Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kammerer2
tag
válasz
macilacipaci #981 üzenetére
Akkor a jelek szerint a telefon belső töltésvezérlése van elromlófélben. Lehet, hogy megérné megjavíttatni.
-
Kammerer2
tag
Az enyém akkuja érzésre megvan még úgy 90-95%-os, nem érzek semmi problémát.
Elavultság se gond egyelőre - amíg a vírusvédelem nagyjából napi rendszerességgel frissíti a szignatúra-adatbázist. -
Kammerer2
tag
válasz
polgaripeti #964 üzenetére
Többféle alkalmazással is kipróbáltad vagy csak eggyel?
-
Kammerer2
tag
válasz
polgaripeti #959 üzenetére
Nem ezt kérdezted, de én is csak azt tudom válaszolni, hogy nálam lehet, gond nélkül.
-
-
Kammerer2
tag
válasz
macilacipaci #946 üzenetére
Most frissítettem, úgy veszem észre, hogy sajnos eltüntethetetlen az a kereső. És ha már van, sajnos a reklámok egy része is eltüntethetetlen belőle. Alkalmazásokat ajánl eltüntethetetlenül.
Érdekes, hogy az eddigi tisztító éppen egy-két hete elkezdett abajgatni, hogy kevés a tárhely, szabadítsak fel. Eddig éveken át békén hagyott, akkor is, ha tömve volt a tárhely, most meg már szellős állapotúnál is abajgat. A frissítés után is azonnal nyomta az ijesztegetést. Gondolom, le kell majd állítanom az értesítéseknél.
-
Kammerer2
tag
A MiStore-ban a Börze menüpont alatt jónéhány bontott csomagolású, de gyári állapotú 8-as és 9-es kapható, elég nagy árengedménnyel.
https://mstore.hu/borze?sort=p.price&order=ASC&page=1 -
Kammerer2
tag
válasz
macilacipaci #920 üzenetére
"egy Internet nevű alkalmazás."
Nyilván beépített gyári böngésző.
-
Kammerer2
tag
Ebben én nem fedeztem fel hibát, nálam a jelek szerint jól működik.
------------------------------------------------------------
Amiben ellenben fedeztem fel hibát.
Tavaly egy ideig visszatérő jelenség volt, hogy hívtak, a hívó félnél hosszan "kicsöngött", de nálam nem jutott el odáig, hogy a mobilom elkezdjen csörögni. Ilyen esetekben csak akkor csörgött a mobilom, ha a hívó fél rögtön másodszor is hívott.
A jelenséget a Telefon app spamszűrő szolgáltatása okozta. Amikor kikapcsoltam ezt a spamszűrős hívásazonosítási opciót, minden helyreállt. Na most a Telefon app másfél héttel ezelőtti frissülése után újra fellépett a jelenség, úgyhogy rögtön ugrottam az app beállításaiba, hogy biztos visszaállította magát spamszűréses hívásazonosításra. És lőn, megváltozott a beállítás módja, az eddigi egy kapcsoló helyett most már két kapcsoló vonatkozik erre, tehát az új kapcsolót is ki kellett iktatnom, és azóta rendben működik megint.Amikor korábban fennállt a hibajelenség (ugyebár a spamszűrés bekapcsolt állapotában), azt abból veszegettem észre, hogy a számítógépes hangszóróm cicergett, mutatván, hogy valami van, mégse csörög a mobilom. Amikor nem voltam a számítógép mellett, akkor legfeljebb csak utólag tudtam meg, hogy egyébként hívtak, de "nem vettem fel". Ezt a bekezdést tehát azért írtam, mert másoknál is fennállhat a hiba, és esetleg nem is veszik észre, hogy hiba van. Aki észleli, vagy legalábbis gyanús neki, hogy létezik nála is a jelenség, iktassa ki a spamszűrést a Telefon appban. Vagy a "biztonság kedvéért" mindenki iktassa ki - azzal persze kiteszi magát annak, hogy a nigériai herceg fogja felhívni, hogy segíts neki az öröksége felvételében...
-
Kammerer2
tag
Bő egy napja nekem is fent van az F.09, működik rendben.
-
Kammerer2
tag
Ikonoklaszt oprendszer.
-
Kammerer2
tag
"de most kikapcsoltam..."
Ez a Real HD Sound nálam csak Real Soundként van a menüben, és eleve veszettül szeretném kikapcsolni, de nincs olyan gomb. Csak háromféle hangszín közül lehet választani, plusz az említett intelligens funkció. Kényszerűen a Zene opción tartom, mert az a legkevésbé manipulatív, de jobban szeretném, ha eleve nem lenne bekapcsolva. Nálad hogyan lehet kikapcsolni?
-
Kammerer2
tag
Semmi köze a GPS-hez. Főleg nálam, ahol nincs is tartózkodásihely-opció bekapcsolva az appban, hanem csak eleve beírt településnevek.
A Palmary évek óta csak félszívvel működtetett szoftver, amikor éppen nagyon elharapóztak a bajai, intézkedett a tulaja (pl. adatszolgáltatót váltva). Mostani jelek azt sejtetik, hogy már ez se lesz, nagyon úgy néz ki, mint egy megszűnt/megszűnőben levő szolgáltatás. Aztán lehet, hogy a tulaja mégis ránéz valamikor, én egyelőre kivárok, sokszor volt már, hogy enyhe spéttel megjavította a tulaj. Többször volt már úgy is, hogy az aktuálisan használt meteorológiai adatszolgáltatója bemutatott neki, és akkor váltás történt.
A Palmary Weather csak egy szoftverkeret, a külső meteorológiai adatszolgáltató adatai beleömlenek, a Palmary pedig rendezi az adatokat. Most nem jönnek az adatok a már régóta nem gondozott szoftverbe. -
Kammerer2
tag
Nekem is tegnap este jött F0.7, telepítettem. Nálam ugye eddig se volt hibás a GPS, egyelőre most sem. Majd vizsgálom.
A zseblámpa közvetlenül a főkapcsolóval való kikapcsolása ezen is van, nyilván véglegesen visszajött a funkció.
-
Kammerer2
tag
"Eddig meg power gomb benyomásával a kikapcs. Most le kell húzni az értesítési sávot és kinyomni."
Éppen azt mondom, hogy lezárt képernyő mellett visszatért a simán power gombbal kikapcs. Egy idegesítés megszűnt.
(Ugyebár lezárt képernyő melletti gesztust hozzá lehet rendelni a LED bekapcsolásához, majd a továbbra is sötét képernyő mellett a power gombbal ki is lehet kapcsolni.) -
Kammerer2
tag
Egyébként az F0.6-ban újra működik a "zseblámpa" szimpla kikapcsolása lezárt képernyő mellett.
-
Kammerer2
tag
Nyilván, akiknek (sokaknak) rossz, azokat nem segíti ki, de "biztatásul":
A hétvégén alkalmam volt mindkét napon hosszan utazni, és az oda-vissza utak között is egész nap bekapcsolva tartottam a Térképet, és így is folyamatosan működött a navigálás-pozícionálás - természetesen CSAK GPS-szel, rásegítés nélkül (olyan helyeken is voltam a hegyekben, ahol nincs is mobil térerő - hát még wifi -, vagyis nem is tudott volna semmi se rásegíteni a GPS-re, ellenben a GPS folyamatosan működött. Tehát például nálam EDDIG nem bugos a GPS-ügylet, tartós használat esetén sem - F0.4-nél tartok, újabb még nem jött nekem, és előtte béta se jött.
Ez ugyebár annyit jelent, hogy aminthogy nincs olyan szoftver, amelyik senkinél se bugos, talán olyan sincs, amelyik mindenkinél az.Talán vannak körülhatárolható okai, hogy sokaknál rossz, és talán rátalál az okokra a gyár, miután úgy tűnik, végre elhitték, hogy nincs kijavítva a hiba az utóbbi verziókban.
-
Kammerer2
tag
Sokaknál azonnal problémás, sokaknál csak bizonyos idő után. És némelyeknél, például nálam is nincs vele probléma tartósan sem, de a jelek szerint ez inkább kivételes kisebbség.
Talán valamennyire összefügghet azzal is, hogy kinek volt bétája, nekem például nem volt, egyből a főverzió jött. Talán elsősorban azoknál problémás a főverzió, akiknek volt bétája előtte, és annak valamilyen maradéka kavar esetleg - csak ötletelek.
-
Kammerer2
tag
Ennyi a különbség nálatok és nálam, hogy nekem egyelőre nem tünedezett el a GPS-vétel tartós használat közben sem - mármint eddig egyórányi volt a legtöbb, amennyit folyamatosan figyeltem.
Ez azt jelenti, hogy én egyelőre nem tudok levelet írni a supportnak, mert egyelőre nincs miről. Ti írjatok nekik szorgalmasan, én meg szolidarítok - amíg nekem is el nem romlik, akkor majd én is írok nekik, haha. Illetve persze itt is szólok, ha lesz új tapasztalatom.Ebben az a szép, hogy én azért mertem feltenni az új ROM-ot, mert különösebben nincs szükségem a navigációra, évente néhányszor használom, akkor is inkább csak passzióból, turistaként, utasként. Csak azért néztem rá, hogy visszajelezzek itt. Tehát nem kell kardomba dőlnöm, ha nem jó. Hát nekem éppen jó - egyelőre.
Mivel a gyár azt hiszi, hogy megjavította, feltehetőleg másnak is vannak az én eddigi tapasztalataimhoz hasonlók. (?)
-
Kammerer2
tag
Egyébként is, ha nálam tartósan és járművön menetközben is működni fog, úgy, mint korábban, az csak egy statisztikai adat, attól még nálatok nem működik, én meg nem fogok levelet írni a Realme-nek, hogy ne higgye el nektek, hogy nem működik.
Feltehetően nem a készüléketekben és beállításaitokban van a hiba, hiszen az nyilván ugyanolyan, mint a korábbi verziókon, és nyilván mindenki végig is zongorázta a beállítások ellenőrzését, hogy tényleg olyan legyen, mint korábban, amikor működött a régebbi verziókon. HA nálam hibátlanul működni fog a továbbiakban, az feltehetően nem mond semmit a nálatok való nemműködésről. De lehet ezen gondolkodni, ha elfogadod, hogy nálam
1. egyelőre
2. álló helyzetben
ugyanúgy működik, mint eddig.
Egyelőre,
álló helyzetben,
ugyanúgy fogja a műholdakat a navigáció, mint eddig.Egyelőre.
Álló helyzetben-gyaloglásban. -
Kammerer2
tag
Volt, aki azt írta, hogy nála egy napig működött, azután romlott el. Másnál állóhelyben működött, menetközben nem. Egyelőre ezek vizsgálatánál tartok magamnál, a menetközbeni egyelőre csak gyaloglás tud lenni, esetleg kerékpár, HA nekiállok emiatt. Ha tíz perc múlva másokhoz hasonlóan nálam is elromlik, akkor úgyis okafogyott az általad kért műholdellenőrzés, mert nem azon múlik (csináltam már ilyet, tudom, miről van szó)
Ugyanúgy mint korábban, ki van kapcsolva nálam minden olyan opció, ami kiegészítené a pozícionálásban a műholdakat. Nyilván annál a sok embernél, akinél most nem vagy nem jól működik, nem a beállítások változtak meg. Ha "csak műhold" beállításban titokban mégis használ mást is a szoftver, akkor az csilliárd dolláros per tárgya, kétlem, hogy kockáztatnák a cégek. Másrészt, ha az amúgy is Faraday-kalicka panelházunk olyan helyiségeibe veszem be magam, ahol nem látnak rám a műholdak (de wifi bőséges, és a rádióállomás is), akkor nem működik a helyzetmeghatározásom a navigációban, mivel "csak műhold" opcióban van a helyzetmeghatározás a navigációs szoftvereimben. A kilencedik emeleti szobámba nagy nehezen belelát néhány műhold, ott nagy nehézkesen megfogja a pozíciómat a navigáció, ugyanúgy, mint bármikor korábban. Ha kimegyek az erkélyre, pikk-pakk megvan a pozíció - értelemszerűen, mert úgy a műholdak egy része közvetlenül lát. Ha kimegyek a házból a szabad ég alá, még pikk-pakkabb a pozíció (eközben ugyebár megváltam és távolodtam wifitől, bluetoothtól, és távolodtam a közvetlenül a lakásunk fölött a tetőn lévő rádióállomástól, amely opciók egyébként is ki vannak kapcsolva a telefonomon a navigációs helyzetmeghatározásban, minden beállításom ugyanolyan, mint korábban, amikor szintén csak a műholdak vettek részt a navigációs helyzetmeghatározásomban).
De ha a következő egy-két napban túljutok az eddig mások által leírt típushibák ellenőrzésén, és nálam továbbra sem fognak jelentkezni a másoknál jelentkezett típushibák, akkor majd telepítem a megfelelő appot, és leellenőrzöm, hogy a Google, a Here We Go... nem használnak olyasmit a helyzetmeghatározásunkhoz titokban, amelyek titokban használata csilliárd dolláros perek ódiumát vetné a nyakukba - persze ezt ezzel se ellenőrizném, csak azt, hogy fogom a műholdakat, erről azonban enélkül is megbizonyosodtam, lásd fentebb, bizonyítottan fogom a műholdakat - eddig, egyelőre (álló helyzetben és gyaloglás közben bizonyítottan fogtam eddig a műholdakat).
Nyilván, amíg mindezt leírtam, meg is csinálhattam volna az általad kért ellenőrzést, telepítve egy erre szolgáló appot, de egyelőre nem erről szól a kísérlet. Ám addig is, amikor majd erről is szólhat, biztos lehetsz benne, hogy legalábbis álló helyzetben és gyaloglás közben egyelőre ugyanúgy fogja a műholdakat az oprendszerem, mint a korábbi verzióknál, és ugyanúgy a műholdak alapján pozícionálja a telefonomat a navigációs szoftver, mint a korábbi verzióknál. Egyelőre túljutottam egynapi hibamentességen álló helyzetben, és majd kiderül, hogy mi lesz járművön menetközben, ha menetközben leszek járművön. Egyelőre fogom a műholdakat álló helyzetben (és minden csillió dolláros vonatkozású jogi szabályozás szerint CSAK a műholdakat fogom - de ez most mindegy is a kísérlet szempontjából).
-
Kammerer2
tag
"a rádióállomásokat és wifiket is használja"
Ha be van kapcsolva az opció. De nálam - eleve - ki van kapcsolva. (Ha netán kikapcsoltan is használná ezeket az opciókat, akkor csilliárd dolláros kártérítési pert indítok.)Szerk.: De bizonyosan a műholdak és csak a műholdak alapján dolgozott ma is. (Mindazonáltal, ahogy jeleztem, nem mozogtam - egy kis séta kivételével.)
-
Kammerer2
tag
Próbáltam egy kicsit videónézéssel is, az is kicsit jobbnak tűnik, mint az előző verzió. Tehát legalábbis visszatérés a jóhoz, ahhoz képest, hogy a legutóbbi főverziót kicsit merülősebbnek érezte szinte mindenki a korábbiaknál. Szóval ez egy nemmerülős ROM-nak tűnik.
Talán a GPS hibát is megúszom vele? -
-
Kammerer2
tag
válasz
Kammerer2 #748 üzenetére
Néhány észrevétel.
1. GPS egész nap hibátlanul működött, de csak helybentartózkodva néztem, nem jártam semerre - illetve a boltba elgyalogoltam (és vissza).
2. Reggel két óra böngészés félfényes képernyővel, 10%, azaz óránkénti 5% akkufogyás folyamatos böngészésnél. (?!?!?!)
3. Az AOD eddig 3 helyzet között ugrált a képernyő felső felén, most már 5 helyzet között, a képernyő egész hosszában - még kevésbé beégésveszélyes.
4. Nekem tetszik, hogy a gyorskapcsoló panelen például a wifi kapcsolója nagyobb lett, mert így egy lehúzásból is mutatja, hogy wifin van-e a telefon - elfér rajta a szöveg.
5. Töltés a szokásos gyors.Szóval eddig nálam minden rendben.
-
Kammerer2
tag
Nekem most érkezett F.04. És vagyok olyan kalandvágyó (NEEEEM!), hogy el is indítottam az előbb a frissítést. Majd beszámolok én is a saját káromon tanulásról.
-
Kammerer2
tag
Ha ez valóban TFT, akkor ugyebár vesztesz egy dögös Super AMOLED kijelzőt, ami gyárilag van benne. Én nem tenném, inkább kitolnám azt a 2-3 napot, és addig használnék valami ideiglenest - ha van rá módod. Nem tennék bele TFT-t semmiképpen.
A TFT ugyebár bezavarna az AOD lehetőségnek is, ami pedig praktikus dolog manapság, értesítési LED híján.
És remélhetőleg a márkaszervizben is lehet sürgősségileg kérni - vagy egyéb szervizben, ha találsz, szerencsére nekem még nem kellett keresnem ilyesmit, ehhez nem tudok hozzászólni. -
Kammerer2
tag
Nekem működik a legfrissebb június 1.-eivel is, és mostanában működött a korábbival is. De persze mindenkinél meg-megesik hasonló jelenség, mint amit kérdezel.
Tudjuk, hogy sokszor gyethás eleve maga a Gmail szolgáltatás, feltehetőleg sokszor függetlenül az app verziótól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest