- OLED monitor topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ktamas55
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy ha azt szeretném beállítani, hogy autóban használva a telefont, egy menet közbeni telefonhívást ne vegyen fel a telefont automatikusan, azt hol tudom kikapcsolni? A fejegységen vagy a telefonon? (Sync 3)
Eddig úgy működött, hogy csöngött-csöngött és én kattintottam a telefon felvételéhez. Most egyet csörren és már vonalban is van a hívó fél.
Semmit nem állítottam el, de a telefonon az android rendszer frissült a 8-asról a 9-es rendszerre. Csak az autóban van ez a jelenség, egyébként a telefon normális. -
laci0530
senior tag
válasz
TODI1111 #16497 üzenetére
Ment a tv közben, nem volt alapzajmentes a környezet. Visszahallgatva max. hangerőn teljesen érthető a másik fél. Kipróbáltam a 1220 ügyfélszolgálati számmal, egy pizzériával, ill. itthon egy másik telefonszámot felhívva. Az S10+ rögzíti mindkét felet, a Note 8 sajnos csak a hívó által elmondottakat. Lehet, hogy kezdeti szoftveres "bug" az S10+ esetén, bár már jött rá tegnap egy firmware frissítés, azt telepítve is ugyanez a helyzet.
Ami fontos: nem kihangosítva beszélgettem, hanem normál módon, a telefont a fülemhez tartva.
Dühítő, hogy a Note 8 használói a korábban.megszokott funkcióktól részben elestek a frissítéssel, ha tudom előre, eszembe sem jut feltenni a Pie update-et. -
TODI1111
veterán
válasz
laci0530 #16493 üzenetére
"Mindkét fél hallható (igaz, a másik valamivel halkabb), de működik."
Ezt kipróbálnád zajosabb környezetben is, vagy például otthon ha egy kicsit hangosabban szól a tv? Elméletileg az EU-n belül minden régióban korlátozva vannak a hívásrögzítő programok (pie rendszer alatt) és csak úgy működnek, hogy a hívott fél hangjánál csak a hangszoróból kihallatszó részt veszi.
-
laci0530
senior tag
válasz
maldini822 #16495 üzenetére
Az S10+ esetén igen, de a Note 8-ra is jó lenne root nélküli megoldás.. (egyébként így, pár óra után még mindig a Note 8 jön be jobban.. bár ne adták volna ki rá a Pie-t a funkciógyengítő frissítéssel.
akkor most egy 512 GB-s S10+ árával több lenne a zsebemben, nem vágytam volna frissebb cuccra.) Perszer azért ez (az új) se rossz teló.
-
laci0530
senior tag
Egy kis érdekesség a hívásrögzítéssel kapcsolatban Pie alatt: ma kaptam kézhez az S10+ telenoros telefonomat, és ezen Pie alatt működik az Automatic call recorder alkalmazás. Mindkét fél hallható (igaz, a másik valamivel halkabb), de működik. Root természetesen nincs a pár órás új telefonon, tehát gyárilag ilyen. Nemrég frissített is egy több mint 400 megás csomagot a szoftveren, de ezt követően is jó a rögzítés. Szóval számomra ez inkább tűnik tervezett avultatásnak és vásárlásra ösztönzésnek, mintsem kizárólag a Pie "ajándékának" a Note 8 esetében.
-
Kasya
nagyúr
válasz
maldini822 #16486 üzenetére
Odinnal valoszinuleg, igen.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Akkor már minek oreo? Ott a nougat.
-
Capella
senior tag
válasz
Melyik? A Pie-ra? Akkor Odinnal vissza tudod rakni a legutolsó Oreo romot, de azt mondják utána factory reset kell. Jobban, mint ha Oreo-ról Pie-ra frissítesz.
Ha csak a programot frissítetted volna, semmi gond. Letörlöd a jelenlegit, majd telepíted az apk-t amit linkeltem, vagy azt, amit gyurma888 írt.
-
bordi10
senior tag
válasz
Bárki, aki esetleg belefut Pie-on működő Googlesans betűkészlet apk-val, pls linkelje.
Oreon-ment, Pie-on sajnos nem, egyelőre XDA-n sincs rá megoldás -
maldini822
csendes tag
Köszönöm. A frissítés megtörtént, de minek. Vissza tudom csinálni?
-
gyurma888
aktív tag
-
Capella
senior tag
válasz
maldini822 #16482 üzenetére
Note8-on nem kell root a hívásrögzítéshez, ha maradt Oreo.
Két dolgot csinált ezügyben a Google. Egyik a Pie, ami alatt nem lehet rendesen rögzteni a hívott fél beszédét.
A másik a Pie-tól függetlenül is tiltja az új irányelvekben a hívásrögzítő program hozzáférését a Névjegyekhez. Emiatt nem tudsz normálisan felvételt készíteni, mert neked kell átnevezgetni a fájlt.
Tehát ha maradtál Oreon, akkor elég ha egy nem frissített verziójú hívásrögzítőt használsz, és ezentúl ne frissítsd.
Valahová linkeltem már, de ismét. ACR 30.2A másik root nélküli megoldáshoz kell egy thaiföldi SIM, és a CSC átállításával Pie-on is megy a hívásrögzítés.
-
laci0530
senior tag
válasz
maldini822 #16482 üzenetére
Gyakorlatilag rendszergazdai jogosultságok mrgadása a telefon tekintetében, viszont garanciavesztéssel jár. Hasonló, mint iOS-nél a jailbreak.
-
kutga
félisten
válasz
maldini822 #16479 üzenetére
Egyszerű megoldás nem lesz rá.
-
laci0530
senior tag
válasz
maldini822 #16477 üzenetére
Root-tal elvileg működik, de azt nem tudom, hogy Note 8 Pie-ra elérhető-e root jelenleg.
-
maldini822
csendes tag
Igen, ez is egy megoldás, de talán van egyszerűbb módja is a dolognak, legalábbis remèlem. Szemèlyisègi jogok vèdelme. Engem pont nem zavar ha valaki felveszi amit mondok, de nagyon sokszor hasznos volt ès bízom benne, hogy mèg lesz is. Csak valaki mondja meg hogy mikèppen.
-
kutga
félisten
válasz
maldini822 #16477 üzenetére
Diktafon+kihangosítás.
-
maldini822
csendes tag
Sziasztok. Elvettèk a hívásrögzítèst, amit állítólag kèsöbbiekben sem kapunk vissza. Tudtok erre bármi megoldást ami segíthet? Előre is köszönöm.
-
-
kpal
nagyúr
Na nekem is 3 napja fent van a Pite ,Osztràkban vàsàrolt telo.
Van ami tetszik benne van ami nem ,de pl. a kamerànàl a közelitès nagyon nem jol sikerült a règinèl jobb volt hogy a gombat kellet csak jobbra es balra huzogatni ,most meg nem lehet folymatosan maxra tolna attol függ hogy sikerül pöckölni ujjal. Es hogy lehet kèt appot egyszerre hasznàlni mert nincs ott a kis jelzès hogy fèl kèpernyőre tegye
Ès alul hogy lehet eltünetni a gombokat anno csak 2x megèrintettem a bal pötyöt es eltünt ,most hogy is van ez -
Lehet megvan a bűnös fogyasztóm. Az AOD sajnos akkor is kér enni, ha csak a 30sec-es érintésest kapcsolom be. Most full kinyomtam es sokkal jobb lett standby fogyasztás.
-
tomi613
aktív tag
Pie: Nincs osztott képernyő, hívásrőgzités, wps....
-
törölt tag
válasz
bordi10 #16459 üzenetére
Nálam is 2-4% -ot eszik éjjel a Pite, azonosan az előző főverzió alatti fogyasztáshoz. AOD szintén nincs bekapcsolva, de repülő módba nem rakom. Nyilván ez esetben az sem mindegy, hogy milyen a vételi elhelyezkedés, mennyit ugrál mondjuk a vétel keresés.
Nem kapcsolom ki, nem korlátozom a telefonjaimat éjszakára. Csak a netet tartom feleslegesnek, amikor alszom. AOD -ra sincs szükségem. Általában úgy alszom, mint akit fejbe vertek. Azt hiszem 5% volt a max. éjjeli fogyasztásom mondhatni normális működés mellett. Úgy általánosságban véve, nem egy konkrét ROM -on.
Szerk.:
Tehát én e tekintetben nem érzek változást. Jobb és rosszabb sem lett. Az egyik korábbi Oreo ROM -on voltak fogyasztási anomáliák. Szerencsére itt nálam nincs probléma.FR amúgy volt nálam, de más okból. Kicsit dadogott a rendszer frissítés után.
-
bcl
senior tag
válasz
Firehand #16454 üzenetére
Egyszer már írtam a topicba (tavaly szeptember magasságában), hogy Szegeden is van SES, és itt helyben javítják. Ha van alkatrész, aznap.
Velem nagyon rendesek voltak, kijelzőcsere volt. Nem volt, hozzá, megrendelték, és szóltak, mikor megérkezett hozzájuk.
kb 3 óra alatt kész volt, és csak addig volt ott a telefon.Ha itt, vagy a környéken laksz, ajánlom őket!
-
Köszi!
Esetleg úgy nem nézte valaki hogy csak a gsm megy? -
havasil
csendes tag
válasz
TODI1111 #16456 üzenetére
Ezek szerint nem teljesen ugyanaz a rendszer. Egyébként úgy logikusabb, ahogy Note9-en van, nem tudom, Note8-on/S8-on miért tették be az Assistant menu alá.
gyuri81: repülőben nekem kiegyenesedik a grafikon. Mindezt úgy, hogy még nem volt FR mióta megvan, pedig túl van két főverzió váltáson. -
Nektek mennyit merül éjszaka a pite mobilnet és wifi nélkül?
-
guminyúl
tag
válasz
Firehand #16454 üzenetére
Szia!
Teljes kijelző cserénél leveszik az arcát és egy teljesen újat kap.
Azt, hogy megéri-e, csak te tudod eldönteni. Használhatod így is, ha nem zavaró vagy éles a repedés, próbálkozhatsz házi varázslattal (bár én ezt kihagynám, ha az én telefonom lenne).
Használtan most 110-120 ezer körül van az ára, ennek legalább a felét bele fogod tenni. Ha használod még 2-3 évig, akkor megéri, ha nem, akkor add el így és vegyél egy másik telefont.
Ha van rá garanciád, akkor hivatalos helyen, ha nincs, akkor kb. mindegy. Bárhol belefuthatsz béna szervizbe, de lehet, hogy a legolcsóbb helyen is jól megjavítják neked. Az inteneten minden helyről lehet rosszat és jót is olvasni. Nekem pl. az Árkád SES-ben cseréltek kijelzőt, nagyon szép munkát végeztek.
GSM boltok 2-3 órát ígérnek, a valóság inkább néhány nap.
-
Firehand
tag
Sziasztok.
Tegnap este sikeresen leesett a telefon és neki koppant a széknek, az edge szélé szépen berepedt, a kijelzőnek első látásra semmi baja, viszont az üveg biztosan betört...
Mobil outftters fólia volt rajta de ez sem teszi sajnos törhetetlenné.
Annyira nem rontja a használatot MÉG a törés, de kérdés hogy mi lesz később az üveggel?Kérdésem a következő lehet e cserélni az üveget vagy csak a kijelzővel együtt? Valahol olvastam hogy 69.000 Ft az üveg csere ez reális? Ha kijelzőt cserélnek (csak kívancsi vagyok) akkor olyankor az üveget is cserélik vagy ez 2 külön alkatrész és külön ár?
Megéri egyáltalán cserélni és költeni rá?
Hol érdemes cseréltetni? Hivatalos szervíz vagy sima gsm szervíz?
Mennyi idő alatt cserélik ki?
Előre is köszönöm az ötleteket
-
negatiw
tag
Sziasztok! Olyan sötét háttér "csináló" nincs a pie-re.? Olyasmi mint a Substratum volt?
-
surda96
csendes tag
Hol tudom azt beállítani PIE alatt, hogy ne húzással tudjam felvenni, vagy elutasítani a hívást, hanem csak érintéssel? Nem találom a beállítások között.
-
boksz
senior tag
Jól látom, hogy a frissítéssel eltűnt a wifi automatikus kikapcsolásának lehetősége ha a telefon képernyője kikapcsol ?
-
S e t h
nagyúr
Volt pár percem mozi előtt megfogdosni az S10+ samut és ha nem nézem, hogy ugye a legfőbb szempont, az s-pen is hiányozna, ami számomra inkább megdöbbentő volt, hogy a pie-t olyan szintűvé rakta össze a samu, hogy nagyjából ha a gyorsaságot veszem alapul, részemről nincs alapja a váltásnak.
Nálam az utóbbi időben az oreo elég gyengén muzsikált, energiatakarékos üzemmódban konkrétan szenvedés volt, ahhoz képest, amikor megvettem, nagyon akadozott.
Kiváncsi vagyok mit hoz majd az android 10-es verziója és ezzel együtt mit kap majd meg a note 10 is. -
bordi10
senior tag
válasz
Massmurderer #16438 üzenetére
Semmi különös változás...
-
james008bond
őstag
válasz
Massmurderer #16438 üzenetére
Ahogy olvasom, ez csak egy szimpla biztonsági frissítés.
-
Dr V
őstag
Úgy tűnik, h megvan a smart lock hibára a megoldás. A GPSnél engedélyezni kell a bluetooth eszközöket is.
-
total90
veterán
Nektek a Pie frissítés után mekkora a maximális felbontás videónál?
-
tixem
addikt
Hogyan tudom bekapcsoloni azt, hogy zárolt képernyőn a kékkel bekarikázott értesítéseknek ne csak az ikonját mutassa, hanem a teljes értesítést. Eddig láttam az email tárgyát és a feladót, messengernél azt, hogy ki írt és mit stb
Ez nekem nagyon nagy hülyeség, hogy rá kell nyomni és legördíti az értesítési sávot WTF
-
Nálam épp most szed ota-n valamit, csak azt nem tudom hogy XEH vagy OXR
Mindegy...nagy jelentősége nincs is....
Remélem a készenléten reszeltek valamit, mert éjszaka megint megvett 4-5%-ot a semmire.
Amúgy nekem olyan szeptember körül volt a legjobb az üzemidőm, épp tegnap nézegettem vissza a képernyőfotókat. Volt hogy 2 nap üzemidő alatt elment 5 óra kijelzőt az ÉN felhasználó szokásaimhoz mérten. Fogalmam sincs hogy tudott annyit.
-
mateus
senior tag
Nekem komolyabb bajom nincs a Pie-al, akku időt is hozza, viszont ami zavar az az automata fényerő-állítás összevisszasága esetemben. Van, hogy minimumra veszi a fényt, van hogy túltolja és kiég a szemem, az előző rendszeren meg jól működött, fura. Próbálom szabályozni, hogy tanuljon, de még nem tökéletes...
-
TarMaster
csendes tag
válasz
Massmurderer #16412 üzenetére
Köszi a választ! Akkor nem vagyok egyedül
DE! Megvan a megoldás! Mert Google a barátom
Egy külföldi fórumon megtaláltam a megoldást.
A fejlesztői beállításoknál az animációk beállításánál én minden animációt kikapcsoltam, hogy pörgősebb legyen a teló. Az ugrálás oka és megoldása itt keresendő. A megoldás:
Az "Animáció tempója" beállítást 0,5x -re kell állítani. A többi animáció maradhat kikapcsolva. Eredmény: nem ugrál többé a hívószám híváskor, szépen működik a call screen, ahogyan kell. -
Massmurderer
őstag
[link] szombaton vettem a fülest
Hát gyerekek,batár jól szól
5 órát bir ki 1 töltéssel.
-
bordi10
senior tag
válasz
Massmurderer #16412 üzenetére
Nálam semmi ilyen, bár nem dual sim
-
TarMaster
csendes tag
Hali! Felraktam én is a Pie-t dual SIM-es XEH telómra. Kellett egy kis idő, amíg megszoktam az Oreo után
Már tetszik a Pie, de két dolog nagyon zavar:
Az egyik, hogy nincs a "Hely" beállításnál "energiatakarékos" mód, ezért a GPS vevő mindig be van kapcsolva, így gyorsabban merül az akku. Bár bekapcsolt GPS mellett a Pie jobb akkuidőt produkál nálam, mint az Oreo.
A másik zavaró dolog az, hogy amikor valakit hívok (tárcsázok), akkor a hívóképernyőn a kör alakú hívókép alatt vízszintesen össze-vissza ugrál, vibrál, szaladgál a hívott fél telefonszáma és hívott szám telefonszámtípusa. Biztosan azért, mert híváskor nemcsak a számot írja ki, hanem kiírja a telefonszám előtt (a névjegyzék bejegyzése alapján) azt is, hogy milyen telefonszámtípus a hívott szám: mobil, stb.
Csak akkor áll le az ugrálás, amikor a másik fél felveszi a telefont. Nem tudom, hogy másnál is van ilyen bibi, vagy ez csak az én problémám? És mi lehet rá a megoldás? Hogy lehet kikapcsolni, hogy a telefonszámtípust ne írja ki? Esetleg valami "build.prop" módosítás? -
bobace
addikt
válasz
ktamas55 #16398 üzenetére
Ezt még senki nem próbálta ki???
Én még nem vagyok Pitén (kivárom mások tapasztalatait), de ezt találtam XDA-n:
Easy and without root:run this adb instruction to enable call recorder:
adb shell settings put global op_voice_recording_supported_by_mcc 1
if you reboot your phone you will need to run adb from step 1 again. To prevent this, install jOnePlus Tools from Play Store:
3)After install jOnePlus Tools, run this adb command to let the app change security settings, enabling it to turn call recorder on after reboot:
adb shell pm grant net.jroot3d.joneplustools android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
A lényeg, hogy adb-n futtatni kell a fenti parancsot, de sajnos csak a következő rebootig érvényes. Ehhez kell egy külön app, aminek jogot kell adni, hogy átírja ezt a beállítást magától újrainduláskor.
-
Tökéletesen igazad van!
Amúgy szerintem semmi innováció nincs évek óta. Reszelnek ezen-azon, de igazi nagy áttörés nincs, csak inkább amolyan tökéletesítés illetve a fogyasztói társadalom visszajelzéseit kezdik meghallgatni (gondolok itt az egykezes használatra vagy pl amit a Samu kitalált a Good Lock app-okkal) illetve sötét volt anno a droid aztán kivilágosították és most rájöttek, hogy a sötét mód milyen milyen menő- persze mivel amoled panelek kevesebbet esznek.
Igazi nagy áttörés egy új akkumulátor lenne pl a grafén alapú, de nyilván ez is csak a telefon egy szegmense....
-
Valami még mindig nem oké a telefonommal, este wifi és mobilnet nélkül megint megevett 6%-ot az akksiból.
-
Dr V
őstag
válasz
bbsofficial #16402 üzenetére
Beállítások, speciális funkciók, kéz és egyéb mozdulatok, ujjlenyomat érzékelős mozdulatok
A frissítés után az összes beállításon végigmentem, azért tudom, hogy hol volt.
Cserébe a smart lockot javítsd még, a frissítés óta nem megy -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Feltűnt 3 dolog, ami nekem hiányzik a pitéből:
1. Nem tudom lehúzni az ujjlenyomatolvasóval az értesítési sávot.
2. A naptár remindere már nem pipálgatós, így mindig bele kell kattintani ha kész van, és nem is mutatja áthúzva.
3. Sötét képernyőnél a homegombot megnyomva rögtön a pinpad jön elő, nem látom az órát. Pin után mindig OK-ot kell nyomni.Ti találtatok valamelyikre megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (140)
- iPhone 15 Plus / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (141)
- iPhone 13 / 128GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (138)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest