-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
O.CS
aktív tag
Milyen tokot használtok a telefonhoz?
-
-
-
Apucy01
őstag
Srácok
ő milyen változat? Samsung Galaxy A7 (2018) 128GB Dual A750itt található [link]
-
fenky
tag
Szuperlassitás módban hogyan lehet beállitani, hogy ne csak 2 mp-t rögzítsen?
-
Hosssszu
őstag
A régebbi nem beépített akkuknál tudtam hogy csak egy év gari vonatkozott rá, csak valami miatt azt gondoltam hogy a beépített akkuknál már ugyanannyi a gari, mint magára a készülékre.
Mindegy, lényeg hogy ne romoljon el hamar. -
sasa58
tag
válasz
#86973952 #572 üzenetére
Nekem egyébként nem igen jön össze az általad írt 4-5 óra kijelzőidő. 93%-ról 15 %-ra merülésnél 3,5 óra a rekordom. Az akksi merülés szerintem a készülék egyik gyengéje (a fényképező problémák mellett), ráadásul 15%-ról kb 4 óra töltés kell 90-ig. Biztos lehet persze még valamit finomítani a beállításokon, de nem akarok jobban belebonyolódni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #573 üzenetére
Ez elég furi hozzáállás a Samsungtól.
Nekem a P9 pont akksi gond miatt került szervizbe kb. másfél éves volt a készülék.
Vissza ugyan már nem kaptam, de kaptam helyette csereutalványt, amiből pont kijött az A7.
Tehát a Huawei biztos hogy nem egy év garit vállal az akksira. -
törölt tag
válasz
#86973952 #572 üzenetére
Elvileg mégsem így áll a garancia Samsung -nál:
"Kiterjesztett Samsung jótállás”: a Samsung az általa forgalomba hozott termékekre 12 hónap teljes körű kötelező jótállást (alapjótállás) és további 12 hónap kiterjesztett Samsung jótállást biztosít. A kiterjesztett Samsung jótállás alapján a jótállás kizárólag a készülék kijavítására vonatkozik, továbbá az alapjótállási időt követően történő fődarab csere esetén a jótállási igény elévülése nem kezdődik újra. Mobiltelefonok esetén a kiterjesztett Samsung jótállás nem terjed ki a készülékkel együtt értékesített tartozékokra, és a beépített akkumulátorra."
Majd megkérdezem az ügyfélszolgálatot hogy működik ez más, szintén hivatalos forgalmazónál.
-
törölt tag
Én nem igazán szoktam ezzel foglalkozni, de nem is nagyon tudnék. Elég sűrűn megy végig teljes töltési periódus a használati szokásaim miatt.
Elhasználódás biztos van az évek során, de nálam még sosem volt gond akkumulátorral. Ettől függetlenül mindig evidenciában tartom, hogy beépített telepre 2 év garancia szokott járni. Amennyiben az adott készülékre is 2 év garancia van.
Szerintem letolsz egy teljes töltési periódust, utána pedig egy másik, hasonló applikációt (vagy akár ezt is újra, adat eltávolítás után törölve) gyanítom tök más adatot fog mutatni.
Szerk.:
Egyébként a diagrammot elnézve elég fura lenne másfél hónap alatt ilyen elhasználódás. Már ha jól értelmezem, annyira nem ismertem ezt a programot.Azt sem tartom teljesen normálisnak, ha valaki többször rátölt az akkumulátorra. Mármint elhasználódási szempontból nézve.
-
törölt tag
válasz
macilacus #565 üzenetére
Ezzel nagyot dolgozott eszköz. Jól eltűntek a vonalak. Kár érte, pedig jó kép lenne. Egyébként pont erre lenne jó egy normális HDR -es Gcam.
Amúgy belenagyítás nélkül jó. Csak pont az ilyen esti fotóknál szerintem verhetetlen a Gcam korrekciója. Még a felsős Samsung modellekhez képest is. Szerintem...
Szerk.:
Nem állt szándékomban leszólni a fotód. Remélem nem vetted annak.------
Köszi
-
macilacus
senior tag
Itt egy esti kép a gyári kamera alkalmazással
(#562) ρσгτσ: gratula
-
törölt tag
Szándékosan külön posztban írva:
Felkérésre, ajánlásra Topikgazda lettem, amit remélem senki nem kifogásol.
A héten szeretném elkezdeni a most már fontossá váló összefoglalót, amit természetesen véleményeztetek veletek is. Bár elég sok összefoglalót és leírást csináltam már, de ötleteket mindig szívesen látok. Sok ember, sok látásmód.
-
törölt tag
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Egy ideje már nekem is a febr. 1 biztonsági javításos frissítés van fenn. De csak ma vettem észre egy apróságot am eddig nem volt, de már van.
Mikor megvettem a telefont akkor bekérdeztem ide egy olyasmit hogy; van-e arra mód hogy widgettel, vagy valamilyen gyári appal le lehessen zárni a kijelzőt. Akkor még nem volt csak olyan amit a Play áruházból lehetett letölteni.
Jelentem most már a frissítés után van rá gyári megoldás is.
Az értesítési sáv feletti ikonsorba (nem tudom mi a neve. ahol wifi, hang, elemlámpa, stb ikonon vannak) bekerült a "Phone lock" nevű ikon, ami pont azt csinálja amit a neve sugall.
Öröm és boldogság van most.Gondoltam leírom, hátha más is kereste anno ezt a funkciót.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #540 üzenetére
Ismét Pite gyári kamera app. Ez erős, szemből érkező napfényt elég jól leveszi. Ebben egyébként a korábbi Oreo ROM -on is jó volt. Tehát ez nem változott, talán picit javult.
Alternatív kamera applikációknál sokszor lehet az gond, hogy ilyen témánál totálba nyomja a képen a napfényt. Vagy annyira lesötétít, hogy használhatatlan lesz a kép, elvesznek a részletek. Akkor is gond, ha momentán nincs benne a nap a képben, csak a téma elhelyezkedése miatt szemből érkező erős fénnyel kell számolnunk.
A telefon képernyőjén amúgy ezt lehet látni:
-
törölt tag
válasz
#86973952 #555 üzenetére
VDH szoftvert IDE feltöltöttem. Az aktuális magyar Vodafone ROM. Annak hasznos, akinek valóban ez van a készülékén.
Azt még elfelejtettem, hogy a ruszki szoftver első boot után orosz nyelven indul. Ez nem probléma, mert a nyelv kiválasztásáról szól. Tehát egyből be lehet állítani a magyar nyelvet. Mielőtt bármilyen bellítást megkezdenénk, ami a telefon első indításakor megszokott.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #552 üzenetére
Valami nem lenne oke, akkor szóljatok. Kicsit fáradt vagyok, de úgy tűnik nem írtam el semmi.
Ruszki ROM - hoz gyorsabb letöltő link ITT található. Más CSC, mint ami nálunk van. Tehát a leírásban CSC csere szerint kell eljárni.
Nálunk ennél a telefonnál például XEH és VDH CSC van. A ruszki az SER.
Fontos az is, hogy mindenképp legyen lementve a telefonodon lévő stock szoftver is. Ami Odin -nal flash -elhető. VDH -t nemsokára felteszem egy gyorsabb linkre. XEH verziót egyelőre nem tudom, mert sajnos nincs annyi időm.
FONTOS az is, hogy az én telefonomon VDH ROM van, tehát XEH verzóval kapcsolatban nincs tapasztalatom. Elvileg nem kellene hogy gond legyen. Főleg, hogy a VDH alapvetően (más szempontból) zártabb ROM. Mellesleg singl SIM.
Szerk.:
VDH - Vodafone szoftver
XEH - független szoftverEddigi információk alapján Telenor -nál és Telekom -nál vásárolt készülékek is XEH ROM -osak.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #551 üzenetére
#odin #flash #rom
Odin használata:
1. Letöltöd és kicsomagolod az Odin -t. Nem kell telepíteni, csak elindítani az exe fájlt.
Ezt fogod látni:2. Letöltöd az adott ROM zip fájlt és kicsomagolod a benne lévő fájlokat.
Ezt fogod látni, nyilván nem teljesen azonos adatokkal másik ROM esetében:3. Be kell illeszteni az adott fájlokat az Odin -ba a képen látható módon:
Tehát BL részbe a BL kezdetű fájlt, AP részbe az AP kezdetű fájlt, CP részbe a CP kezdetű fájlt. CSC résznél két lehetőséged van, amihez általában 2 fajta fájl van a csomagban. A HOME_CSC kezdetű fájlt akkor kell használni, ha azonos CSC kódos szoftvert készült flash -elni, mint ami a telefonodon van. Ez esetben nem lesz FR a telepítéskor. A CSC kezdetű fájlt akkor kell használni, ha eltér a telefonodon lévő CSC a flash -elni kívánt szoftverétől. Ez esetben lefut az automata FR, tehát szükséges előtte menteni az adataidat egy külső tárolóba. Downgrade -nél is az a CSC fájl kell, ami CSC váltásnál.
Az AP fájlnál elképzelhető, hogy gondolkozni fog pár percig a számítógép. Esetleg úgy tűnhet, hogy kifagyott. Várj türelemmel.
Fontos megjegyezni!, hogy FRP lock kerülhet a készülékre. Ennek értelmezéséhez segítséget nyújt a google, mert tudomásom szerint ennek a témának a kitárgyalása tilos ezen a fórumon. Nálam erre nem volt szükség, így csak más leírásból tudom:
Egyébként a fenti linken is találhatsz fontos információkat. Bár vannak eltérések, sok hasznos dolgot leír. Inkább kérdezz többször, mint egyszer téglázz.
4. Kapcsold ki a telefonod. Arra figyelj, hogy az akkumulátor legyen legalább 50% -on.
5. Tartsd lenyomva egyszerre a hangerő+ és a hangerő- gombot.
6. Kösd össze USB -n a telefont és a számítógépet. Ne engedd el addig, amíg meg nem jelenik egy kék hátteres szöveges rész a telefon képernyőjén.
7. Nyomd meg a hangerő+ gombot a folytatáshoz.
8. Csatlakozás után megjelenik az Odin -ban a COM port száma, ahonnan kapcsolódik az eszköz.
9. Nyomd meg a START gombot az Odin -ban. Ezzel elkezdődik a flash.
10. Amikor végzett kiírja, hogy PASS!Közben a telefon magától újraindul.
Az első indítás hosszabb lehet, mint máskor. Nem kell megijedni.
FONTOS!
Mindig csinálj biztonsági mentést!
Csak saját felelősségre! Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok! -
törölt tag
válasz
pocokfej #550 üzenetére
Én magyar Voda szoftverest hagytam ott az oroszért. Tehát VDH/VDH/VDH volt.
Mivel más CSC kód, ezért FR -rel megy az áttérés. Úgy kell csinálni. Meg szerintem amúgy sem rossz dolog az FR főverzió váltásnál. A ruszki ROM pedig SER kódos.
Viszont...ma megérkezett a spanyoloknak is a Pite. Tehát PHE kóddal. Valószínű az szoftverben közelebb áll hozzánk, de nem hiszem, hogy lenne valódi különbség. A build date szintén március 5. szóval sanszos február 1. annál is a security patch. Ami azt jelenti, hogy hozzánk másik fog jönni. Mivel már van XEH kódra március 1. is.
Később egyébként leírom a ROM áttérés menetét. Odin kell hozzá, meg letöltött ROM -ok.
-
pocokfej
csendes tag
válasz
#86973952 #548 üzenetére
hello
Nem vagyok gyakorlott ezért kérnék segitséget.
Ha napokba megondolnám és felraknám a orosz verzios pitét akkor odinal hogy tudnám pontontosan megcsinálni. Van e arra mod hogy az adatok megmaradnak e ha erre frissitek vagy teljesen szüz lessz a rendszer?
A készülék telenornál vásárolt 2 simmes sma750fn.
elöre is köszönöm válaszokat -
Hosssszu
őstag
-
törölt tag
válasz
Hosssszu #546 üzenetére
P9 azért jobb képeket lő, de alapvetően kamera terén annyira nem éreztem abba a kategóriába, ahova szánták. Példának még nem is az előtte lévő, hanem a kettővel előtte lévő generációt hoznám.
[link]
[link]
[link]
[link]pocokfej
Nem hiszem. Kiindulva a Note8 Pitéjéből. Persze alkalmazás kínálatban, apróságokban lehet. Pl. szolgáltatás ROM -mal szemben.Viszont nálam az áttérés probléma nélkül ment. Illetve a visszatérés is az eredeti szolgáltatós ROM -ra. ROOT, Knox és egyéb mókolások nélkül Odinnal.
-
pocokfej
csendes tag
Szerinted lesz bármiféle számotevökülönbség a ruszki és a magyar régión jövőben megjelenő pie között?
-
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #540 üzenetére
Köszi a képeket!
Én nagyon sajnáltam a P9-et lecserélni erre a telefonra (garanciás csere volt, nem került pénzbe).
Elsősorban a fényképező minőségétől tartottam, mert a P9 topikban azért voltak nagyon jól sikerült alkotások.
De ezek a képek főleg ilyen időben szerintem teljesen jók. Úgy érzem ránézésre simán megvan a P9 szintje.
Mondom ezt úgy hogy igazából "nem értek a fotózáshoz", havi 1-2 képet ha csinálok.Lényeg hogy most már kevésbé hiányzik a P9.
-
törölt tag
válasz
pocokfej #543 üzenetére
Ugye a SOT mindig felhasználás függő, így az írt időket csak egymáshoz viszonyítsátok, ne a nálatok tapasztaltakhoz.
Nekem Oreo -n nem volt kiemelkedő üzemidőm. Általában nálam rosszabb üzemidők vannak az aktív használat és szinkronok miatt. Nem szoktam optimalizálni sem, illetve a fényerőt nem szeretem alacsonyan. Sokszor vagyok szabadban, tehát nem ritka a magas fényerő.
Viszont játszani sem szoktam, ami önmagában is sokat fogyaszthat. Mellesleg nem minden játék fogyaszt azonosan.
Oreo -n kb. 4-5 óra kijelző időt produkáltam, Pite alatt ez felment 6-7 -re. Kb. 19-20 óra alatt. Nyilván egyéb vonatkozásai is vannak a fogyasztásnak, mint például az sem mindegy, hogy wifi vagy mobilnet alatt csinálom. Sokat mászkálok BP területén, tehát a "jelkeresés" is aktívabb.
Teljes mobilnet alatt mászkálás közben nálam inkább kisebb értékel jöttek. Pite meg akkumulátor tanulás alatt van, szóval meglátjuk mi ennek a vége.
A mobilnet nálam folyamatosan megy, van néha navigálás is.
Volt ennél jobb is, de ez igen aktív használat mellett relevánsabb. Mellesleg (szerintem) a rosszabbik statisztika fontosabb, mint a legjobb.
Éjjel pedig 1-2% körül fogyaszt nyugalmi állapotban. Repülő módot nem használok, de a net olyankor ki van kapcsolva. AOD is alszik este 11 -től reggel 6 -ig.
-
törölt tag
Igen. Természetesen csoda nem történt, de szerintem jobb lett a képalkotás. Időm még nem igazán volt tesztelni, de időnként egy-egy képet bedobok ide, hogy más is lássa mire lehet számítani.
Annyi biztos, hogy az impresszionista képalkotás a részletekben már nagyon ritkán köszön vissza. Továbbra is Samsung módjára élsimít (ami a kamera komponensek, szenzor miatt változó egy-egy modellnél), de sokkal jobban. Szerintem a képek összhatása is előnyére változott.
Azért ilyen borult időben nekem sokkal borzalmasabb képeket csinált előző ROM -on. Leginkább pacáktól ecsetkezelést idéző képalkotástól hemzsegtek a fotók.
Az AI is jobb lett. Jobb, élethűbb színeket "csinál" és jobban eltalálja a témát/jelenetet.
Azt is hozzáteszem, hogy maximális felbontáson készültek a képek. Annak ellenére, hogy szerintem 12 MP -en jobbat lehet csinálni. Viszont nem releváns, mert a legtöbben úgyis maximumon fogják használni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Általában, ha van is erre nem gyári megoldás az nagyobb merüléssel is szokott járni. Függetlenül attól, hogy kell -e ROOT vagy nem. Szóval amíg nincs erre gyártói megoldás, addig nem hiszem, hogy más verzió normálisan működni fog.
Én LG G szériában szoktam meg a koppintásokat. Valóban kényelmes dolog. Bár ujjlenyomat óta a koppintós érzékelést csak záróképernyőig szeretem. Amire mondjuk még a fenti gyári megoldás jó.
Altatásra van pár Play -es app. Vagy alkalmazás ikont kitéve lehet altatni, vagy némelyik launcher koppintva is tudja gesztussal. Pl. Nova. Nem tudom ennél mennyire működik, de gondolom normálisan vezérelhető.
-
fenky
tag
válasz
#86973952 #513 üzenetére
Igen, sajnos tudom. Nekem meg pont az kéne, hogy AOD nélkül a kijelzőn 2x bárhova koppintok és ébred-alszik. A Sony-nál nagyon megszoktam az 5 év alatt, kényelmes volt. Sima szoftveres fícsör, de sajnos úgysem fog belekerülni.
A gyári alkalmazásokat preferálom, de ha erre lenne külső alkalmazást, arra beneveznék -
törölt tag
válasz
macilacus #535 üzenetére
Samsung verziója szerintem nem olyan rossz, mert kevésbé kavar be más vezérlésbe.
Van ahol például a képernyő oldaláról becsúsztatva aktiválódik a vissza funkció. Az bekavarhat sok programnál.
Szerintem könnyen meg lehet ezt szokni, de nyilván kinek a pap, kinek a papné...
Alapvetően a gesztusok nagyon sok képernyőn levő felesleges grafikai elemet kiváltanak.
Szerk.:
Pite alatt már az is jó dolog, hogy egy csomó vezérlés (fülek) lekerült a képernyő tetejéről az aljára. Gyártói applikációknál, például tárcsázóban vagy a galériában. -
törölt tag
válasz
macilacus #533 üzenetére
Navigációs sávról jut eszembe (a képen).... Pite alatt javult a navigációs sáv helyetti gesztusvezérlés. Oreo -n én annyira nem voltam vele elégedett.
Szeretek gesztust használni a telefonokon és mivel a ROOT -tal ugrik a garancia elég necces téma másik applikációval vezérelni.
-
macilacus
senior tag
Egy kis virág-bogár makró Camera FV-5 használatával
-
törölt tag
Kivágott kacsás kép. Full resolution -ra katt. Némileg javult a gyári kamera app, de egyes helyzetekre még kell a csiszolgatás.
-
janeszgol
félisten
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
#86973952 #509 üzenetére
Kipróbáltam a visszaállítást is, minden rendben van. CSC csere simán megy, és a Voda ROM rendben visszaáll VDH/VDH/VDH -ra. Szóval nálam nincs gond. Ezt ellenőrizni akartam, megyek is vissza ruszki Pitére.
Eddigiek alapján egyébkent a fogyasztás jobbnak tűnik és a rendszer is sokkal pörgősebb nálam. Előbbihez nyilván hozzájárul a már bekapcsolható sötét mód, de ettől függetlenül is jobbnak tűnik.
-
janeszgol
félisten
Meg. 100 ezer ft alatt ez az egyik legjobb ajánlat. Ennél már csak a Xiaomi/Meizu telefonok jobbak ár/érték arányában, illetve 60 ezer ft alatt ott a P Smárt 2018/Honor 9 Lite. Illetve az Asus Pro M1 és M2, amik még megérik az árukat, esetleg a Nokia 6.1 leárazva. A többi kuka.
De nekem ez az A7 2018 az egyik nagy kedvencem lett.
-
Hatvan9
senior tag
Iszonyat jó áron kapni most 1-2 helyen ezt típust.Megéri most venni?
-
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Holnap fogom átvenni a készüléket. 5 éve nem volt Samu telefonom.
A root, ès a rom csere továbbra is garvesztő tényező? -
fenky
tag
Meg tudná mondani valaki, hogy miként tudok QWERTY billentyűzetet varázsolni erre a kütyüre?
Kiborít a QWERTZ...
Illetve az értesítési területet sötétté tenni "téma" nélkül? -
törölt tag
-
janeszgol
félisten
Kijött a Galaxy M20. Hát mit mondjak. Lehet, hogy kamerában hozni fogja az A7et, de az egy gigával kevesebb memória és a fele akkora tárhely közel ugyan annyiért kicsit gáz.
Ez az A7 egy frankó telefon. Teljesítményben az S660hoz közelebb van, mint a 636hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest