyire lesz tartós. Az megint más kérdés, hogy abból a 100 ezer Ft-ból, amit a GSM-es vásárlásnál megspórol az ember a Note 8 esetén, meghibásodás esetén bőven elég lehet arra, hogy a gyári szervizben megcsinálják, és ugye a meghibásodás nem is törvényszerű, sőt kifejezetten ritka. De az ördög nem alszik.
-
RSteve
tag
Kösz az infot. Én is inkább kicsit drágábban venném mert azért pár ezer Forint nem számít, de később ne legyen probléma.
A SmartShop-ban vettem a családnak több Xiaomi-t, elég szimpatikus bolt, ott 254 szóval 250 körül azért már lehet kapni több helyen is.
Az Amazon annyira nem pálya mert kellene ÁFA-s HUF számla, azt meg onnan nem nagyon kapok. :-)
-
Az XXL-nél sok legolcsóbb ár úgy működik, hogy ha telefonon vagy személyesen érdeklődsz és korrekt telefont akarsz, akkor drágább lesz a kiírt árnál, mert a legolcsóbb az nem itteni régiós...stb.
Az egyik ismerős Nokia 8-at keresett, sok üzletet felhívott, többek között őket is, a kiírt legolcsóbb ázsiai régiós volt, magyar nyelvet nem tartalmazott...stb. és ha itteni régiós, magyar nyelvet is tartalmazó, minden tartozékos telefont szeretett volna, akkor huszonezret rászámoltak a neten kiírt árra, talán nem is ott vette meg végül. -
kentucky
őstag
Megjött a teló,eddig egy álom
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hamarosan kezdünk barátkozni. Még akklimatizálódik, szó szerint jég hideg volt.
-
RSteve
tag
Vett valaki mostanában GSM boltból Note 8-at? Kezdenek baráti árak lenni bár a kockázatokkal amit egy GSM bolt jelent tisztában vagyok, de a hivatalos ár kicsit meghaladja az ingerküszöbömet, annyira még nem elavult a Note 7 csere utáni S7 edge-m.
Most ezt találtam legolcsóbban, de az XXLGSM-ről sincs sok infóm.
-
TechRobot
aktív tag
Ha jól látom még mindig nincs meg a bölcsek a köve fólia téren, kár pedig jó lenne már..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged