Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Most akkor, hogy van? Az egyik képen az N95, a másikon az N100 a gyorsabb CPU Mark-ban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #50 üzenetére
De akkor mégis kb. mennyire elég erős ez a az N95-ös proci? HTPC-re, általános dolgokra, böngészésre, YT-ozásra kellene csak. Játék nem nagyon lesz rajta, maximum retro gaming emulátorozás. Nomeg valamilyen Android OS emulátor futtatás. Vagy jobb lenne mégis az N100-as? A felárát nem szívesen fizetném meg, csak ha feltétlen kellene.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #48 üzenetére
Mármint egy 16GB-osat veszek, nem? Mint írtam alapból 8GB-os van benne. A SSD pontos típusa nem tudom milyen benne, mennyire gyors és megbízható és érdemes/kell e jobbra cserélni, de lehet még az a 256GB is elég lenne, mivel főleg HTPC felhasználásra szánnám hálózatról stream-elve.
De akkor ennek ilyen hangos hűtése lehet? Kérdés az, hogy mennyire hangos és zavaró, pl. filmezés közben. Ez is fontos tényező azért. Hekkelgetni nem nagyon akarom, bár lehet, hogy menne, de ránézésre elég bonyolultnak tűnik.
Egy olcsó, kínai Amllogic-os Box kijönne 25K-ból is, de ezeknek legendásan rossz a hűtésük és lehet azt már hekkelni kellene. Egy jobb hűtéses, minőségibb Box meg már kb. annyiba kerül, mint ezek a mini PC-k. És akkor még mindig ott van a Windows vs. Android téma, nyilván alapból a Windows jóval sokoldalúbb, Android-ot meg emulátorral is tudok rajta futtatni, ha az kell valamiért, vagy mondjuk dual-boot-al Pendrive-ról. A LibreElec, meg a CoreElec a két lehetőségen meg kb. ugyan azt tudja.
#47 Pikari: Mármint nem az intel, hanem a gyártó (Beelink), nem? Amúgy én meg mindenhol úgy olvastam, hogy a dual-channel sokat dobhat a teljesítményen bizonyos esetekben, pl. az IGP teljesítményét is beleértve. Ebben az esetben ez miért lenne kivétel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #44 üzenetére
Pedig ott van felsorolva: alapból egy 8GB Single channel DDR4 3200MHz RAM és egy M.2 2280 NVMe 256GB-os SSD van benne. De ezeket lehet cserélni nagyobbakra is. Csak azért sajnálom, hogy nem dual-channel-es a RAM lehetőség, az lehet jót tenne a videó lejátszásnak ezzel az IGP-vel, de lehet elég a singe-channel is, nem tudom...
-
SunMount3r
nagyúr
Vajon az Intel N95-ös proci, meg az IGP-je is elég lenne 4K / HEVC / HDR videókra? Nomeg kérdés még, hogy egy ilyen megér e 128$-t?
-
SunMount3r
nagyúr
Igen a Kodi-s Fórum-ot régóta ismerem, de közben folyamatos a változás már a videó lejátszás hardvereinek világában, itt is úgy kell külön kikeresni, ha valamire kíváncsi vagyok, hogy tudja e. Azt is gyak. egy webshop-ból tudtam meg véletlenül, hogy már a Pentium procik is támogathatják a HDR-t.
Hát azért itt írnak érdekes dolgokat, ugye nincs dual channel RAM az ilyen kis Box-okban, ez pedig visszavetheti az IGP teljesítményét. Kérdés, hogy ez videó lejátszás szempontjából érezteti e a hatását, vagy számít e bármit is. (Pl. egy 4K / HDR / 100Mbit-es videónál).
-
SunMount3r
nagyúr
Csak mert az intel "valamikor" (lehet a 11.th Gen-től) átváltott arra, hogy most már a Celeron és a Pentium procik is támogatják a HDR-t, eddig ugye Core proci kellett hozzá. De ez így még mindig bizonytalan, hogy mely típusok támogatják biztosan, erre eddig semmilyen infót/adatbázist nem találtam a neten. Mindegyikről úgy kell külön kiguglizni, ha egyáltalán van valami biztos róla valahol.
#17Zamma: Ideális HTPC kocka. Ennél több nem is kellene hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
A HDR-t nem tudod kipróbálni, hogy támogatja e a proci? Nyilván HTPC-s okok miatt kérdeznem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest